#E#D
92264 
nu sunteţi logat. - LOGIN
O zi în zona Vălenii de Munte

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.02.2019
DE
Avatar tata123
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.06.10
MEMBRU: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 5

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

La plimbare prin centrul orașului Vălenii de Munte


Urmare de aici

Zăpada acoperă plaiurile, gerul limpezește aerul, soarele e doar o sursă de lumină fără a încălzi prea mult în acea zi de iarnă autentică. Intrăm în „urbe”, căci Vălenii sunt comună urbană, cu judecătorie, spital, trecut și ambiție, după cum adevăr scria istoricul Nicolae Iorga. Orașul cu peste 10.000 de locuitori păstrează un aer patriarhal, cu cartiere întregi de case, un nucleu de blocuri (cu regim de joasă înălțime) fiind concentrate în jurul bulevardului Nicolae Iorga, aproape de centrul administrativ.

Ajunși în orașul așternut între islazuri și livezi de pruni, [… ] renumit și pentru „țuica de Văleni”, după cum scria G. M. Murgoci la 1909, ne oprim mai întâi la Muzeul Natura Văii Teleajenului (vezi impresii), clădire care inițial a fost școală, apoi a găzduit trei ani cursurile Universității Populare „Nicolae Iorga”, după 1948 devenind cinematograf. După scurta vizită la muzeul de științe ale naturii care exemplifică printr-o dioramă de mari dimensiuni viața pe Valea Teleajenului am pornit să explorăm rapid cele câteva obiective aflate în preajmă.

Biserica Nica Filip. La circa 70 m distanță de muzeu, pe strada Libertății, am zărit acoperișul de șindrilă și turla acestei biserici vechi și am mers să o privesc mai de aproape. Ctitorie de început de veac al XIX-lea a logofătului Nica Filip, om de seamă al Vălenilor, lăcașul religios are hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”. Mi-a plăcut și turnul clopotniță din curte care pare a fi copia identică a unui turn de asediu din epoca medievală.

Centrul administrativ. În spatele muzeului de științe naturale se află Judecătoria orașului, iar vis-à-vis de instituția muzeală, pe strada Berevoiești, vedem Centrul Cultural Vălenii de Munte, o construcție modernă, multifuncțională, care integrează și Biblioteca orășenească „Miron Radu Paraschivescu”. La câțiva pași distanță o altă clădire din sticlă și metal găzduiește Primăria orașului.

Orașul fiind indisolubil legat de numele istoricului Nicolae Iorga este normal ca în diverse puncte ale urbei să întâlnim statui ale savantului. În părculețul de lângă Centrul Cultural se află bustul de bronz al omului de cultură, realizat de sculptorul George Dumitru, inaugurat în 2008. În apropiere, spațiul verde din preajma Primăriei se află alt bust al lui Iorga, din piatră, realizat de Emil Russi, vizibil de către toți cei care trec cu automobilul prin centrul orașului. În curtea Muzeului Memorial „Nicolae Iorga” se află bustul turnat în bronz de sculptorul Oscar Han pe care l-am zărit peste gardul complexului. În oraș se mai află un bust al savantului, în fața Colegiului Național „Nicolae Iorga”, realizat în 1936 de artista Maria Grigorascu Vasilovici.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – „Mănăstirea”. Nicolae Iorga descrie această zonă: Într-un „centru” sunt prăvăliile, înșirate pe o singură stradă, grădina publică plină de colțuri de umbră, unde se pot aduce lăutari și bere bună, câteva din curțile cel mai vechi, prin multele încăperi ale cărora rătăcesc umbre de boieroaice sărăcite. Și acolo e și Mănăstirea Vălenilor, de unde a plecat târgul tot, așa precum din Mănăstirea Sinaii a plecat târgul, reședința regală și locul de vilegiatură al Sinaii de astăzi. Deci, din acest punct – Mănăstirea Văleni – se presupune că s-a dezvoltat așezarea de azi; lăcașul de cult a trecut prin încercări grele, fiind refăcut de mai multe ori în urma cutremurelor devastatoare. Biserica de azi cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este rezultatul ultimelor refaceri de după cutremurele din 1940 și 1977. Edificiul religios inițial a fost ctitorit la 1680 de un dregător hagiu (care a făcut pelerinajul la Ierusalim): Hagi Stoian Clucerul și soția sa Ilinca din Ceptura. Mănăstirea de călugări a fost închinată peste 150 de ani Mănăstirii Cotroceni din București; de asemenea, aici a ființat prima școală din Văleni.

