92232 
nu sunteţi logat. - LOGIN
La schi în Câmpulung Muscel

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
03.02.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 8
+ COPII: 2 -- varsta: 7,8

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Pârtia de schi de la Câmpulung Muscel


Iarna este anotimpul în care activitățile turistice, mai ales în zona montană, se desfășoară prin intermediul drumețiilor și a practicării sporturilor specifice. Schiul este o activitate sportivă și recreativă care s-a impus în rândul sporturilor de iarnă, mișcarea în aer liber și, de ce nu, adrenalina fiind ingredient perfecte pentru o zi reușită la munte.

Ion Matei scria în cartea „Marea aventură a schiului” din 1982 că: … schiul a devenit […] un templu în care curajul, vigoarea fizică și spiritual se împletesc atât de armonios cu dorința de frumos și de mai bine.

Termenul de „schi” se pare că are la origine o veche onomatopee, cunoaștem cu toții zgomotul scos de frecarea schiurilor pe zăpadă. Cuvântul norvegian „Ski” se pronunță „Șii” sau „Jii” și treptat s-a răspândit în toată lumea, desemnând deplasarea cu „aripile de lemn”.

În România s-au utilizat în zonele montane din vremuri vechi acei „bocanci de zăpadă”, de fapt platforme rotunde din plasă care se atașau de încălțăminte. Prima atestare documentară a practicării schiului pe meleagurile românești datează din 1578 când italianul Alexander Gwanina scrie în „Cronica Europei Sarmatice” despre tălpicile de lemn cu care locuitorii din regiunea Ceremușului se deplasau pe zăpadă. Probabil că din nordul țării utilizarea schiurilor s-a răspândit spre regiunile dunărene.

De altfel, cele mai multe dovezi documentare privind schiul le avem din Transilvania unde în secolul al XIX-lea s-au înființat mai multe asociații și societăți care promovau drumețiile și sporturile de iarnă (1837 – la Brașov apare „Societatea carpatină ardeleană”; 1869 – la București se înființează „Trinitatea vremelnică” care avea ca scop organizarea de „excursiuni”; 1880 – la Sibiu ia ființă „Societatea Carpatină Transilvană” etc.). În Transilvania schiul pătrunde mai ușor pe filiera austriacă și germană, pe când pe Valea Prahovei sportul de iarnă vine de la elita bucureșteană care mergea la schi în Elveția. Ce frumos era numit la sfârșitul secolului al XIX-lea acest sport hibernal: săniușul pe picioare.

În februarie 1909 se desfășoară primul concurs de schi de la noi din țară organizat de „Societatea de Schi Brașoveană” (înființată în 1905) pe o distanță de 7,5 km în Poiana Postăvarului. Tot aici se construiește în 1913 prima trambulină de sărituri cu schiurile.

Pârtia Chilii – Câmpulung Muscel

Deoarece vroiam să ne bucurăm de zăpadă și săniuș (cu schiurile nu mă împac) și urma și ziua liberă din 24 ianuarie (160 de ani de la Unirea Principatelor Române), iar Valea Prahovei ar fi fost foarte aglomerată, am căutat încă de la începutul anului un loc mai liniștit și destul de aproape de Capitală. Am ales Câmpulung Muscel deoarece în apropierea orașului se află o pârtie de schi care oferă posibilitatea practicării și a săniușului. Ne-am instalat baza la Maisonette Apartments, despre care am scris anul trecut (vezi impresii), loc de cazare care și-a păstrat calitatea serviciilor.

Accesul la pârtie este facil, din centrul orașului Câmpulung Muscel până în parcarea de lângă pârtie fiind circa 6,5 km distanță. Din preajma Colegiului Național „Dinicu Golescu” se urmează DJ 737 spre Boteni, prin comuna Mioarele. Traseul e în ascensiune, are serpentine, iar la un momet dat apare indicator dreapta spre pârtie; aici se intră pe DC 32 (spre satul Chilii), un drum îngust pe care se rulează aproximativ 450 m până la locul de staționare. Nu există un spațiu amenajat pentru parcare, doar o platformă de pământ pe dreapta care acum era acoperită de zăpadă.

Ne aflăm pe Dealul Mățău, un deal subcarpatic aflat în topul celor mai înalte astfel de forme de relief din țară, și anume 1017 m. Pe culmile sale se întinde satul Mățău; din anumite zone se poate vizualiza o frumoasă panoramă a orașului muscelean Câmpulung. În fiecare toamnă, pe Dealul Mățău, se aprinde Focul lui Sumedru, o veche tradiție populară cu valențe purificatoare.

