ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.09.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Castillo de Santa Bárbara – o vizită prea scurtă pe ploaie

TIPĂREȘTE

Castelul Santa Barbara (Castillo de Santa Bárbara) este un simbol al oraşului Alicante, datorită poziţiei sale fiind extrem de vizibil din orice punct al oraşului. Este situat pe muntele Benacantil la 166 metri înălţime faţă de nivelul mării şi oferă privelişti de vis asupra oraşului, portului şi golfului Alicante, fiind locul ideal pentru realizarea celor mai frumoase fotografii cu oraşul Alicante în toată splendoarea lui, dar şi cu portul, marea şi chiar o parte din plaje.

Spaniolii preferă să-l numească „Castel”, în timp ce la noi în ţară o asemenea construcţie ar fi considerată „Cetate” :D

Localizare: Monte Benacantil. S/N Alicante

Telefon: +34 965 26 31 31

Program de vizitare:Zilnic, 10.00-20.00 (din octombrie până în martie); 10.00-22.00 în lunile apilie, mai, iunie şi septembrie şi 10.00-24.00 în lunile iulie şi august

Castelul este închis în zilele de 24,25 şi 31 decembrie şi în zilele de 1 şi 6 ianuarie.

Preţ bileteNu există taxă de vizitare, intrarea fiind liberă. Se plătesc doar tururile ghidate.

Acces:Există trei modalităţi de a ajunge sus la cetate: pe jos prin Parcul Ereta, pe cărări abrupte şi şerpuitoare, cu maşina sau Turibus prin C/Vazquez de Mella sau, cel mai comod, cu liftul prin interiorul muntelui pe un traseu de 142,70 metri, cu intrare din dreptul plajei Postiguet printr-un tunel de 204 metri.

Pentru a urca cu liftul de la nivelul 0 al plajei până la nivelul 1 unde se află MUSA (Muzeul Oraşului Alicante) sau direct până la nivelul 2 al Castelului se plăteşte o taxă de 2,70 euro de persoană, copiii sub 6 ani şi seniorii peste 65 ani beneficiind de gratuitate (în baza unui act de identitate). Coborârea cu liftul este gratuită

Ultima urcare cu liftul are loc la ora 19.20, iar ultima coborâre cu liftul la ora 19.40.

Noi am ajuns la Castel pe o şosea impecabilă, dar extrem de virajată, cu multe curbe strânse, cu autocarul care ne-a lăsat într-o parcare gratuită aflată la nivelul intermediar. De aici am urcat gratuit cu liftul de la nivelul 1 la nivelul 2 şi am pornit în explorare, atenţionaţi fiind de ghid ca la coborâre să nu cumva să ajungem la nivelul 0 al plajei, pentru că va trebui să plătim taxa pentru a reveni la punctul de întâlnire din parcare.

Scurt istoric

Este una din cele mai mari cetăţi medievale din Spania, cu o istorie zbuciumată. Castelul a trecut de-a lungul anilor prin numeroase stăpâniri, suferind reconstruiri în etape succesive în diverse stiluri arhitectonice. A fost construit de către mauri prin secolul al IX-lea şi cucerit de către forţele castiliene conduse de Alfonso de Castilia, cel care ulterior a devenit Alfonso al X-lea, cel Înţelept, regele Castiliei, Leonului şi Galiciei, în anul 1248 în ziua de 4 decembrie când este celebrată Sfânta Barbara, de unde şi denumirea spaniolă dată Castelului.

În anul 1296 a fost cucerit de aragonezi în timpul domniei lui James al II-lea de Aragon, cel Drept, regele Aragonului şi Valenciei şi conte de Barcelona, care a ordonat reconstruirea acestuia. Reconstrucţii ulterioare ale Castelului au avut loc în timpul domniilor lui Petru al IV-lea de Aragon, Carol I al Spaniei şi Filip al II-lea al Spaniei.

În anul 1691, Castelul a fost bombardat de o escadrilă franceză. În timpul războiului de succesiune la tronul Spaniei (1701-1714), a fost timp de trei ani sub stăpânire engleză, între 1706 şi 1709, timp în care a fost ţinta a numeroase atacuri.

