#I#D
90753 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzeul Orașului Oradea - Cetatea Oradea

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.11.2018
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
5 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Muzeul Cetăţii şi al oraşului Oradea


Urmare de aici

În februarie 2018 a fost deschis Muzeul Cetăţii şi oraşului Oradea. Acesta pune în valoare într-una din clădirile refăcute ale cetăţii, artefacte, obiecte din perioada medievală şi deţine un număr mare de panouri explicative privind etapele de dezvoltare ale cetăţii. Într-o fază ulterioară complexul muzeistic va include în spaţii din locaţii diferite din oraş Casa Darvas- La Roche care va fi viitorul Muzeu Art Nouveau, clădirea fostului sediu al Lojii Masonice viitor Muzeu al Masoneriei, spaţiul Sinagogii evreilor de rit ortodox şi centru cultural

Reabilitarea cetăţii

În perioada 2007-2016 au fost aplicate două mari proiecte prin care s-au refăcut exclusiv clădirile Cetăţii dar nu şi zidurile, bastioanele şi curtinele care au ajuns într-o stare înaintată de degradare şi sunt gata să se prăbuşească. Valoarea totală a investiţiei a fost de 19 mil eu din care 13.5 fonduri europene nerambursabile. În iulie 2018 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea zidurilor Cetăţii în scopul introducerii în circuitul turistic. Suprafaţa totală propusă a fi restructurată este de aproape 8000mp. Valoarea totală a investiţiei este de 2,25 mil eu iar durata de finalizare 30 luni.

Cetatea Oradea

Este una din puţinele cetăţi din România utilizată şi în prezent după reabilitarea clădirilor. În istoria ei de o mie de ani a avut o serie de întrebuinţări şi a funcţionat sub diverse administraţii. A fost reşedinţă a Episcopiei romano- catolice între anii 1092-1557 şi cetate militară următorii 300 de ani. A funcţionat sub stăpânire maghiară, turcă şi habsburgică până la 1 dec. 1918 de când aparţine României. Între 1944-1989 în cetate s-au depozitat diverse materiale ceeace a contribuit mai mult la degradarea clădirilor. În prezent în incinta ei funcţionează Facultatea de Arte Vizuale a Universităţii din Oradea.

Îniţial până în sec. XV a fost o cetate mică dar în forma pe care o vedem astăzi, pentagon cu bastioane pe colţuri, curtine şi şanţ de apă a fost construită în scop defensiv între 1570-1618 de arhitecţi italieni. A cunoscut trei mari etape de dezvoltare: prima romanică, a doua gotică şi ultima în stilul sub care o regăsim şi astăzi renascentistă- barocă. Cetatea nu a putut fi cucerită niciodată prin forţa armelor din cauză că era înconjurată de un şanţ adânc cu apă termală din râul Peţa.

În cetate funcţiona o bibliotecă, o tiparniţă, o şcoală şi un observator astronomic. În biserica şi cimitirul ei odihnesc şapte capete încoronate printre care regele maghiar Ladislau I. Cetatea cuprinde 468 (25500 mp) de încăperi în opt clădiri. Curtea interioară şi spaţiile exterioare au 26500 mp. Spaţiile clădirilor restaurate au denumiri diferite: Muzeul Cetăţii şi al Municipiului Oradea, Muzeul Pâinii, Lapidarium, Centrul Cultural, etc. Am vizitat doar muzeul şi ceva din zidurile nerefăcute ale cetăţii.

Legendele cetăţii:

-Cea a întemeierii. În 1092, aflat la vânătoare, regele maghiar Ladislau I, a adormit într-o poiană dintr-un loc pustiu şi a visat că Fecioara Maria i-a cerut să ridice pe acel loc o mănăstire. A construit mănăstirea şi în jurul ei o cetate în apropierea căreia s-a dezvoltat oraşul Vorod devenit Oradea

-Cea a trădării: După căderea Budei în 1540, turcii au asediat de mai multe ori Oradea dar vară-iarnă nu puteau trece de şanţul cu apă termală din râul Peţa care înconjura cetatea. În 1660 o armată de 45000 de turci au asediat 45 zile cetatea. Soţia morarului aflând că fiii ei au căzut prizonieri la turci urmând să fie omorâţi, a dezvăluit modul în care putea fi golit şanţul şi astfel cetatea a capitulat şi a fost ocupată de turci. Cetatea a rămas sub stăpânire turcească până în 1692 când a fost recucerită de habsburgi care au stăpânit-o până în 1918.