Date tehnice. Pârtia Chilii a fost inaugurată în anul 2007, dar funcționarea sa depinde exclusiv de stratul de zăpadă naturală, având în vederea altitudinea la care se află. Pârtia Chilii (mai este cunoscută și după denumirile Pârtia Mățău sau Pârtia Mioarele) are o lungime de circa 1000 m, o înclinație de 17% și o diferență de nivel de 90 m. Traseul se încadrează în categoria ușoară, fiind ideal pentru începători.

Există instalație de teleschi tip monocablu cu mers continuu care acoperă o lungime de circa 600 m. Instalația a fost construită în 2007, are o viteză de 2,8 m/s și o capacitate de 720 de persoană pe oră.

Între dotările pârtie se numără și cele două ratrackuri, iar în anumite articole și fotografii apar și câteva tunuri de zăpadă artificială (pe care eu nu le-am mai văzut acum). O cabană de lemn găzduiește un bar cu terasă pentru gustări și băuturi, dar și un centru de închiriat echipamente pentru sporturile de iarnă (schiuri, clăpari, săniuțe – totuși în număr limitat). Atunci când se deschide (lucru anunțat pe contul de FB), programul de funcționare este 10.00-17.00, având în vedere că pârtia nu are nocturnă. Prețurile pentru un abonament de o zi sunt: 70 lei/adult și 40 lei/copil.

Am parcat autoturismul pe marginea drumului de acces și ne-am îndreptat spre pârtie. Din păcate condițiile meteo, mai mult ploaie decât ninsoare, nu au fost propice nici măcar pentru săniuș. Pârtia era închisă, zăpada fiind moale și apoasă. Totuși am mers un pic pe traseul de schi pentru a vedea pârtia și a admira peisajul. După nici 15 minute întreg Dealul Mățău a fost cuprins de o pâclă groasă care nu ne-a mai permis să vedem panorama orașului Câmpulung. Pădurea și stâlpii teleschiului s-au pierdut în ceață, ne-am amuzat un pic apoi am plecat spre Casa memorială „Poet G. Topârceanu” de la Nămăiești (vezi impresii).

Concluzii. Pârtia Chilii de la Câmpulung Muscel este practicabilă doar atunci când ninge suficient de mult la altitudinea de 1000 m. Din cauza perioadei mici de exploatare și a numărului sensibil mic de schiori prezenți iarna în zonă (mai mult localnici) nici investițiile nu sunt mari. Se simte nevoia unor indicatoare clare către pârtie și amenajarea mai temeinică a spațiilor de parcare. Totuși, pârtia Chilii este o opțiune bună pentru schiorii începători și pentru cei care se feresc de aglomerație, iar peisajul e încântător.

O iarnă frumoasă!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de tata123 in 03.02.2019 22:24:21

Validat / Publicat: 03.02.19 22:54:38


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 231

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  59100 PMA (din 45 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[03.02.19 22:53:44]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "La schi în Câmpulung Muscel, CÂMPULUNG-MUSCEL" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[03.02.19 23:56:41]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[04.02.19 15:30:46]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[05.02.19 08:24:55]
» mesaj pers

   @tata123: Buna ziua!

   Interesant articolul și util, dar am o întrebare, când începi lecțiile de schi? Aveai ocazia atunci pe partia de începători să îți faci curaj și să aluneci un pic pe schiuri... începutul este mai greu întotdeauna!

    Abia aștept să pui fotografii cu tine pe schiuri!

   Pe curând!

    Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Lucien
[09.02.19 09:51:07]
» mesaj pers

   Și în ungurește se zice ca în finlandeză:

