19554 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin Munții Stânișoarei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.06.2011
DE
Avatar Qvadratvus
vârsta 30-40 ani
DIN Piatra Neamț
înscris/ă în 23.06.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 2 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
Mai calculez încă...
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 3 -- varsta: 3,7,10 ani

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Drumul Talienilor Malini Borca prin Est


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Preambul

Între 1902-1914 la dorinţa Regelui Carol I pentru a realiza o legătura strategică între valea Moldovei şi valea Bistriţiei, italienii au început amenajarea unui drum pe ruta actuală a DJ 209 B de la Mălini (de lîngă Fălticeni) – Obcina Stînişoarei - Borca (pe Valea Bistriţei), de unde şi numele păstrat de „Drumului talienilor” La final au ridicat în cel mai înalt punct al drumului – în Pasul Stînişoara (la 1235 m) o cruce din piatră (ulterior înlocuită de o cruce metalică şi o troiţă).

De ceva vreme tot auzind de la unul de la altul ce frumos este traseul, mai ales pe fondul unei dorinţe mai vechi pe care tot o urmez de cîtva timp de a “face” treptat Munţii Stînişoarei, mi-am luat familia la spinare şi iată-mă scriind acest rewiew…

Despre…...

Zona din cîte am remarcat este de o frumuseţe deosebită. În literatură este menţionată în “Baltagul” lui Mihail Sadoveanu, Drumul Talienilor fiind cel pe care l-a străbătut Vitoria Lipan pentru a-şi căuta bărbatul iar Crucea este în zona unde l-a aflat pe acesta mort. Şoseaua în sine de la cumpăna apelor (Crucea Talienilor) spre est pînă la DN 2E (Cornu Luncii – spre Fălticeni) are aproximativ 42 km, din care asfaltaţi sunt 27 km. Ceilalţi 15 km, de o calitate relativ rezonabilă reprezintă porţiunea montană pînă la trecătoare. Spre vest este coborîrea spre Borca de aproximativ (?) 18-20 km, din păcate din cîte am înţeles relativ greu abordabilă cu o maşină mică (dar se poate trece, deşi informaţiile pe care le am sunt actual contradictorii). Un proiect aprobat de guvern şi pentru care banii deja ar fi ajuns la Consiliile Judeţene Neamţ şi Suceava urmează să asfalteze cei 15 + 18/20 km rămaşi.

În calitate de areal conex acestui traseu, avînd ca reper Comuna Mălini Oraşul Fălticeni şi zona corespondentă a Munţilor Stînişoarei, în triunghiul format astfel este o zonă mai vitregită sub raportul promovării turistice, dar unde se găsesc minunăţii ….

Circuitul

Pornind de la intersecţia DN2 (E 85) cu DN 15C (la sud de Fălticeni) ca punct de iniţial de reper, se poate face un circuit de 2 zile super fain.

Ziua 1

Eu am început-o coborînd spre DN 15C (spre Tîrgu Neamţ) şi, luînd-o apoi după ce treci peste Moldova imediat la dreapta pe DJ 155A prin Comuna Râşca spre Slătioara. În trecere am vizitat Mînăstirea Rîşca (click aici) şi ulterior Mitropolia Moldovei pe stil vechi de la Slătioara (click aici), unde am apreciat în mod deosebit atît interiorul bisericii actuale mitropolitane – pictat în culori vesele şi ornat cu sculpturi inspirate în lemn, cît şi arhitectura şi decoraţiunile interioare în curs de concepţie ale noii catedrale. Ce este de remarcat e că politca ortodoxismului oficial sprijinit de stat, nu a rezistat să nu trîntească la mică distanţă de Mănăstirea pe stil vechi o biserică – mai mult goală – dar relativ interesant ornată pe exterior. De la Râşca se poate trece cu piciorul pe traseu marcat peste Dealul Cerdac, pînă la Mănăstirea Neamţ. De la Mînăstirea Slătioara deşi exista o alternativă mai comodă (în sensul existenţei asfaltului…) spre următorul punct - Baia, prima capitală a Moldovei – cu retur DN 15C – DN 2 – DN 2E – DJ 209H, am ales să continuui pe drumul de pămînt care suia prin dreapta mînăstirii şi ajungea la Baia prin satul Bogata şi nu am regretat (nu-l recomand decît dacă este uscat ….). Se merge prin pădure, are un singur punct mai dificil cînd se trece pe lîngă o fostă exploatare forestieră dar sub roţi acolo găseşti dale de beton şi, la cumpăna apelor ai în dreapta un punct de belvedere unde se poate campa şi de unde ai o perspectivă foarte frumoasă.

