85070 
nu sunteţi logat. - LOGIN
'Excursii opționale' din / prin zona Albei

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.03.2018
DE
Avatar ANILU
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 27.07.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
70 lei / pers.
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.83
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Călător pe drumul vinului - Valea Târnavelor - Alba


Am fost la întâlnirea AFA de la Alba Iulia și în programul celor trei zile de petrecere noi am optat pentru excursia cu autocarul pe Drumul Vinului. Transport cu autocarul, trei degustări de vinuri și masa de prânz.

Am achitat excursia, ”căpitanului” grupului, micuței Elvira, așa îmi place mie să-i spun, care s-a ocupat de organizarea excursiei.

Sâmbătă se anunța o zi mohorâtă, noi eram cam obosiți după o noapte de petrecere, dar cu toate acestea, la ora 8,00 ne-am prezentat la autocarul care ne aștepta în fața hotelului Parc.

Plecăm la drum cu 20 minute întârziere cu promisiunea că vom recupera pe traseu timpul pierdut în așteptarea colegilor de excursie întârziați.

Am fost însoțiți în autocar de doi ghizi, Dan și Ovidiu. Pe traseul excursiei până la primul obiectiv de vizitat, ei ne-au spus câteva informații despre organizarea excursiei dar și despre zona viticolă a județului Alba. Podișul Târnavelor dar și clima sunt propice cultivării viței de vie, în mod special soiurile albe. Au răspuns la toate întrebările puse de cei ce vroiau mai multe informații și ne-au spus în ce constau degustările la mici producători locali.

Prima oprire a fost la Complexul de vinificatie Jidvei, acolo unde are loc tot procesul de prelucrare al strugurilor.

Jidvei este cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, deține 2500 ha de viță de vie. Este cel mai mare producător de vinuri albe din țară.

În curtea fabricii am fost întâmpinați de proprietarul Jidvei, dl. N și enologul fabricii.

Salutări de bun venit din partea d. lui N și în pas vioi am vizitat complexul. Explicații despre procesul de producție am primit de la dl. Enolog, totul în fabrică este retehnologizat. Chiar am stat de vorbă cu un tânăr inginer care supraveghea niște panouri electronice ce contribuiau la procesul de producție.

Pe repede înainte am trecut prin fabrică și am ajuns de unde am plecat, încercând să ținem ținem pasul cu dl. N, care la venerabila vârstă de 88 de ani s-a prezentat extraordinat de volubil, pus pe șotii și glume.

La plecare ne-au fost aduse 20 baxuri cu sticle de vin din soiul Fetească Regală sub egida Vinul Unirii, am apreciat gestul, practic am primit fiecare câte o sticlă de vin și chiar în plus.

Dar noi nu înțelegeam de ce nu degustăm, aveți răbdare, urmează.

Cu dl. N antemergător cu mașina Jidvei am plecat către Castelul Bethlen-Haller-Jidvei, în satul Cetatea de Baltă unde avea să aibă loc degustarea de vinuri Jidvei.

Din autocar vedem Castelul din vârful colinei, dar până să admirăm Castelul, am admirat pe pajiștea verde de la baza colinei o turmă de mioare cu miei.

La intrarea în Castel am ascultat câteva detalii privind istoria dar și cum a intrat în posesia Castelului familia N, după care vom vedea cât și cum a reușit restaurarea lui.

La parter am admirat sala de primire cu cele câteva exponate, după care am coborât în cramă. Aici a avut loc degustarea de vinuri Jidvei.

Pentru mine a fost prima dată cât particip la o degustare de vinuri și credeți-mă, îmi imaginam că va fi o cramă sau beci unde vom ciuguli câte ceva și vom degusta câteva soiuri de vin.

Dar aici, pentru mine a fost o surpriză totală, mese întinse pentru un adevărat festin. Platouri cu brânzeturi, cu mezeluri, coș cu pâine, tacâmuri veselă și pahare de mai multe categorii ne așteptau pe mese.

Enologul ne prezenta soiul de vin, iar fetele de la cramă ne serveau cu vinul despre care se făcea prezentarea. Cred că au fost vreo trei feluri de vin după care am încheiat cu spumant roze foarte bun, pe gustul meu.

Dl. N a fost prezent prentre noi, la fel de vesel, iar la final să ne spună că ne mulțumește pentru vizită, dar să-i cântăm La mulți ani, pentru că este ziua lui de 88 de ani.

