GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vila Dunavski Raj – liniste si relaxare
Weekend-ul trecut am fugit de caldura orasului si am petrecut un sejur relaxant si racoros la Vila Dunavski Raj, situata in satul Vinci, in apropiere de oraselul Golubac din Serbia.
Drumul pana la vila
La proprietate se ajunge relativ usor de la PF I, dupa vama se vireaza dreapta si se tine malul Dunarii, se parcurge Parcul National Derdap, se trece prin orasele Doni Milanovac si Golubac, iar la aproximativ 4 km de ultimul oras mentionat anterior, primul indicator spre vila (vezi foto) ne indruma sa intram pe un drum secundar, ingust, pe care cu greu trec doua masini una pe langa cealalta. Pe acest drum se parcurg alti 4 km si la cel de-al doilea indicator (vezi foto) se vireaza la stanga, pe un drum neasfaltat, prin padurea de pini, iar dupa aproximativ 400 m se ajunge la vila.
Drumul este destul de bun, desi peticit pe multe portiuni se circula bine, nu este aglomerat si nu am intalnit echipaje de politie care sa stea la “vanatoare”. Din loc in loc sunt amenajate locuri de parcare din care se pot admira peisajele care incanta ochiul.
Despre Vinci
Vinci este un sat pitoresc situat pe malul Dunarii, in dreptul localitatii Moldova Veche, din judetul Caras-Severin. Datorita potentialului turistic satul este in plina dezvoltare, acesta fiind si “cauza” numeroaselor constructii care au aparut aici in ultimii ani.
Din strada principala, care trece pe langa Dunare, pornesc numeroase alei prin padurea de pini, perpendiculare pe strada principala. Aici pot fi zarite case mai mari sau mai mici, de la cabanute pana la vile sau pensiuni. Majoritatea sunt case de vacanta ale sarbilor cu posibilitati financiare care locuiesc in orasele invecinate. Cele mai multe masini pe care le-am vazut erau inmatriculate in Belgrad si Pozarevac.
Descrierea vilei
Vila este situata in padurea de pini din satul Vinci, la aproximativ 400 m de Dunare si 700-800 m de centrul satului si ofera conditii excelente de relaxare si petrecere a timpului liber, mai ales pentru familiile cu copii.
Inca de la prima vedere proprietatea impresioneaza prin frumusete si bun gust. Vazand superba curte te gandesti ca a fost amenajata de un profesionist, cu multe flori printre pini, un leagan, patru hamacuri multicolore, patru foisoare din lemn de pin (cum altfel?) cu mese si bancute rustice unde se poate servi masa, un iaz micut care are ca locatari cateva broscute.
Vila are opt camere, cate patru pe fiecare nivel, acestea sunt spatioase si curate, mobilate destul de simplu (dar mobilierul este relativ nou): paturi, noptiere, masuta, scaune, comoda, televizor (pentru mine a fost doar de decor), dulap pentru haine. Din descrierea camerei cred ca ati remarcat si un minus, lipsa frigiderului. Aceasta problema este partial rezolvata prin amplasarea unui frigider de marime medie pe fiecare nivel. Camerele au balcon propriu, foarte spatios, cu vedere spre superba gradina a vilei. Conexiunea la internet este posibla in toata vila, precum si in gradina.
Prin facilitatile pe care le ofera in scopul relaxarii, Dunavski Raj este unicat in zona. La demisol sunt disponibile o masa de biliard si una de tenis de masa, iar peste drum de vila sunt amenajate terenuri de volei pe nisip, tenis de camp si un cos de baschet.
Posibilitatile de recreere pot fi completate cu plimbari prin padurea de pini sau pe moderna faleza a Dunarii, plaja sau pescuit, precum si practicand sporturi in apa, in centrul satului fiind amenajate un teren de volei in apa si o poarta pentru polo. La aproximativ 500 m de vila este amenajata o plaja micuta si se lucra la amenajarea alteia, mai apropiata cu 100 m. Baie in Dunare noi nu am facut desi am venit pregatiti in acest sens, din cauza faptului ca apa era cam murdara.
Cei care au timp la dispozitie pot vizita oraselele apropiate, Golubac (8 km), Veliko Gradiste (12 km) sau orasele mai mari, dar si mai indepartate Pozarevac (55 km) sau Belgrad (135 km). Cetatea Golubac poate fi vizitata in drumul spre vila, deoarece soseaua trece prin aceasta.
