ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Incursiune in tara manastirilor I

Ilustrație video-muzicală

MY Music - Sparrow dream
TIPĂREȘTE

In urma cu ceva timp am castigat si eu un premiu saptamanal, datorat voturilor voastre, pentru care va multumesc mult si voua si celor care au facut acest lucru posibil , fiind prima cazare gratuita din viata mea, si am ales Bucovina si vila Montana din Sucevita, intrucat doar aici se putea merge in weekend si cum nu mai fusesem in Moldova de fix 33 de ani, premiul era bine venit. Odata hotarati, am sunat, am rezervat si intr-o vineri insorita si foarte calduroasa am purces spre plaiurile Mariei Sale Stefan Voievod.

Drumul: eram foarte speriat de drum, credeam ca o sa mergem la nesfarsit si o sa ajungem noaptea tarziu. Eu mai facusem drumul cu masina numai pana la Tisita, de mai multe ori, insa pana acolo sunt doar 210 km din Bucuresti si noi aveam mai bine de 500 de km in fata. Deci am plecat dimineata la 6.00 si prin Afumati am avut parte de un rasarit fabulos. Am mers pe DN2 prin sau pe langa Urziceni, Buzau, Ramnicu Sarat, Focsani, Adjud, Sascut, Bacau, Roman. Pana aici drumul a fost foarte bun cu acelasi aspect de drum rapid cu o banda lata si una de urgenta mai ingusta, fara denivelari sau gropi. Dupa 13 km drumul face stanga si dupa inca 13 km am ajuns la Hanul Ancutei. Aici e si o benzinarie mai mare si am hotarat sa facem stanga spre Tupilati pentru a ajunge la manastirea Varatec mai repede si fara a calca mai intai prin Targu Neamt.

Acest calcul a fost gresit si veti vedea de ce. Drumul a fost bun o perioada pana in Petricani si dupa, apoi am luat-o pe 155D care ducea drept catre Agapia. Acest drum e un dezastru, pe jos sunt pietre destul de mari si nu se poate merge cu mai mult de 20km/h. In sfarsit in comuna Agapia am facut stanga, spre Varatec si am ajuns la prima manastire pe care voiam sa o vedem in jur de 12.30. Cativa kilometri am avut parte de peisaj superb, era soare cu cativa nori rebeli si culorile naturii ne rasfatau. Dealurile verzi pline de casute sunt foarte interesante si frumoase, exprima o liniste si o relaxare extrema.

Langa manastire am gasit o parcare imensa aproape goala dotata si cu toaleta si am intrat sa vedem si noi locul de cult, care este foarte mare, dar si mult mai nou decat cele din Bucovina. La intrare era un afis cu preturi pentru intrare si foto, dar nimeni sa ia banii, asa ca am intrat ca si alti zeci de turisti dupa noi, fara sa platim.

Manastirea e incercuita de un patrulater mare, format din cladirile administrative si chiliile maicilor, mai noi sau mai vechi. Curtea manastirii e foarte mare si arata ca un adevarat parc, plin de flori, tufe si copaci, ce inconjoara manastirea alba si sobra de forma dreptunghiulara cu acoperis ce se termina in cateva turle. Intrarile in manastire sunt deosebite, si arata ca niste mici turle atasate lateral cladirii principale. In curte gasim un mic bazin cu apa in mijlocul caruia este o statuie a celei care a infiintat manastirea (Maica Olimpiada 1795) intruchipata de o femeie tanara cu aripi de inger, o fantana, un magazin de obiecte bisericesti si un muzeu al manastirii cu tot felul de obiecte bisericesti vechi. Aleile din jurul manastirii sunt pietruite si largi si o plimbare pe aici parca e si mai linistita decat se spune. Zona inconjuratoare e superba casele sunt foarte frumoase si pline de flori, cativa tarani isi vindeau marfa langa manastire, unii aveau blanuri si caciuli de blana si o femeie vindea serbet si sirop de fructe.

In imediata apropiere, am gasit o alta biserica in curtea careia se afla mormantul Veronicai Micle, iubita poetului nostru renumit. Biserica inconjurata de iarba si doar cu mormantul Veronicai si un alt monument mai nou cu o cruce mare alba si o masa din marmura. Atat si nimic altceva, imprejurul curtii sunt casele pline de flori ale oamenilor ce traiesc in sat la Varatec. Am fotografiat cateva case superbe, unele mai vechi altele mai noi, pline de flori si pe geamuri si pe verande si in curti.

