GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vacanță în Sicilia – 1 – Aeroportul Fontanarossa, Taormina, Castelmola
Datorita unui premiu castigat pe acest site ce a constat intr-un bilet de avion Blue Air am decis sa imi petrec una dintre vacantele din anul 2012 in Sicilia. Am cautat ceva vreme pe net ca sa ma pot hotari unde anume sa imi rezerv cazarile, ce sa vizitez si la ce sa renunt. Plecand si cu alti prieteni care doreau mai mult o vacant la soare si la plaja a fost destul de greu sa cadem de acord asupra turului in Sicilia.
Pina la urma totul a fost perfect si le multumesc atit prietenilor mei cat si site-ului AFA si companiei Blue Air pentru premiul oferit.
Am ales ca din Aeroportul Catania sa inchiriem un microbuz si sa fugim cat mai repede in Taormina pentru 2 nopti. Apoi, pentru partea de vacanta la mare si la soare, am ales Castellammare del Golfo, iar pe drum am facut o oprire in Cefalu. In Castellammare del Golfo am ramas 4 nopti si am avut timp si pentru odihna in plaje ca San Vito lo Capo, Zingaro sau Scopello dar mai ales de plimbari in Palermo, Erice sau Trapani. Apoi am plecat pentru o ultima noapte in Catania. Am ales sa sarim Siracusa si sa alegem Catania pentru ca aveam zbor de dimineata din Catania.
Nu ma pot lauda ca am ales cel mai bun traseu in Sicilia. Poate am ratat locuri ce meritau vazute. Insa noi ne-am intors de acolo fericiti pentru alegerile facute si am sa incerc sa va povestesc de fiecare loc vizitat in parte ca sa intelegeti de unde a venit acea bucurie a noastra si ce ne-a facut vacanta perfecta.
Cei care ajung in Catania din Romania vor ateriza pe Aeroportul Fontanarossa, un aeroport modern, curat si foarte bine situate, la numai 5 km de oras. Din aeroport se poate ajunge destul de rapid in Catania fie cu autobuzul fie cu taxiul. Statiile de autobuz se afla undeva in stanga (cand iesi din aeroport). Taxiurile au preturi ce variaza intre 18 / 20 / 22 de euro (am vazut ca erau in finctie de locul in care vroiai sa ajungi - Centru 1,2 sau 3). In fata aeroportului se gaseste zona rent a car. Cea mai mare prostie a fost sa rezerv pe internet un microbuz (avans 100 de euro), masina pentru care intelesesem ca trebuie sa am o garantie pe un card. Insa garantia trebuia sa fie de 3600 de euro. Astfel ca am pierdut si avansul si m-am ales si fara masina. In schimb am reusit sa inchiriem 2 masini cu un avans de 200 de euro, mult mai convenabile si ca pret. Firmele care permit rezervarea pe internet erau pur si simplu asaltate, se dadeau bonuri de ordine, iar timpul pierdut la coada nu se justifica. Linga “baraca” in care isi au sediul acele firme cunoscute mai exista o alta “baraca” cu alte firme rent a car unde nu este nimeni la coada. Dupa 2 ½ ore pierdute la prima baraca si ramasi si fara masina, din a doua am reusit sa plecam in 15 minute si sa ne indreptam catre Taormina – Hotel Continental vezi impresii
Taormina este cel mai promovat oras sicilian. Asta nu inseamna ca daca ai vazut Taormina ai vazut totul. Dar trebuie sa recunosc ca o vizita in Sicilia fara Taormina nu se poate. Parca la intrarea in oras, la o bariera invizibile, tuturor li se cere sa lase grijile si li se da un pasaport al bunei dispozitii. Atmosfera este relaxanta, toti se simt in vacanta, nimeni nu se grabeste, …. toata lumea zimbeste.
Cu siguranta centrul Taorminei, Piata IX Aprilie, este locul in care se afla cei mai multi turisti in orice moment al zilei sau al noptii. Asta datorita mai multor lucruri: in primul rand pentru ca de aici se deschide cea mai frumoasa panorama asupra marii, Etnei si asupra zonelor ce inconjoara orasul. Apoi pentru ca aici trubadurii incanta cu cantece italiene, nemuritoare, publicul. Turistii canta odata cu trubadurii, iar spectacolul este garantat. De la prima plimbare prin Piata IX Aprilie am vazut un golf si o insula. Golful din Mazzaro si Isola Bella. Mi-am zis ca nu am sa plec din Taormina fara sa cobor acolo. Insa nu stiam ca un mod mult mai placut decat sa cobori pe jos (dar mai ales sa urci) este funicularul - site oficial. O coborarea costa 3 euro (la fel si urcarea). Veti ajunge in doar citeva minute in Mazzaro si va puteti bucura de privelistile ce le ofera acesta plimbare inedita.