Nu știu cât a fost marketig și cât adevăr cu ziua lui, dar tot ce am reținut eu de la acest om este că știe să-și primescă oaspeți și să-i trateze așa cum trebuie. Un om de toată cinstea.

Am plecat spre alte degustări, la micii producători din Ciumbrud. Ghizii ne-au împărțit în 4 grupe pentru a putea degusta la micii producători, nu puteam merge toti odată la unul singur.

Noi am fost la un producător, unde am intrat în pivniță, am degustat și chiar am cumpărat vin alb.

După ce ne-am adunat cu toții am plecat spre Aiud la Crama Logos. Aici urma o altă degustare dar și masa de prânz.

Crama Logos este în centrul orașului chiar lângă Cetatea Aiud. Practic crama este la subsolul Colegiului Național Bethlen Gabor.

Butoaie cu vin de diferite mărimi, explicații din partea proprietarului privind soiurile se struguri cultivate și vinurile produse, după care ne întoarcem la mesele gata aranjate pentru degustare și masa de prânz.

În timp ce dumnealui ne prezenta soiurile de vin, noi am servit din aperitivele deja puse pe mese, brânză și ceva mezeluri.

Masa de prânz a fost foarte gustoasă, ciorbă de porc, tocană de mistreț cu cartofi natur și salată de varză murată.

Aici a fost singurul inconvenient neplăcut, nu toată lumea a avut loc la masă, lucru pe care îl știam deja de la ghizii noștrii, așă că unii au așteptat în picioare până s-au eliberat locurile pentru a putea mânca și ei.

La întoarcere, în autocar, atmosfera s-a încins după atâtea degustări, glume, snoave, concluzii, într-un cuvânt veselie în toată regula.

Pentru mine a fost o experiență inedită toată această plimbare pe Drumul Vinului din Valea Târnavelor.

Recomand tuturor celor ce ajung în zonă să facă această excursie pe Drumul Vinului, cu precizarea că la Jidvei accesul este numai pentru grupuri organizate.

Toate cele bune.

---
Impresii încărcate de ANILU in 23.03.2018 21:34:54

Validat / Publicat: 24.03.18 06:24:14


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA. A mai fost în/la: Mediaș, Sibiu, Litoral
VIZUALIZĂRI: 1045


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47900 PMA (din 52 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[23.03.18 22:16:16]
» mesaj pers

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "'Excursii opționale' din / prin zona Albei, ALBA IULIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă zona Aiud-Teiuș]

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[23.03.18 22:25:49]
» mesaj pers

   @webmasterX: Este ok.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Zoazore
[24.03.18 08:45:17]
» mesaj pers

   @ANILU: Și gustă, și- dă-i! D-aia erați voi așa veseli?

   Ați avut o excursie tare frumoasă și veselă, ceeace-ți doresc și pe viitor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[24.03.18 09:15:42]
» mesaj pers

   @Zoazore: Mulțumesc și ție îți doresc la fel.

   Și această excursie a fost motivul veseliei noastre 😉

   A fost frumos și interesant.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[24.03.18 09:23:33]
» mesaj pers

   @ANILU:

   Căteva articole bune dar din toate l-am ales doar pe al tău acum, înainte de o zi mai grea pentru mine azi. Păi nici nu puteam altfel, era Tara Vinului!

   Sunt de acord cu tine, cu toate cele mici nemulțumiri, a fost o excursie reușită. Nu-l perii, tu știi că nu prea am cum, dar a fost meritul lui Cornel care s-a zbătut ca toți doritorii să meargă pe acest traseu.

   Si da, chiar era ziua patronului, din acest motiv era sa nu fim primiti la cramă. Dar se pun ei, Jidveiul, cu AFA?! 😁

   Despre micuța aia de spui, vezi că scade pe înălțime dar crește pe lățime 🤣😪

   -

   Completez ce ai zis, vizitarea Jidveiuui se face în grup și taxa începe, din informațiile mele, de la 30 lei / pers / pachet bazic ( 3 vinuri + câteva cubulețe mici de pâine și brânză).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1201 PMA1 (din 5 voturi)]
- ANILU
[24.03.18 09:33:02]
» mesaj pers

   @elviramvio: Elviramvio este Elvira aia micuță? Așa te știe soțul meu si-mi place!