Dupa ce ne-am luat doza de liniste si am facut terapia de verde (dupa cum colegul Cristian h, a facut de albastru in lefkada) am plecat usor spre Agapia. Comuna e la doar 7 km distanta de Varatec, dar pana la manastire se mai merge cativa kilometri. Aici la intrare parcarea e mai mica mai stramta si efectiv se face pe o strada. Intrarea e strajuita de un chiosc de unde se pot procura biletele de intrare si taxa foto. Un pic in stanga e un alt chiosc de unde poti lua o paine, un covrig impletit, serbet de fructe sau siropuri naturale toate facute de maicute.

Agapia cu denumirea sa greceasca are o curte mult mai mica ca la Varatec si mult mai saraca in flori si plante in general. Cladirile administrative si chiliile sunt asemanatoare, poate mai frumoase aici, dar si mai scurte, curtea fiind mult mai mica. Deosebita aici la Agapia este pictura din interiorul bisericii, foarte frumos restaurata si initial pictata de Grigorescu. Dupa umila mea opinie de iubitor de frumos dar complet necunoscator, nici in ale picturii si nici in ale lumii bisericesti, aici am vazut cele mai reusite picturi de pe peretii unei manastiri sau biserici, din tot ce am vazut pana acum si in urmatoarele 3 zile in Bucovina. Se poate observa cu ochiul liber al unui necunoscator ca, culorile sunt alese ce deosebita grija, iar aspectul oamenilor si al sfintilor pictati este cat se poate de natural nelasand loc de interpretari. Nu se pot face poze in interiorul bisericii, ci doar in exterior contra a 6 lei. Intrarea la o manastire a costat intre 3 si 5 lei pentru un adult.

In curte exista muzeul manastirii ce se intinde pe cateva incaperi si pe doua etaje, care are si el mai multe picturi de Grigorescu si foarte multe dovezi ale faptului ca acest loc a fost preferat de foarte multa lume buna din anii 1800-1900. Chiar exista si se poate vizita casa in care a locuit Alexandru Vlahuta. La parterul muzeului exista un magazin mai maricel cu obiecte de cult, icoane, matanii si alte chestii bisericesti dar si serbet foarte bun din care am luat si noi trei borcane. Serbetul de acolo e facut de maici si e din zmeura, mure, fragi, caramel si alune, si multe alte fructe. Pretul e undeva intre 10 si 11 lei borcanul de 400ml.

De la manastirea Agapia se mai poate merge mai departe si la cativa km se gaseste manastirea Sihla, inconjurata de locuri superbe pe care noi nu am apucat sa le vedem, dar va recomand voua tuturor sa mergeti si acolo.

Deci plini de frumosul picturilor de la Agapia, dar tristi ca nu avem macar o poza cu acestea, am plecat mai departe spre Targu Neamt. Chiar inainte de acesta se afla Humulestiul, loc natal pentru Ion Creanga si unde gasim un muzeu amenajat in „casa memoriala Ion Creanga”. Am intrat un pic, dar nu am mai facut si poze. Aici nu e parcare, se poate parca alaturi la o carciuma intitulata „La Smarandita”. Langa muzeu se afla parcul tematic cu tot felul de personaje din povestile lui Creanga printre ele si animale impaiate imbracate. Pretul de intrare e mic, dar nu se inghesuia nimeni, kitch-ul fiind evident.

Pe drum mergand spre Tg Neamt tot vedeam o cetate pe un deal cam la jumatea lui si ne tot gandeam daca nu e cumva cetatea Neamtului pe care vroiam sa o vedem. Cu o seara in urma ne suna prietena noastra si ne spune ca nu cumva sa nu vizitam aceasta cetate ca e refacuta si e celebra. Si eu curios din fire intreb de ce e celebra? Raspunsul a venit in versuri: - Pai nu stii, e aia din poezia cu: Pe o stanca neagra intr-un vechi castel, unde curge-n vale un rau mititel... Deci a fost obligatoriu sa cautam cetatea prin oras. N-a fost greu, am gasit indicatoare si daca nu le vedeti, atunci va puteti ghida dupa indicatoarele de la restaurantul La Cetate care e chiar in apropiere. Nu exista parcare decat pe sosea si cam putine locuri. Se urca apoi pe o sosea noua cu piciorul in serpentine pret de 1 km sau chiar mai mult. Pe marginea drumului sunt afise cu si despre fauna, flora zonei si alte lucruri interesante sau nu din partea locului. Abureala generala despre animale si plante se opreste in momentul in care ajungi sus si observi ca intrarea se face pe o pasarela lunga si suspendata la mai mult de 20 m deasupra solului. La intrare exista un mic magazin de obiecte de publicitate si un alt mic magazin de unde poti lua o inghetata, un suc si un snack. Biletele de intrare se cumpara de la magazinul de publicitate unde se poate cumpara chiar si un pliant, care in toata lumea asta mare e gratuit, dar totusi traim in tara noastra si ne-am obisnuit cu ea. Intrarea pe pasarela se face ca la metrou si e supravegheata de un bodyguard. Pretul e de 5 lei pentru un adult iar taxa foto parca 10 lei.

