#E#D
92313 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La pas prin M-ții Iezer-Păpuşa

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.02.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 8
+ COPII: 2 -- varsta: 7; 8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Spre cabana Cuca pe sub brazii încărcați de zăpadă


Urmare de aici

Ne-am petrecut zilele din preajma Unirii Mici (24 ianuarie) pe meleaguri muscelene, în prag de munte, în mijlocul unor peisaje mirifice. Mama Natură știe să ofere imagini unice, clipe de relaxare și de bucurie, trebuie doar să o respectăm.

Anul trecut, în primăvară, am făcut o plimbare până la cabana Voina (vezi impresii) și ne-a plăcut mult peisajul de un verde crud. Acum fiind iarnă iar săniușul pe Pârtia Chilii (vezi impresii) nu s-a concretizat am stabilit să facem o scurtă drumeție între cabanele Voina și Cuca. Incursiunea montană a constituit o bucurie atât pentru copii, cât și pentru adulți, mai ales că în noaptea precedentă ploaia se transformase într-o ninsoare de toată frumusețea.

Șoseaua până la Cabana Voina este asfaltată, fiind vorba de circa 20 km pe DJ 734, prin comuna Lerești. Am admirat din nou casele bine închegate, fântânile dedicate eroilor din Primul Război Mondial, Ateneul „Sarmiza Bilcescu-Alimănișteanu” (prima femeie avocat din Europa și prima din lume cu doctorat în Drept). În această instituție culturală s-a deschis un cinematograf rural care poartă numele regizoarei Elisabeta Bostan, anul trecut fiind lansat un film despre sărbătorile de iarnă la Lerești, realizat de cunoscutul om de film.

Nu am întâmpinat greutăți pe drumul județean acesta fiind curățat, doar ultimii kilometri de asfalt erau acoperiți de ceva zăpadă/gheață făcând ușor dificilă trecerea a două autoturisme din cauza șleaurilor. Am oprit 20 de minute la barajul și lacul de acumulare Râușor, construite în 1987 cu scopul de a asigura alimentarea cu apă a localităților din aval. Copacii încărcați de zăpadă, oglinda de apă plumburie, fuioarele de ceață care se plimbau necontenit ne-au încântat sufletește.

După circa o oră de mers (incluzând oprirea la barajul înalt de 120 m și căscat ochii la peisaje) am ajuns la cabana Voina. Punct de plecare în drumeții în Masivul Iezer-Păpușa, cabana e situată pe malul râului Târgului, într-un frumos decor montan. Istoria sa coboară până în perioada interbelică atunci când casa de vacanță a avocatului Anton Negulici este închiriată de o asociație de iubitori de drumeții pentru o perioadă de 10 ani. În 1935 se deschide cu mare pompă Casa Voina, cu posibilități limitate de cazare; în 1972 se construiește actuala cabană Voina.

Am parcat autoturismul în fața cabanei unde deja se aflau destul de multe automobile; din cauza condițiilor meteo la cabană era întreruptă energia electrică. Ne verificăm piesele de încălțăminte/îmbrăcăminte, luăm câte ceva de băut/ronțăit în rucsăcel și pornim ușor la drum mirându-ne des de isprăvile iernii.

Traseul este unul ușor, urmează valea râului Cuca. Diferența de nivel este situată între circa 980 m la Cabana Voina și 1175 m la Cabana Cuca (este altitudinea care apare pe hărțile turistice vechi, pe un panou recent se menționează 1210 m). Așa cum a scris și @Aurici indicatoarele întâlnite sunt ambigue în ceea ce privește distanța de parcurs; GoogleMaps ne indică o distanță de 4 km.

Uraaa... Ne aflăm la poalele Masivului Iezer-Păpușa, mici siluete negre pe un fond alb orbitor urmând cursul unei văi. Zăpada de pe brazi și alți arbori se scutură ușor, poteca e schițată de alte persoane care au mers pe același traseu. E greu să menții un ritm susținut atunci când ești însoțit de copii și zăpada te atrage la joacă. Înaintăm greu, cu popasuri dese la orice ne atrage atenția.