Complexul muzeal „Nicolae Iorga”. Ansamblul celor trei muzee din centrul orașului reprezintă cel mai valoros obiectiv cultural din Vălenii de Munte. Nu am vizitat cele trei muzee, dar anul acesta voi îndrepta cu siguranță acest lucru. Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” este amenajat în casa în care au muncit, s-au bucurat și au suferit Nicolae și Ecaterina Iorga. Am privit către casa ridicată de un mic boier la începutul veacului al XIX-lea și am înțeles de ce Iorga a ales să cumpere această clădire. Pridvorul superb, albul pereților și ornamentele fațadelor, zidurile groase îți induc o stare de bine, de liniște necesară elaborării atâtor cărți, studii și articole.

Muzeul de Artă Religioasă „Nicolae Iorga” este găzduit de clădirea în care a funcționat Școala de Misionare Naționale și Morale „Regina Maria” (1922-1940). Șaptesprezece serii de tinere s-au pregătit aici pentru a deveni destoinice învățătoare – un an de reconfortare fizică și de orientare morală, unite de întreaga refacere a programului de litere și de știință aplicată („Renașterea”, Cluj, 1927).

A treia instituție este Muzeul de Etnografie a Văii Teleajenului, deschis după anii 2000 într-o clădire anexă a Școlii de misionare. Muzeul prezintă aspecte ale vieții materiale și spirituale ale țăranilor din zonă, accentuând ingeniozitatea și utilitatea obiectelor utilizate în satul românesc. Mi-au plăcut mult clădirile complexulului muzeal, chiar dacă au fost construite în etape diferite și restaurate de mai multe ori, ele păstrează un stil unitar, plăcut ochiului.

Monumentul Eroilor. În parcul din fața Complexul muzeal „Nicolae Iorga” se află un monument închinat eroilor locali căzuți în cele două conflagrații mondiale.

Biserica „Sf. Spiridon”. La circa 650 m distanță de Muzeul Natura Văii Teleajenului, urmând strada Berevoiești, ajungem la o bisericuță din lemn datând de la începutul secolului al XIX-lea. Se pare că a fost cumpărată de moșnenii locului și adusă aici, pe locul altui lăcaș de cult dispărut. Construită din bârne și paiantă, acoperită cu șindrilă, bisericuța are un farmec aparte, e mică, te apropie de Divinitate. Am găsit deschis și am intrat câteva minute; pictura din altar e realizată de un discipol al lui Gheorghe Tattarescu, am văzut mai multe icoane și cărți vechi. În curte se află o clopotniță interesantă din lemn și se construiește o anexă care va găzdui și o bibliotecă-muzeu.

Final de vizită la Vălenii de Munte, dar voi reveni neapărat la primăvară pentru a admira cele trei muzee din Complexul „Nicolae Iorga”, precum și biserica „Sf. Nicolae - Tabaci”. Mi-ar plăcea să continui plimbarea pe jos în orașul unde: A rămas iubirea, respectul pentru datină, carese păstrează în bolta joasă a negustorului, în căsuța frumoasă a târgovețului, în marea curte, cu două caturi, cu împrejmuire de zid, cu pază de sălbateci zăvozi înaintea acareturilor bătrâne care nu cuprind mai nimic, cum scria Nicolae Iorga.

Alegeri inspirate!

---
Impresii încărcate de tata123 in 05.02.2019 11:29:15

Validat / Publicat: 05.02.19 13:40:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 485


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  47450 PMA (din 51 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[05.02.19 15:41:17]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mihaelavoicu
[05.02.19 15:54:32]
» mesaj pers

   Frumos Văleniul și vara și iarna, dar cam pustiu la vremea asta. Ce animat e toamna, la Festivalul Țuicii... sau vara, când sunt ”Cursurile Universității de vară Nicolae Iorga”

   În August, când se țin cursurile, atunci să vii și să treci și pe la cimitirul aflat la ieșirea spre Ploiești. Acolo să vezi cruci vechi, din lemn și piatră.

   A... și toamna poți veni, la țuică!

   Drumuri și descoperiri interesante!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- tata123
[09.02.19 13:56:24]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Mulțumesc pentru ecou și recomandări; voi reveni neapărat la Văleni pentru cele trei muzee care au legătură cu Nicolae Iorga, dar și pentru castrul de la Drajna.

