90711 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Oradea şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
30.10.2018
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Câteva ore în Oradea, cât să regret că n-am stat măcar o zi


Urmare de aici

După ce am vizitat Muzeul Cetăţii şi al Oraşului Oradea deschis doar de câteva luni, pentru Oradea am avut alocate trei ore, timp în care era inclusă şi pauza de prânz. Am putut vedea Piaţa Unirii din care am scris despre biserica cu Lună v.aici şi Complexul Vulturul Negru v. aici şi apoi Piaţa Ferdinand şi ca să nu-mi pierd timp cu dejunul am mâncat două pateuri în timp ce admiram clădirile.

Reabilitarea centrului istoric

După zeci de ani în care superbele clădiri din centrul istoric au fost lăsate în paragină, primăria a demarat un program de reabilitare în două etape: 2014-2016 şi 2016-2018. S-a avut în vedere refacerea faţadelor imobilelor de patrimoniu dar şi lucrări de sistematizare, canalizare, drumuri de acces, spaţii verzi. Pentru că majoritatea acestor imobile impunătoare sunt partajate între proprietari privaţi sau/ şi firme, primăria le-a acordat facilităţi dartorită cărora efortul lor financiar să fie sustenabil. Astfel sunt: finanţarea integrală a documentaţiei tehnice, a autorizaiilor şi un grant de 20% din contravaloarea lucrărilor. În situaţia în care proprietarii nu dispun de resurse materiale li se acordă credite fără dobândă pe o perioadă de 5 ani şi alti 5 ani scutire de impozit. În cazul în care proprietarii refuză reabilitarea faţadei imobilului, s-a hotărât supraimpozitarea acestora. Pentru imobilele valoroase din patrimoniu, primăria finanţează întreaga lucrare, urmând ca sumele să fie recuperate de la proprietari în rate avantajoase.

Piaţa Unirii

Numită anterior piaţa Ladislau după numele catedralei romano- catolice amplasată aici, a fost redenumită a Unirii în perioada interbelică. Este centrul Oraşului Nou ridicat între Crişul Repede şi Pârâul Peţa. A fost redesenată după modelul pieţelor din Budapesta şi Viena. Principalele clădiri care o înconjoară sunt Palatul Primăriei cu Turnul cu ceas, Palatul episcopal greco- catolic, Palatul Vulturul Negru, biserica Sf. Ierarh Nicolae, Biserica Sf. Ladislau, Biserica cu Lună. În centrul pieţei a fost amplasată în 1924 statuia regelui Ferdinand I a sculptorului orădean Mihai Kara. Odată cu intrarea trupelor horthyste în Oradea statuia a fost trimisă în zona liberă la Beiuş în septembrie 1940. A urmat amplasarea în piaţă a statuii lui Horthy ulterior dată jos. În anul 1994 în mijlocul pieţii Unirii a fost amplasată statuia ecvestră de 8.5 t a lui Mihai Viteazul (controversată din punct de vedere al proporţiilor) executată de Al. Gheorghiţă şi Georgeta Caragiu.

Palatul primăriei Oradea a fost construit între 1901-1903 de arhitectul Kallman Rimanoczy care a câştigat concursul din 1896. A fost înălţată în locul clădirii vechi a episcopiei catolice din sec. XVII. Clădirea în totul ei este construită în stil eclectic şi renascentist cu o pronunţată asimetrie de plan. Suprafaţa desfăşurată a palatului este de 5500m iar cea construită 1140m. Are demisol, parter, două etaje şi turnul orologiului. Acoperişul original a ars în luptele pentru eliberarea oraşului în 1944. Anul acesta, primăria, una din ultimele clădiri nerefăcute, a intrat în proces de reabilitare pentru a intra în circuitul turistic. Se va vizita partea frontală a clădirii, holurile, sala mare de Consiliu şi biroul primarului. Valoarea investiţiei este de 19 mil lei plus TVA şi are ca termen de finalizare 18 luni.

Turnul Primăriei construit asimetric în clădirea primăriei în partea dinspre Crişul Repede are o înălţime de 50m şi este prevăzut cu multe elemente arhitecturale inedite: balcoane, pilaştri, colonade. Are patru nivele din care trei oferă o frumoasă panoramă a oraşului. La nivelul 1 este mecanismul orologiului; nivelul 2 prezintă o panoramă la înălţimea de 34 m; nivelul 3 are montate mai multe ciocane uriaşe funcţionale; nivelul 4 oferă o panoramă superbă a oraşului şi pentru detalii se poate utiliza un telescop amplasat în balcon. Deşi în turn era sediul pompierului de serviciu al oraşului în 1944, acoperişul şi ultimul etaj au fost mistuite de flăcări. Vizitarea Turnului cu ceas se face în grupuri pe bază de programare de marţi până duminică între 12-17 contra unei taxe de 5 lei/ pers. adult şi 3 lei redusă pentru elevi, pensionari, studenţi.

