97155 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța în Alicante

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.10.2019
DE
Avatar nicole33
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 12.03.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Hai hui prin Alicante pe cod roşu de ploi


Urmare de aici

Aflată în vacanţă pe Costa Blanca în Benidorm în prima jumătate a lunii septembrie am avut ghinionul maxim de a prinde cod roşu de ploi şi furtuni trei zile din şapte :((. Aflasem dinainte de a pleca de acasă despre prognoza meteo extrem de îngrijorătoare, dar am tot sperat că poate nu o fi dracul atât de negru, însă prognoza s-a adeverit :(. Vacanţa fusese rezervată încă din luna decembrie a anului precedent, când nici prin minte nu-mi trecea că nu va fi totul perfect, în condiţiile în care mergeam într-o zonă cu o climă extraordinară, cu peste 320 zile cu soare într-un an şi în care sezonul turistic durează până la sfârşit de octombrie.

Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de pe... Costa Blanca. M-am bucurat doar două zile de plajele superbe ale Benidormului, o altă jumătate de zi am reuşit vizitarea unui parc tematic din staţiune, voiam eu să ajung şi la al doilea, dar norii ameninţători m-au îndrumat, fericit, spre autobuz şi apoi spre hotel. Vacanţa părea compromisă. Mă deranja mai puţin faptul că nu mă puteam bucura de mare, soare şi plajă, deoarece imediat după Spania plecam în Egipt, unde chiar nu aveam nicio emoţie că nu mă voi bronza frumos, cât faptul că ploaia îmi stricase toate planurile de plimbare. Umbrelele din dotare dovedindu-se ineficiente în faţa vântului, ne-am echipat corespunzător cu pelerine, mult mai practice de altfel, dar spaniolii, speriaţi de codurile roşii, de inundaţii şi alte calamităţi naturale, s-au grăbit să închidă nu doar şcolile, ci şi parcurile şi majoritatea obiectivelor turistice.

Cu o zi înainte să se strice vremea apucasem să achiziţionez două excursii în împrejurimi de la ghidul român, cu speranţa că poate nu va fi chiar aşa rău şi la 40-50 kilometri distanţă de Benidorm şi că „dacă schimb locul, schimb norocul”, convinsă în sinea mea că în cazul în care codul roşu se va adeveri, acestea se vor anula. Am fost naivă să cred aşa ceva. Banul este mai important decât orice :D, excursiile s-au ţinut în pofida condiţiilor vitrege, astfel că puteam să renunţ să merg şi să pierd banii daţi sau să-mi asum riscul unor plimbări stupide prin ploaie şi să văd totuşi locurile frumoase pe care le alesesem, chiar dacă acestea nu arătau nici pe departe la fel de frumos ca în poze:(.

Prima excursie aleasă a fost cea la Alicante, oraş aflat la 45 kilometri distanţă de Benidorm, ca mărime al doilea oraş din Comunitatea Valenciană după Valencia.

Am plecat dimineaţa la ora 9.30 imediat după micul dejun cu microbuzul din faţa hotelului, nu înainte de a ne ridica lunch box-urile sau picnic-urile cum le spun spaniolii :), deoarece întoarcerea din excursie urma să aibă loc abia înainte de cină.

În aproximativ o oră am ajuns în Alicante, drumul fiind lejer în cea mai mare parte pe autostrada cu plată. Ploaia ne-a însoţit tot drumul, astfel că toţi eram destul de plouaţi, mai puţin la propriu în primă fază, cât mai ales la figurat :D. Primul obiectiv vizitat a fost Castelul Santa Barbara – simbolul oraşului Alicante, care veghează de sute de ani oraşul de la o înălţime de 166 metri, cocoţat pe Muntele Benacantil.

După ce ploaia ne-a scurtat vizita la Castel, am revenit la microbuz continuând excursia cu vizitarea oraşului Alicante.