Traversăm podul peste râul Bătrâna (în apropierea confluenței cu râul Cuca) și lângă grupul de case/pensiuni cercetăm un panou cu informații turistice și harta zonei – noi ne aflam pe traseul bandă albastră. Peisajele sunt mirifice, nori de ceață se plimbă printre vârfurile brazilor, zăpada creează modele ireale. Drumul străpunge o stâncă, trece pe lângă o clădire tehnică în curtea căruia un câine ne privește întrebător și urmează cursul apei. Albia e împresurată de nămeți, câteva zeci de fire de papură uscate parcă nu își au locul în acest peisaj hibernal.

Înaintăm în etape, stabilindu-ne puncte de reper – cascade, o casă prăbușită, un arbore falnic. Copiii, dar și noi adulții, ne hârjonim permanent în zăpada pufoasă. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea... de pe munte. După ce am parcurs circa 2 km copiii au început să dea semne de oboseală și nu au mai vrut să continue drumul. Având în vedere că ceasul arăta ora 14.30 deja și noi străbătusem doar jumătate din drum în circa o oră, am hotărât să ne întoarcem spre Cabana Voina. Dacă continuam în acest mod lent riscam să ne prindă înserarea pe drum.

Incursiunea pe valea râului Cuca ne-a adus multă bucurie sufletească, Natura ne-a încântat cu peisaje de vis, ne-am jucat alături de copii în zăpadă, am captat imagini frumoase pe retină și pe cardul aparatului foto. Experiența frumoasă ne-a amplificat dorința de a reveni într-o zi caldă de primăvară-vară pentru a ne duce la bun sfârșit călătoria propusă.

O iarnă frumoasă!

---
Impresii încărcate de tata123 in 08.02.2019 13:36:52

Validat / Publicat: 08.02.19 14:22:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 420


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  49300 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[08.02.19 14:51:01]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[08.02.19 15:38:34]
» mesaj pers

   @tata123: Frumos este drumul, frumoase sunt pozele!

   Nu am mai fost pe acolo de mulți ani, dar prin articolul tău mi-au revenit amintirile în gând...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[08.02.19 15:57:48]
» mesaj pers

   @tata123: Foarte frumoasă zona pe care ați vizitat-o! Bravo vouă! Peisajele sunt deosebite, la acest lucru contribuind din plin și stratul de omăt (destul de consistent, după cum se poate observa în fotografii). Avem și noi în vedere această drumeție între cabanele Voina și Cuca, întrucât plimbarea mi se pare ideală pentru cei mici, care prind încetul cu încetul ”gustul” drumețiilor.

   Chiar dacă ați obosit și nu ați mai continuat, este grozav că v-ați relaxat în natură în mijlocul iernii. Iar decizia de a vă întoarce a fost corectă, pentru că seara v-ar fi prins cu certitudine pe traseu și ar fi putut să apară anumite situații neplăcute. Cu muntele nu e de joacă, indiferent de zonă, de distanța ce trebuie parcursă sau de anotimp!

   Toate cele bune!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- DOINITA
[08.02.19 18:29:20]
» mesaj pers

   Minunata plimbare ati facut! In jur, natura v-a rasfatat cu peisaje de vis, iar noi am profitat uitandu-ne la poze stand la gura sobei. Foarte frumoase pozele, dar cel mai mult mi-a placut cea in care brazii isi scutura neaua din "plete".

   

   Vacante minunate, sa tot fie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[08.02.19 18:57:20]
» mesaj pers

   @tata123: Felicitari pentru aceasta frumoasa drumetie! Dupa mai bine de doua saptamani de munca intensa pentru interesul firmei, dupa repararea avariei de la reteaua de internet cauzate de festivalul ghetii din 26-27 ianuarie, prima excursie pe AFA a fost cea despre cabana Voina. Nu pot decat sa ma bucur ca cineva mai are cureaj sa iasa in natura. Ca e asa mare inghesuiala la voturi si ecouri nu ma mira deloc. Sa fi gasit un subiect care reprezinta o atractie turistica deosebita sa fi vazut buluc la voturi si ecouri laudative. Asa... pe cine intereseaza natura, mai ales daca e din Romania.

