85310 
nu sunteţi logat. - LOGIN
'Excursii opționale' din / prin zona Albei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.04.2018
DE
Avatar Carmen Ion
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN București
înscris/ă în 26.03.14
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Ciugud, o comună aproape europeană


Despre Ciugud am aflat de la televizor în urmă cu câțiva ani.

Printre atâtea știri despre sate fără canalizare, cu școli cu WC-ul în curte și drumuri desfundate, dar cu săli de sport mândre nevoie mare, s-a strecurat un reportaj în care era prezentată cu titlu de exemplu o comună din județul Alba cu aspect european: case îngrijite, trotuare, străzi asfaltate și un parc industrial.

Ulterior, tot la televizor, am văzut că a fost vizitată de prim-ministru și de președintele țării. Am căscat ochii și am ciulit urechile și, curioși fiind din fire, am decis să dedicăm acestei minuni două ore în ziua de sâmbătă, 17 martie, profitând de Întâlnirea AFA 2018 de la Alba-Iulia.

Cum se ajunge

Comuna Ciugud este amplasată pe malul stâng al Mureșului, în Podişul Secaşelor, şi cuprinde șase sate.

Accesul se face pe două căi, pe care le-am urmat și noi, prima din ele în sens invers:

■ venind de la Sebeș către Alba-Iulia pe E81, înainte cu cca. 4 km de intrarea în reședința de județ, se urmează indicatorul ”Oarda de Jos 1 km” și se pătrunde pe DJ 107C (nu știu de ce nu se specifică pe indicator și Ciugud; le-o fost scăpat! :) ). Oarda se traversează iute, apoi urmează primul sat component al comunei, Limba, după care Ciugud, Șeușa (care se întinde în dreapta drumului județean), Drâmbar, Teleac (la intersecția cu DJ 107) și Hăpria, de-a lungul DJ 107

■ din Alba-Iulia pe DJ 107: de pe artera principală - Bd. Ferdinand I (unde se află hotelurile ”noastre”, Parc și Transilvania), rebotezat succesiv piața Ion I. C. Brătianu, str. Ardealului și, în fine, Tudor Vladimirescu, se cotește la dreapta pe Gheorghe Doja și se străbate apoi pe toată lunginea ei (deloc neglijabilă) strada Mărășești, care continuă ca drumul județean 107, trecând pe lângă parcul industrial, până la intrarea în satul Teleac

Distanța față de Alba-Iulia este mai mică de 10 km și, evident, îm ambele variante se traversează câte un pod peste Mureș. În plan există însă construirea unui al treilea pod, din satul Ciugud, care să scurteze drumul și să faciliteze deplasarea navetiștilor și nu numai.

Împrejurimile

Cu excepția Hăpriei, toate satele componente ale comunei se înșiră de-a lungul Mureșului. În spatele caselor se zăresc dealuri domoale, propice pentru pășunat și pentru cultivarea viței de vie și a pomilor fructiferi, în timp ce în lunca râului domină suprafețele plantate cu legume și zarzavaturi.

Zona este fără îndoială frumoasă, cu peisaje care îndeamnă la liniște și relaxare, și mi-a părut rău că în martie, lună lipsită de vegetație, nu ne-am putut bucura de priveliști mai plăcute ochiului. Dar n-au intrat zilele în sac: o revenire la vară se impune!

Realizările

■ Ciugudul este campion la accesarea fondurilor europene: peste 23 milioane de euro!

■ În parcul industrial, construit pe locul islazului comunal, pe DJ 107, în apropierea podului peste Mureș, funcționează 60 de firme cu cca. 700 de salariați, o parte din aceaștia rezidenți ai Ciugudului. Impozitele plătite de acestea asigură cofinanțarea proiectelor europene.

■ Drumurile sunt asfaltate și mai mult decât atât, în 2011 s-a finalizat ”Mini-Transalpina de Ciugud”, o rețea de 30 km care deserveşte 1.500 de hectare de terenuri agricole, dar şi ferme de oi și bovine, o crescătorie de melci şi o fermă piscicolă.