În anul 1873, împreună cu oraşul Alicante, Castelul a fost bombardat de pe fregata Numancia de către rebelii din Cartagena şi structura acestuia a fost grav afectată.

În pofida poziţiei strategice extraordinare a acestuia, rolul militar al Castelului a scăzut începând din secolul al XVIII-lea, fiind folosit uneori ca închisoare şi apoi abandonat. A fost deschis publicului abia în anul 1963 după instalarea unor facilităţi moderne.

Pe ploaie şi pe repede înainte

Am putut vizita un adevărat muzeu în aer liber, o cetate cu tunuri şi şanţuri de apărare, cu un turn, cu vechea biserică Santa Barbara, cu temniţe.

Castelul este împărţit în trei zone: Turnul din care era vegheat întreg oraşul, Macho del Castillo – o zonă largă deschisă unde erau amplasate tunurile de apărare şi, sub aceasta, Sala Filip al II-lea având în faţă Curtea Armelor, apoi Camera Gărzii, biserica, temniţele.

Din cauza ploii şi a riscului de a aluneca pe pietrele ude lustruite de vreme ale Castelului, nu am mai urcat până în zona cea mai de sus a acestuia, mulţumindu-mă cu câteva poze de la distanţă. Cel mai mult timp l-am petrecut fotografiind împrejurimile, priveliştea de sus de la Castel fiind cu adevărat spectaculoasă. Cu toate acestea, fotografia care mie mi-a plăcut cel mai mult este cea cu Castelul admirat de pe plajă în care se distinge „chipul maurului” parcă sculptat în stânca muntelui pe care este construit castelul.

Mi-ar fi plăcut să fi avut timp să mă opresc pentru o cafea sau un suc la una din terasele din curtea castelului, dar nu a fost să fie de această dată. Am „vizitat” însă toaletele aflate la dispoziţia turiştilor, curate, dotate cu consumabilele necesare şi gratuite.

Am trecut repede şi prin Muzeul oraşului Alicante, o călătorie prin istoria oraşului, unde sunt prezentate momentele importante care au marcat istoria acestuia din perioada dominaţiei maure până în zilele noastre.

Acesta este marele dezavantaj al excursiilor organizate, totul este pe fugă, nu apuci să vezi prea multe, câteva informaţii, câteva fotografii care să dovedească „bifarea” obiectivului şi repede să ajungem la următorul. Aveam alte aşteptări de la această excursie, aşteptări care nu mi-au fost împlinite. Din acest motiv, îmi doresc să revin în zonă şi să reiau traseul individual, în ritmul meu. Aş accesa Castelul de la nivelul plajei Postiguet, cu liftul până sus, m-aş căţăra pe toate zidurile, m-aş odihni la terasă, iar la coborâre aş aloca mai mult timp Muzeului pentru că merită.

Recomand vizitarea Castelului - un simbol al oraşului Alicante celor aflaţi în vacanţă în staţiunile de pe Costa Blanca, însă individual şi într-o zi cu soare :). Veţi fi încântaţi.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 30.09.19 06:19:20
Validat / Publicat: 30.09.19 08:34:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Tenerife

VIZUALIZĂRI: 1973 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Castillo de Santa Bárbara – vedere panoramică asupra portului din Alicante
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 91300 PMA (din 77 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[30.09.19 09:10:00]
»

@nicole33: Mersi pentru informații. Alicante (și castelul) sunt pe lista mea pentru anul viitor.

nicole33AUTOR REVIEW
[30.09.19 20:54:49]
»

@Carmen Ion:

Alicante (și castelul) sunt pe lista mea pentru anul viitor.

Voi povesti și despre Alicante. Castelul însă era obiectivul meu principal.

Îți vor plăcea cu siguranță toate stațiunile de pe Costa Blanca, iar kilometrii de plaje late, cu nisip fin și extrem de curate te vor încânta.

Chiar dacă am rămas cu multe restanţe de pe Costa Blanca, anul viitor voi încerca să abordez o altă "Coastă"

Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Alicante:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067288160324097 sec
    ecranul dvs: 1 x 1