Următorul obiectiv era vizitarea Bisericii Santa Maria, mai frumoasă decât Catedrala San Nicolas, după spusele ghidei. Nu mă pot pronunţa, deoarece am găsit biserica închisă şi după câteva poze plouate cu exteriorul acesteia am plecat mai departe. Biserica Santa Maria, aflată în Plaza de Santa Maria, a fost construită între secolele al XIV-lea şi al XVI-lea în stil gotic pe ruinele unei vechi moschei. Faţada acesteia este bogat decorată în stil baroc, remarcându-se imaginea Fecioarei, operă a sculptorului Juan Bautista Borja.

A urmat vizitarea Primăriei oraşului Alicante (Ayuntamiento Alacant) , o idee foarte bună, având în vedere că ploaia se înteţise. Primăria se află în Plaza de Ayuntamiento şi îşi are sediul într-un vechi palat baroc din secolul al XVIII-lea. Surprinzător pentru noi, aceasta este vizitabilă, fără a plăti vreo taxă şi, mai mult de atât, are aspectul unui adevărat muzeu. Chiar de la intrare ne-a întâmpinat o interesantă statuie a celebrului sculptor spaniol Dali şi am aflat că ne aflăm la cota zero, raportat la nivelul mării. Urcând la etaj am descoperit frumoase piese de mobilier, tablouri etc. Mă întrebam doar unde sunt birourile în care îşi desfăşoară activitatea angajaţii primăriei :D, sala de plen nepărând a fi folosită de ceva vreme. Clădirea este încadrată de două turnuri gemene cu înălţimea de 35 metri, cel din dreapta având şi un ceas.

A urmat vizitarea Catedralei San Nicolas aflată în Plaza Abad Penalva pe care am avut norocul de a o găsi deschisă. Biserica a fost construită în stil renascentist cu influenţe baroce în perioada 1616-1662, iar în anul 1959 a fost ridicată la rangul de catedrală de către Papa Ioan XXIII. Impresionează cupola albastră aflată la o înălţime de 45 metri. Catedrala a fost restaurată în anul 2006, cu ocazia Expoziţiei Lumina Imaginilor sărbătorită în Alicante. Mi-a plăcut senzaţia de spaţiu, de amploare, de lumină. Catedrala are hramul Sfântului Nicolae – patronul oraşului Alicante.

De la Catedrală ne-am continuat plimbarea spre mare. Am parcurs la pas celebra promenadă a oraşului, Explanada de Espagna un alt simbol al oraşului Alicante, alături de Castelul Santa Barbara. Se spune că Esplanada din Alicante ar fi cea mai frumoasă promenadă din întreaga Spanie. Aşa o fi, nu contest. Cert este că nouă ne-a plăcut mult plimbarea pe această frumoasă promenadă exclusiv pietonală, străjuită de câte patru rânduri de palmieri falnici, aproape ameţind admirând „valurile mării” sugerate de pavajul cu onduleuri realizat din peste şase milioane de pătrăţele de marmură în trei culori: negru, crem şi roşu cărămiziu. Ploaia se oprise, iar terasele şi restaurantele înşirate de-a lungul esplanadei se pregăteau să-şi întâmpine clienţii. La fel, începeau să deschidă şi magazinaşele de suveniruri, de produse artizanale şi tradiţionale.

La capătul acesteia dinspre parcul Canalejas am traversat şi ne-am întors parcurgând faleza şi admirând ambarcaţiunile din portul de agrement Alicante. Am văzut multe iahturi frumoase, dar nu la fel de impresionante precum cele admirate în Puerto Banus de lângă Marbella în urmă cu şapte ani. Tot aici în port am găsit oferte de plimbare cu vaporaşul pe Insula Tabarca, dar nu aveam timp de croaziere pe mare.

Am mai admirat şi fotografiat frumoasele clădiri de epocă situate în apropierea portului, dintre care aş aminti doar Casa Carbonell, construită în anul 1925, operă a arhitectului Juan Vidal Ramos din Alicante, aflată chiar la începutul Esplanadei de Espagna şi Casa Lamaignere, aflată alături de aceasta, proiectată în 1918 de acelaşi arhitect, în stil modernist valencian.

