GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In urma cu cateva luni am castigat un premiu saptamanal pe AFA si am hotarat sa aleg ceva de weekend, pentru ca serviciul nu imi da prea des posibilitatea sa lipsesc in timpul saptamanii. Cum si anul asta am profitat cam mult de plecari in Grecia, singura alegere ramanea: Pensiunea Montana Sucevita, catalogata la 4 margarete, care oferea un premiu de vineri pana duminica, doua nopti de cazare gratuite.
In primavara am mai avut un premiu la Ranca, dar pe care nu am putut sa il valorific si am incercat sa il ofer altcuiva, care cred ca s-a bucurat de o minivacanta frumoasa. Deci am avut parte de prima vacanta, sau minivacanta, gratuita din viata mea. Problema a aparut in momentul in care ne-am dat seama ca pe drum facem, o zi la dus, o zi la intors si acolo (in Bucovina) ne ramane doar o zi plina, pentru vizitat peste 20 de localitati, biserici, manastiri si diverse alte locuri despre care citisem pe aici. Asa ca ne-am gandit sa luam inca o noapte de cazare. Am avut incluse in pret doua nopti de cazare, de vineri seara pana duminica la pranz si am mai luat o noapte pana luni, la pretul de 100 lei camera si 10 lei de persoana micul dejun. Pana la urma la micul dejun am renuntat pentru a pleca mai devreme spre casa, insa nici nu am platit pentru el.
Pentru frumoasa experienta din Bucovina tin sa multumesc foarte mult celor care au facut acest lucru posibil: in primul rand lui Cornel, proprietarul si initiatorul acestui site extraordinar, Dl-ui Malinovschi administrator si proprietar al pensiunii, voua tuturor care ati citi si votat review-urile mele si nu in ultimul rand celor cu care m-am intalnit acolo si ne-au facut sederea mai frumoasa si mai usoara: Biancuta si familia ei, Sanziana + nazdravanul Darius si Georgiana + sotul Piri.
Drumul si ce am vizitat in prima zi a fost descris : click aici, asa ca voi continua de unde am ramas, cu descrierea cazarii, iar restul experientelor din Tara Manastirilor va fi prezentat in alt review.
Noi am ajuns pe la 6 seara si am gasit pensiunea exact dupa semnul de intrare in sat, pe partea stanga a drumului (venind dinspre Marginea si Radauti). Aici se afla o reclama mare cu pensiunea Montana, ce arata si directia pensiunii. Se merge pe un drum neasfaltat, dar in stare foarte buna cam 100-150m, se trece peste un podet de lemn ce pare foarte solid si nou, pe sub care trece un rau mititel si se ajunge in parcarea mare a pensiunii. Pensiunea e o cladire cu 3 etaje, din care ultimul masardat, foarte moderna care adaposteste la „pieptul sau „ casa mai veche a proprietarilor. Este asezata chiar la baza unui deal verde plin de iarba, tufe si copaci. Acolo in parcare ne astepta proprietarul Dl. Dan Malinovschi, cu care ne-am cunoscut si care ne-a prezentat un pic zona si pensiunea si apoi ne-a dat repede cheia de la camera nr 2 de la etajul 1, fara sa ne ceara nici un act de identitate (eu ceream, daca plecam cu televizorul lcd? ! ?).
Pensiunea are un aspect modern, sofisticat, de genul „putin dar bun”. Usile de la intrare sunt din lemn si geam mat cu model vitrat, foarte luxoase. Din holul dotat cu receptie-bar se urca pe niste scari din lemn masiv catre camerele situate pe cele 3 nivele. Peretii sunt zugraviti in tonuri calde de crem si galben si sunt inveseliti cu tablouri. Totul straluceste de curatenie. Camerele de oaspeti alterneaza cu terase comune unde poti sta sa admiri peisajul sau sa fumezi o tigara. Unele sunt dotate cu masa si scaune, altele nu. Lumina pe holuri se aprinde prin senzori de miscare.
Camera intareste prima parere de sofisticat si bun gust. Nu impresioneaza prin dimensiuni, pentru o familie extinsa la mai mult de 2 adulti cred ca spatiul pentru un pat suplimentar este cam mic, dar inspira intimitate, lux si curatenie. Lenjeria de pat este deosebita prin calitate, model si imprimeu si difera de la o camera la alta. Pe mine m-a cucerit definitiv lenjeria de pe patul nostru extrem de moale cu aspect de matase.
Perdelele sunt moderne si asortate cu culoarea lemnului din camera. Patul este lat si are o tablie mare de lemn tapiata de care poti sprijini capul iar in spatele ei se afla neoane pe post de veioza. In laterale patului sunt 2 noptiere, din care una adaposteste minibarul. Exista un dulap inalt pe post de sifonier, cu sertar si umerase, tot din lemn de calitate, o masuta simbolica de cafea pe care se afla o tavita cu 2 pahare. Pe hol sunt cuiere sub forma de tablouase, foarte ingenioase, nu am mai vazut in alta parte.