La Baia sunt de văzut: Biserica Albă (ctitorie a lui Ştefan cel Mare după ce i-a tras o bătută la 1467 lui Matei Corvin) site aici, o biserică ctitorie a lui Petru Rareş şi ruinele catedralei catolice construită de Alexandru cel Bun. Ce e amuzant este că Biserica Albă şi-a căpătat renumele mai ales datorită lipsei picturii interioare, lipsă pe care un român stabilit în America a curmat-o în 2002 cînd a sponsorizat generos refacerea lăcaşului de cult – inclusiv pictură interioară. Ctitoria lui Petru Rareş, ca dovadă că românul acela care a plătit pictura şi refacerea celeilalte biserici a avut dreptate, este plină de un pios jeg istoric întreţinut cu osîrdie de incompetenţa şi lipsa de bani a Ministerului Culturii … Ruinele catedralei catolice (soţia lui Alexandru cel Bun a fost catolică iar Baia la început a fost tîrg de saşi …) sunt bine puse în valoare, luminate şi în centrul unui parc.

De la Baia, cine vrea mai repede la Mălini o taie direct spre Cornu Luncii dar drumul e destul de nasol, pare a fi asfalt bombardat pe care s-a nivelat cu pietriş. O alternativă cu mai puţină suferinţă pentru suspensii dar mai lungă (puţin semnificativ) este revenirea în DN 2E şi apoi de la Cornu Luncii se merge prin Comuna Mălini spre Crucea Talienilor.

Ziua a 2 - a

În centrul comunei Mălini se află casa memorială Nicolae Labiş. Mare lucru nu e de văzut, dar dacă tot treceţi pe acolo…

Continînd în sus pe vale, se ajunge după vreo 21,5 km de la intersecţia cu DN 2E la o pîrtie de schi. În preajma ei sunt majoritata pensiunilor locale. Asfaltul continuă cam 4,5 km în sus de acolo, după care se trece la şosea nemodernizată şi începe partea montană a drumului. După 23 august 1944 s-au dat în zonă cele mai grele lupte din Moldova, astfel că până la cruce pe acelaşi drum mai există un monument închinat soldaţilor ucişi şi, o cruce veche din piatră care marchează poiana în care odihnesc laolaltă în pământ sute de militari (iar lângă „Crucea talienilor” există încă resturi de cazemate din al Doilea Război Mondial). Urcuşul este ceva mai greu, dar la un moment dat în locul copacilor se deschide generoasă, paşunea alpină de pe varf.

Aici pe creastă aveţi o perspectivă extraordinară. Se pot vedea Municipiul Suceava (aşa mi s-a părut mie ….), masivele Rarău Giumalău şi Ceahlău, Munţii Bistriţei. Dacă prindeţi vreun fir, vă puteţi aranja să staţi la una dintre stînele de pe creastă. Cu trasee scurte, fără prea mult efort, se poate ajunge pe vîrfurile Bivolul (cel mai înalt din Munţii Sînişoarei - 1530 m) şi Muncelu. Mergînd pe trasee mai lungi, se poate merge spre pasul Petru Vodă (Drumul Tîrgu Neamţ – Poiana Largului) sau se poate ajunge dînd un ocol pe vîrful de peste Valea Sabasei – Bîtca Comorii (1513 m)