   Nouă ne-a plăcut foarte mult în excursie, chiar dacă ne-a fost greu dimineață 😉 nu ne-a părut rău, cred că ne părea rău dacă nu mergeam.

   O zi ușoară și liniștită.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[24.03.18 09:57:52]
» mesaj pers

   @ANILU: Să vă fie de bine!

   Sper să ajung și eu cândva pe acolo, cu grupul meu de zăpăciți :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[24.03.18 10:04:43]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc 😘

   Merită măcar o dată-n viață, cel puțin la Castel în Cetatea de baltă la degustarea de vinuri Jidvei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[24.03.18 11:31:15]
» mesaj pers

   @ANILU: Frumoasă excursie despre care am citit în reviewul tău și al altui coleg de pe AFA! Nu am fost acolo și din ce am văzut la voi sigur merită măcar o vizită.

   Până atunci citesc pe AFA! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[24.03.18 11:33:51]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Mulțumesc pentru vizită.

   Poate la următoarea întâlnire AFA reușiți să veniți și să participanți la excursii și nu numai.

   O zi bună.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ungureanica
[24.03.18 12:28:40]
» mesaj pers

   Super excursia. Ne bucurăm că am aflat și noi cum v-ați petrecut în acea zi. Frumos articol.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[24.03.18 12:32:50]
» mesaj pers

   @ungureanica: Mulțumesc pentru vizită și ecou.

   Faină a fost excursia.

   Să ne revedem sănătoși.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[24.03.18 16:17:25]
» mesaj pers

   @ANILU:

   Dl. N. m-a impresionat. Nu numai cu faptul ca la venerabila varsta a Domniei sale, 84 sau 88, s-au vehiculat ambele, se tine atat de bine, dat mai ales ca administreaza cea mai mare afacere de comercializare a vinului din tara noastra. Un domn care ne-a cucerit cu sarmul sau, dar mai ales cu implicarea sa personala. Convingator de la inceput la sfarsit.

   Iar suportul social pentru copii, studenti, nevoiasi arata si ce siflet mare zace intr-ansul. Respect!

   Vizitele la cei 2 producatori mai mici au avut si ele farmecul lor.

   Felicitari pentru reamintirea itinerariului si emotiilor de acum o saptamana.

   Nunai de bine! 😁

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- ANILU
[24.03.18 16:29:53]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Și acum am emoții sau zâmbesc când mă gândesc ce frumos a fost.

   N-am cum să uit zâmbetul lui Emi când a zis că și el a degustat din toate soiurile de vin!!! Doar e băiat mare 😉👍

   Să ne revedem sănătoși.

   Mulțumesc pentru vizită și ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[24.03.18 19:20:46]
» mesaj pers

   Citesc cu interes despre impresiile din acest traseu pe care noi l-am ratat din dorința de a vedea cetatea. Ce bine era dacă se puteau face toate excursiile! Mi-a plăcut castelul, am văzut masa pusă pentru degustare, sper că și vinurile au fost bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[24.03.18 19:31:20]
» mesaj pers

   @maryka: Sejurul a fost prea scurt pentru a putea să le facem pe toate!!!

   Mulțumesc pentru vizită și ecou.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[25.03.18 15:15:51]
» mesaj pers

   @ANILU:

Pentru mine a fost prima dată cât particip la o degustare de vinuri și credeți-mă, îmi imaginam că va fi o cramă sau beci unde vom ciuguli câte ceva și vom degusta câteva soiuri de vin.
de obicei asa este, iar noi am fost privilegiati as spune chiar VIP si eram convinsa ca asa va fi, o vizita speciala la crama.

   Ca sa fim toti multumiti trebuia sa mai avem macar o zi la dispozitie, urmatoarea zi faceam invers vizitele. :))

   A fost minunat, m-am bucrat sa citesc impresiile, a fost ca o rememorare a drumului.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[25.03.18 15:21:25]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc Mishulica!

   Fiind prima excursie de acest gen, n-am cum s-o uit prea repede. Sau dacă mai am șansa să merg la alte degustari voi face comparație cu ce am degustat la Castelul Jidvei. Pentru mine rămâne etalon.

   Și atmosfera din autocar... mai ales la întoarcere, a fost foooarte veselă.