Camera noastra dispunea si de un balcon sau terasa foarte mare cu gresie pe jos si balustrada de lemn, pacat insa ca nu avea in dotare si 2 scaunele pe care sa poti sta in natura, sa respiri aerul curat. De fapt un scaun, taburet sau fotoliu ar fi fost necesar si in camera. Ferestrele cu geam termopan cu tocarie din lemn, sunt de dimensiuni impresionante, astfel incat iti asigura o priveliste minunata, dar si lumina naturala.
Apropo de lumina: si aici sistemul este unul mai deosebit si foarte eficient, neoane care inconjoara tavanul, dar mascate de o nisa, un fel de tavan fals, deci nu iti bate lumina in ochi. Pe timp de zi ai impresia ca nu lumineaza destul, noi chiar am solicitat o veioza adevarata. pentru a putea citi seara, dar asa cum am fost informati de catre proprietar, intensitatea luminii a fost exceptionala. Veioza ne-a fost pregatita, probata si pusa la dispozitie, dar nu a fost nevoie s-o folosim.
In afara celor 2 ferestre, mai exista un geam ingust vertical, fara perdea, fara model, prin care vecinii de la etajul doi puteau privi la noi camera! Nu am inteles rostul lui, dar noroc ca se vedea doar putin in lateralul camerei, drept pt care am evitat defilarea prin zona aceea.
Baia era si ea in ton cu restul: faianta si gresie impecabile, cu mult gust asortate, combinatie de maro cu crem, cabina de dus cu geamuri grele de sticla, glisante, perfect etanse. Cred ca a fost prima cazare unde dupa ce am facut dus nu am gasit nici un strop de apa in afara cabinei, dar oricum aveam inclus si prosopel de sters pe jos. Nu exista suport pentru sapun, dar nu a fost nevoie pentru ca sapunul din dotare a fost genul lichid.
Apa calda a venit mai tarziu in prima seara, insa dupa aceea nu a mai fost nici o problema pana luni, cand am plecat. Incalzirea camerei se face prin pardoseala (parchet de calitate de culoare inchisa si care nu scartaie), de aici avantajul ca pasesti pe cald si nu „te ia frigul de la picioare”, camera dispune astfel de aer cald, pe tot spatiul de jos in sus, dar da nastere dezavantajului ca pe timp de iarna sau ploaie nu ai la indemana caloriferul clasic pe care sa usuci hainele. Noi am avut parte numai de ploaie si recunosc totusi ca pantofii s-au uscat stand pe podea, iar sepcile pe sifonier, dar daca aveam pulovere si geci groase ude... ? Sa nu fim carcotasi si mai bine sa speram ca altii au parte numai de vreme buna.
Televizorul era suspendat sus desupra usii de la balcon, este un lcd de 51 cm diagonala, foarte bun, functional si nou, cu 50 de programe satelit.
Internet: am avut internet wireless, cu parola obtinuta de la proprietar, gratuit si care a mers foarte bine si fara blocari sau poticneli de nici un fel.
Sala de mese se afla la parter in stanga intrarii, ofera aproximativ 18 locuri la 4 mese deosebit de aspectoase. Si aici gasim ferestre mari cu perdele bogate. Mesele sunt aranjate profesional in asteptarea clientilor. Servirea se face rapid, chiar de catre proprietar, peparatele sunt pe cat posibil BIO, adica carnat de casa, branza si oua prospete, palinca, afinata si vin din gospodarie. Noi am servit doar micul dejun care consta dintr-o portie mare: ex. ompleta cu branza, carnat, cascaval, sau oua ochiuri, branza de burduf, cascaval, toate garnisite cu rosie si castravete taiate artistic, unt, gem cafea, lapte sau ceai, sau clatite. Pretul a fost de 10 lei/persoana. Seara sau la pranz se putea comanda si mancare mai consistenta si se putea lua bauturi alcoolice ori sucuri din care existau cateva sortimente din fiecare fel. Noi am stat in primele doua seri de vorba pana tarziu si am luat cate un suc sau o bere de la bar. Acolo exista si un televizor imens lcd sau plasma, un sistem de boxe destul de infricosetor, un amplituner si un dvd player la care se poate asculta si muzica.
Am disecat toata cladirea, acum sa trecem la curte. Curtea este foarte mare, include parcare rezonabila ca dimensiuni si gradina cu terasa acoperita de vara, cu mese si scaune de lemn. In fata pensiunii este o alee din dale de piatra, marginita de flori, pietre, felinare si discret, intr-o parte, un tricolor din pietricele vopsite. In final farmecul locatiei este intregit de raul mititel care strabate curtea si clipoceste vesel spre incantarea auzului nostru obosit de zgomotul urban.