■ Satele au apă curentă și canalizare iar două din ele sunt alimentate electric de la o microcentrală eoliană.

■ S-au amenajat trotuare, șanțuri, piste de biciclete și stații de autobuz moderne.

■ Primăria oferă internet gratuit, folosit de localnici inclusiv pentru plata online a impozitelor.

■ Prin asocierea cu alte comune din județul Alba a luat naștere un ansamblu folcloric, se organizează zile ale satelor și alte evenimente culturale, copiii sunt trimiși în tabere etc.

■ Datorită condițiilor bune de trai și confortului de care beneficiază, mulți orășeni au ales să se mute aici, astfel încât populația comunei s-a mărit de la 2600 de oameni, în anul 2000, la 3200 în prezent. Pe de altă parte, prețul terenurilor a crescut simțitor, ajungându-se la 15 euro/mp, iar casele se vând și cu 60-100.000 euro.

■ Pe viitor se intenționează amenajarea unei zone de agrement pe malul Mureșului, cu debarcader și vase de agrement, construirea unei grădinițe și a unei săli polivalente, investiții în acvacultură.

Vizita

Plimbarea noastră prin Ciugud într-o dimineață de martie mohorâtă, sub o ploicică sâcâitoare, ne-a confirmat în mare măsură cele văzute și citite despre această comună.

Într-adevăr, șoseaua și străzile erau asfaltate (deși cam crăpate pe alocuri, probabil că de cum se va îndrepta vremea vor fi reparate) iar trotuarele erau la locul lor (dar fără borduri). Am remarcat pistele de biciclete, marcajele de treceri de pietoni și chiar un sens giratoriu, precum și casele îngrijite, multe din ele noi sau aflate în construcție. Am zărit și noua clădire a primăriei.

Ce n-am văzut și m-am mirat: magazine! Câte un minimarket, ici-colo, dar foarte puține, semn că localnicii își fac totuși în continuare cumpărăturile în Alba-Iulia. Cât despre celebrul ”bufet” sătesc, am citit pe net că în Limba un investitor care dorea să deschidă o cârciumă a fost refuzat, pe motiv că sătenii n-au timp de băutură!

Zău așa, s-a întors lumea cu fundul în sus! =))

Pentru turiști deocamdată nu există prea multe oferte de cazare: sunt câteva pensiuni, despre care nu știu a spune nimic, dar presupun că oricine s-ar bucura să petreacă la aer curat, în condiții civilizate, câteva zile de relaxare deplină în mijlocul naturii.

În schimb, pot să detaliez oprirea făcută la un obiectiv foarte interesant.

Theodora Golf Club

Pe un teren de 56 hectare concesionat pe 49 de ani, patronul unui important producător de carne de pasăre din România a amenajat un teren de golf cu 18 parcursuri, cel mai mare din sud-estul Europei (o investiție de 15 milioane euro), adăugându-i și o serie de facilități de cazare clasificate la patru stele plus. Inaugurarea complexului a fost făcută în toamna anului trecut, în prezența președintelui țării.

Indicatorul spre resort este de mici dimensiuni și plasat discret la șosea, căci în mod normal neaveniții, așa ca noi, nu au ce căuta într-un loc atât de exclusivist. Cum însă sezonul nu începuse, ne-a fost permis accesul și am reușit să fac câteva poze și să discut un pic cu angajații.

Paznicul a strâmbat din nas la rugămintea mea de a fotografia în incinta complexului, însă ne-a recomandat să consumăm ceva la restaurant, idee la care am marșat imediat și astfel am putut intra pe porțile ”raiului”.

Am pătruns pe o alee care dădea într-o alta, perpendiculară, mărginită pe ambele părți de vile elegante, cu nume de flori și arhitectură modernă. În capătul acesteia se află o parcare de dimensiuni generoase, o construcție ce adăpostește sala de conferințe și o alta cu rol de restaurant, la parterul căreia se află recepția.