Muzeul Cetăţii şi oraşului Oradea

Are mai multe săli în care sunt expuse colecţii de fotografii vechi, portrete ale personalităţilor (Mihai Viteazul, Nicolaus Olahus, Andrei Bathory şi alţii), obiecte vechi descoperite în cursul săpăturilor arheologice. Este prezentată o tiparniţă de mari dimensiuni din 1660 pe care s-au tipărit cărţi religioase. În sala de arme sunt săbii, iatagane, suliţe, scuturi, îmbrăcăminte din zale. În câteva săli sunt foarte interesante stucaturile de pe pereţi în apropierea tavanului. Este vorba de perechi de animale reale sau fantastice: grifoni, ghepard, un elefant cu un vânător pe el, toate puse în evidenţă printr-o iluminare adecvată. Mobilierul este sobru de lemn sculptat iar jilţurile acoperite cu piele de Cordoba.

Fiind un complex cultural, muzeul găzduieşte expoziţii temporare şi permanente, galerii fotografice şi un remember al cetăţii după schiţe de epocă. Câteva decupaje în pardoseala unor săli din muzeu pun în evidenţă părţi din zidurile cetăţii aşa cum au fost ele acum o mie de an. Aceste vestigii au un impact foarte mare asupra privitorului. Un loc aparte în muzeu îl ocupă tablourile explicative cu desene ale cetăţii în diverse stadii de evoluţie. Pentru o persoană cu adevărat interesată cred că ar fi necesare 2-3 zile pentru studierea lor şi înţelegerea istoriei acestui loc.

Dacă vă recomand să-l vizitaţi? Da, dar 3-4 ore minimum, nu două cât ne-au fost alocate.

Program de vizitare de la 1 nov: marţi- duminică 9-17; taxă de vizitare, adulţi 5 lei fără ghid, 3 lei elevi, studenţi, pensionari. Taxa de ghidaj + 5 lei

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 01.11.2018 10:17:50

Validat / Publicat: 01.11.18 19:01:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 830


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Carmen Ion
[01.11.18 19:25:57]
» mesaj pers

   @Michi: Extraordinar ce s-a făcut în Oradea, bravo lor! Uite că se poate!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[02.11.18 17:31:55]
» mesaj pers

   @Michi: Mi-am propus un city-breack la Oradea, unul la Timișoara, altul la Tg. Mureș, altul la Craiova... Să vedem cum și când se vor concretiza!

   Felicitări pentru excursie și pentru poveste, Mama Michi! Citeam - cred că în articolul anterior - cum spuneați că ați înlocuit masa de prânz cu o gustare luată "din mers" ca să puteți vizita cât mai multe! Asta da anduranță! Și nu e prima dată! Sunteți veșnic tânără, asta e clar!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[02.11.18 18:45:13]
» mesaj pers

   @crismis: Mulţumesc Crismis de încurajări. Am mai scris undeva- dacă mă ajută Dzeu- la anul vreau să-mi rezerv câte două nopţi o cameră în principalele oraşe Cluj, Tg. Mureş, Iaşi- Timişoara o ştiu-, plus bilet CFR redus şi vizitat de una singură tot ce e interesant. Piatra în gură am luat-o în excursia din Maramureş de vara asta, unde nu cunoşteam pe nimeni din grup. La noi în ţară oriunde găseşti un medic de familie sau spital pentru vreo entorsă sau fractură. În străinătate nu mai am curajul să merg fără cineva apropiat.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- tata123
[02.11.18 19:12:09]
» mesaj pers

   @Michi: Mulțumim pentru prezentare, e un obiectiv interesant din orașul Oradea, o urbe care a cunoscut o dezvoltare turistică excepțională în ultimii ani.