Tot din centrul Comunei Mălini se desprinde o derivaţie DJ 209 A spre Mănăstirea Slatina – ctitorie a lui Alexandru Lăpuşneanu şi necropolă voevodală aflată la 12 km de intersecţia menţionată (nu 8 km cum scrie pe indicator …) Vă sfătuiesc să nu intraţi pe intrarea mare ci pe cea din spate (este şi prima la care se ajunge, fiind marcată cu o tăbliţă – poarta pentru persoane este mică şi rotativă – blocîndu-se uşor), astfel veţi avea parte de un lung drum pe o alee foarte frumoasă străjită de brazi. La intrarea mare veţi avea parte de o parcare dar şi de multă lipsă de imaginaţie din partea peisajului antropic…. Cel mai bine este să lăsaţi spre seara/ după amiaza de final mănăstirea, dat fiind că vizitarea ei depinde mai puţin de un orar fix sau de toanele vremii

Dezavantaje

Zona are cam 5 ani de cînd a intrat oficial în circuitul turistic, astfel că pensiunile de acolo au un stil care te lasă mască. Unele de exemplu nu au firmă la poartă sau indicatoare, astfel că treci pe lîngă ele şi nu ai habar. În plus oamenii locului nu ştiu sau nu au chef să ofere pe înţelesul turiştilor informaţii pertinente (pe verificate …). Mîncarea este “la mica înţelegere” la aproape toate, astfel că dacă preţurile la cazare sunt relativ uşor de obţinut şi comparabile (deşi pe siturile de net ale pensiunilor în marea lor majoritate nu sunt afişate …), cele la alimente sunt o problemă. Pe fondul afirmaţiilor că se găteşte “sănătos” şi “bio” (ceea ce este adevărat), vă puteţi trezi prăjiţi la buzunar de vă merg fulgii, astfel că nu ezitaţi să negociaţi la sînge şi să fiţi foarte clari şi fermi în ceea ce solicitaţi. La multe dintre pensiuni bucătăria merge pînă pe la 7 – 8 seara. Ca şi extreme:

-La Mălini în centru găsiţi un restaurant cu o pensiune, bune în caz de avarie – Trei Fetiţe. Avantajul restaurantului respectiv este că e singurul în zonă pe care l-am văzut cu meniu şi preţuri fixate, restul fiind “la mica înţelegere”. Ca şi cazare preţurile sunt cam la 2/3 faţă de ce găsiţi mai sus, dar şi condiţiile diferă (sunt inferioare) iar dacă nu ştiţi telefonul patronului după ce se închide la 8 – 9 seara restaurantul, bateţi din buze cu cazarea - dacă sunteţi proaspeţi ajunşi. În plus nu are firmă, astfel că din drum nici nu pricepeţi că ar fi acolo vreunul care primeşte turişti... În plus denumirea de "Trei fetiţe" sugerează în mod nefericit poate şi alt gen de clientelă.

-În satul Văleni Stînişoara Pensiunea “La Filuţa” (vezi review aici) – oferă cele mai înalte standarde de cazare şi masă din zonă – la nivel de 4 stele, dar şi preţurile sunt usturătoare, cazarea e cam de 1,5 ori preţul zonei iar la masă te rupe …. Totuşi dacă te duci la 9 seara găseşti acolo mîncare potrivită pentru un copil de 2 ani, de exemplu…

-Pensiunea restaurant Stînişoara – pensiune da, restaurant nu prea ….

Majoritatea pensiunilor sunt aglomerate în zona care circumscie pîrtia de schi, 2 km înainte de aceasta şi vreo 5 după, astfel că trebuie să luaţi în calcul ceva mai atent marjele de timp.

Sătenii umblă creanga pe carosabil fără nici o jenă, pur şi simplu dacă au chef să ocupe o bandă întreagă o fac şi cu asta basta. Nu s-ar da deoparte cînd treci cu hărăbaia pe lîngă ei nici de-al naibii.

