86250 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Salina Cacica

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.06.2018
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
10 lei/adult
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE rez.:
8.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Salina Cacica – singuri în subteranele de sare


Deși după cantitatea de sare extrasă, Salina de la Cacica este printre salinile cele mai mici ale României, ea este însă mai monument științific de cea mai mare importanță, servind pentru ilustrarea multor probleme geologice relative la masele de sare cuprinse în stratele pământului.

O escursiune la Salina de la Cacica si în împrejurimi este deci dintre cele mai instructive și se poate face în condițiuni ușoare. Scoborârea în mină se face pe trepte foarte comode tăiete în sare. În lăuntrul minei pretutindeni o curățenie de admirat. Un mic altar pentru serviciul religios, o sală de dans cu galerii și camere necesare, toate tăiete în stânca solidă de sare. – Aceasta este prezentarea făcută de prof. Sava Athanasiu salinei bucovinene în revista „Natura” din 1925.

În plină primăvară am ajuns pe plaiuri bucovinene unde peisajele parcă sunt decupate dintr-un basm, Natura făurind imagini care îți încântă sufletul. Deși vizitasem cu vreo 10 ani în urmă salina din localitatea cu nume polonez (Kaczyka), nu am refuzat o nouă incursiune în subteranele de sare.

Localizare. Accesul spre Cacica se face prin intermediul DN 2E, o șosea de calitate bună care străbate o zonă pitorească. Exploatarea de sare se află la o distanță de circa 18 km față de orașul Gura Humorului și la 40 km depărtare de municipiul Suceava. Venind dinspre Gura Humorului, la prima intersecție de după intrarea în localitate virați la stânga spre Mina Cacica, aflată la aproximativ 1,2 km distanță. Salina Cacica este amplasată vis-a-vis de Sanctuarul Marian, pătrundeți în curtea exploatării până în fața puțului de acces. Parcarea se face în jurul clădirii sau pe aleea dintre poartă și puț; există locuri de parcare suficiente.

Program și tarife. Orarul de funcționare a salinei este zilnic între 09.00-17.00, iar prețul unui bilet este de 10 lei/adult/zi. Copiii între 3 și 14 ani plătesc 5 lei, iar grupurile beneficiază de faciclități. De asemenea, există posibilitatea achiziționării unor abonamente de minim 5 zile ceea ce conduce la un preț mai mic de acces.

Sfaturi. Încercați să nu comparați această salină cu celelalte obiective de acest gen pe care le-ați vizitat – întotdeauna una va fi „uau! ”, alta mai puțin apreciată. Fiecare salină are punctele sale de interes, atracții și modalități de petrecere a timpului în subteran.

Echipați-vă corespunzător unei temperaturi de 10 grade C, un hanorac este suficient pentru un popas de circa o oră, o ră și jumătate. Țineți cont că mirosul de hidrocarburi care persistă în mină se va impregna în piesele de îmbrăcăminte purtate. Este posibil ca cei sensibili să nu poată suporta acest miros de petrol/motorină și să se întoarcă din drum.

Accesul în salină se face pe trepte, uneori alunecoase (ar fi bine să aveți încălțăminte comodă); se coboară pe o scară cu circa 200 de trepte – băgați de seamă că la întoarcere aceste trepte trebuie „escaladate”. De asemenea, în galeriile minei există porțiuni de coborâre/urcare, plus alte trepte. Persoanele vârstnice sau cu probleme de deplasare ar fi bine să țină cont de aceste aspecte.

Dacă stați mai mult în subteran (de ex. din cauze de tratament) ar fi bine să aveți ceva de ronțăit și o sticlă de apă; în interiorul salinei nu există nici un punct de vânzare. În schimb veți găsi la zeci de metri adâncime o toaletă cu apă curentă.

Plimbare în Salina Cacica. Sarea este un aliment indispensabil vieții, astfel că oamenii au căutat din cele mai vechi timpuri locurile unde puteau găsi acest mineral, mai întâi la suprafață, apoi în subteran. În zona Cacica descoperiri arheologice au demonstrat exploatarea saramurii încă din timpul culturii neolitice Starčevo-Criș. În Evul mediu ocnele de sare devin monopol domnesc, sarea fiind un izvor de bogăție pentru cei care administrau acest mineral. De cele mai multe ori sătenii se mulțumeau cu sarea pe care o obțineau din recristalizarea apei din izvorele sărate. Căderea Bucovinei sub administrația Vienei în 1775 a condus către inventarierea tuturor resurselor minerale de către Imperiul Austro-Ungar. La sfârșitul secolului al XVIII-lea încep exploatările în zona Cacica-Solca.