Am urcat spre barul și restaurantul spațios (capacitate 150 de locuri), cu decorațiuni tematice de bun gust, numitorul comun fiind, desigur, golful: crose deasupra ușii, tapet cu design original, litografii înfățișând scene din acest sport, așa cum a fost el practicat de-a lungul timpului, mingi ”implantate” în diverse ornamente.

Am ieșit apoi pe terasă și am comandat câte un expresso, pe care l-am savurat admirând terenul de golf, cu câțiva pomișori proaspăt plantați și podulețe peste canale. Încă o dată am regretat că vizita a avut loc într-o perioadă aridă a anului; dacă totul ar fi fost verde în jur, sigur că peisajul ni s-ar fi părut și mai frumos.

Pentru cei interesați: alte detalii găsiți pe site-ul theodoragolfclub.com.

În scurta discuție avută cu băiatul de la bar care ne-a servit am aflat că resortul cuprinde 14 vile și că au deja contractate pe anul acesta peste 20 de turnee. Viitorul sună așadar bine pentru Theodora Golf Club, și dacă proprietarii și angajații vor stăpâni tehnicile de marketing aducătoare de clienți, România va deveni un pol de atracție pentru practicanții acestui sport. Și odată cu ei vor veni și banii, căci unul dintre foarte puținele lucruri pe care le știu despre golf este că e un hobby foarte scump, deloc la îndemâna oricui.

Să sperăm deci că în câțiva ani, cu fonduri obținute de la UE și din taxele și impozitele plătite de firmele din parcul industral și de clubul de golf, Ciugudul își va pune la punct toate micile probleme și se va putea mândri că este o comună 100% europeană, asta inclusiv în beneficiul nostru, al potențialilor turiști.

Așa încât, chiar dacă la clubul de golf nu veți intra decât pentru a bea o cafea, foarte probabil în cel mai scurt timp veți putea să petreceți câteva zile de vacanță într-o pensiune ciugudeană dotată cu toate facilitățile pentru a vizita Alba-Iulia, mănăstirea Râmeț și celelalte obiective din zonă, pentru a pescui sau a vă plimba cu barca pe Mureș sau pur și simplu pentru a sta afară, la soare, legănându-vă într-un balansoar și citind o carte.

Omul sfințește locul

Artizanul marii majorități a proiectelor puse în operă la Ciugud este Gheorghe Damian, primar al comunei din anul 2000. Recent, excluderea sa din partidul de guvernământ a fost aprobată de cel mai înalt for decizional al sus-numitei grupări politice...

---
Impresii încărcate de Carmen Ion in 09.04.2018 11:05:13

Validat / Publicat: 09.04.18 13:22:25


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 1384


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40700 PMA (din 43 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.04.18 14:50:28]
» mesaj pers

   Mă credeţi că în sâmbăta întâlnirii de la Alba chiar am vrut să ajungem şi noi la Ciugud? Nu ne-am înscris la nicio excursie, şi aveam în plan să vizităm câteva localităţi în jurul oraşului, printre care şi Ciugud, despre care la rândul meu vizionasem la tv un reportaj cu ceva timp în urmă. Dar... nu aduce ceasul ce aduce minutul, iar noi ne-am schimbat planul, optând pentru o plimbare la pas prin oraş.

    Remarcabile realizările acestei comunităţi din judeţul Alba, ar fi minunat ca tot mai multe localităţi să urmeze exemplul celor de acolo. Despre primar ce să spun, nu a dansat după cum i s-a cântat... altă explicaţie nu am :).

    Un excelent review. Felicitări!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- ANILU
[09.04.18 16:14:55]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Ce faci când stai blocat în trafic? Eu citesc pe AFA ca să nu mă enervez.

   Și așa am citit pe unde v-ați plimbat voi cu ocazia întâlnirii de la Alba Iulia.

   Așa da! La această categorie intră această localitate în frunte cu conducerea ei. Și eu știam tot de la tv despre realizările primarului pentru comunitatea lui.

