ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.08.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.01.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2012
DURATA: 7 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 10 MIN

    Vacanță în Sicilia – 2 – Cefalù, Castellammare del Golfo, Palermo, Erice

    Ilustrație video-muzicală
    Italia sub asaltul mandolinelor ...
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Nu stiam nimic despre Castellammare del Golfo, dar pentru ca vroiam cateva zile de plaja si doream sa vizitam si Palermo si Erice, cautand pe net am gasit acest loc cu plaje ce era laudat da catre turistii italieni si nu numai.

    Ajungand catre seara din Taormina (vezi impresii) , un pic obositi dupa ce vizitasem si frumosul oras Cefalu (vezi impresii) , am gasit in Castellammare del Golfo un oras uratet la prima vedere. Si GPS-ul nostrum, incurcat de atatea stradute, ne mai dusese si in spatele unei vile, fix linga doua mari tomberoane de gonoi, si ne soptea suav: “Ati ajuns la destinatie! ”.

    Alt stil de case ce pareau neterminate, cativa turisti, o piata mare in fata hotelului ce parea pustie, cateva magazine razlete. Ne-am cazat, un pic dezamagiti, la hotel Al Madarig (vezi impresii) .

    Dezamagit eram cel mai mult eu pentru ca eu facusem rezervarile, eu alesesem locatiile, iar toti se uitau catre mine. (Multumesc prietenilor ca nu m-au alergat atunci pentru ca eram prea obosit si chiar eram suparat). Dupa ce ne-am tras sufletul am hotarit sa iesim la o scurta plimbare, sa incercam sa nu ne ratam vacanta, sa vedem daca avem ce vizita pe parcursul a patru zile, daca avem unde manca si daca avem unde face plaja.

    Spre surprinderea noastra piata din fata hotelului prinsese viata, magazinele erau deschise si, imediat dupa coltul hotelului, mai multe terase erau full. Cu greu am gasit o masa libera la Restaurant La Crambusa (site oficial) din micutul port al orasului si am servit cele mai bune fructe de mare…dar recunosc ca ne era si foarte foame. Am mai mancat de doua ori la acest restaurant si am fost multumiti si de mancare si de vinul casei si de ospatarul roman care s-a ocupat de fiecare data de noi.

    Dupa o plimbare lunga prin micutul oras, dupa ce am strins informatiile necesare de la ospatar si receptioner, ne-am intors in camere. Am aflat ca in afara de micuta plaja din fata hotelului mai este una mai mare si mai amenajata cam la 1 km distanta, plaja la care nu am mai ajuns, patru zile fiind insuficiente pentru a face tot ce se poate face in zona. Am mai aflat ca orasul turistic in care urma sa ne petrecem cateva zile a fost la inceput un port al oraselor Erice si Segesta, pentru ca mai apoi sa devina cetate araba – de aici si arhitectura de astazi a cladirilor de aici –stilul arab al caselor parca neterminate.

    Printre atractiile orasului se numara Biserica Madre construita in sec. al XVIII-lea, iar cei care aleg sa petreaca un sejur intre 12 si 21 august pot participa la o impresionanta procesiune pe mare prin care este celbrata sarbatoarea Madonnei del Soccorso. In imprejurimi puteti vizita Termele Segestane, terme cu apa sarat-sulfuroasa ce se pastreaza la o temperature constanta de 45 de grade si care sunt indicate pentru tratamentul anumitor boli reumatice sau ginecologice.

    In prima zi am hotarat sa ne odihnim. Asa ca am coborat in port si am inchiriat o barca. Un mod inedit de a iti petrece o zi in Castellammare del Golfo este acela de a inchiria o barca. Daca ai permis pentru a conduce o ambarcatiune pretul este de 40 de euro pentru o barca de 5 / 7 persoane pentru o zi intreaga... un pret care mi s-a parut excelent. Castellammare del Golfo este de fapt cautat de multi turisti si localnici pentru acest lucru -inchirierea unei barci. Neavind permis pentru a conduce o ambarcatiune am apelat la un skipper. Poate ca a fost mult mai bine pentru ca nu cunosteam locul si nu stiam ce avem de vazut. Astfel ca ne-am lasat pe mana lui si am ancorat pentru primele bai in Cala Bianca si in Cala Rosa, doua golfuri senzationale. Apoi am mers catre Scopello si Zingaro.

    Scopello este un satuc uitat de lume, undeva in Sicilia, la cativa km distanta de Castellammare del Golfo. Se poate ajunge aici atat cu masina cat si cu o barca ce se poate inchiria din portul din Castellammare. O plaja idilica, un loc de vis, ajuns celebru datorita catorva secvente trase aici de catre Brad Pitt si echipa filmului Ocean's Twelve. Plaja se afla la o plimbare mica (15 / 20 de minute) ce porneste din sat. Noi am acnorat la 50 m de tarm. Am inotat si am facut smorkeling pina la mal si m-am bucurat impreuna cu prietenii mei ca am fost singurii turisti in acea ora petrecuta pe plaja. Apa este cristal asa ca nu va trebuie neaparat echipament pentru a observa sutele de pesti ce va insotesc asteptand o bucata de biscuite sau piine. Nu uitati sa aduceti cu voi apa si o umrela de soare deorece plaja ofera doar nisip fin si multa, multa liniste.