Cetatea este frumoasa si merita vizitata din plin, este in stare buna si aranjamentele uneori hilare cu oameni din carpa si paie creaza totusi o stare de contemplare si de aducere aminte a vremurilor de mult apuse. Am pierdut ceva timp aici la Cetatea Neamtului si am hotarat sa nu mai mergem tot acum la manastirea Secu, aflata in apropiere. Mare greseala, pentru ca nu am mai apucat la plecare din cauza ploii necontenite.

De la manastirea Secu mergand mai sus in munte, se poate ajunge mai departe catre schitul Sihastria. Va spune ceva acest schit? Daca nu, inseamna ca nu ati vazut „B. D. La munte si la mare”. In film e vorba despre cateva picturi (originale Grigorescu) furate de la acest schit si care sunt transportate de cei trei protagonisti prin padure. In acest film s-a lansat vorba „ Mai e mult pana departe? ”

Cu parere de rau am plecat spre cazarea noastra din Sucevita, pensiuna Montana, un loc elegant si deosebit. Am mers destul de rapid prin Falticeni, Suceava, Radauti, Marginea si am ajuns in lunga comuna Sucevita in jur de ora 18.00. Deci am reusit sa si ajungem pe lumina si sa vedem cateva din locurile frumoase din zona. Sigur au ramas multe de vazut la o vizita viitoare, poate la anul.

La pensiune eram asteptati de domnul Malinovschi si cu mare surpriza am aflat de la dansul, ca vom avea si un coleg de AFA ca vecin in acest minisejur. Am intrebat cu mare curiozitate despre cine e vorba si am aflat ca e vorba despre @Biancuta. Am reusit spre seara sa ne cunoastem, cand au venit si ei. Familia lor e deosebita, sunt foarte draguti si cele doua fetite ale lor sunt doua papusi frumoase.

Deci nu mai stati pe ganduri oameni buni si mergeti in Moldova, zona e superba si sunt foarte multe de vazut si de facut, exista sute de pensiuni si mici hoteluri care arata superb, oamenii sunt primitori si preturile nu sunt mari ca pe valea Prahovei. In plus e mult mai curata zona, neexistand gunoaiele cu care suntem obisnuiti prin Bucegi.

Va urma: Incursiune in tara Manastirilor II (Bucovina)


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 22.09.10 06:38:19
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3233 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Rasarit in Afumati , pe drumul spre Moldova
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3300 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

23 ecouri scrise, până acum

pepsi70ro
[22.09.10 07:00:47]
»

Deci nu mai stati pe ganduri oameni buni si mergeti in Moldova, zona e superba si sunt foarte multe de vazut si de facut

Cu siguranta voi incerca sa ajung cat de curand.

Felicitari pentru review!

Sanziana
[22.09.10 07:05:03]
»

Apropo de manastirea Sihastrie, am si eu o mica povestioara hazlie, am facut un tur al manastirilor de pe aici de curand. Cred ca fiecare vizita aici e in asentimentul expresiei "Mai e mult pana departe", o sa va povestesc si voua )))))

Ma bucur pentru tine si pentru minivacanta ta, cati ani ai aveai cand ai fost ultima oara pe aici, erai copil, nu?

cc_iordachescu
[22.09.10 07:15:06]
»

Un vot din sudul Moldovei!

Păcat că timpul petrecut aici a fost scurt şi nu ai apucat să vezi toate frumuseţile acestor plaiuri de poveste!

ionescunicAUTOR REVIEW
[22.09.10 07:18:54]
»

Multumesc frumos pentru aprecieri si sustinere.