După orele 17 – 18 coboară turmele de bovine de la păscut. În timp ce tu te chinui să treci prin turme cu viteza melcului turbat ciobanii stau şi se uită liniştiţi şi fără nici o aplecare la ce se întîmplă. Idem, găseşti des cai nepriponiţi, unii destul de masivi ca dacă îi sperii să-ţi îndoaie o copită în portieră.

Magazinele săteşti stau destul de prost cu aprovizionarea, nu prea vă bazaţi pe ele. De la pensiuni pînă la Fălticeni contaţi pe cel puţin 30 km.

Informaţii suplimentare aici.

Partea a II-a cu accesul vestic aici la pagina de aici

P. S. Cîndva în vara asta am să fac şi Drumul Talienilor – Circuitul de Vest (voi povesti atunci)

---
Impresii încărcate de Qvadratvus in 06.06.2011 04:52:00

Validat / Publicat: 06.06.11 06:24:29

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 9256


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  15950 PMA (din 16 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[06.06.11 06:33:28]
» mesaj pers

   Notele referitoare la cazare (servicii, camere, bucatarie si masa) nu au relevanta in cazul unui review din categoria "de calatorie", astfel ca acestea au fost retrase.

   In astfel de cazuri este recomandat ca impresiile sa fie structurate in doua articole distincte - unul dedicat unitatiii turistice in care ati stat pe perioada (mini) sejurului (review 'de cazare') si unul cu recomandari generale din zona (review de tip 'de calatorie').

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Qvadratvus
[06.06.11 06:34:55]
» mesaj pers

   Ok ! Am să scriu un astfel de rw..

   @Webmaster, văd că nu mai pot edita, se poate schimba denumirea rewiewului în "Drumul Talienilor Malini Borca prin Circuitul de Est"? Dacă numele e prea lung atunci se poate pune eventual "Drumul Talienilor Malini Borca prin Est"...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[06.06.11 06:39:36]
» mesaj pers

   Am ales varianta a doua de titlu, prima era putin cam lunga.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster0
[06.06.11 08:15:16]
» mesaj pers

   Inca un articol demn de titlul de minighid AFA.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- balasa violeta
[07.06.11 10:23:15]
» mesaj pers

   Multumesc! De mult timp nu am mai citit un review atat de bun! Am aflat lucruri pe care nu le stiam si asta nu numai d. p. d. v. turistic!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[07.06.11 19:10:44]
» mesaj pers

   Mulţam de apreciere!

   Zona în sine e interesantă, numai că necesită promovare precum şi un pic de schimbare a mentalităţilor locale (ceea ce e mai greu). Senzaţia mea privind oamenii locului s-ar traduce cam aşa: autosuficienţă... De exemplu patronul pensiunii unde am stat spunea că el nu are nevoie de promovare... dar eram singurul client în weekendul respectiv (ce e drept afirma că nu i-a venit nu ştiu ce grup de turişti pe care l-ar fi aşteptat...). 95 % din numerele maşinilor pe care le-am văzut în curtea pensiunilor aveau număr de Suceava, ceea ce spune multe privind gradul de cunoaştere a zonei înafara arealului apropiat.

    O bună parte dintre pensiuni nu au firmă la poartă şi panouri de informare în zonă, astfel că habar nu ai unde poţi eventual să le găseşti. Evident, poţi da un search pe Net înainte, dar şi după aceea ajungi să constaţi că nu ţi-a folosit la mare lucru. Mai sunt şi altele de spus, dar nu aş vrea să fiu tendenţios...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Lumis66
[07.06.11 19:52:54]
» mesaj pers

   @ Qvadratvus

   De multe ori ma plang ca vreau sa vad multe in tara asta si imi dau seama ca nu am cand sa le vad pe toate.

   Cu atat mai mult ma bucur ca am descoperit AFA si oameni care iubesc ca si mine locurile frumoase (si sunt atatea) din tara asta.