   Te îmbrățișez cu drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- DOINITA
[26.03.18 21:09:30]
» mesaj pers

   Eu cred ca tu nu ai degustat nimic, prea tii minte toate amanuntele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[27.03.18 08:06:55]
» mesaj pers

   @DOINITA: Oooo, şi câte am uitat!!! De la oboseală, nu de la degustări =))

   Ce frumos a fost!

   Nu-mi place că deja vorbim la trecut, dar am rămas cu amintiri frumoase.

   Şi apropoo, am "degustat" din vinul primit de la Jidvei, duminică de ziua Greciei, sau de Buna Vestire, după un peşte cu usturoi. Am văzut că voi aţi fost direct la sursă pentru un păstrăv.

   Mulţumesc pentru vizită.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- DOINITA
[27.03.18 10:45:46]
» mesaj pers

   @ANILU: Vinul de Jidvei a fost consumat la Alba...

   Nu e foarte rau ca vorbim la trecut de intalnirea de la Alba pentru ca vorbim la viitor despre cea care urmeaza. Nu stim unde va fi, dar avem timp sa ne "batem" in propuneri si apoi arbitru-admin sa hotarasca.

   Ziua Greciei am sarbatorit-o cu o seara inainte, am avut in oras o seara greceasca si machedoneasca, organizata de un prieten somelier si care mi-a declarat ca se inscrie in AFA. I-a placut cum stim sa petrecem (si asta doar din ce i-am trimis).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[28.03.18 11:27:14]
» mesaj pers

   Băi, ai greșit, ți-e greu să te trezești dimineața după degustarea de vinuri nu înaintea ei! :))

   Io, vrâncean fiind, apreciez la justa valoare ce este și ce vrea vinul. Vinul este o ființă vie, are el niște chestii în el care, dacă vinul nu e bine păstrat sau nu-i făcut din struguri bun, nu te lasă să te bucuri de aroma sa. Nu mă bag la mai multe că n-am cine știe ce experiență.

   Țin minte că am avut o degustare la Cotnari, la o Mănăstire. După degustare, voiam să ne înrolăm, cu toții, că aveau uniforme din alea, de călugăr. Pe urmă ne-au spus că nu toți călugării ajung la cramă, așa că s-a făcut loc liber, imediat! Hm, uite câte lucruri ajungi să faci din cauza vinului!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- ANILU
[28.03.18 12:28:03]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Băi, bine ai venit pe la mine!!!

   Păi să-ţi explic, seara din-naintea degustărilor am avut petrecerea de la Parc, cu multeeeeee degustări lichide şi solide, care s-a încheiat pe la 2 dimineaţă.

   Şi ştii cât de greu este să te trezeşti cu noaptea-n cap şi să pleci iar la degustări!!! Nu de-alta dar trebuia să fim apţi şi pentru petrecerea de sâmbătă.

   Bănuiesc că ai citit şi ai văzut poze cu tot ce s-a întâmplat la Alba Iulia. Petrecere de trei zile şi trei nopţi ca-n poveşti!

   Poate reuşeşti şi ajungi şi tu odată la întâlnirile AFA, să vezi cum este!

   Ah, nu ţi-a plăcut prezentarea mea? de nu mi-ai dat şi mie un vot;)

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[28.03.18 13:03:27]
» mesaj pers

   Oups, errare humanum est! Iacă, vorbesc, deja, latina și nici n-apucai vreo degustare, că-s în 8-ul productiv și n-avem voie, neam, licori bahice!

   Corijai defectu' așa c-acuma ți-ai adăugat la zestre, din partea-mi, votul ăla, ”Nu-mi place”, ai să vezi acoloșa! :p

   Dar, dacă n-o apărea chiar așa ci ”F. Util”, nuș', o fi vreo vrajă, sparge-i geamurile de la casă web-ului! Da'să nu-i spui că io te-am învățat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[02.05.18 11:24:45]
» mesaj pers

   Buei, m-am plictist acasă așa că-ncerc și io să-mi umplu timpul cu ceva. Așa c-am năpădit pe pagina ta.

   Hm, la faza cu vinul, mi se pare o alegere corectă, știi cum e faza cu vinul:un consum adecvat te ajută să scapi de păcate: nu ți se iartă dar, nu mai ai conștiința încărcată!

   Plus că, mai văzui ceva și vreau să fac scandal: păi, bine, la o excursie pe drumul vinului în grup erau mai multe fete decât bărbați! Ha, cum vine asta? Că, de regulă, voi faceți scandal, că băieții beau, așa și pe dincolo!