Micul dejun, tip bufet suedez, este variat si acopera toate preferintele: salam, sunca presata, sunca, branza, cascaval, oua fierte, rosii, castraveti, pizza facuta in casa, placinta cu cascaval, iaurt, unt, gem, lapte, cereale, sucuri de fructe, ceai si cafea.
Dunavski Raj pare a fi o afacere de familie, de ea se ocupa Dusica (in sarba Dusita) o doamna trecuta de 50 de ani, foarte amabila si sotul sau, un domn care nu comunica prea mult. Acest lucru se datoreaza probabil faptului ca nu cunoaste limba engleza, doar Dusica “rupe” cateva cuvinte uzuale care o ajuta in aceasta afacere. In schimb, fiica lor, Mina, este “translatorul” familiei, ea stapaneste foarte bine limba engleza, fiind cea care poarta si corespondenta electronica cu potentialii clienti. Acestia mai sunt ajutati de o femeie intre 30-35 de ani care parea a fi tot din familie.
Gazdele noastre s-au straduit sa ne simtim cat mai bine, ospitalitatea sarbeasca facandu-se remarcata chiar de la prima intalnire, cand Dusica ne-a tratat cu cafea si suc. Aici am servit preparate delicioase din peste si nu numai, dintre acestea trebuie evidentiat salaul la cuptor cu cartofi natur.
Masa poate fi servita si in sat, la cele trei terase, dar noi nu am incercat aceasta varianta intrucat aveam referinte foarte bune despre Dusica in ceea ce priveste gatitul. Pentru cei care doresc sa serveasca masa, bauturi racoritoare ori cafea aici am sa mentionez cateva preturi: ciorbe 100-150 dinari, alte preparate (meniul era in limba sarba si nu am inteles ce anume) 400-550 dinari, cafea 50-110 dinari, suc 120 dinari, bere 140-170 dinari, in conditiile in care la casele de schimb valutar 1 euro se schimba cu 116 dinari (oficial cursul de schimb era acum 10 zile, 1 euro =117 dinari).
Sfaturi
In speranta ca voi fi de ajutor celor care urmeaza sa vina in zona, imi permit sa dau cateva sfaturi:
1. Nu schimbati euro in dinari la casa de schimb valutar din vama PF I, cursul este dezavantajos. Puteti face acest lucru la casele de schimb valutar din orasele de pe traseu, Doni Milanovac sau Golubac, unde cursul valutar este mult mai avantajos (1 euro = 116 dinari).
2. Din cauza faptului ca vila este situata in padure si aproape de Dunare, in zona sunt foarte multi tantari, asa ca daca doriti sa va cazati aici trebuie sa veniti pregatiti sa luptati cu ei (aparatul si sprayul impotriva tantarilor sunt suficiente).
Trimis de costy69* in 20.08.14 21:07:58
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.70099900 N, 21.59798300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@costy69: Trebuie să-ţi spun că aşteptam review-ul tău. Îl aşteptam ca pe o pâine caldă, abia scoasă din cuptor întrucât sunt cea care urmează să ajungă la Dunavski Raj - Vinci. Îţi mulţumesc pentru detalii şi mai ales pentru sfaturi! Problema ţânţarilor, recunosc, o scăpasem din vedere deşi am mai fost la Dunăre şi cu alte ocazii şi ar fi trebuit să ştiu. Mulţumesc pentru aducere aminte!
În legătură cu schimbul valutar, te rog să-mi permiţi să întreb:
- La casele de schimb (din vamă sau din oraşe) ai observat dacă se schimbă şi lei?
- Cam ce sumă - în dinari - apreciezi că este necesară pentru un weekend petrecut acolo? Dacă îţi rămân dinari, ai pe ce îi "toca" pentru a nu te întoarce cu ei în România?
@iulianic: Cu multa placere!
Fiecare am beneficiat de impresiile altora despre locurile in care am dorit sa ajungem si ma bucur ca am putut sa va fiu de folos.
Atat in vama cat si la casele de schimb valutar din orasele de pe traseu se schimba din lei in dinari (probabil aceasta era intrebarea dvs.), dar la lei cursul nu era avantajos. Am uitat sa precizez ca in Doni Milanovac domnul care lucra la casa de schimb valutar stia limba romana.