@Sanziana: aveam 10 anisori si eram la a doua vizita dupa ce am vizitat manastirile celebre din nord cu un an inainte , in 1977 vara am mers la niste prieteni/rude de langa Gura Humorului si am stat cateva zile.

magdalena
[22.09.10 07:51:06]
»

@ionescunic, ai povestit asa de amanuntit ca m-am si vazut colega de drum cu tine prin niste locuri pe care pasii mei le-au batut adesea!

Pacat ca n-am fost si eu "colega AFA", anul acesta nu am reusit sa revad Manastirea Varatec, nici Agapia sau Secu, dar am revazut cu mare placere Manastirea Razboieni situata intr-o zona foarte frumoasa.

sniga
[22.09.10 08:39:48]
»

Ca de obicei, cand vad ceva semnat ,,ionescunic'', deschid cu nerabdare si citesc cu mare bucurie, tot ce scrii. Frumos, felicitari!

webmaster13
[22.09.10 08:42:40]
»

cat timp Nicu ne "poarta" prin Bucovina eu zic sa ascultam si putina muzica!

Se poate schimba!

georgiana
[22.09.10 08:59:05]
»

@ionescnic,

Felicitari pentru ''debut''!

Stiam ca a vizita si a scrie reviews-uri despre biserici si manastiri-nu e una dintre atu-urile tale! Dar te-ai descurcat excelent, am citit cu atentie (deja mi-ai furat o juma de ora din pretiosul meu concediu!) si nu prea am ce completari sa aduc, cu toate ca si eu am calcat fix, pe urmele pasilor vostri, duminica, sub directa ta indrumare telefonica, pentru care iti multumim!

Despre serbeturile care sunt expuse spre vanzare la manastirile din judetul Neamt, facute de maicute, eu personal nu m-am riscat sa le cumpar, in ciuda aspectului comercial pe care il aveau, deoarece, prietena mea cea mai draga, a cumparat luna trecuta si cand le-a deschis acasa, ambele erau fermentate!

Probabil nu le-au sterilizat, ori nu au fost capsate corespunzator! Pacat...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Smaranda
[22.09.10 09:16:52]
»

Am doua intrebari:

1. Mai erau turisti, autocare, masini etc. pe la manastiri? Sau a trecut vremea concediilor.

2. Ce cautai fix acum 33 de ani in Moldova. Serbet?

celeste
[22.09.10 09:17:14]
»

Ca de obicei rw-urile ,,marca" @ionescunic te lasa fara grai. Felicitari pentru frumoasa minivacanta pe care ati avut-o.

presario
[22.09.10 09:17:19]
»

Incerc si eu sa nu mai stau pe ganduri, ca nu am mai fost demult prin Moldova, numai cu timpul stau cam prost.

Felicitari pt review!

sandu.53
[22.09.10 09:37:03]
»

frumoase locuri, frumoasa descriere... am fost deseori in jud. Neamt si in Bucovina si intotdeauna mi-am dorit sa ma reintorc... sper sa reusesc! felicitari pentru review!

alinutzza140*
[22.09.10 09:50:33]
»

Ma bucur ca ti-a placut in Moldova. Inca ceva... Sa stii ca pentru a merge sus la Cetatea Neamtului puteai sa lasi masina mai la vale langa stadion. Este acolo o parcare maricica, dar trebuia sa mai urci un pic pe jos pana la aleea care duce la cetate.

raduu1972
[22.09.10 10:04:41]
»

asteptam cu nerabdare acest review al tau, foarte bine documentat ca de fiecare data. felicitari penru alegerea facuta

biancuta
[22.09.10 10:14:45]
»

O descriere foarte utila si cu foarte multe detalii! Ati avut o calatorie frumoasa descrisa deosebit!

Noi cand am vizitat Cetatea Neamtului am ajuns usor. La intrarea dinspre Tg. Mures, dupa intersectie am luat-o spre Casa Ion Creanga, dupa care ne-am intors. La intersectie am luat-o la dreapta, am inaintat putin si la urmatoarea intersectie am luat-o la stanga, dupa indicatorul din zona. Cetatea se vede imediat.

mirelutza
[22.09.10 11:05:41]
»

Noroc cu premiul altfel ziceam ca ti s-a stricat GPS-ul si in loc sa o iei spre Sud (stii tu unde) ai luat-o din greseala spre... Nord.

ionescunicAUTOR REVIEW
[22.09.10 14:01:05]
»

Multumesc frumos pentru multele ecouri, pentru voturi si aprecieri si nu in ultimul rand pentru muzica frumoasa.