   Țuica de Văleni e marcă înregistrată la OSIM de către Primăria locală și a devenit un brand al zonei. Cu o tărie de circa 30 grade licoarea obținută din prune constituie un „medicament” excelent în sezonul rece :) Un „ciocan” de țuică înainte de masă e sănătate curată, zic localnicii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- liviu49
[10.02.19 13:59:02]
» mesaj pers

   @tata123: E greu de crezut, poate, ca un orasel atat de mic are pe cuprinsul sau atatea obiective de vizitat. Si cand ma gandesc de cate ori am trecut pe langa ele, din goana masinii sau autocarului, incep sa regret ca am imbatranit si timpul devine din ce in ce mai scurt pentru a le putea vizita. Am vazut ca mai ai si alte articole despre Valeni si ma cam bate gandul sa le tiparesc si sa le pun la pastrare, pentru zilele cand ma paleste dorul de duca.

   Pana atunci numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- liviu49
[10.02.19 14:12:02]
» mesaj pers

   @mihaelavoicu: Doamna vorbesti de funie (Tuica de Valeni) in casa spanzuratului! Cu cativa ani in urma (in 1976) am fost intr-o excursie in Cheile Bicazului, prin Cheia, Brasov, Miercurea Ciuc, Gheorghieni, unde am avut cazarea. La Valeni, dupa ce ne aprovizionasem de la Slanic, de la rudele unui coleg cu cateva sticle de tuica locala, in Valeni am facut o pauza in Valeni, iar un alt coleg de excursie a vrut sa nu se faca de ras si a facut rost de la niste cunostinte de un bidon de 10 litri cu tuica, marca inregistrata. Seara, la Gheorghieni, dupa cina nu aveam altceva mai bun de facut decat sa pupam bidonul cu tuica. La un moment dat, dupa ora 10 noaptea, sotia unui coleg o lauda pe sotia altui coleg ca are un sot linistit, care nu e la bautura, ca sotul ei. Sotul linistit promite ca il va aduce in 5 minute pe sotul iubitor de tuica de Valeni. Si l-a adus, dupa 5 minute ceva mai lungi, pe la ora doua noaptea, dupa ce a intrat si el in hora Unirii la tuica, iar la ora plecarii explica de zor ghidului excursiei cum se intocmesc fisele limita si bonurile de consum la industria Locala, unde lucram noi. A doua zi de dimineata (de fapt era aceasi zi) colegul linistit, cel cu fisele limita, a ocolit cu autocarul prin Toplita, Borsec, Tulghes, coada lacului, Bicaz, iar impreuna cu alti comeseni, a oprit din 10 in 10 minute autocarul pentru diverse nevoi. Noi am mers pe jos prin Chei, de la Lacu Rosu, pana la Bicaz si am ajuns cam in acelasi timp cu autocarul.