   Dar vad ca iar devin rautacios si cine stie pe cine mai supar. Am un semn de intrebare legat de data construirii cabanei Voina. De 1 mai 1972, aflandu-ma la Pitesti la un var de-al meu am ajuns pana la cabana Voina. O jumatate de an mai tarziu, pe 25 noiembrie 1972, intr-o excursie la Poiana Brasov am mancat la cabana Voina la pranz. Am intrat la masa pe o ploaie mocaneasca si am iesit pe ninsoare. Cand am plecat din Bucuresti ploua linistit, la Pitesti era soare, iar seara cand am ajuns la Poiana Brasov ne-a intampinat un covor de nea de peste 15 cm, ca toti aveam probleme cu incaltarile din cauza zapezii. Pe 15 august 2015 am fost la o nunta la Rucar si la intoarcere am intrat si pe la Voina, iar drumul spre Cuca l-am facut mai putin decat ati facut voi, pentru ca a inceput sa ploua si ne-am grabit spre masina.

   Inca o data felicitari pentru articol si poze!

   Numai bine si calatorii placute!

   PS. Am vazut ca am datorii la tine, dar maine si poimaine, cat am acasa calculatorul de la servici trag nadejde sa mi le achit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[09.02.19 14:15:16]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Este o zonă deosebit de frumoasă și nu întâlnim o aglomerație exagerată. Mulțumesc pentru aprecieri.

   @DOINITA: Mulțumesc pentru ecou și urări; îmi place iarna cu peisajele sale imaculate, cu pocnetul lemnelor în sobă, cu o băutură caldă în cană și flori de gheață la ferestre.

   @webmaster: Mulțumesc pentru încadrare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[09.02.19 14:26:02]
» mesaj pers

   @Crazy_Mouse: Traseul între Cabana Voina și Cabana Cuca e ușor, nu presupune un urcuș susținut și are o distanță acceptabilă pentru copii. Acum fiind vorba de strat de zăpadă și îmbrăcăminte groasă s-a înaintat mai greu. Dacă porneam cu două ore mai devreme efectuam tot traseul, dar așa am renunțat pe la jumătatea drumului. Oricum am avut parte de o plimbare superbă și peisaje de vis.

   În orice drumeție trebuie să respectăm Natura. Iată aici câteva sfaturi oferite drumeților de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România: m.0salvamont.org/recomand/5.

   Călătorii frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Nasshu
[09.02.19 14:34:07]
» mesaj pers

   @tata123:

Este o zonă deosebit de frumoasă

   foarte de acord!

și nu întâlnim o aglomerație exagerată.

   nici nu o sa gasesti, in zona s-au improprietatit unii de isi zic ''obște'' si au pus ''laba'' pe toate terenurile/paduirile din zona respectiva!

   dar pe deoparte e bine, nu ai loc ca e al altora, dar nici nu te trezesti peste noapte cu vila linga vila, sau vila peste vila cum s-a intimplat prin alte parti, la fel de frumoase, salbatice pe vremuri, acum vai de mama lor (ex Ranca).

   Baiet fiind, paduri cutreieram! Acolo am copilarit, acolo am facut vacante .. aveam si o cabanuta (forestiera) ..s-a dus dracu când au venit ''smecherii''!

   Stiam si cand se misca o piatra de la locul ei pe traseul Voina - Cuca!

   Barajul Rausor l-am vazut crescand de la primul camion cu arocamente pina s-a umplut!

   Cand eram copil, 75-76, unde se termina asfaltul la Voina era o bariera! nu intrai mai departe cu masina daca nu aveai cazare la Cuca/Batrana sau la 1-2 cabane forestiere ramase in urma exploatarilor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[09.02.19 14:41:36]
» mesaj pers

   @liviu49: Am mai făcut „săpături” pe Internet și am găsit dintr-o sursă Salvamont informația conform căreia cabana Voina a fost construită în forma actuală în 1971. Ar corespunde mai bine cu amintirile Dvs.

   Am atașat și o prelucrare foto cu două imagini din cele două perioade ale cabanei: în 1967 și în anii 70. Se observă că râul Târgului își avea albia mult mai aproape de cabană, dar după lucrările de regularizare a cursului a fost îndepărtat la câțiva zeci de metri.