Deci concluzia - am avut cazare gratuita ca urmare a premiului obtinut, ne-am bucurat de tot ce am primit si am povestit despre impresia noastra, dupa cum reiese, favorabila acestei pensiuni. Bineinteles ca vor apare aprobari, dar si pareri contrare, acuzari sau incurajari. Am descris ce ne-a placut dar si ce credem ca lipseste. Noi nu suntem extrem de pretentiosi si am apreciat buna intentie, spiritul gospodaresc, grija si dorinta proprietarului de a multumi toti oaspetii.
Trimis de ionescunic in 28.09.10 14:51:39
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.76086730 N, 25.69064410 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ma bucur ca te-ai simtit bine pe meleaguri bucovinene, eu m-am simtit excelent.
Regret ca am ratatat la mustata o intalnire, am fost in aceeasi localitate in acelassi timp - la Pojorata.
Cat despre review, numai de lauda!
”Camera nu impresioneaza prin dimensiuni, pentru o familie extinsa la mai mult de 2 adulti cred ca spatiul pentru un pat suplimentar este cam mic
Ai aprecierea mea pentru obiectivitate.
@Valimi si mie imi pare rau ca nu ne-am vazut, am venit inainte de intalnirea cu Georgiana pana la Pietrele Doamnei, dar voi nu erati inca si apoi s-a facut prea tarziu si intuneric. Next time cu placere! Pe drum am trecut prin Slobozia de Moldova, voi nu?
@Cosminp multumesc si ca sigur ne-am simtit foarte bine acolo chiar daca ne-a plouat continuu.
@David, multumesc, camerele sunt de doua feluri, cred ca Biancuta a avut o camera un pic mai mare ca a noastra.
Ba da am trecut si noi, chiar i-am spus copilului ca am ajuns la Slobozia si se uita mirata pe geam, sunt mai multe Slobozii in tara, dar nici una nu-i ca a mea...
@ionescunic dragule, un SB de la mine si ma bucur ca ai avut un sejur reusit alaturi de alti colegi AFA!
Felicitari atat pentru vacanta cat si pentru descrierea completa si cred eu foarte obiectiva!
asta se intampla atunci cand se ocupa personal proprietarii de pensiune si sunt ferm convinsa ca stiu sa isi asume criticile constructive si sa le remedieze, pentru noi este o locatie super faina ca amplasare si raport pret calitate
Multumesc mult tuturor, si chiar am observat ca Dl. Malinovschi era mereu prin pensiune si se ocupa de tot, absolut de tot. Sambata chiar s-a umplut cu turisti toata pensiunea, si m-am bucurat ca are omul clienti si ii merge afacerea.
Imi place si pensiunea si review-ul! Si multumesc de sfat, aici trebuie sa merg doar cu sotul, daca nu prea e loc si pentru un pat de copil...
Foarte frumos povestit, felicitari pentru premiu si pentru ca ai fost acolo! Intr-adevar, la o asemenea terasa era "musai" sa existe si 2 scaunele...
Foarte frumoasa pensiunea, nici pe un site de profil nu ar fi prezentat-o cineva ma bine! Cine este in zona pentru a vizita manastirile, o poate trece la favorite, arata super!
Ma bucur ca ti-a placut lenjeria, era cu... trandafiri?
Da, era cu trandafiri rosii din 1970! Mersi frumos.
Multumesc pentru aprecieri Magdalena si Ascent.
Mi-a plăcut în mod deosebit interiorul vilei, mai ales pentru faptul că n-am văzut nimic de prost gust, ci dimpotrivă, totul pare impecabil, cu multă preocupare pentru detalii. Interesantă mi s-a părut casa proprietarilor şi modul de a o "cuibări" cumva pe lângă vilă (aşa mi s-a părut mie), iar preţul, pentru ceea ce oferă, e chiar ok. Destinaţia de cazare merită reţinută.
O descriere foarte utila, cu foarte multe amanunte! Vezi, eu nu am lasat impresiile sa se aseze si dupa ce le-am incarcat mi-am dat seama ca am uitat cate una-alta. In legatura cu marimea camerei, ai perfecta dreptate, camera noastra a fost mai mare si am avut in plus un fotoliu extensibil, pe care am fi putut sa-l strangem pentru a avea mai mult spatiu. Dar, asa cum am spus, nu ne-a deranjat, am putut sa ne miscam (nici noi nu suntem pretentiosi). In comparatie, pot sa spun ca am fost cazata in alte parti cu pat suplimentar in camera si mai mica. Deci, nu mi s-a parut a fi o camera spatioasa, dar nici mica, eu am spus in impresiile mele "destul de spatioasa".