Plătim taxa de intrare și primim bilete personalizate, după care suntem invitați să pătrundem în universul subteran al sării. Odată cu noi mai coboară un grup de 7-8 persoane care vor explora rapid galeriile și vor dispărea pe scară, urcând spre lumină. Coborâm cele aproape 200 de trepte săpate la începutul secolului al XX-lea, până atunci accesul efectuându-se printr-un puț vertical cu ajutorul unor coșuri. Mirosul evident de hidrocarburi îți năvălește pe nări, dar suportăm și coborâm cu atenție. Primul obiectiv întâlnit este Capela Sfânta Varvara, protectoarea minerilor. Încăperea cioplită manual se află la 29 de m adâncime și reprezintă prima sală de unde s-a exploatat sarea. Amvonul cioplit în masiv, altarul, candelabrul din coarne de cerb și firidele din perete întregesc peisajul.

Coborâm alte scări și ajungem la Orizontul I al traseului turistic, la peste 38 m adâncime; galeria este armată cu trunchiuri de copaci. Aici se află Puțul de extracție nr. 1 – Puțul Ferdinand, un lift a cărui feronerie e mâncată de rugină și anumite piese sunt îmbrăcate în cristale de sare, un clopot și instrucțiunile de folosire (semnale de ridicare/coborâre, de alarmă). La câțiva pași distanță întâlnim o mică capelă ortodoxă și mai multe basoreliefuri săpate în perete. Pe scânduri lucioase, alunecoase, străbatem zeci de metri pe Galeria Mihai Viteazul.

În capătul galerie spațiul se lărgește și descoperim Lacul Sărat, un bazin artificial situat la 42 m adâncime, plin cu o saramură saturată adîncă de circa 2 m. În mijloc se află o plută de lemn cu care se plimbau vizitatorii în trecut, balustradele plutei sunt acum acoperite de cristale de sare.

Sala de bal este o încăpere de 24 m lungime pe 12 m lățime, cioplită manual, înconjurată pe trei laturi de un balcon și având două scări de acces în capete. Plimbările cu pluta trasă de oameni pe lacul artificial și evenimentele de dans și muzică care se desfășurau în sala de bal erau puncte de atracție în timpul sărbătorilor și zilelor libere în perioada interbelică. Pe lângă comunitatea locală, la baluri și serate participau și oameni veniți din orașele apropiate.

Poposim câteva minute și în Muzeul Utilajelor, un loc unde au fost adunate documente, fotografii, unelte și alte obiecte utilizate în mină (felinare, târnăcoape, vagoneți, pompe etc.).

Rămânem singuri pe culoarele salinei, liniștea este deplină – parcă începe să doară, te simți apăsat, nu se aud decât vocile noastre. Trebuie să mergem mai departe, pornim pe altă galerie pe mijlocul căreia se află șina îngustă a vagoneților. Străbatem cavități, scări, pante alunecoase – ne îndreptăm spre Orizontul II. Armături de scânduri și grinzi de lemn, galerii dreptunghiulare sculptate în sare, inscripții pe pereți (ani, cifre), cristale de sare pe porțiuni de perete ne însoțesc în drumul nostru către Camera General Grigorescu. Imensa cavitate se află la 75 de m sub pământ și este împărțită în două spații: unul de agrement/plimbare (unde ar fi fost normal să existe și câteva bănci) și terenul de sport (lângă care se află și toaleta).

Mirosul încă persistă, dar ori ne-am obișnuit noi cu el, ori în această parte a salinei se formează curenți mai puternici între puțurile de aeraj. Facem câteva fotografii cu blitz, în străfulgerarea luminii observăm particulele de sare ce plutesc în aer.

Șina vagonetelor ne conduce prin Galeria Vasile Roaită către o altă încăpere subterană, Camera Rahova unde se află o căsuță de lemn și mai multe bănci/mese – se vroia probabil un punct de vânzare alimentar.