   Mulțumesc pentru amintiri și numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- liviu49
[09.02.19 15:25:24]
» mesaj pers

   @tata123: Asa mai vii de-acasa! Desi sunt convins ca vina nu-ti apartine. Ai gasit o informatie, undeva, cu anul construirii si ai luat-o de buna. Daca nu ar fi fost vorba de 1972, cand am fost de doua ori la cabana, poate ca nu m-as fi prins. Cred ca ai patit acelasi lucru cu @vega06, daca nu ma insel, pe care l-am contrazis cu afirmatia lui, preluata din diverse surse, ca biserica Romano-Catolica din Orsova ar fi fost singura biserica catolica construita in vremea comunismului. Eu i-am dat exemplul a doua biserici de pe DN 2, care au fost construite in aceasi perioada comunista. Eu nu citisem nicaieri aceasta informatie, dar in perioada 1981-1989, trecand prin cele doua comune, cel putin o data pe luna, le-am vazut construindu-se. Colegul nostru mi-a indicat trei surse de pe internet de unde luase acea informatie, care era gresita in toate trei sursele. Nu sunteti singurii patiti cu informatii gresite scapate pe internett, uneori pe saituri oficiale, chiar. Dar abundenta de informatii, de multe ori, face ca multe date sa nu poata fi verificate si sunt preluate ca fiind corecte. Eu, daca sunt mai batran, iau informatiile din lucrari scrise si publicate, mai ales pana in 1990 si probabilitatea de a lua informatii gresite cred eu ca este mai redusa.

   Dar am batut campii destul cu filozofarile mele si te indemn sa continui activitatea de informare pe care o realizezi, sunt convins, inainte de a ne prezenta noi obiective turistice, adevarate.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[10.02.19 14:33:23]
» mesaj pers

   @all: Despre zona Lerești-Voina am mai citit două lucruri interesante:

   1. În anul 1973 localitatea Lerești a fost declarată, experimental, sat de interes turistic. Se pare că din cauza americanilor. Cum așa? Jurnalistul american Harry Morgan călătorește prin România după evenimentele de la Praga din 1968, cu acceptul autorităților comuniste. În Lerești este atras de o nuntă tradițională, astfel că în 1973 americanul își celebrează propria căsătorie cu aleasa sa din America în satul argeșean Lerești. După acest moment Harry Morgan înființează organizația „Ambasadorii Prieteniei”, prin intermediul căreia mii de tineri americani au vizitat România (evenimentulmuscelean.ro/i ... 3-de-la-leresti). Inițiativa a durat câțiva ani și a avut drept scop promovarea regimului comunist în mod cât mai favorabil în lumea americană. Posibil ca acest moment să fi coincis și cu refacerea/modernizarea cabanei Voina în scopul cazării străinilor sosiți în România.

   În ianuarie 2019 a apărut un nou DVD din seria Sahia Vintage care readuce în prim plan vechi pelicule românești realizate la Studioul Sahia. Vom descoperi pe acest disc filmul intitulat „Nuntă la Lerești” (lansat în 1976, are 23 minute), care prezintă nunta americanului din 1973 (ziarulmetropolis.ro/sahia ... e-cinema-efemer).

   2. Drumul dintre Lerești și Cabana Voina era utilizat de piloții uzinei Aro Câmpulung Muscel pentru testarea mașinilor de teren produse în țara noastră. Peripețiile prin care a trecut unul dintre piloți (pățania cu romii din cătunul Pojorâta, contractul cu canadienii) sunt redate în acest material: evenimentulmuscelean.ro/i ... timpul-probelor.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[10.02.19 19:03:26]
» mesaj pers

   @Nasshu: Amintiri... Citind pe Internet am observat că există numeroase obști în zona Câmpulung Muscel și Rucăr-Bran. Că nu mai e vorba de o asociere a unor țărani liberi deja e arhicunoscut. :)

   În imaginile mai vechi în fața cabanei Voina apare numele acesteia format din litere metalice. @Pepsi a postat un aricol despre o călătorie la Voina în 1992 (vezi impresii) în care mai apare acea „firmă”. Azi nu mai există!