@magdalena, noi am fost patru persoane si am mentionat acest lucru cand am facut rezervarea. de aceea am avut pregatit patul suplimentar. Cea mica a dormit cu noi (nu o putem inca lasa singura) si cea mare s-a bucurat de patul suplimentar. Deci, in camera in care am stat noi se poate aduce un pat.
Daca as fi o mare pictorita si as ascunde pozele atasate, dupa cele descrise de tine, cred ca as reusi sa conturez pe panza pensiunea, punct cu punct, chiar daca nu am avut placerea sa o vizitez. Cred ca asa ar trebui sa arate un review adevarat despre o unitate de cazare. Experienta pe acest site isi spune cuvantul si nu pot decat sa ma plec umila si sa iau aminte.
Referitor la faptul ca nu ti-a placut ca nu exista calorifere... am sa povestesc ceva pentru care sper sa nu fiu apostrofata ca fiind off-topic: De curand, eu si sotul meu ne-am cumparat un apartament care a trebuit refacut intru totul. Deoarece este vorba de un apartament destul de mic, a trebuit sa facem economie de spatiu cat mai mult cu putinta. Si primul lucru la care am renuntat a fost montarea unei centrale de apartament. In locul ei, insa am cumparat panouri cu infrarosu care sunt ca si niste tablouri, puse pe perete si am izolat peretii pe interior, pe sub rigips, cu vata minerala, urmand ca la anul sa izolam si exteriorul, pentru a conserva cat mai bine caldura. Avand in vedere ca la aceasta pensiune, camera
”Nu impresioneaza prin dimensiuni, pentru o familie extinsa la mai mult de 2 adulti cred ca spatiul pentru un pat suplimentar este cam mic
ma gandesc ca proprietarii, la fel ca si noi, au incercat sa valorifice spatiul disponibil in cel mai practic mod cu putinta. Ma gandesc aici si la lipsa scaunelor sau a vreunui taburet din camera, dupa cum spuneai. Nu cred ca s-au gandit la celalalt aspect, in care vremea de afara e rea, ploua, iar turistii nu au unde sa-si usuce hainele ude. Sunt convinsa insa, ca daca vreun vizitator ar fi cerut la receptie ajutor in privinta uscarii hainelor, nu cred ca ar fi fost refuzat, nu? Ma gandesc ca s-ar fi gasit cumva o solutie favorabila.
Pare un loc frumos, de retinut. Cazarea pare OK, desi casele au un stil cam incarcat, dupa gustul meu. Dar, cel putin oamenii si-au dat silinta sa arate deosebit. Daca era si curat si ingrijit, o placere!
Totusi nu m-as putea indragosti de o lenjerie de pat rosie si cu trandafiri pe deasupra. Nu intepau?
Multumesc frumos din nou si scuze pentru ecoul intarziat. Despre incalzirea prin podea, am studiat-o si eu pentru ca nu avem caldura in baie deloc si am inteles ca temperatura maxima intr-o incapere incalzita electric sau cu apa calda prin dusumea nu poate depasi 24 de grade, poate ma insel eu si e vorba doar de incalzirea electrica , pe care am studiat-o mai mult. Asta era problema mea cu incalzirea in podea. Despre calorifere, probabil m-am obisnuit asa de tare cu ele , ca daca lipsesc , le duc dorul...
Asternutul era dintr-un material atat de fin, incat nu avea cum sa ne zgarie chiar daca acolo erau desenati trandafiri.
Spatiul era foarte bine valorificat peste tot, proiectul vilei e unul reusit dupa mine.
Foarte frumos scris. Pot spune ca in timp ce citeam ma imaginam si eu pe acolo.
Imi place ca micile inconveniente le prezinti atat de subtil, ca asta nu apare ca un repros ci ca un lucru pe care propietarii pensiunii ar putea incerca sa le remedieze cumva...
Felicitari pentru prezentare. M-ai convins sa trec si eu aceasta pensiune la favorite cu toate ca eu de cate ori am mers in Bucovina am fost la Pensiunea Luxor-Marginea.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2018 Pensiune de nota 10! — scris în 06.08.18 de Cristina Hriscu din BOTOSANI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Pur si simplu exceptional!!! — scris în 18.09.13 de claudiu adrian din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Un loc pe care-l poti recomanda si prietenilor! — scris în 17.02.11 de rodik din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Pensiunea Montana - relaxare totala in cadrul mirific al Bucovinei — scris în 22.09.10 de biancuta din TâRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Liniste si relaxare — scris în 29.07.10 de Irina1974 din IASI - RECOMANDĂ
- May.2010 O locaţie foarte potrivită pentru un sejur în Bucovina — scris în 29.05.10 de Costi din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2010 Pensiunea Montana - Sucevita — scris în 29.05.10 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