Concluzii. Ne-am plimbat un pic peste o oră prin subteranele de unde se extrage sarea, singuri pe tărâmul „aurului alb”. Chiar dacă nu e așa spectaculoasă și amenajată ca alte asemenea exploatări, salina de la Cacica are farmecul ei (dacă treci cu brio testul olfactiv). Mi-au plăcut galeriile lungi, șinele înguste care străbat adâncurile, înălțimea sălii Grigorescu, suprafețele lucioase de la milioanele de pași etc.

Vacanțe plăcute și alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 06.06.2018 12:00:02

Validat / Publicat: 06.06.18 14:13:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2895


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  39350 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- doinafil
[06.06.18 15:10:45]
» mesaj pers

   Uite că prind și eu un „start vot”!

   Mi-a plăcut și mie să călătoresc, virtual, prin salina de la Cacica, datorită pozelor și acestui articol!

   Vă-ntreb: mai este exploatată azi salina? Din pozele atașate, locul acesta pare a fi „muzeul” ei.

   Mi-a plăcut și că sălile au denumiri cu nume proprii: Galeria Mihai Viteazul, Camera General Grigorescu, Camera Rahova

   Felicitări! Am votat pentru că mi-a plăcut.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- tata123
[06.06.18 16:02:19]
» mesaj pers

   @doinafil: Salina Cacica se află în exploatare și astăzi, frontul de lucru fiind situat în Orizontul III. Sarea extrasă de la Cacica se găsește de vânzare în magazine, în cutii de carton albastru-galbene (vezi P22).

   Rezervele de sare de la Cacica ar ajunge pentru circa 500 de ani, anual sunt extrase 24.000 de tone de sare. Puritatea „aurului alb” este de 99,8%.

   Mai există în mină două încăperi numite Camera Mărășești și Camera Grivița, precum și Galeria George Enescu (conform unei schițe a salinei), care însă nu se vizitează.

   Mulțumesc pentru aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- CATAAS
[06.06.18 16:11:37]
» mesaj pers

   @tata123: Vai, da de cand asteptam un review despre salina Cacica! Bun venit în zonă și concedii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[06.06.18 16:41:19]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc pentru răspuns! Dacă mă uitam mai atent, aș fi văzut că mai era o poză de văzut și întrebarea mea nu mai trebuia pusă. În viteza cititului, din nota de sub poze am citit că: „sunt afișate aici doar primele 20 fotografii”, ori văzusem, deja, chiar 21, și-am crezut că-i ultima poză.

   Am să fiu atentă când mai cumpăr sare, să fie de la Cacica, pentru că, se pare, puritatea ei este ideală!

   Să aveți vacanțe frumoase, cu vreme bună!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[06.06.18 22:10:12]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- tata123
[07.06.18 08:18:01]
» mesaj pers

   @doinafil: Societatea Națională a Sării produce la Cacica Sare iodată alimentară de masă recristalizată destinată consumului uman direct; produsul are minim 99,70% clorură de sodiu.

   Ultima imagine (cutia de sare și biletul de acces în salină) am adăugat-o după ce am primit ecoul de la Dvs., așa că nu vă faceți griji privind atenția.

   Mulțumesc încă o dată pentru aprecieri.

   @webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Dan&Ema
[07.06.18 11:31:11]
» mesaj pers

   @tata123:

   Am fost de mai multe ori la Salina Cacica si la biserica, catolica de vis-a-vis.

   Mi se pare o salina destul de poluata. Interesanta este metoda de extractie a sarii prin procedeul saramura.

   Ultima vizita nu pot sa o uit pentru ca a trebuit sa car pe scarile salinei si caruciorul si copilul. Avea Denisa 1 an.

   Vai de cocoasa si salele mele!

   Nu aveam cum sa nu imi amintesc!

   Lasand folclorul deoparte noi am fost si suntem vizitatori frecventi ai salinelor din tara noastra.

   Felicitari pentru articol! Numai de bine! 😁

   O excursie in Ciucas?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[08.06.18 18:05:17]
» mesaj pers

   Kaczika înseamnă ” rață” în lb. poloneză. Polonezii au fost aduși aici pe vremea stăpânirii austriece, pentru că știau să lucreze la exploatările de sare. Se spune că, atunci când au ajuns în acea localitate, au văzut multe rațe ce înotau pe râul de trecea prin localitate și astfel au ajuns la acest nume.

