GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
'Cum a nimerit orbu Corbu' sau 'La pomu' laudat, du-te-nfometat! ''
Eram in cautarea unui sejur tarziu la mare, de relaxare, visam la o oaza de liniste, la o plaja salbatica, pustie. Vroiam sa dorm pe plaja, sa ma trezeasca un pescarus, vantul sa-mi adune fire de nisip in par, sa culeg scoici, sa-mi vad piciul departe, pe malul marii, dar sa nu-l pot striga de teama sa nu stric magia plajei.
Mai dorem o casuta linistita, in care sa visez marea pana la satietate.
Cautarea Fetei Morgana a inceput pe AFA prin iulie, dupa ce am revenit din superba Croatie (vezi impresii). Hotelurile de pe litoral, care oricum nu ma atrageau prea tare, mai aveau si rw negative... Delta Dunarii nu era pe placul tuturor membrilor familiei, plus ca ce parea mai frumos si cu conditii decente compensa cu preturi pe masura.
Prima tentativa a fost la Plaja Corbu Golf. Am fost fascinat de fotografiile in care ma transpusesem deja, fara Photoshop, si de unde admiram incantat, imbratisarile marii cu tarmul. Prima si singura discutie telefonica cu gazda, urmata de recenziile de pe AFA, m-au trezit la relitate si mi-au taiat sperantele, lasandu-ma, vorba filosofului, in imbratisari de vant.
Speranta a renascut la doar un rand mai jos de PlajaCorbuGolf, in sectiunea Romania/Litoral/ Corbu -Capul Midia, adica la Pensiunea Socrita (destul de putin comercial numele, recunosc, poate un pic poetic).
Ce-am gasit aici? Grad de recomandare 100% si media notelor din 6 recenzii, 9,65!!! Nu stiam insa cum sa iau aceste medii care veneau de la 4 ucenici, 1 chibit si 1 silver?!?! Mai ales ca detaliile prezentate erau destul de saracute... Am mers pe ideea ca aceste clasificari sunt doar ale AFA, oamenii doar au mai calatorit, nu?
Atunci, am trecut la rezervare, 5 nopti, cazare si masa. Urmeaza detaliile.
Am platit un avans reprezentand contravaloarea primei nopti de cazare.
Duminica dimineata, 02 septembrie, pe la ora 10.00, ne trezeste telefonul pe toti trei, obositi dupa o seara de sambata mai lunga. Dl Mititescu vroia sa stie daca ajungem la masa de pranz si sa ne intrebe daca suntem de acord cu o ciorba de pui a la greque, pulpe de pui cu cartofi la cuptor si tiramisu. Voi ce i-ati fi raspuns?
Pe la pranz am plecat din Bucuresti. Drumul ok, la anul sigur va fi si mai bine, cu autostrada in regim de 100%. La primul indicator de Tulcea am iesit din autostrada (km 220 cu aproximatie) si am continuat cam 4 km pe A4 (!?!?) pana am ajuns la Ovidiu, intr-un sens giratoriu. De aici, se merge la stanga, pana in Lumina, apoi la dreapta pana in Navodari si iar la stanga, inca 9 km, pana la Corbu. De la sensul giratoriu din Ovidiu va ajuta sigur indicatoarele. In Corbu, dupa Primarie, prima strada la dreapta si apoi iarasi la dreapta, inca 200m si, yupi, Socrita (pensiunea, da? Pentru ca pe “nasa”ei aveam s-o cunoastem putin mai tarziu).
Aici ne-au intampinat gazdele (“proprietarii” suna prea pompos, parca). Amabili, ceea ce confirma pe deplin descrierile din rw anterioare (era culmea sa fie altfel).
Pensiunea are patru camere duble cu baie proprie la etaj si bucatarie complet utilata, sala de mese si living, la parter. Constructie noua, amenajare calda, placuta, cu elemente de calitate. In cladirea alaturata, practic casa proprietarilor, mai exista doua camere de cate trei locuri, ambele amenajate recent. Clientii beneficiaza de cablu TV, internet wireless gratuit, dar si Wii. Exista parcare langa pensiune, gratuit.
Pensiunea Socrita este amplasata in sat, propriu-zis, nu are o asezare prea turistica dar, odata intrat in curte, nu vei resimti acest lucru.
Camera cu trei locuri, asa cum solicitasem, era suficent de spatioasa, curata, mobilier nou, tamplarie PVC cu geam termopan, aer conditionat, TV cablu Dolce, minifrigider. Baia la fel de spatioasa si curata, dotata cu cosmetice de genul celor din hoteluri, precum si cu prosoape.