    Este atat de pacat ca foarte putini turisti care ajung in Sicilia ajung si in plaje de vis ca Scopello sau Zingaro, plaje ce se afla la mica distanta de statiunea Castellammare del Golfo. Ca si in cazul plajei (si satului) Scopello, si in Zingaro se ajunge cu masina sau cu barca. Noi am ancorat nu departe de tarm. Daca pe Scopello de bucurasem de o plaja fara nici un turist, pe plaja Zingaro am gasit mai multi turisti decat ne asteptam sa fie. Este un loc minunat, foarte cautat de cei care ajung in zona. Plaja nu este amenajata asa ca nu uitati cearceaful, prosopul, apa si umbrella de soare. Turistii sunt atrasi aici si de catre Rezervatia Zingaro, declarata in 1981, loc in care se pot face plimbari pe stancile de linga mare si unde se gasesc mai multe plaje in care calatorii se pot bucura de izolare totala.

    Pentru pranz ne-am intors in portul din Castellammare pentru a ne bucura din nou de portiile bune, bune de la Restaurantul La Crambusa, iar apoi am lenevit o ora la soare, purtati de barca de-a lungul tarmului. Ziua s-a incheiat cu snorkeling si o balaceala intr-un minunat golf in care ne-am bucurat sa fim doar noi. Cu toate ca ne-am promis sa mai inchiriem macar pentru jumatate de zi barca in timpul ce-l mai aveam de petrecut acolo, nu am mai reusit pentru ca Sicilia are prea multe atractii de oferit. Pina la urma aceasta excursie ne-a costat 40 euro barca + 20 euro skipper-ul + 30 euro motorina.

    Seara a fost minunata cu toate ca eram foarte obositi dupa o zi petrecuta pe barca si oricum stiam ca urmeaza o zi grea pentru ca ne propusesem sa vizitam Palermo despre care am povestit in review-ul O zi in Palermo. Vreau doar sa mai adaug ca distanta intre Castellammare del Golfo si Palermo este de 68 km si se poate ajunge in maxim o ora.

    Pentru ultima zi petrecuta in aceasta zona am ales sa facem o vizita frumosului orasel Erice. In cautarile mele pe internet vazusem ca nici un turist care ajunsese in Sicilia nu ocolise Erice si ca acest orasel este inclus in toate tururile insulei. Arabii l-au numit Gebel-Hamed, normanzii i-au spus Muntele San Giuliano. Erice de astazi pastreaza o forma triunghiulara cu centrul medieval aproape intact. Stradutele pietruite, magazinele de produse autentice, bisericile si castelul, linistea si aerul curat de munte, toate acestea au facut din vizita noastra una de neuitat. Nu am plecat de acolo fara sa cumparam un souvenir pentru a ne aduce aminte de frumosul loc. In Erice se ajunge fie cu masina, fie cu funicularul ce urca din Trapani. Din Castellammare del Golfo pina in Erice am parcurs 37 km cam in 50 de minute tinand cont ca orasul se afla cocotat undeva sus, iar pe drum sunt multe serpentine. Orasul poate fi vizitat pe doua trasee: rosu si albastru. Eu am cumparat un bilet pentru traseul rosu ce a costat 5 euro si a inclus vizile la Torre Campanaria, Real Duomo si bisericile SS Salvatore, S Martino, S Pietro, S Giuliano si S. Giovani.

    Cumparand un bilet pentru traseul turistic albastru ce costa 5 euro puteti vizita Domul, Turnul si 4 biserici printre care si Biserica San Giuliano. Aceasta biserica se afla situata intr-una din piatetele orasului Erice, loc ce permite turistilor sa admire frumoasa sa fatada trandafirie. Biserica San Giuliano a fost ridicata de catre normanzi in sec. al XI-lea si usor modificata in 1600. Interiorul bisericii este absolut impresionant. Plecand de la biserica spre centrul pitorescului oras veti trece pe via Guarnotti, o straduta ce adaposteste frumoase magazine si o cofetarie celebra.

    Daca ati cumparat un bilet pentru vizitarea atractiilor din Erice si nu doriti sa vizitati chiar toate bisericile, va sfatuiesc totusi sa nu ratati Biserica San Martino. Chiar daca nu este impresionanta pe dinafara, in interior o sa gasiti o adevarata galerie de arta. Biserica a fost fondata in stil gotic de catre Roger al Normandiei. Intre anii 1682 si 1688 biserica a fost reconstruita. Monumente funerare dateaza din secolele XVII și XVIII. Altarul bisericii este unul dintre cele mai vechi din Erice. Minunate picturi, statuiete si sculpturi decoreaza interiorul bisericii.