De cum ati coborat din funicularul ce va aduce din Taormina, un indicator va va indruma catre plaja din Mazzaro. Se trece printr-un mic tunel, pe sub sosea. Plaja este destul de pitoreasca, amenajata cu seturi sezlong+umbreluta, iar apa este curata. De-a lungul plajei se gasesc mai multe restaurante si baruri, iar iubitorii sporturilor acvatice pot inchiria barci sau pot opta pentru o excursie in imprejurimi (preturi negociabile). Plaja Mazzaro este un loc intr-adevar relaxant, fara galagie, fara tipete de copii si cu o pozitionate ideala.
Vazuta de sus sau de jos, Isola Bella ofera un peisaj incredibil si daca Taorminei ii mai trebuia ceva pentru a fi perfecta, Isola Bella este acel ceva. Insula se afla la mica distant de plaja Mazzaro, distant ce se parcurge pe marginea soselei. Aici se poate face plaja si baie, locul fiind preferat mai ales de cei care iubesc snorkeling-ul. De pe plaja se fac cativa pasi prin apa, pe o limba de nisip, pina pe insulita. Aceasta insula se aflat in proprietate private, iar la intrare am gasit doar niste porti ferecate. Am preferat acest loc pentru o baie si o ora de plaja cu toate ca a trebuit sa ne punem prosoapele pe niste bolovani. Si in apa sunt bolovani si va recomand sa nu intrati fara cipici de baie. In schimb, datorita bolovanilor, in apa o sa zariti zeci de pesti.
Ce sa nu ratam in Taormina? Orasul in sine! Plimbati-va peste tot, pe toate stradutele, coborati pentru plaja sau urcati cu autobuzul in Castelmola atat pentru privelistea minunata cat si pentru a descoperi un mic orasel minunat dar si un bar inedit.
Daca in Mazzaro se poate ajunge cu funicularul, in Castelmola se ajunge cu autobuzul (linia albastra) contra unei sume de 1.7 euro / drum. Am vazut ca alti pasageri aveau bilet dus / intors cu care, cu siguranta, poti economisi cativa centi. Drumul pina pe acoperisul Taorminei - Castelmola - este foarte pitoresc si daca autobuzul nu intalneste alte masini mari in drumul sau (putin probabil) se ajunge cam in 20 de minute. In antichitate numele acestui oras era Myle. Castelmola vine de la numele castelului ce se afla situate aici. De pe marea terasa din Castelmola am putut admira de la inaltime vulcanul Etna, orasul Taormina si Isola Bella. De la magazinele din Castelmola va puteti intoarce cu multe souvenir-uri dar si cu vin din migdale, specific locului.
Nu pot spune ca am vizitat Castelmola pentru a vedea Castelul si nici ca o vizita in micutul orasel medieval ar fi incompleta fara a il vedea. Dar daca tot ai ajuns acolo trebuie sa urci cele cateva trepte pina la el. Castelul se inalta pe Muntele Tauro, la 398m deasupra nivelului marii si ofera o panorama de 360 de grade. Din vechiul castel au mai ramas cateva ziduri, un turn si donjon-ul. Este un loc linistit, iar de-a lungul celor cateva trepte ce suie din oras catre castel va puteti bucura de frumusetea florilor si fructelor de cactus.
Poate nu te-ai astepta ca intr-un oras medieval sa gasesti un bar in care sunt expuse toate mataringile adunate la un loc. Manerele de chiuveta, veiozele, lampadarele si cam…totul au forme din cele mai diverse dar infatiseaza acelasi organ masculin - La Minchia. Daca sunteti curiosi totusi, el se afla in Piazza Duomo si se numeste Barul Turrisi vezi impresii.
Dar sa ne intoarcem in Taormina pentru a admira inca odata Domul San Nicolo ce se afla situat, asa cum era de asteptat, in Piata Domului, acolo unde se mai afla si Palatul Municipal si Fantana Baroca unde se afla simbolul orasului - un personaj mitic, jumatate femeie, jumatate taur. De aici incepe practic frumusetea orasului. Unde se termina... inca nimeni nu a reusit sa afle. Domul se poate vizita in fiecare zi (inchis intre orele 12 / 16). In jurul Domului se afla mai multe terase si restaurante la care puteti servi cea mai buna portie de spaghete, garantat!