   Mi-a plăcut că ne-ai scris și am văzut și pozele cu resortul Theodora. Așa am văzut și eu ce și cum cu Theodora asta. Frumos dar cam inaccesibil muritorilor 😉 ce nu știu juca golf.

   Felicitări pentru plimbare.

   O primăvară frumoasă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mihaelavoicu
[09.04.18 17:48:50]
» mesaj pers

   Omul sfințește locul! Dacă vrea.

   O idee minunată să ne prezinți un sat cu realizările lui! Ce să spun, felicitări nu numai ție, dar și primarului!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[09.04.18 17:51:48]
» mesaj pers

   @Safta Radu: Mulțumesc pentru aprecieri. La PRO TV s-a difuzat un reportaj despre Ciugud în duminica de dinaintea Întâlnirii AFA de la Alba-Iulia, și așa ne-am reamintit de această comună și ne-am decis să o vizităm.

   Am fost curioși să vedem un teren de golf, o experiență inedită pentru noi. Mi se pare o idee de afaceri excelentă, desigur cu condiția ca managerii și patronii să găsească soluții de atragere a sportivilor amatori sau profesioniști. Premise există...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Carmen Ion
[09.04.18 17:55:26]
» mesaj pers

   @ANILU: Da, Ciugud este o comună-model și bine ar fi dacă exemplul ar fi urmat și de alte comunități.

   Ești blocată în trafic? Înseamnă că ai bântuit de Paști, așa că aștept reviewul sau reviewurile.

   Mulțumesc pentru vorbele frumoase. O primăvară frumoasă și vouă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Carmen Ion
[09.04.18 17:59:27]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mersi frumos pentru felicitări. Din păcate nu îl cunosc personal pe primar ca să i le transmit, dar fără îndoială le merită.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[09.04.18 18:07:59]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Acum suntem acasă, am ajuns intr-un final.

   Am fost la țară la socri în Oltenia.

   Și ca de obicei în zilele de sărbătoare combinate cu zile libere se blochează toate intrările în București. Noi am stat blocați 20 de km înainte de Pitești după care pe A1.

   Am scris deja despre restaurantul de la Jitaru pe care l-am descoperit când am plecat spre Oltenia.

   Așa că... următoarele articole după plimbarea următoare...

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Carmen Ion
[09.04.18 18:11:03]
» mesaj pers

   @ANILU: Ți-am citit reviewul despre restaurant. Înțeleg că pentru alte articole trebuie să mai aștept?!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[09.04.18 18:52:52]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Am așteptat articolul ăsta!

   Deci... trebuie să m-apuc de jucat golf ca să pot pătrunde în minunea aia? Cât a costat cafeaua?

   Și eu cred că vara e extraordinar de frumos, dar... e pentru premianți!

   Păcat că oamenii harnici și gospodari, care, cum ai spus, sfințesc locul, sunt răsplătiți cu rău. Important este că oamenii de-acolo-l apreciază și-l respectă!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Carmen Ion
[09.04.18 19:02:48]
» mesaj pers

   @Zoazore: Bănuiesc că în perioadele de desfășurare a turneelor accesul nu este permis decât participanților. Dar poate mă înșel.

   Cafeaua cred că a costat 8 lei, un preț normal.

   Eu una n-o să mă apuc de golf: neîndemânatecă, precum sunt, aș da mai mult ca sigur cu bățul (pardon, crosa) în baltă (pardon, canal!)

   Cât de mult e respectat don primar de către localnici se va vedea la următoarele alegeri...

   Mersi de vizită și vot.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- krisstinna
[09.04.18 19:09:56]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Păcat că nu era verdeață, anotimpul nu s-a brodit.

   Am citit despre clubul de golf, e condus de o femeie școlită, ambițioasă, “bani la bani și păduche la păduche”, unica fată a domnului cu puii.

   Știi cum va fi acolo? Ca la ăla cu circuit închis, cu vânătoarea, nu dau nume...