Ne-am continuat plimbarea pe digul care înconjoară portul până la Casino Mediteraneo şi am cumpărat câteva suveniruri de la magazinele de pe dig. Am mai avut timp doar să inspectăm plaja Postiguet, una din cele mai populare plaje ale oraşului, preferată de localnici şi de turişti deopotrivă, am admirat Castelul Santa Barbara de pe plajă şi ne-am îndreptat spre punctul de întâlnire cu ghidul, deoarece puţinul timp liber avut la dispoziţie se cam epuizase. Ar mai fi fost destule de văzut, dar poate va mai fi şi o altă dată.

Recomand vizitarea oraşului Alicante, un oraş-port-staţiune cu o istorie bogată, cu o climă minunată, cu plaje frumoase cu nisip care are multe de oferit turistului dornic să-l descopere.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de nicole33 in 07.10.2019 00:11:25

Validat / Publicat: 07.10.19 01:13:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca, Tenerife
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Bulgaria, Grecia, Turcia, Republica Dominicană, E. A. U., Iordania, Serbia, Egipt, Tunisia
VIZUALIZĂRI: 472


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  88600 PMA (din 75 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de nicole33? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[97] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - portul de iahturi -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114075">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114075"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114075">Şterge vot</a></div><span id="v91114075" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114075)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114075Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114075MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - portul de iahturi
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - portul de iahturi -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114076">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114076"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114076">Şterge vot</a></div><span id="v91114076" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114076)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114076Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114076MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - portul de iahturi
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Casa Carbonell şi Castelul Santa Barbara - vedere de pe dig -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114077">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114077"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114077">Şterge vot</a></div><span id="v91114077" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114077)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114077Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114077MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Casa Carbonell şi Castelul Santa Barbara - vedere de pe dig
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - zona portului -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114078">Şterge vot</a></div><span id="v91114078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - zona portului
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - edificiu vechi de peste 100 ani -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114079">Şterge vot</a></div><span id="v91114079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - edificiu vechi de peste 100 ani
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Basilica Santa Maria -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114080">Şterge vot</a></div><span id="v91114080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Basilica Santa Maria
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - detaliu faţadă Basilica Santa Maria -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114081">Şterge vot</a></div><span id="v91114081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - detaliu faţadă Basilica Santa Maria
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Primăria -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114082">Şterge vot</a></div><span id="v91114082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Primăria
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114083">Şterge vot</a></div><span id="v91114083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114084">Şterge vot</a></div><span id="v91114084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - detaliu faţadă Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114085">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114085"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114085">Şterge vot</a></div><span id="v91114085" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114085)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114085Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114085MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - detaliu faţadă Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Explanada de Espagna -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114086">Şterge vot</a></div><span id="v91114086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Explanada de Espagna
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - printre palmieri -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114087">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114087"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114087">Şterge vot</a></div><span id="v91114087" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114087)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114087Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114087MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - printre palmieri
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Casa Carbonell -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114088">Şterge vot</a></div><span id="v91114088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Casa Carbonell
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - prin centru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114089">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114089"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114089">Şterge vot</a></div><span id="v91114089" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114089)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114089Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114089MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - prin centru
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - prin centru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114090">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114090"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114090">Şterge vot</a></div><span id="v91114090" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114090)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114090Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114090MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - prin centru
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - plaja Postiguet -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114091">Şterge vot</a></div><span id="v91114091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - plaja Postiguet
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - plaja Postiguet -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114092">Şterge vot</a></div><span id="v91114092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - plaja Postiguet
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114093">Şterge vot</a></div><span id="v91114093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114094">Şterge vot</a></div><span id="v91114094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114095">Şterge vot</a></div><span id="v91114095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114096">Şterge vot</a></div><span id="v91114096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114097">Şterge vot</a></div><span id="v91114097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114098">Şterge vot</a></div><span id="v91114098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114099">Şterge vot</a></div><span id="v91114099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 07.10.19] - <span class="allrVotedi" id="av1114100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1114100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1114100">Şterge vot</a></div><span id="v91114100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1114100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1114100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1114100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2019] Hai hui prin Alicante - Catedrala San Nicolas
foto nicole33 [07.10.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[97] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.116415023804 sec