   Mulțumesc pentru ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2019] Drumul spre Cabana Voina - deja ne bucurăm de peisajul mirific. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052867">Şterge vot</a></div><span id="v91052867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2019] Drumul spre Cabana Voina - deja ne bucurăm de peisajul mirific.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2019] Șoseaua e acoperită pe alocuri de zăpadă - spre Cabana Voina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052868">Şterge vot</a></div><span id="v91052868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2019] Șoseaua e acoperită pe alocuri de zăpadă - spre Cabana Voina.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2019] Pe barajul Râușor privind spre aval. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052869">Şterge vot</a></div><span id="v91052869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2019] Pe barajul Râușor privind spre aval.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JAN-2019] Lacul de acumulare Râușor - în amonte se ivise o rază de soare. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052870">Şterge vot</a></div><span id="v91052870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2019] Lacul de acumulare Râușor - în amonte se ivise o rază de soare.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2019] Cabana Voina sub asediul zăpezii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052871">Şterge vot</a></div><span id="v91052871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2019] Cabana Voina sub asediul zăpezii.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2019] De lângă Cabana Voina pornesc mai multe trasee turistice montane. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052872">Şterge vot</a></div><span id="v91052872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2019] De lângă Cabana Voina pornesc mai multe trasee turistice montane.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2019] Un om de zăpadă ne urează „Bine ați venit” pe drumul spre Cuca. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052873">Şterge vot</a></div><span id="v91052873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2019] Un om de zăpadă ne urează „Bine ați venit” pe drumul spre Cuca.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2019] Unii sunt mai harnici - spre Cabana Cuca. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052874">Şterge vot</a></div><span id="v91052874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2019] Unii sunt mai harnici - spre Cabana Cuca.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2019] Suntem mici siluete negre... spre Cabana Cuca. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052875">Şterge vot</a></div><span id="v91052875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2019] Suntem mici siluete negre... spre Cabana Cuca.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2019] Protecție împotriva frigului... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052876">Şterge vot</a></div><span id="v91052876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2019] Protecție împotriva frigului...
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2019] Explorăm malurile râului Cuca. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052877">Şterge vot</a></div><span id="v91052877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2019] Explorăm malurile râului Cuca.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2019] Papura încremenită de pe malul râului Cuca. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052878">Şterge vot</a></div><span id="v91052878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2019] Papura încremenită de pe malul râului Cuca.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2019] Din brazi omătul se cerne peste noi... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052879">Şterge vot</a></div><span id="v91052879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2019] Din brazi omătul se cerne peste noi...
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2019] Urmăm drumul de pe malul râului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052880">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052880"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052880">Şterge vot</a></div><span id="v91052880" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052880)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052880Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052880MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2019] Urmăm drumul de pe malul râului.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2019] Râul Cuca se strecoară între maluri albe de nea. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052881">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052881"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052881">Şterge vot</a></div><span id="v91052881" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052881)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052881Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052881MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2019] Râul Cuca se strecoară între maluri albe de nea.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2019] Grupul vesel înaintează lent spre Cabana Cuca. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052882">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052882"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052882">Şterge vot</a></div><span id="v91052882" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052882)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052882Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052882MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2019] Grupul vesel înaintează lent spre Cabana Cuca.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2019] Cascadă întâlnită pe drum. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052883">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052883"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052883">Şterge vot</a></div><span id="v91052883" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052883)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052883Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052883MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2019] Cascadă întâlnită pe drum.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2019] Fuioare de ceață plutesc peste brazi. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052884">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052884"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052884">Şterge vot</a></div><span id="v91052884" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052884)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052884Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052884MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2019] Fuioare de ceață plutesc peste brazi.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2019] Râul sinos își croiește drum printre nămeți. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052885">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052885"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052885">Şterge vot</a></div><span id="v91052885" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052885)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052885Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052885MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2019] Râul sinos își croiește drum printre nămeți.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2019] Podul peste râul Târgului - în fața Cabanei Voina. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052886">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052886"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052886">Şterge vot</a></div><span id="v91052886" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052886)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052886Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052886MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2019] Podul peste râul Târgului - în fața Cabanei Voina.
foto tata123 [08.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2019] Panou cu traseul între Cabana Voina și Cabana Cuca. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 08.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052887">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052887"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052887">Şterge vot</a></div><span id="v91052887" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052887)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052887Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052887MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2019] Panou cu traseul între Cabana Voina și Cabana Cuca.
foto tata123 [08.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.127122879028 sec