ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2013
DURATA: 5 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

British Museum, Londra (III)

TIPĂREȘTE URM de aici

S-au scurs 261 de ani de când British Muzeum, punct de referință pentru turistul aflat în Londra, și-a deschis porțile pentru prima dată la 15 ianuarie 1759. Colecțiile sale, expuse în aproape 100 galerii sunt împărțite pe departamente, civilizații, epoci, continente.

Departamentul Britania, Europa și Preistorie.

După parcurgerea Departamentelor Egipt, Grecia, Roma și Orientul Mijlociu, am parcurs la pas acest sector, timpul fiind în defavoarea mea.

Urcând spre galeriile de la primul etaj, un întreg culoar prezintă colecția de Ceasuri și Orologii a muzeului, cu exponate din sec. XVI-XX. Ceasuri de toate tipurile și modelele, deși stăpâne peste timp, nu reușesc a mă ține în loc, așa cum am spus, timpul nefiind în favoarea mea, am trecut la repezeală peste acest capitol.

Departamentul expune obiecte din epocile de bronz și fier din toată Europa, colecții din perioada Evului Mediu și până în epoca modernă. Printre exponatele de mare valoare, am văzut colecții de bijuterii, fildeșuri, platouri, vase ornamentale, boluri de origine vikingă, sau boluri pentru euharistie (înmărtășanie) Oricât de nedocumentat ai fi, nu poți trece cu vederea peste

Masca Sutton Hoo, una din cele mai frumoase și mai importante descoperiri arheologice din Anglia. Urmare săpăturilor la un cimitir din Sutton Hoo, în apropiere de Suffolk, în anul 1937 a fost găsită o navă anglo-saxonă de înmormântare, probabil a unui rege saxon, scufundată în nisip, peste care a fost ridicată o movilă de pământ. Totul s-a petrecut în sec. al VII-lea d. Ch. Nava era plină de comori precum bijuterii din aur, argintărie bizantină, cupe din aur, o lampă din fier, casca respectivă, o cataramă din aur foarte elaborată și multe monede.

Casca este confecționată din fier, acoperită cu ornamente și incrustații din argint și pietre semiprețioase. Și parcă are, chiar expresie!

Departamentul Asia

acest sector cuprinde peste 75.000 obiecte provenite din Asia, începând din Neolitic și până în prezent. Obiecte fine ce au aparținut împăraților din dinastia Ming, porțelanuri, cloisone-uri, boluri, figurine din teracota, sau un artefact lucrat cu multă migală în mărgele, fac deliciul aparatului de fotografiat. Arme, obiecte de cult, mostre de faianță, porțelanuri, obiecte din jad, basoreliefuri și multe alte mărunțișuri, toate reflectă vechea cultură a acestui continent.

Departamentul Africa, Oceania și America

Timp să ai la dispoziție pentru colecțiile etnografice ce exprimă viața de zi cu zi a popoarelor indigene din întreaga lume. 350.000 de obiecte provenite din aceste zone, în majoritate aduse de căpitanul Cook din expedițiile sale sunt expuse permanent pentru vizitatorii din întreaga lume.

Am petrecut șapte ore în British Museum, o alergătură pe cinste în dorința de a vedea măcar ce am considerat a fi mai important. Timp total insuficient!

Trebuie amintită cupola impresionantă de la intrare, ce pare a nu fi susținută de niciun pilon vizibil. Este opera lui Sir Norman Foster, același arhitect care a construit și cupola ce acoperă Reichstagul berlinez.

British Museum este muzeul care îți deschide spiritul și dorința de cunoaștere a tot ce înseamnă trecut, civilizații vechi și foarte vechi, felul cum omenirea a traversat perioade crunte precum războaie, molime, asupriri, incendii devastatoare, sărăcie. Comorile adunate din toată lumea vorbesc despre elementul OM și lupta acestuia pentru existență.


[fb]
---
Trimis de mihaelavoicu in 11.01.20 21:01:39
Validat / Publicat: 12.01.20 06:37:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE. A mai fost în/la: Londra
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 438 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 British Museum, Londra. Bol din dinastia Ming.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Londrei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07440710067749 sec
    ecranul dvs: 1 x 1