   Ehe, nume de nume, personaje de personaje, nu muritori de rând ca noi, oameni pentru care fiecare găurică de-aia in iarbă înseamnă câteva milioane de euro :D

   Felicitări pentru excursie și articol, am citit și am privit pozele cu mare curiozitate.

   :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Carmen Ion
[09.04.18 20:21:02]
» mesaj pers

   @krisstinna: Da, am văzut filmarea de la inaugurare și fiica patronului fabricii de pui conduce afacerea cu clubul de golf. Vom vedea cât de pricepută este.

   Mi-ar părea bine să meargă treaba, e un business foarte profitabil dacă știi ce să faci.

   Mersi pentru vizită și aprecieri

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ghisor
[10.04.18 05:48:10]
» mesaj pers

   @Carmen Ion: Eu am un mare defect: spun si scriu exact ce gandesc, asa ca am sa te rog sa nu te superi pentru cele de mai jos.

   Intr-o tara normala, acest articol ar fi trecut neobservat, insa intr-o tara macinata de cancerul coruptiei, intr-o tara in care impotenta intelectuala te propulseaza in functii inalte de conducere, acest articol este ceva ce-ti sare-n ochi.

   Am vazut si eu la TV cand s-a hotarat excluderea primarului din partid. L-au infierat cu manie proletara si mai aveau putin s-o spuna de-a dreptul ca, in loc sa aduca banii la partid, el a preferat sa faca ce-a facut in comuna.

   E trist, dar adevarat. Suntem contemporani cu cei ce preaslavesc impostura, incultura si prostia.

   Felicitari pentru articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- Carmen Ion
[10.04.18 06:40:27]
» mesaj pers

   @ghisor: Ai dreptate, ceea ce este normal nouă ni se pare a fi deosebit.

   Și asta spune totul, din păcate.