   Incerc sa fac mereu cate o calatorie imaginara citind rewiurile cu locurile in care nu am ajuns inca si sper si iar sper sa ajung in cat mai multe. Pana atunci ma delectez cu fotografiile atasate in care vedem inca odata ce tara frumoasa avem.

   Felicitari, tine-o tot asa!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Qvadratvus
[15.06.11 15:20:23]
» mesaj pers

   Multzam de aprecieri. Acum am pus şi rw (cf. indicaţiilor @webmaster) cu pensiunea unde am stat - click aici

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[29.07.11 23:13:00]
» mesaj pers

   Mutat la rubrica "Muntii Stinisoarei" (in urma crearii acesteia astazi pe site)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[06.08.11 00:37:43]
» mesaj pers

   @ Admin, se poate?

   http://www.youtube.com/watch? v=PiNS_Iet6b4

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster15
[06.08.11 07:23:29]
» mesaj pers

   Done!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cosstti
[01.06.16 20:13:26]
» mesaj pers

   Am facut de curand acest minunat traseu. Este o desfatare a ochilor, totul este cat se poate de salbatic si pitoresc. Dat fiind ca drumul judetean se transforma la un moment dat in drum forestier este indicat sa accesati acest traseu cu o masina cu garda la sol mai generoasa (logan de exemplu) si vreme frumoasa.

   Drumul de la Pasul Stanisoara la Borca este parca ceva mai pustiu, nu am intalnit tipenie de om pana in Borca.

   Recomand terasa Orizont din Farcasa pentru servirea mesei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Qvadratvus
[02.06.16 11:53:05]
» mesaj pers

   Eu a doua oară cu un Logan nu aș mai trece pe porțiunea care coboară din trecătoare spre Borca... E o loterie absolută în ceea ce privește baia de ulei ! Asta e opinia mea (și asta în condițiile în care porțiunea am urcat-o, nu am coborât-o...)

   În plus, de principiu, la orice coborâre nu e același lucru ca la urcare deoarece pentru o mașină cu motorul pe față, șansele de a buși baia de ulei imediat după ce treci de o denivelare sunt semnificativ mai mari. La cele cu motorul pe spate e invers.

   În rest pentru porțiunea care suie dinspre Mălini spre trecătoare e în regulă cu un Logan în oricare dintre sensuri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- cosstti
[02.06.16 14:11:45]
» mesaj pers

   Observatie corecta. Traseul l-am facut cu un Sandero Stepway si chiar nu am avut nici un fel de probleme.

   Undeva tot pe acest site am postat cum in necunostinta de cauza am coborat cu o Solenza de la Rarau la Campulung Moldovenesc pe vechiul drum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Qvadratvus
[03.06.16 21:29:37]
» mesaj pers

   O mare nesimțire mi s-a părut faptul că atunci când am suit, în vreo două curbe "în ac de păr" erau plasate pe drum încărcături de trunchiuri, una dintre aceastea fiind lăsate chiar într-o curbă situată pe unul dintre poduri.

   În plus e de groază cum administrația județeană răspunzătoare din Neamț își bate joc de drum, care în unele locuri e ros până la patul de piatră al muntelui. Apropo, aproape de intrarea în satul Sabasa, mai sunt gropile acelea imense în drum? Au montat ceva indicatoare la urcarea de pe valea Sabasei (că atunci când am fost eu drebuia să dai în bobi, ca să nimerești)?

   P. S. Părerea mea e că cei din Neamț nu au nici un interes să se repare drumul, deoarece asta ar defavoriza furatul lemnului și braconatul în zonă. Chestia e că au avut bani la dispoziție să-l facă și nu i-au folosit. E pur și simplu de jale, Carol I cred că se răsucește în mormânt.

   P.P.S. La un moment dat a existat un proiect care urma să includă "la pachet" "Drumul Talienilor" cu refacerea drumului de la Broșteni pe valea Neagrăi, spre Panaci, proiect conectat și cu refacerea drumului dintre Bilbor și Panaci. Bineînțeles că praful s-a ales din el.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- cosstti
[04.06.16 10:02:57]
» mesaj pers

   Iti dau dreptate intot ce spui, cine face acest traseu are dreptul la pareri, impresii si bineinteles critici.