    Chiesa Madre din Erice a fost si este dedicata Inaltarii Maicii Domnului fiind construita de catre Federico d'Aragona in jurul anilor 1300. In apropierea Bisericii Madre se afla Turnul (clopotnita) din care se poate vedea tot golful. Biserica a fost refacuta in repetate randuri pierzind in timp mult din valoarea artistica. Asta nu inseamna ca vizitatorii nu se pot bucura de un exterior ce pastreaza urmele trecutului sau de un interior gotic ca pastreaza capele din diverse epoci. Interiorul a fost refacut si el (ultima data in sec. al XIX-lea) si gazduieste, printre altele, o troita din marmura din sec. al XVI-lea si o statuie din marmura din sec. al XV-lea intitulata Fecioara cu Pruncul.

    Biserica Madre se poate vizita cumparand un bilet de 5 euro ce mai cuprinde si vizitarea Turnului si a altor 4 biserici (Turul Rosu de vizitare a atractiilor din Erice).

    Daca iti propui sa petreci o vacanta in Sicilia trebuie sa iti faci traseul astfel incat, macar pentru jumatate de zi, sa ajungi si in Erice, un orasel spectaculos. In Erice se poate ajunge si din Palermo (cam 115 km). Erice a fost construit pe varful unui munte, la o altitudine de 750m, si ofera o frumoasa panorama asupta orasului Trapani si a golfului, pina la Capul San Vito. Oras antic pastreaza si astazi multe biserici (peste 60), Castelul lui Venus, Castelul Balio, stradute pietruite si o atmosfera medievala. Pe linga toate astea, Erice este cunoscut si pentru magazinele sale de produse locale: vinuri, dulciuri, zacusca, etc... Turistii pot avea norocul sa prinda una din sarbatorile ce se tin in oras. Una dintre aceste sarbatori are loc in vinerea Pastelui. Daca ma voi intoarce in Sicilia, cu siguranta am sa revin in Erice. Pentru priveliste, pentru a cumpara un souvenir, pentru a bea o cafea intr-una din piatete si pentru a ma bucura de linistea si de atmosfera din oras.

    Uluiti fiind de frumusetea insulei, poate un pic obositi, am hotarat ca cautam o plaja in care sa ne incheiem sederea prin aceste locuri. Din Trapani am plecat pe o strada destul de buna ce serpuieste pe malul marii si de pe care te poti desprinde de mai multe ori catre diverse plaje semnalizate. Am ales totusi sa mergem direct catre San Vito lo Capo, o statiune destul de cautata din Sicilia ce se afla in apropiere de Castellammare del Golfo, Trapani si cam la 80 de km de Palermo.

    Plaja cu nisip fin si apa cristalina se afla la poalele muntelui Monaco ce atinge o altitudine de 536m si inchide pitorescul Golf Castellammare. Plaja este amenajata cu umbrelute si sezlonguri, iar in zona de promenada se gasesc foarte multe cafenele, baruri si restaurante.

    Mi-a placut faptul ca desi plaja era plina, am gasit acolo foarte multa liniste si relaxare. Daca ajungeti in acesta zona, nu ratati Scurati, un grup de case construite in interiorul unei grote foarte mari.

    Cine vrea sa isi petreaca mai mult de o zi in San Vito lo Capo poate gasi multe oferte de cazare la hoteluri si pensiuni chiar pe site-ul official al statiunii.

    Dupa ce soarele s-a ascuns dupa Muntele Monaco, ne-am strins cu regret bagajele si ne-am indreptat pentru o ultima noapte catre Castellammare. Catre seara am iesit din nou pentru o plimbare prin oras, pentru a cumpara cate ceva care sa ne aminteasca de acest loc si pentru a lua masa si a ne bucura de racoarea serii si de gustul vinului sicilian. Si ne-am amintit de prima seara in care ajunsesem aici si de faptul ca niciodata nu trebuie sa te iei dupa aparente. Am vorbit si despre faptul ca in statiune intalnisem cel putin 6 romani care lucrau cinstit la diverse terase si restaurante si ne-am amuzat la gandul ca probabil si la Polul Nord avem cativa conationali care muncesc, cersesc sau canta la vioara.

    Dimineata ne-am luat ramas bun cu regret de la oras si am plecat catre urmatoarea destinatie, Catania (urmeaza impresii).

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de vlado2 in 15.08.13 10:56:42
    Validat / Publicat: 15.08.13 12:12:20
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 11689 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P15 San Vito lo Capo
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 21 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [15.08.13 11:42:54]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    vlado2AUTOR REVIEW
    [15.08.13 12:13:38]
    »

    http://www.trilulilu.ro/muzica-diverse/italia-sub-asaltul-mandolinelor

    multumesc

    --

    rezolvat (by webmaster)

    mireille
    [15.08.13 16:40:34]
    »

    un superbonus de la zana buna... good luck

    MCM
    [17.06.17 13:19:00]
    »

    Ati fost cu masina la Erice? Cum este cu parcarea acolo? A, si inca ceva, de unde se cumpara biletele pentru ccele 2 trasee si cam cat dureaza o vizita in Erice? As vrea sa fac o simulare de traseu si sa stiu cat timp aloc orasului. Merci

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    MCM, mireille, vlado2
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Sicilia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053430795669556 sec
    ecranul dvs: 1 x 1