   Băieții, dacă beau mult, gata, devin caz de targă!

   E ca-n bancul cu ăla de se duce la doctor:

   -Dom'doctor, ce mă fac, îmi tremură, neîncetat, mâinile?

   -Beți mult? întreabă doctorul.

   -Nu, puțin, mai mult scap pe jos din pahar!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[02.05.18 12:11:07]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Mă bucur că ai revenit pe la mine.

   Cred că am fost mai multe fete decât băieţi, asta se vede şi în pozele cu domnul N care este înconjurat numai de fete.

   

   PS Şi eu am trecut pe la tine, ieri, pe la un articol din 2010 din Thasos, dar n-am văzut nici o reacţie. Sau poate nu mai primeşti mesajele fiind mai vechi şi cu vechiul nume!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Yersinia pestis
[02.05.18 12:46:26]
» mesaj pers

   @ANILU: Da, eu mi-am dezactivat faza aia, cu anunțarea vizitelor! Primesc multe mesaje pe telefonul de serviciuu, de la ISU, de la CJ și am încercat să fac un pic de ordine. Dar, mulțumesc pentru vizită, acuma trec să văd ce-ai spus despre mine, e de bine sau ba? :))

   Eu n-am vrut să fiu rău, de-am zis de voi, fetele, că erați multe la degustare, e doar o constatare! :)):)):))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[13] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAR-2018] Cetatea de baltă - turma de mioare de lângă Castel -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952404">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952404"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952404">Şterge vot</a></div><span id="v9952404" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952404)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952404Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952404MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAR-2018] Cetatea de baltă - turma de mioare de lângă Castel
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAR-2018] Intrarea în Castelul Bethlen-Haller-Jidvei -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952407">Şterge vot</a></div><span id="v9952407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAR-2018] Intrarea în Castelul Bethlen-Haller-Jidvei
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAR-2018] În curtea Castelului -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952409">Şterge vot</a></div><span id="v9952409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAR-2018] În curtea Castelului
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAR-2018] Castelul Bethlen-Haller-Jidvei -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952411">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952411"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952411">Şterge vot</a></div><span id="v9952411" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952411)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952411Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952411MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAR-2018] Castelul Bethlen-Haller-Jidvei
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAR-2018] Intrarea în Castel -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952413">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952413"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952413">Şterge vot</a></div><span id="v9952413" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952413)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952413Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952413MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAR-2018] Intrarea în Castel
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAR-2018] Scara de acces în cramă/beci. -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952416">Şterge vot</a></div><span id="v9952416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAR-2018] Scara de acces în cramă/beci.
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAR-2018] Mesele aranjate în așteptarea oaspeților -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952419">Şterge vot</a></div><span id="v9952419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAR-2018] Mesele aranjate în așteptarea oaspeților
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAR-2018] Masa unde am degustat vinurile Jidvei -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952422">Şterge vot</a></div><span id="v9952422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAR-2018] Masa unde am degustat vinurile Jidvei
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAR-2018] Atmosfera din cramă-la masă, la degustarea de vinuri Jidvei -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952427">Şterge vot</a></div><span id="v9952427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAR-2018] Atmosfera din cramă-la masă, la degustarea de vinuri Jidvei
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAR-2018] masa pregătita pentru degustarea vinurilor Jidvei -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952429">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952429"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952429">Şterge vot</a></div><span id="v9952429" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952429)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952429Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952429MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAR-2018] masa pregătita pentru degustarea vinurilor Jidvei
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAR-2018] Deja am ajuns la spumantul roze -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952436">Şterge vot</a></div><span id="v9952436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAR-2018] Deja am ajuns la spumantul roze
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAR-2018] Dl. Necșulescu înconjurat de fete -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952444">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952444"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952444">Şterge vot</a></div><span id="v9952444" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952444)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952444Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952444MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAR-2018] Dl. Necșulescu înconjurat de fete
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAR-2018] Tocana de mistret la Crama Logos -- foto by <b>ANILU</b> [uploaded 23.03.18] - <span class="allrVotedi" id="av952446">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv952446"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=952446">Şterge vot</a></div><span id="v9952446" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(952446)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f952446Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e952446MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAR-2018] Tocana de mistret la Crama Logos
foto ANILU [23.03.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[13] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.134865045547 sec