   In decursul timpului am constatat ca drumurile dificile si accidentate protejeaza natura si frumusetile ei. Decat un drum asfaltat si lin catre un obiectiv turistic interesant unde inoti printre peturi, munti de gunoaie si manele... prefer un drum dificil dar cu frumusetile naturii nealterate, cu triluri de pasarele si clinchet de talangi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- gimivasile
[05.06.16 10:53:32]
» mesaj pers

   @Qvadratvus -

    ehe ce stiti voi? drumul acesta figura ca asfaltat in "zori noi'" ziarul de sv de când eram copil, adica de prin 80.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- cosstti
[05.06.16 19:22:55]
» mesaj pers

   Raportari fictive au loc si in zilele noastre, nu trebuie sa ne mire ca comunistii practicau acest obicei fara jena.

   Sa privim totusi partea plina a paharului. Natura are de suferit cand civilizatia navaleste in mod samavolnic in mijlocul ei.

   La Balea Lac se pot vedea efectele.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Kostica
[03.04.17 11:43:02]
» mesaj pers

   02-04-2017, reusit si facut traseul Borca-Malini cu un VW Pasat "berlina", drumul foarte greu, noroi, zapada aproape de varf, gheata imediat la coborare dupa varf fiind la vest unde soarele nu ajunge, pe varf mai era o masina 4X4, spre Malini foarte greu drumul cu santuri datorita exploatarii forestiere, n-am scos masina din viteza "I" pana aproape de monumental inchinat in cinste celor care au cazut in timpul celui de-al doile razboi mondial,

   nu am intrat in detalii cu fiecare metru de drum parcurs si slalomul care a trebuit facut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- cosstti
[05.04.17 09:13:36]
» mesaj pers

   @Kostica:

   Felicitari pentru curajul de care ati dat dovada.

   Daca acum a fost un calvar, poate ca in luna iunie, iulie va fi o adevarata desfatare.

   Viteza 1... era de asteptat datorita masinii cu garda la sol mai putin generoasa. Dupa monumentul eroilor am urcat cu vit. 2 si 3. fata probleme, la coborare spre Borca am mers incet, mai mult in frana de motor pentru a admira natura.

   Inca odata felicitari.

   Incercati si traseul Frasin - Stulpicani - Ostra - Holda.

   Drumul este mai bun si mai putin solicitant pentru masina.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[26] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2011] Intrarea în comuna Rîşca. Vulturul de pe cruce pare că e cel din stema Moldovei. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206417">Şterge vot</a></div><span id="v9206417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2011] Intrarea în comuna Rîşca. Vulturul de pe cruce pare că e cel din stema Moldovei.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2011] Biserica Mănăstirii Râşca - Pictura exterioară. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206418">Şterge vot</a></div><span id="v9206418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2011] Biserica Mănăstirii Râşca - Pictura exterioară.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2011] Biserica Mănăstirii pe stil vechi Slătioara - o arhitectură mai puţin obişnuită. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206419">Şterge vot</a></div><span id="v9206419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2011] Biserica Mănăstirii pe stil vechi Slătioara - o arhitectură mai puţin obişnuită.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]