Palatul Corvaja se afla in centrul orasului Taormina si este una dintre atractiile pe care nu aveti cum sa o ratati. Palatul se afla in Piazza Vittorio Emanuele, alaturi de Biserica Sfanta Caterina d'Alessandria, teatrul comunal si Palatul Congreselor. Palatul a fost construit in sec. al XV-lea si se poate vizita. In general aici au loc mici expozitii de ceramica, pictuta, etc. Nu este un palat mare, are o fatada placuta cu ferestre cu doua arcade si niste cornise ce delimiteaza clar etajele. Palatul este mult mai interesant din afara decat in interior.
Cu siguranta cel mai cautat loc din Taormina este Teatrul Grec, monument sapat in stanca. Citind cateva informatii referitoare la acest teatru am gasit undeva ca, contrar numelui, acest teatru a fost construit de romani dupa niste schite grecesti. Informatiile din pliante spun insa ca el a fost construit de catre greci in sec. al II-lea i. Hr. si renovat de romani. Teatrul este inca functional si cu putin noroc puteti urmari o piesa sau un concert (eu n-am avut norocul).
Pentru a nu rata evenimentele ce au loc in timpul vizitei voastre in Taormina, puteti consulta site-ul oficial
Intrarea este de 8 euro, iar turistii care vor sa il viziteze il vor gasi fara doar si poate, orasul fiind impanzit de indicatoare care ii vor conduce acolo. Impresionante sunt si belvederile ce se deschid de aici. Program: vara 9/19, iar iarna 9/16.
Mai puteti vizita Naumachia la care puteti ajunge plecand din Piata Vittorio Emanuele pe Calea Umberto I, Vila comunala donata orasului de catre englezoaica Florance Trevelyan sau o veche manastire de calugari la care puteti ajunge de la poarta Saraceno. Sau puteti lasa pur si simplu orice plan de vizitare deoparte si va puteti relaxa, obligatoriu cu o inghetata in mana, pe celebra strada Corso Umberto.
Poate ca mai erau multe de vazut, poate am ratat ceva, insa experienta mea in Taormina a fost fantastica. Daca doriti sa va organizati o excursie mult mai ampla in Taormina va recomand site-ul oficial
Noi ne-am luat ramas bun de la oras si am plecat mai departe prin Sicilia catre Cefalu, Castellammare del Golfo, Palermo si Erice.
Trimis de vlado2 in 13.08.13 18:14:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@webmaster: http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/bella-italia-15
Multumesc!
rezolvat
@vlado2: Pot spune că îţi înţeleg clar îmbătarea oculară oferită de priveliştile anticei localităţi pentru că am avut privilegiul de a zăbovi prin zonă (cu mici peripeţii inerente , iar rw-ul tău e pe bune mini-ghid! Sper să continui a nara saga siciliană, mi-s numai ochi!
@le_maitre: Sper sa ai placerea si rabdarea sa citesti despre celelalte locuri vizitate de mine in Sicilia. Pentru ca voi scrie despre toate pentru ca imi face mare placere sa retraiesc (macar prin scris si prin fotografii) aceasta vacanta.
Buna, sunt curioasa de unde ati inchiriat masina. Voi pleca impreuna cu iubitul meu in catania in septembrie si avem aceasta problema cu inchirierea masinii. MERSI
Minunat, minunat, mai ales ca tocmai AmFostAcolo )
Cateva completari "de pe front" in anno domini 2014:
- in iulie biletul catre Castelmola costa 1,5 euro pe sens, iar andata e ritorno nu "salveaza" nici macar 1 cent
- statiile de autobuz catre Taormina sunt situate in partea dreapta, cum iesi din aeroportul Catania.
In rest... vacante minunate sa ai
@MCM:
”Minunat, minunat, mai ales ca tocmai AmFostAcolo )
şi, şi... ? pe când un review?
nu de alta, da' să ne programăm din timp cafeaua / wisichiul / trabucul / maseuza / maseurul == după preferinţe şi gust...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 Opera din Taormina — scris în 20.11.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Taormina — frumusețe uimitoare — scris în 26.11.23 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Taormina - frumoasa Siciliei — scris în 26.04.24 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Marea văzută de la înălțimea Taorminei — scris în 24.07.22 de micos din ZIMNICEA [TR] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 O zi de august in Taormina — scris în 13.10.21 de cata2106 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Taormina - farmec medieval, între munte și mare — scris în 18.02.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Taormina, definiția frumuseții siciliene — scris în 23.07.17 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