@Magdalena : sa stii ca aveam doua colege pe care doream sa le cunosc si despre care nu aveam nici macar o idee despre cum arata : Magdalena si Biancuta. Acum eu stiu cum arata Biancuta si singura care imi e necunoscuta esti tu , asa ca poate ne vedem odata , macar la o intalnire AFA in viitor.

@Sniga & Celeste sunt onorat in acest caz multumesc mult.

@Georgiana pacat ca ti-am rapit atata timp , puteai sa ma citesti la intoarcere , nu ma suparam pe tine.

La serbeturi am primit indicatii pretioase ca sa privim materialul bine si sa nu aibe dungulite ca atunci e taiat si nu e bun. Al nostru este excelent , aproape am mancat un borcan. Se pare ca consistenta nu mai este ca in copliaria noastra , este mai moale acum , asa sustine nevasta mea , care tine minte ca se baga lingurita intr-un pahar cu apa ca sa-l poti manca , asa de tare era.

@Smaranda : erau turisti dar putini in prima zi si mult mai putini in zilele urmatoare cand a si plouat destul de tare.

In urma cu 33 de ani eram un fel de bagaj ce trebuia luat peste tot , asa ca unde mergea mama , mergeam si eu , nicidecum dupa serbet sau la manastiri , eu nu stiam atunci mare lucru decat sa ma joc.

@Mirelutza : sa stii ca GPS-ul chiar a luat-o razna in TG Neamt si nu mai vroia sa ne scoata spre Suceava deloc , ne invartea frumos prin centru asa ca am luat-o dupa semne si am iesit bine pana la urma.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Smaranda
[22.09.10 14:29:26]
»

Intre timp (in cei 33 de ani) vad ca ai invatat sa citesti, sa scrii frumos si sa faci poze frumoase. Si, banuiesc, ca acum ai tu multe bagaje, care trebuie carate peste tot.

trandafir 1970*
[22.09.10 19:50:09]
»

Ma bucur pentru voi, pentru ca ati ajuns pe taramul fermecat al Moldovei"!

Mi-am reamintit, cu ajutorul tau, franturi din vizita mea pe acele meleaguri, undeva prin anii adolescentei... Trebuie sa revin, sunt multe de (re) vazut in Moldova, poate la anul, cine stie!

Te descurci destul de bine si la descrieri monahale, felicitari!

kouklakys*
[23.09.10 09:39:23]
»

Eu nu am ajuns in Moldova si tare mult imi doresc...

Citind randurile tale... as pleca imediat... insa...

Felicitari si... deja am senzatia ca esti un BRAND inconfundabil...

chelie_d
[23.09.10 16:28:04]
»

In acest film s-a lansat vorba „ Mai e mult pana departe? ”

cam de aici pana acolo , felicitari pentru review

acum dupa sejurul asta, banuiesc ca o sa te duci mai des in Moldova, nu-i asa??

ionescunicAUTOR REVIEW
[23.09.10 16:49:48]
»

@Trandafir multumesc si poti merge si tu oricand chiar si anul asta, scrie cateva review-uri de-ale tale frumoase si lungi, despre Thasos de unde abia te-ai intors si poti castiga un sejur la Pojorata care e un loc extraordinar de frumos si aproape de Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei dar si de Manastirea Moldovita.

@Kouklakys: si tu ai mai putea scrie despre Kusadasi si Istanbul ori despre locurile pe unde ai umblat mai recent, te astept cu un review!

@Chelie d: poate la anul sa mai ajungem in moldova, anul asta o lasam mai moale, poate de craciun sau cine stie dupa revelion sa mai facem un drum mai scurt totusi. Si pe tine te astept cu impresii proaspete despre excursia in Grecia!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
deliutza27
[01.10.10 16:09:14]
»

Era sa-mi scape aceasta prima parte foarte frumos conturata. Noroc cu link-ul creat de wm in partea a doua, pe care ma pregatesc sa o savurez.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinutzza140*, biancuta, celeste, chelie_d, deliutza27, georgiana, kouklakys*, magdalena, mirelutza, raduu1972, sandu.53, Smaranda, trandafir 1970*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Moldova:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.093294143676758 sec
    ecranul dvs: 1 x 1