GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Gura Râului - Complex Cheile Cibinului
Gura Râului - Complex Cheile Cibinului – locul unde se termină drumul şi începe muntele
După ce am vizitat Biserica Fortificată din Cristian ne-am continuat drumul spre Gura Râului.
Am ajuns în Orlat, unde în intersecţia din centru există indicatoare către localităţile unde poţi ajunge, Sibiel, Răşinari şi Gura Râului, dar şi informaţii despre locaţiile de cazare şi restaurante, gravate pe bucăţi de lemn prinse toate pe un panou, bineînţeles există şi punct de informare turistică dar era închis.
Am mers mai departe spre Gura Râului, pe un drum ce începe să semene cu cel de la Răşinari la Paltiniş, doar suntem în Mărginimea Sibiului.
Drumul este însoţit pe alocuri de Râul Cibin, de păduri de salcâm şi soc înflorit și iarbă verde cât vezi cu ochi, păscută de turme de oi şi vaci.
Satul este dezvoltat turistic, sunt multe pensiuni pentru cazare.
Am ieşit din localitate pentru că vroiam să ajungem la Lacul de acumulare pe care-l vedeam pe harta noastră turistică şi să vedem ce găsim în zonă. Drumul până la Lac este superb, acum mergem pe lângă Râul Cibin, în stânga şi dreapta dealuri verzi, peisaje superbe.
La un moment dat pe partea dreaptă a drumului, unde Râul Cibin se îndepărtează de drum este un platou unde se desfăşoară diverse evenimente printre care şi Festivalul Bujorului de munte, un spaţiu amenajat pentru picnic şi un restaurant Trecătoarea Lupilor, autocare, turişti la plimbare pe jos sau pe biciclete completau tabloul.
Oprim pe dreapta să vedem şi noi zona, iar pe partea stângă peisajul îţi taie răsuflarea, un munte de verde, realizăm imediat după instalaţia de teleschi că de fapt este pârtie de schi, acum verde toată, Pârtia Trecătoarea Lupilor. Cred că iarna când este şi zăpadă este superb.
Înaintăm vreo 100 metri, se termina asfaltul, pe dreapta acolo unde se termină platoul este barajul lacului de acumulare, aici drumul se bifurcă iar noi mergem mai departe pe marginea lacului spre Complexul Cheile Cibinului.
Drumul chiar dacă nu este asfaltat, este bun, singura problemă fiind praful pe care-l lăsăm în urma noastră.
Şi pe aici peisajul este superb, totul verde, foarte mulţi turişti culegeau soc şi muguri de brad, era o zonă amenajată unde erau multe rulote.
Chiar trebuie să mergem până la capăt, nu vezi ce praf lăsăm în urma noastră, ce crezi că o să găsim acolo.
Nu termin bine de bombănit, trecem un podeţ peste Pârâul Mic şi în faţa noastră apare indicatorul Complexului să o luăm puţin în stânga. Coborâm panta de acces şi ajungem în rai.
Cuvintele sunt sărace pentru a vă descrie acest loc. Natura, totul verde de jur împrejur, soarele printre frunzele copacilor, ciripitul păsărelelor, pârâiaşul care susură spre micul lac din incinta Complexului.
Lăsăm maşina în parcare şi mergem să inspectăm locul şi dacă se poate să mâncăm o ciorbă.
Am admirat tot ce ne înconjura şi cum era ora prânzului, ne-am îndreptat spre terasa restaurantului să vedem dacă este cineva să mâncăm.
Luăm loc la o masă pe terasă şi imediat apare un chelner chipeş cu meniu. Vrem şi noi să mâncăm o ciorbă, se poate, bineînţeles, şi de băut nimic? Ne întreabă chelnerul. Păi ia-ţi tu ceva de băut, eu nu pot suntem cu maşina zice soţul.
Comandăm 2 ciorbe de văcuţă şi o bere. A venit imediat cu bere şi ne întreabă dacă nu dorim şi cazare, nu suntem doar în trecere, păi să vă dau un pliant cu Complexul nostru. Nu am aşteptat mult şi vin ciorbele, bune, totul a costat 31 lei.
Am să va prezint Complexul turistic Cheile Cibinului aşa cum l-am văzut eu completând cu detaliile din pliantul primit. Toate locaţiile sunt din lemn, cel puţin restaurantul pe care l-am văzut şi în interior şi pe terasă unde am stat să mâncăm.