   Mulțumesc pentru ecou și aprecieri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[43] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2018] Intrăm în comună, care are canalizare... -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957145">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957145"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957145">Şterge vot</a></div><span id="v9957145" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957145)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957145Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957145MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2018] Intrăm în comună, care are canalizare...
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2018] În Ciugud se construiește masiv. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957146">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957146"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957146">Şterge vot</a></div><span id="v9957146" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957146)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957146Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957146MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2018] În Ciugud se construiește masiv.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2018] Aici se pare totuși că nu există canalizare... -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957147">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957147"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957147">Şterge vot</a></div><span id="v9957147" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957147)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957147Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957147MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2018] Aici se pare totuși că nu există canalizare...
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2018] Ia uite ce mândrețe de vilă! -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957148">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957148"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957148">Şterge vot</a></div><span id="v9957148" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957148)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957148Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957148MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2018] Ia uite ce mândrețe de vilă!
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2018] Case frumoase, străzi asfaltate. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957149">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957149"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957149">Şterge vot</a></div><span id="v9957149" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957149)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957149Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957149MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2018] Case frumoase, străzi asfaltate.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2018] Marcaje făcute la trecerile de pietoni. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957150">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957150"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957150">Şterge vot</a></div><span id="v9957150" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957150)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957150Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957150MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2018] Marcaje făcute la trecerile de pietoni.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2018] Ne continuăm drumul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957151">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957151"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957151">Şterge vot</a></div><span id="v9957151" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957151)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957151Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957151MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2018] Ne continuăm drumul.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2018] E bine că au semnalizat școala! -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957152">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957152"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957152">Şterge vot</a></div><span id="v9957152" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957152)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957152Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957152MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2018] E bine că au semnalizat școala!
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2018] Biserica și monumentul eroului necunoscut. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957153">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957153"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957153">Şterge vot</a></div><span id="v9957153" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957153)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957153Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957153MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2018] Biserica și monumentul eroului necunoscut.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2018] Măi să fie! Uite un sens giratoriu! -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957154">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957154"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957154">Şterge vot</a></div><span id="v9957154" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957154)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957154Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957154MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2018] Măi să fie! Uite un sens giratoriu!
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAR-2018] Șoseaua bine marcată. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957155">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957155"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957155">Şterge vot</a></div><span id="v9957155" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957155)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957155Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957155MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAR-2018] Șoseaua bine marcată.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2018] Clădirea nouă a primăriei. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957156">Şterge vot</a></div><span id="v9957156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2018] Clădirea nouă a primăriei.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2018] Alte vile și case noi. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957157">Şterge vot</a></div><span id="v9957157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2018] Alte vile și case noi.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2018] Au și teren de fotbal (nu în pantă!) -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957158">Şterge vot</a></div><span id="v9957158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2018] Au și teren de fotbal (nu în pantă!)
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAR-2018] Aleea care duce către Theodora Golf Club. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957159">Şterge vot</a></div><span id="v9957159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAR-2018] Aleea care duce către Theodora Golf Club.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAR-2018] Intrarea la Theodora Golf Club -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957160">Şterge vot</a></div><span id="v9957160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAR-2018] Intrarea la Theodora Golf Club
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAR-2018] Theodora Golf Club - clădirea principală, care adăpostește recepția și restaurantul. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957161">Şterge vot</a></div><span id="v9957161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAR-2018] Theodora Golf Club - clădirea principală, care adăpostește recepția și restaurantul.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAR-2018] Theodora Golf Club: un alpinist utilitar spală geamurile din clădirea principală. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957162">Şterge vot</a></div><span id="v9957162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAR-2018] Theodora Golf Club: un alpinist utilitar spală geamurile din clădirea principală.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAR-2018] Theodora Golf Club: parcarea -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957163">Şterge vot</a></div><span id="v9957163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAR-2018] Theodora Golf Club: parcarea
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAR-2018] Theodora Golf Club: vilele. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957165">Şterge vot</a></div><span id="v9957165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAR-2018] Theodora Golf Club: vilele.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAR-2018] Theodora Golf Club: vilele. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957167">Şterge vot</a></div><span id="v9957167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAR-2018] Theodora Golf Club: vilele.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAR-2018] Theodora Golf Club: parcarea și vilele. -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957169">Şterge vot</a></div><span id="v9957169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAR-2018] Theodora Golf Club: parcarea și vilele.
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAR-2018] Theodora Golf Club: vile -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957170">Şterge vot</a></div><span id="v9957170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAR-2018] Theodora Golf Club: vile
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAR-2018] Theodora Golf Club: vile -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957171">Şterge vot</a></div><span id="v9957171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAR-2018] Theodora Golf Club: vile
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAR-2018] Theodora Golf Club: sala de conferințe -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957173">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957173"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957173">Şterge vot</a></div><span id="v9957173" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957173)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957173Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957173MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAR-2018] Theodora Golf Club: sala de conferințe
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAR-2018] Theodora Golf Club: terenul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957175">Şterge vot</a></div><span id="v9957175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAR-2018] Theodora Golf Club: terenul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAR-2018] Theodora Golf Club: terenul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957178">Şterge vot</a></div><span id="v9957178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAR-2018] Theodora Golf Club: terenul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAR-2018] Theodora Golf Club: terenul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957180">Şterge vot</a></div><span id="v9957180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAR-2018] Theodora Golf Club: terenul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAR-2018] Theodora Golf Club: terenul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957182">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957182"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957182">Şterge vot</a></div><span id="v9957182" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957182)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957182Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957182MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAR-2018] Theodora Golf Club: terenul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957184">Şterge vot</a></div><span id="v9957184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957186">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957186"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957186">Şterge vot</a></div><span id="v9957186" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957186)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957186Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957186MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957189">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957189"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957189">Şterge vot</a></div><span id="v9957189" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957189)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957189Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957189MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957191">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957191"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957191">Şterge vot</a></div><span id="v9957191" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957191)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957191Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957191MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul -- foto by <b>Carmen Ion</b> [uploaded 09.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av957193">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv957193"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=957193">Şterge vot</a></div><span id="v9957193" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(957193)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f957193Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e957193MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [MAR-2018] Theodora Golf Club: restaurantul
foto Carmen Ion [09.04.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[43] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.133234024048 sec