   Dar prea amintiri dauneaza, asa ca iti doresc numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JAN-2019] Primăria orașului Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052259">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052259"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052259">Şterge vot</a></div><span id="v91052259" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052259)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052259Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052259MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JAN-2019] Primăria orașului Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JAN-2019] Centrul cultural din Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052260">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052260"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052260">Şterge vot</a></div><span id="v91052260" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052260)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052260Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052260MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JAN-2019] Centrul cultural din Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JAN-2019] Muzeul Natura Văii Teleajenului (în spate Judecătoria orașului) - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052261">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052261"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052261">Şterge vot</a></div><span id="v91052261" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052261)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052261Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052261MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JAN-2019] Muzeul Natura Văii Teleajenului (în spate Judecătoria orașului) - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [JAN-2019] Parcul de lângă Centrul cultural (în fundal biblioteca orășenească) - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052262">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052262"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052262">Şterge vot</a></div><span id="v91052262" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052262)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052262Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052262MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JAN-2019] Parcul de lângă Centrul cultural (în fundal biblioteca orășenească) - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JAN-2019] Bust Nicolae Iorga (autor George Dumitru, 2008) - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052263">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052263"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052263">Şterge vot</a></div><span id="v91052263" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052263)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052263Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052263MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JAN-2019] Bust Nicolae Iorga (autor George Dumitru, 2008) - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JAN-2019] Bust Gheorghe Ionescu-Șișești (autor: Argeș Iepure, 1994; dezvelit în 2013) - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052264">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052264"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052264">Şterge vot</a></div><span id="v91052264" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052264)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052264Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052264MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JAN-2019] Bust Gheorghe Ionescu-Șișești (autor: Argeș Iepure, 1994; dezvelit în 2013) - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JAN-2019] Bust de piatră Nicolae Tonitza (autor: Ilica Octavian) - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052265">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052265"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052265">Şterge vot</a></div><span id="v91052265" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052265)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052265Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052265MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JAN-2019] Bust de piatră Nicolae Tonitza (autor: Ilica Octavian) - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JAN-2019] Biserica Nica Filip - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052266">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052266"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052266">Şterge vot</a></div><span id="v91052266" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052266)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052266Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052266MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JAN-2019] Biserica Nica Filip - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JAN-2019] Blocuri în centrul orașului Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052267">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052267"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052267">Şterge vot</a></div><span id="v91052267" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052267)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052267Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052267MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JAN-2019] Blocuri în centrul orașului Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JAN-2019] Blocuri de mică înălțime în centrul Văleniului. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052268">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052268"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052268">Şterge vot</a></div><span id="v91052268" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052268)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052268Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052268MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JAN-2019] Blocuri de mică înălțime în centrul Văleniului.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JAN-2019] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” („Mănăstirea”) - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052269">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052269"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052269">Şterge vot</a></div><span id="v91052269" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052269)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052269Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052269MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JAN-2019] Biserica „Adormirea Maicii Domnului” („Mănăstirea”) - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JAN-2019] Bust de piatră Nicolae Iorga (autor: Emil Russi) - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052270">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052270"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052270">Şterge vot</a></div><span id="v91052270" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052270)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052270Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052270MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JAN-2019] Bust de piatră Nicolae Iorga (autor: Emil Russi) - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JAN-2019] Monumentul Eroilor din Parcul Eroilor - centrul orașului Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052271">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052271"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052271">Şterge vot</a></div><span id="v91052271" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052271)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052271Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052271MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JAN-2019] Monumentul Eroilor din Parcul Eroilor - centrul orașului Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JAN-2019] Complexul muzeal „Nicolae Iorga” - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052272">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052272"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052272">Şterge vot</a></div><span id="v91052272" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052272)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052272Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052272MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JAN-2019] Complexul muzeal „Nicolae Iorga” - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JAN-2019] Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052273">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052273"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052273">Şterge vot</a></div><span id="v91052273" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052273)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052273Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052273MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JAN-2019] Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JAN-2019] Muzeul de Artă Religioasă „Nicolae Iorga” - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052274">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052274"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052274">Şterge vot</a></div><span id="v91052274" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052274)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052274Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052274MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JAN-2019] Muzeul de Artă Religioasă „Nicolae Iorga” - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JAN-2019] Muzeul de Etnografie a Văii Teleajenului - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052275">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052275"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052275">Şterge vot</a></div><span id="v91052275" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052275)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052275Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052275MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JAN-2019] Muzeul de Etnografie a Văii Teleajenului - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JAN-2019] Biserica de lemn „Sf. Ierarh Spiridon” - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052276">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052276"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052276">Şterge vot</a></div><span id="v91052276" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052276)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052276Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052276MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JAN-2019] Biserica de lemn „Sf. Ierarh Spiridon” - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JAN-2019] Interior biserica „Sf. Ierarh Spriridon” - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052277">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052277"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052277">Şterge vot</a></div><span id="v91052277" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052277)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052277Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052277MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JAN-2019] Interior biserica „Sf. Ierarh Spriridon” - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JAN-2019] Clopotnița bisericii „Sf. Ierarh Spriridon” - Vălenii de Munte. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052278">Şterge vot</a></div><span id="v91052278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JAN-2019] Clopotnița bisericii „Sf. Ierarh Spriridon” - Vălenii de Munte.
foto tata123 [05.02.19]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JAN-2019] Calea ferată care străbate orașul Vălenii de Munte - Magistrala 304: Ploiești Sud-Măneciu. -- foto by <b>tata123</b> [uploaded 05.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1052279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1052279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1052279">Şterge vot</a></div><span id="v91052279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1052279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1052279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1052279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JAN-2019] Calea ferată care străbate orașul Vălenii de Munte - Magistrala 304: Ploiești Sud-Măneciu.
foto tata123 [05.02.19]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.113281011581 sec