   schiuri = síléc care se citește ”șileț” din care ”sí” (se citește ”și”) înseamnă ”schiu”, iar ”léc” (se citește ”leț”) înseamnă ”șipcă”, de unde, probabil, și românescul ”leaț” (exemplu: gard din leațuri)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2019] Pe DJ 737 - indicatoare către Pârtia Chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051681">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051681"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051681">Şterge vot</a></div><span id="v91051681" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051681)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051681Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051681MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2019] Pe DJ 737 - indicatoare către Pârtia Chilii.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2019] Loc de parcare lângă pârtie. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051682">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051682"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051682">Şterge vot</a></div><span id="v91051682" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051682)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051682Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051682MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2019] Loc de parcare lângă pârtie.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2019] Drumeagul care ne conduce către pârtia Chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051683">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051683"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051683">Şterge vot</a></div><span id="v91051683" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051683)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051683Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051683MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2019] Drumeagul care ne conduce către pârtia Chilii.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JAN-2019] Imagine de pe Pârtia Chilii - Câmpulung Muscel. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051684">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051684"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051684">Şterge vot</a></div><span id="v91051684" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051684)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051684Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051684MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2019] Imagine de pe Pârtia Chilii - Câmpulung Muscel.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2019] Pe pârtie nu se poate schia, dar ne putem hârjoni puțin. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051685">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051685"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051685">Şterge vot</a></div><span id="v91051685" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051685)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051685Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051685MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2019] Pe pârtie nu se poate schia, dar ne putem hârjoni puțin.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2019] Instalația de teleschi și partea superioară a pârtiei. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051686">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051686"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051686">Şterge vot</a></div><span id="v91051686" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051686)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051686Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051686MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2019] Instalația de teleschi și partea superioară a pârtiei.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2019] Imagine de pe lângă pârtie. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051687">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051687"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051687">Şterge vot</a></div><span id="v91051687" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051687)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051687Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051687MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2019] Imagine de pe lângă pârtie.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2019] Iarna pe Dealul Mățău. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051688">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051688"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051688">Şterge vot</a></div><span id="v91051688" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051688)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051688Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051688MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2019] Iarna pe Dealul Mățău.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2019] Ceața se instalează pe Pârtia Chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051689">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051689"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051689">Şterge vot</a></div><span id="v91051689" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051689)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051689Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051689MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2019] Ceața se instalează pe Pârtia Chilii.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2019] Vizibilitatea scade treptat... -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051690">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051690"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051690">Şterge vot</a></div><span id="v91051690" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051690)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051690Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051690MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2019] Vizibilitatea scade treptat...
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2019] Unul din cele două ratrackuri. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051691">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051691"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051691">Şterge vot</a></div><span id="v91051691" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051691)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051691Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051691MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2019] Unul din cele două ratrackuri.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2019] Stâlpii teleschiului abia se mai zăresc. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051692">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051692"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051692">Şterge vot</a></div><span id="v91051692" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051692)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051692Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051692MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2019] Stâlpii teleschiului abia se mai zăresc.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2019] Terasa-bar de la Pârtia Chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051693">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051693"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051693">Şterge vot</a></div><span id="v91051693" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051693)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051693Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051693MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2019] Terasa-bar de la Pârtia Chilii.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2019] Vedere spre pârtie de pe terasă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051694">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051694"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051694">Şterge vot</a></div><span id="v91051694" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051694)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051694Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051694MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2019] Vedere spre pârtie de pe terasă.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2019] Un „bolid” potrivit pe zăpadă. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051695">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051695"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051695">Şterge vot</a></div><span id="v91051695" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051695)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051695Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051695MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2019] Un „bolid” potrivit pe zăpadă.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2019] Centrul pentru închiriat echipamente. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051696">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051696"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051696">Şterge vot</a></div><span id="v91051696" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051696)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051696Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051696MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2019] Centrul pentru închiriat echipamente.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2019] Cabana multifuncțională de la Pârtia Chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051697">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051697"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051697">Şterge vot</a></div><span id="v91051697" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051697)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051697Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051697MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2019] Cabana multifuncțională de la Pârtia Chilii.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2019] Drumeagul învăluit în ceață spre Pârtia Chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051698">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051698"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051698">Şterge vot</a></div><span id="v91051698" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051698)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051698Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051698MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2019] Drumeagul învăluit în ceață spre Pârtia Chilii.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2019] Drumul comunal spre localitatea Chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051699">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051699"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051699">Şterge vot</a></div><span id="v91051699" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051699)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051699Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051699MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2019] Drumul comunal spre localitatea Chilii.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2019] Peisaj de iarnă în apropierea Pârtiei Chilii. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1051700">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051700"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051700">Şterge vot</a></div><span id="v91051700" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1051700)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1051700Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1051700MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2019] Peisaj de iarnă în apropierea Pârtiei Chilii.
foto tata123 [03.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2019] Schița pârtiei Chilii - preluare Internet. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 03.02.19] <span style="color:teal"><b>nevotabilă</b></span> - <span class="allrVotedi" id="av1051701">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1051701"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1051701">Şterge vot</a></div>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2019] Schița pârtiei Chilii - preluare Internet.
foto tata123 [03.02.19] nevotabilă
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.104458093643 sec