   Văzând schițele cetății mă gândeam că forma din ultima fază aduce foarte mult cu stilul fortificațiilor Vauban. Dar construcția stelată cu bastioane rezistente la focul artileriei e anterioară cu 100 de ani modelului dezvoltat de marchizul de Vauban, forma Cetății Oradea venind de la italieni.

   Sănătate și perseverență în îndeplinirea planului „city-break-uri românești”.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster26
[12.01.20 18:11:39]
» mesaj pers

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

   ===

   Mutat în rubrica "Muzeul Orașului Oradea - Cetatea Oradea, ORADEA" (nou-creată pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[12.01.20 21:51:56]
» mesaj pers

   @webmaster26: Din câte îmi aduc aminte, e corect, mulţumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Cetatea medievală în 5 colţuri -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026216">Şterge vot</a></div><span id="v91026216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Cetatea medievală în 5 colţuri
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2018] Ultima formă a cetăţii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026217">Şterge vot</a></div><span id="v91026217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Ultima formă a cetăţii
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] Intrarea în cetate -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026218">Şterge vot</a></div><span id="v91026218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Intrarea în cetate
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [AUG-2018] Grosimea zidurilor şi şanţul cu apă termală au făcut-o de neînvins -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026219">Şterge vot</a></div><span id="v91026219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Grosimea zidurilor şi şanţul cu apă termală au făcut-o de neînvins
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Clădire refăcută în care funcţionează muzeul -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026220">Şterge vot</a></div><span id="v91026220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Clădire refăcută în care funcţionează muzeul
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] La intrarea în muzeu, oştean gata de apărare -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026221">Şterge vot</a></div><span id="v91026221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] La intrarea în muzeu, oştean gata de apărare
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] Mobilier sculptat de epocă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026222">Şterge vot</a></div><span id="v91026222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] Mobilier sculptat de epocă
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Portretul lui Mihai Viteazul -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026223">Şterge vot</a></div><span id="v91026223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Portretul lui Mihai Viteazul
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Principele Andrei Bathory -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026224">Şterge vot</a></div><span id="v91026224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Principele Andrei Bathory
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Panou explicativ cu fazele construcţiei cetăţii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026225">Şterge vot</a></div><span id="v91026225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Panou explicativ cu fazele construcţiei cetăţii
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Mobilier de epocă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026226">Şterge vot</a></div><span id="v91026226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Mobilier de epocă
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Portret de castelană -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026227">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026227"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026227">Şterge vot</a></div><span id="v91026227" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026227)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026227Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026227MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Portret de castelană
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] Birou de lucru -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026228">Şterge vot</a></div><span id="v91026228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] Birou de lucru
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [AUG-2018] Birou de lucru al unui înalt ecleziast -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026229">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026229"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026229">Şterge vot</a></div><span id="v91026229" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026229)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026229Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026229MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Birou de lucru al unui înalt ecleziast
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Stucaturi cu grifoni -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026230">Şterge vot</a></div><span id="v91026230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Stucaturi cu grifoni
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2018] Scaun în X şi piele de urs -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026231">Şterge vot</a></div><span id="v91026231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Scaun în X şi piele de urs
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2018] Sunt zeci asemenea panouri explicative -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026232">Şterge vot</a></div><span id="v91026232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] Sunt zeci asemenea panouri explicative
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2018] Despre istoria cetăţii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026233">Şterge vot</a></div><span id="v91026233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] Despre istoria cetăţii
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2018] Scut şi arme din Evul Mediu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026234">Şterge vot</a></div><span id="v91026234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2018] Scut şi arme din Evul Mediu
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2018] Decupaj în pardoseala unei săli a muzeului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026235">Şterge vot</a></div><span id="v91026235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] Decupaj în pardoseala unei săli a muzeului
foto Michi [01.11.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2018] Decupaj în pardoseala unei săli a muzeului -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 01.11.18] - <span class="allrVotedi" id="av1026236">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1026236"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1026236">Şterge vot</a></div><span id="v91026236" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1026236)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1026236Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1026236MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2018] Decupaj în pardoseala unei săli a muzeului
foto Michi [01.11.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.118953943253 sec