P04 [JUN-2011] Ornament din biserica Mănăstirii Slătioara - în interior moaştele Nuştiucărui sfînt sau martir -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206420">Şterge vot</a></div><span id="v9206420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2011] Ornament din biserica Mănăstirii Slătioara - în interior moaştele Nuştiucărui sfînt sau martir
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2011] Ornament de email şi sticlă suflată în viitoarea catedrală mitropolitană de la Slătioara. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206421">Şterge vot</a></div><span id="v9206421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2011] Ornament de email şi sticlă suflată în viitoarea catedrală mitropolitană de la Slătioara.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2011] Detaliu ornament anterior - de aici am dedus că respectiva operă ar putea avea rol de tablou votiv (?) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206422">Şterge vot</a></div><span id="v9206422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2011] Detaliu ornament anterior - de aici am dedus că respectiva operă ar putea avea rol de tablou votiv (?)
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2011] Viitoarea catedrală mitropolitană în construcţie - de la Slătioara. Uşile au tablouri încastrate de email şi sticlă. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206423">Şterge vot</a></div><span id="v9206423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2011] Viitoarea catedrală mitropolitană în construcţie - de la Slătioara. Uşile au tablouri încastrate de email şi sticlă.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2011] O biserică ortodoxă oficială nouă (Sfinţii Voievozi) trîntită drept în nasul celor pe stil vechi (500 m mai la vale). -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206424">Şterge vot</a></div><span id="v9206424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2011] O biserică ortodoxă oficială nouă (Sfinţii Voievozi) trîntită drept în nasul celor pe stil vechi (500 m mai la vale).
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2011] Porţiune din drumul forestier spre Baia dintre Slătioara şi Bogata. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206425">Şterge vot</a></div><span id="v9206425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2011] Porţiune din drumul forestier spre Baia dintre Slătioara şi Bogata.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2011] Punct de belvedere pe drumul forstier Slatioara - Bogata (spre Baia) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206426">Şterge vot</a></div><span id="v9206426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2011] Punct de belvedere pe drumul forstier Slatioara - Bogata (spre Baia)
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2011] Drumul Slătioara - Bogata la cumpăna apelor, privit din apropierea punctului de belvedere (care se află în spatele meu) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206427">Şterge vot</a></div><span id="v9206427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2011] Drumul Slătioara - Bogata la cumpăna apelor, privit din apropierea punctului de belvedere (care se află în spatele meu)
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2011] Ctitoria lui Petru Rareş din Baia. În spiritul epocii actuale un jeg pios cu patină istorică întunecă la maxim interiorul... -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206428">Şterge vot</a></div><span id="v9206428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2011] Ctitoria lui Petru Rareş din Baia. În spiritul epocii actuale un jeg pios cu patină istorică întunecă la maxim interiorul...
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2011] Ruinele catedralei catolice din Baia construite de Alexandru cel Bun în numele soţiei sale (care tot catolică era...) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206429">Şterge vot</a></div><span id="v9206429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2011] Ruinele catedralei catolice din Baia construite de Alexandru cel Bun în numele soţiei sale (care tot catolică era...)
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2011] Detaliu icoană din Biserica Albă - Baia -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206430">Şterge vot</a></div><span id="v9206430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2011] Detaliu icoană din Biserica Albă - Baia
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2011] Tablou votiv Biserica Albă: Bătălia de la Baia dintre Matei Corvin şi Ştefan cel Mare. Pictura întregii biserici este din 2002 şi a invalidat din denumirea de mai sus partea cu 'Albă'. A ieşit un scandal monstru ulterior, deşi se obţinuse nu ştiu care aviz al comisiei pedinte a Monumentelor Istorice. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206431">Şterge vot</a></div><span id="v9206431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2011] Tablou votiv Biserica Albă: Bătălia de la Baia dintre Matei Corvin şi Ştefan cel Mare. Pictura întregii biserici este din 2002 şi a invalidat din denumirea de mai sus partea cu "Albă". A ieşit un scandal monstru ulterior, deşi se obţinuse nu ştiu care aviz al comisiei pedinte a Monumentelor Istorice.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2011] Biserica Albă - Baia. Acoperişul a fost restaurat în aceeaşi serie cu pictarea interioară (2002) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206432">Şterge vot</a></div><span id="v9206432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2011] Biserica Albă - Baia. Acoperişul a fost restaurat în aceeaşi serie cu pictarea interioară (2002)