Curtea era plina de verdeata, flori, amenajata si compartimentata eficient si cu gust. Este de mentionat faptul ca langa pensiune, practic in aceeasi curte largita, dar despartita suficent cat sa asigure intimitatea necesara turistilor, se afla locuinta si gospodaria familiei proprietarilor. Va va bucura sa stiti ca de aici provin multe din bunatatile pe care le veti consuma la pensiune, trecute insa mai inainte prin mana iscusita a “Socritei”.
Exista mai multe zone, inteligent delimitate, in care se poate servi masa, se poate citi o carte, juca o carte, o tabla sau, pur si simplu, se poate medita/dormita, dupa caz. Concret, pentru cele 6 camere existente, sunt patru astfel de zone, la care se adauga livingul din incinta pensiunii.
Copiii, in cazul in care exista, se pot juca linistiti in curtea de circa 200mp din fata pensiunii. Gazdele sunt atat de dedicate in munca lor, incat au facut si un copil, un partener de joaca de nadejde pentru copiii turistilor care le trec pragul pensiunii. Lasand gluma la o parte, Vladut este o companie foarte interesanta si completeaza peisajul acestui tablou frumos.
Bucataria. Personal, recomand la aceasta locatie inchirierea unei camere cu pensiune completa, sau macar demipensiune, sau macar mancati de cateva ori, ce naiba! ca nu regretati, sigur :) Gazdele au o lista cu meniuri orientative si va anunta zilnic ce se va prepara in ziua urmatoare. Nu intru in detalii, ci specific doar ca mancarea este foarte buna, suficenta si servita cu suflet, cum spunea cineva intr-un rw anterior.
In cazul in care aveti incredere doar in propria manopera, bucataria va sta la dispozitie cu mai mult decat strictul necesar.
Gazdele. Mare parte din farmecul pensiunii provine din felul de a fi si din dedicarea familiei care detine si administreaza unitatea. Intalnita mai rar o abordare atat de calda, face cu atat mai placut un sejur, oriunde ar fi el. Dupa cum sigur ati remarcat in celelalte review-uri, acest lucru a generat de la aprecieri superlative la extaz in randul turistilor care au fost cazati aici. Totul e justificat insa.
Plaja. Pentru unii distanta de circa 4 km pana la plaja ar putea constitui un dezavantaj major, insa sigur nu si pentru cei care ar opta pentru salbaticia si naturaletea plajei de la Corbu. Drumul este de asfalt (o singura banda, cu refugii pentru cand intalnesti pe cineva din sens opus, tare, nu?), iar pe marginea marii, pe faleza, e drum de tara, perfect practicabil cu orice tip de autoturism, cam pana la Ferrari.
Pe langa aceasta plaja, de la Corbu, mai exista plaja Vadu, ceva mai departe (cam 8 km) si ceva mai frumoasa.
Pret. Pentru ca ar fi prea mult de scris, fiind preturi diferite, in functie de sezon si de optiunea de masa, va indrum catre site-ul pensiunii, cu link direct de pe AFA.
Mentionez ca nu am fotografii din camerele duble, din pensiune.
In conditiile aceste noua ne-a iesit un sejur foarte dragut, in care ne-am relaxat putin si, tot putin, am luat in greutate.
Vacanteee! Vacante cumpaaar, vacanteeee!!!
Trimis de george_bton* in 08.09.12 09:38:49
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (george_bton*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.38240000 N, 28.66510000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tm67bru: Multumes, multumesc. Cu timpul, in special datorita faptului ca m-au intrigat destul de mult rw de genul "Wow, super, recomand! ", fara detaliile atat de necesare, am decis sa ma aplec mai tare asupra fiecarei relatari in parte. aici e o comunitate frumoasa si e pacat sa facem lucruri de mantuiala. apreciez ca este foarte important sa oferi detalii si, mult mai important, sa ai un minim spirit critic, in sensul bun al expresiei. daca ai sansa sa ti se ofere o mancare super buna e destul de usor sa treci cu vederea anumite lucruri care poate nu sunt neaparat negative, dar trebuie mentionate. doar asa, cu implicare, cred ca se poate dezvolta frumos AFA.
"parerea mea... " (citat din clasici in viata).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Pensiunea Socrița: ceea ce ne-am dorit! — scris în 12.01.18 de AnaC din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Impresii — scris în 02.09.17 de Oana irina din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 R. M. — scris în 25.08.17 de R.M. din BACăU - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Vacanță reușită PENSIUNEA SOCRITA — scris în 05.10.17 de alinf din RESITA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 O zi la Socrita - mai degraba la Socritul — scris în 08.08.17 de Simona1979 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2016 Smochine coapte si pisica de mare — scris în 09.08.16 de luli-boy din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Concediu exceptional — scris în 08.08.16 de myhy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