Complexul oferă locuri de cazare în 2 cabane care au camere duble cu baie proprie sau baie comună la preţul de 180lei şi respectiv 160lei/noapte şi 3 căsuţe tot din lemn pentru 4 persoane la preţul de 280lei/căsuţă.
Restaurantul este destul de mare raportat la numărul de locuri de cazare.
Au amenajate, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal şi baschet, loc pentru foc de tabără.
Complexul este deschis în orice perioadă a anului, noi am ajuns acum când totul este verde, dar cred că este superb tot timpul ţinând cont de locaţia lui.
Zona şi locul sunt superbe şi pentru cei ce ajung în zonă, merită câteva zile de relaxare petrecute aici, de unde se pot face şi drumeţii montane.
Am plecat mulţumiţi şi relaxaţi, încărcaţi de frumuseţea locului.
Când vrei să ajungi la o locaţie pe un drum pe care nu ai mai fost, ai senzaţia că nu mai ajungi eşti nerăbdător, iar până aici nu am realizat câţi km sunt.
Aşa că la întoarcere am pus km de la zero ca să vă pot spune exact câţi km sunt până aici.
Am spus în articolul anterior traseul de la Mediaș până în Cristian, unde ne-am oprit să vizităm Biserica, deci de la intrarea în Cristian din DN1 până aici la Complex sunt 19 km din care ultimii 4 km sunt fără asfalt.
Din pozele pe care le voi ataşa articolului sper să vă conving că nu am exagerat cu nimic prezentând această locaţie.
Vă recomand cu plăcere când ajungeţi în zonă să nu ocoliţi aceste locului.
Trimis de ANILU in 27.05.16 08:38:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI. A mai fost în/la: Ardeal
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Popasuri... gastronomice în Mărginime, MĂRGINIMEA SIBIULUI" (deja existentă pe sait)
Frumoase locuri ai prezentat astfel incat merita sa mergi si pe un drum mai putin modern ca sa vezi asa frumuseti.
Daca textul te lasa sa iti imaginezi ce este acolo, pozele te lasa fara suflare si spre norocul vostru si vremea a fost una de vis iar verdele proaspat al naturii te atrage sa mergi pana acolo macar si sa respiri aer curat.
Felicitari, votat cu mare placere.
@mishu - Mulţumesc frumos.
Câteva zile m-am simţit răsfăţată. Am mers pe mâna soţului, el este cel care se ocupă de trasee şi locaţii pe unde nu am mai fost.
Da, şi vremea a fost superbă
@Zoazore - Păi ce-ar mai fi de comentat la aşa frumuseţe de locuri.
Ştii când am fost eu la cheile Cibinului? Stau să mă gândesc dacă în terţiar sau cuaternar, socotind excursia făcută cu şcoala înainte de 1950.
@Michi - V-am trezit câteva amintiri cu articolul meu.
Nouă ne-a plăcut foarte mult.
Toate cele bune.
@ANILU - Măi, dar ce te-a mai răsfățat S. ! Norocul tău că nu exista pe-acolo vreun șanț, că cine știe ce mai pățeai
Aștept cu nerăbdare să scrii și despre celelalte surprize oferite de soț! Văd că are ”mână bună”
Ma bucur ca la destinatie ai gasit complexul deschis ceea ce nu mi s-a intamplat si mie cand AmFostAcolo. Locurile sunt faine si pentru drumetie si pentru odihna si pentru... o bere. Nu si pentru masini.
Frumos! Bravo!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 [Restaurant Magna Villa [Săliște]] Mâncare bună, preţuri şi mai bune – Magna Villa, Sălişte — scris în 08.01.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Poiana Bradului [DN1]] Un restaurant ok pentru o masa de pranz in tranzit — scris în 25.10.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 [Restaurant Casa Măgura [Cisnădie]] Casa Măgura, o opțiune excelentă în Cisnădie! — scris în 12.05.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Oct.2019 [Restaurant pensiune Sibiel] Restaurant pensiunea Sibiel — scris în 19.11.19 de elise din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2019 [Restaurant complex Montana Garden [Rășinari]] Aproape de foarte bine — scris în 09.02.20 de traian.leuca † din PLOIEșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 [Restaurant pensiune Casa Belvedere [Cisnădioara]] Tzepuiala si tupeu — scris în 12.11.18 de simona2016 din ALBA IULIA - nu recomandă
- Sep.2018 [Restaurant Pensiunea Mărginimiea Sibiului [Fântânele,Orlat]] Restaurant-pensiune „Mărginimea Sibiului” – lângă Orlat — scris în 27.09.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