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2011] De pe culmea Munţilor Stînişoara - Centrul obiectivului este spre Mălini. Crucea Talienilor nu se vede fiind în stînga mea cam la 1 km. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206433">Şterge vot</a></div><span id="v9206433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2011] De pe culmea Munţilor Stînişoara - Centrul obiectivului este spre Mălini. Crucea Talienilor nu se vede fiind în stînga mea cam la 1 km.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2011] Vedere spre Muncelu. Intersecţia care se vede în apropierea centrului imaginii este pasul Stînişoara. Crucea se află chiar acolo.Clădirile care se zăresc sunt stîni. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206434">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206434"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206434">Şterge vot</a></div><span id="v9206434" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206434)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206434Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206434MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2011] Vedere spre Muncelu. Intersecţia care se vede în apropierea centrului imaginii este pasul Stînişoara. Crucea se află chiar acolo.Clădirile care se zăresc sunt stîni.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2011] În faţă în ordinea planurilor: Drumul Talienilor - coborînd spre Borca, Valea Sabasei, Bîtca Comorii (cred, nu sunt sigur). În stînga imaginii - cam de la ora 9 oblic spre ora 1 - Valea Bistiţei şi în stînga sus Munţii Bistriţei. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206435">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206435"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206435">Şterge vot</a></div><span id="v9206435" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206435)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206435Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206435MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2011] În faţă în ordinea planurilor: Drumul Talienilor - coborînd spre Borca, Valea Sabasei, Bîtca Comorii (cred, nu sunt sigur). În stînga imaginii - cam de la ora 9 oblic spre ora 1 - Valea Bistiţei şi în stînga sus Munţii Bistriţei.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2011] Vedere înspre sud. În fundal Ceahlăul. Clădirile sunt stînile care se vedeau de sus într-una din fotografiile anterioare. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206436">Şterge vot</a></div><span id="v9206436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2011] Vedere înspre sud. În fundal Ceahlăul. Clădirile sunt stînile care se vedeau de sus într-una din fotografiile anterioare.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2011] Monumentul ridicat în cinstea militarilor ucişi în luptele din august 1944. Aici pe Drumul Talienilor a fost ucis primul miltar al Armatei Române de către germani, după lovitura de stat din 23 august. Din păcate nimeni nu mai întreţine monumentul, aflat în plin proces de dezintegrare. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206437">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206437"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206437">Şterge vot</a></div><span id="v9206437" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206437)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206437Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206437MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2011] Monumentul ridicat în cinstea militarilor ucişi în luptele din august 1944. Aici pe Drumul Talienilor a fost ucis primul miltar al Armatei Române de către germani, după lovitura de stat din 23 august. Din păcate nimeni nu mai întreţine monumentul, aflat în plin proces de dezintegrare.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2011] Lunga alee de brazi (unde e pătrăţelul acela mic de lumină din mijloc, acolo se termină ...) de la intrarea secundară a Mănăstirii Slatina. -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206438">Şterge vot</a></div><span id="v9206438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2011] Lunga alee de brazi (unde e pătrăţelul acela mic de lumină din mijloc, acolo se termină ...) de la intrarea secundară a Mănăstirii Slatina.
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2011] Obiectivul este orientat spre valea Bistriţei -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206439">Şterge vot</a></div><span id="v9206439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2011] Obiectivul este orientat spre valea Bistriţei
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2011] Vîrful Bivolul - cel mai înalt din Munţii Stînişoarei - 1530 m - în apropierea Crucii Talienilor (tehnic vorbind totuşi, aceasta se află cam la 1,5 km în spatele meu ...) -- foto by <b>Qvadratvus</b> [uploaded 06.06.11] - <span class="allrVotedi" id="av206440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv206440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=206440">Şterge vot</a></div><span id="v9206440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(206440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f206440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e206440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2011] Vîrful Bivolul - cel mai înalt din Munţii Stînişoarei - 1530 m - în apropierea Crucii Talienilor (tehnic vorbind totuşi, aceasta se află cam la 1,5 km în spatele meu ...)
foto Qvadratvus [06.06.11]
# [0 PMA, fara bonus]

[26] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.127160072327 sec