   Frumoase poze, votat cu plăcere, cum votez ceea ce scrii tu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2018] Am ajuns la Cacica - Kaczyka. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972420">Şterge vot</a></div><span id="v9972420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2018] Am ajuns la Cacica - Kaczyka.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2018] Zărim clădirea minei Cacica, punct de acces în salina vizitabilă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972421">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972421"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972421">Şterge vot</a></div><span id="v9972421" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972421)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972421Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972421MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2018] Zărim clădirea minei Cacica, punct de acces în salina vizitabilă.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2018] O parte din cele aproximativ 200 de trepte - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972422">Şterge vot</a></div><span id="v9972422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2018] O parte din cele aproximativ 200 de trepte - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2018] Capela „Sf. Varvara” - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972423">Şterge vot</a></div><span id="v9972423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2018] Capela „Sf. Varvara” - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2018] Amvonul decupat în perete - Capela „Sf. Varvara” - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972424">Şterge vot</a></div><span id="v9972424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2018] Amvonul decupat în perete - Capela „Sf. Varvara” - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2018] Puțul Ferdinand (Orizontul I) - Salina Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972425">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972425"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972425">Şterge vot</a></div><span id="v9972425" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972425)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972425Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972425MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2018] Puțul Ferdinand (Orizontul I) - Salina Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2018] Capela ortodoxă - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972426">Şterge vot</a></div><span id="v9972426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2018] Capela ortodoxă - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2018] Galeria Mihai Viteazul - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972427">Şterge vot</a></div><span id="v9972427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2018] Galeria Mihai Viteazul - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2018] Am ajuns în „centrul cultural” al salinei Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972428">Şterge vot</a></div><span id="v9972428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2018] Am ajuns în „centrul cultural” al salinei Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2018] Lacul sărat și pluta de lemn - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972429">Şterge vot</a></div><span id="v9972429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2018] Lacul sărat și pluta de lemn - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2018] Cristale de sare pe balustradele plutei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972430">Şterge vot</a></div><span id="v9972430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2018] Cristale de sare pe balustradele plutei.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2018] Sala de bal de la Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972431">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972431"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972431">Şterge vot</a></div><span id="v9972431" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972431)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972431Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972431MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2018] Sala de bal de la Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2018] Pereți dăltuiți în sala de bal - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972432">Şterge vot</a></div><span id="v9972432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2018] Pereți dăltuiți în sala de bal - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2018] Muzeul utilajelor - Salina Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972433">Şterge vot</a></div><span id="v9972433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2018] Muzeul utilajelor - Salina Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2018] Șine și galerie de acces către Orizontul II - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972434">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972434"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972434">Şterge vot</a></div><span id="v9972434" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972434)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972434Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972434MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2018] Șine și galerie de acces către Orizontul II - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2018] Armături în galerie de acces către Orizontul II - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972435">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972435"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972435">Şterge vot</a></div><span id="v9972435" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972435)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972435Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972435MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2018] Armături în galerie de acces către Orizontul II - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2018] Inscripție pe unul din pereții minei de sare Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972436">Şterge vot</a></div><span id="v9972436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2018] Inscripție pe unul din pereții minei de sare Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2018] Galerie de acces către Orizontul II - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972437">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972437"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972437">Şterge vot</a></div><span id="v9972437" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972437)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972437Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972437MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2018] Galerie de acces către Orizontul II - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2018] Camera gen. Grigorescu - particule de sare plutesc în aer - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972438">Şterge vot</a></div><span id="v9972438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2018] Camera gen. Grigorescu - particule de sare plutesc în aer - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2018] Terenul de sport din Camera gen. Grigorescu - Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972439">Şterge vot</a></div><span id="v9972439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2018] Terenul de sport din Camera gen. Grigorescu - Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2018] Camera Rahova - Salina Cacica. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 06.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av972440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv972440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=972440">Şterge vot</a></div><span id="v9972440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(972440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f972440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e972440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2018] Camera Rahova - Salina Cacica.
foto tata123 [06.06.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.124696969986 sec