O suma in dinari nu pot sa apreciez pentru dumneavoastra. Noi am fost trei persoane, am schimbat 100 de euro, de 5000 de dinari am bagat benzina (e mai ieftina decat la noi: 152-153 dinari litrul) si m-am intors cu 2000 de dinari. Cele spuse poate va ajuta sa va stabiliti singura suma necesara.
Trebuie sa mai adaug ca i-am platit in euro gazdei pentru masa.
@costy69: Mulţumesc! Aşadar, cu ceea ce ne mai rămâne punem benzină.
Masa, da, şi noi o vom servi la vilă pentru că referinţele bune o recomandă. Mina ne-a comunicat preţul unei mese în euro, în consecinţă vom plăti în euro, fără a ne mai complica şi pentru asta cu schimb valutar.
Cum v-aţi petrecut timpul acolo? Aţi fost şi în alte orăşele?
@iulianic: Da am fost in Veliko Gradiste, un oras mic (dar putin mai mare decat Golubac) situat la 12 km de Vinci. Aici am fost pe faleza, ne-am plimbat prin oras si am fost la Silver Lake. Acesta este un complex de agrement foarte dragut, se pot face plaja, baie in lac, plimbari cu hidrobicicleta.
In incinta complexului sunt multe terase la care se pot servi cafea, bauturi racoritoare sau chiar masa.
Duminica, dupa plecarea de la vila am mers si am vizitat orasul Kladovo. Desi este micut (cam cat Veliko Gradiste), e dragut.
In rest, plimbari prin padure, pe faleza si bineinteles am profitat de facilitatile oferite de gazdele noastre: biliard si tenis de masa. Baschet si volei nu am jucat pentru ca nu am putut forma un grup pentru aceste sporturi.
Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere. dac nu, va doresc "Drum bun si distractie placuta! "
@costy69: Mulţumesc pentru răspunsuri, mulţumesc pentru urări!
Pe când impresii şi despre Veliko Gradiste şi Kladovo? Şi eu le am în vedere mai ales pentru faptul că nu sunt la mare distanţă faţă de Vinci. Hai, scrie până mă întorc pentru că nu vreau să ţi-o iau înainte! M-am documentat, am şi hărţi, iar cu răspunsurile voastre… pot spune că sunt chiar pregătită. Mai am nevoie de vreme bună. Restul… vine de la sine.
@iulianic: Vor urma si acestea in functie de timpul pe care-l voi avea la dispozitie.
In legatura cu Kladovo, nu e chiar aproape de Vinci, sunt cam 140 km. De la PF I sunt 8 km, dar se merge in jos spre Negotin, in partea opusa orasului Golubac. De asemenea, nu cred ca va avantajeaza sa treceti vama pe la PF I. Dar asta este alegerea dumneavoastra.
Va doresc sa aveti un sejur asa cum vi-l doriti!
@costy69: Da, da, ştiu! M-am exprimat greşit. Nu aproape de Vinci, ci aproape de drumul pe care il avem de străbătut. Am văzut pe hartă unde se situează fiecare.
@iulianic: OK.
Va doresc un week-end cat mai placut!
Astept impresiile dumneavoastra. Sunt convins ca o sa va placa.
@costy69: Acum, când ne-am întors din minivacanţa petrecută pe meleaguri sârbeşti, sunt datoare să-ţi mulţumesc pentru toate detaliile şi răspunsurile pe care mi le-ai dat! Ne-au fost de un real folos şi pentru asta îţi mulţumesc nu numai eu, ci şi soţul meu care a beneficiat, alături de mine, de toate aceste lămuriri.
În pofida faptului că drumul a fost obositor (mai ales la întoarcere când am avut şi blocaje în trafic), totul a fost minunat.
@iulianic: Cu multa placere!
Ma bucur ca v-am fost de folos si ca v-ati simtit foarte bine. Si pentru mine au fost utile impresiile si detaliile scrise de @irinad si cred ca impresiile scrise de noi, cei care am fost deja acolo, le vor fi de folos celor care vor merge la Vila Dunavski Raj. In fond, aceasta este menirea comunitatii AFA.
Acum cred ca intelegeti de ce eram atat de sigur ca o sa va placa.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2016 Raiul Dunării sau Dunavski Raj pentru o noapte petrecută cu motocicliști — scris în 17.04.16 de Bascone din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Dunavski Raj - raiul Dunarii — scris în 12.08.15 de Ondina din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Vila Dunavski Raj - Paradisul Dunării — scris în 01.09.14 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Vila Dunavski Raj - “casuta din povesti” — scris în 06.08.14 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