Palatul Episcopiei Greco Catolice. A fost construit între 1903-1905 de acelaş architect Kallman Rimanoczy care a ridicat şi primăria. Palatul a fost proiectat în stil eclectic cu o îmbinare perfectă între stilurile baroc, romanic, rococo şi Art Nouveau. Palatul este încadrat de două turnuri laterale şi un al treilea care leagă cele două corpuri ale clădirii. Din cauza incendiului din 25 august a. c. pornit probabil de la un scurt circuit s-au distrus înafara acoperişului, un foaier de marmură de Vaşcău, deasupra căruia era un vitraliu Art Nouveau care lumina întreaga încăpere. Au mai fost distruse patru sobe valoroase, candelabre mari, tapete, covoare. Parterul clădirii găzduia biblioteca, birourile şi etajul saloanele episcopale. Era considerat una din cele mai frumoase clădiri din Oradea până la incendiul de sâmbătă 25 august a. c. Am avut şansa să-l admir înaintea incendiului. Primăria Oradei a încheiat un parteneriat cu episcopia greco catolică pentru refacerea imobilului, lucrările au început în septembrie urmând a fi finalizate în 2021. Palatul Episcopal a avut o istorie zbuciumată. În 1948, odată cu prigoana împotriva cultului Greco- catolic, episcopia a fost desfiinţată şi clădirea a fost transformată în scoală populară şi ulterior în Bibliotecă Judeţeană. După 1990 a fost retrocedată dar a fost refăcută numai la exterior abia în 2007.

Palatul Moscovits Adolf şi fiii este o frumoasă clădire stil Secession cu linii curbate. Faţadele sunt decorate cu plăcuţe colorate şi cu o friză decorativă. Construită în perioada 1905-1910 de arhitecţii fraţi Vaga, ea a aparţinut întreprinzătorului evreu Moscovici, proprietar al fabricii de spirt, drojdie şi a unei mori. Palatul avea magazine la parter, sedii de bănci şi la ultimele două etaje apartamente de locuit. Imobilul a fost reabilitat în exterior în 2014.

Biserica Sf. Ladislau de cult romano- catolic pe care am vizitat-o, este unul din cele mai vechi lăcaşuri din Oradea datând din 1741. A fost construită pe locul unei biserici mai mici închinată Sf. Brigita construită în 1692. Sfinţirea bisericii Sf. Ladislau a avut loc în 1756 deşi finalizarea lucrărilor, respectiv a turnului s-a făcut abia în 1800. Altarul se păstrează în forma originală şi tabloul de deaupra lui îl prezintă pe sf. Ladislau dând cheile oraşului episcopului de Oradea. Deşi nu prezintă elemente artistice deosebite cum sunt cele ale bisericii cu Lună, rămâne important din cauza vechimii, a decoraţiunilor păstrate în formă originală şi faptului că un timp a funcţionat ca şi catedrală episcopală romano catolică.

Piaţa Ferdinand

Este dominată de Teatrul de Stat Regina Maria dar şi de alte construcţii în stiluri arhitectonice diferite (neoclasicist, eclectic, secession). Dintre acestea am văzut palatul Sztarill actual hotel Astoria şi fostul hotel Pannonia actualmente Transilvania. Este a doua piaţă ca importanţă în centrul istoric al Oradei. Sub dominaţia austro ungară s-a numit piaţa Bemer pentru ca după Marea Unire să ia numele de Regina Maria. În 1921 a fost amplasat în centrul ei bustul suveranei dar sub ocupaţia horthystă a fost înlocuit cu cel al unui scriitor maghiar. Au urmat alte denumiri ca piaţa Stalin şi apoi a Republicii. În centrul pieţei a fost amplasat un obelisc al Armatei sovietice.

Abia în 2012 în locul obeliscului a fost amplasată o nouă statuie a reginei Maria în faţa hotelului Transilvania. Regina stă în picioare ţinând în mână un document regal. Monumentul are 2.6 m înălţime şi e amplasat pe un soclu de piatră de 2,5 m. Piaţa este de fapt o intersecţie de străzi iar sistematizarea ei a făcut obiectul unui studiu aprobat în 2012 cu o valoare de finanţare de 20.8 mil lei, din care pentru 17.6 mil lei primăria face demersuri să le acceseze din fonduri europene. Proiectul de sistematizare al arhitectului Edmodi Tamas urmează a fi realizat în 2019-2020. Se preconizează transformarea intersecţiei într-un spaţiu pietonal căptuşit 85% cu porfir, restul fiind andezit. Pentru soclul Teatrului National şi borduri se va folosi granit. În jurul statuii Reginei Maria va fi amenajat un spaţiu verde

Teatrul de Stat Regina Maria domină întreaga piaţă Ferdinand putând fi observant din orice colţ al ei. Este o realizare excepţională a anului 1900 a arhitecţilor vienezi Fellner şi Helmer. Impunătoarea construcţie a fost executată în 15 luni de inginerii Rimanoczy, Gutman şi Rendes astfel încât la 15 octombrie 1900 a avut loc deschiderea festivă cu un spectacol ţinut în limba maghiară. Prima piesă prezentată în limba româna a fost abia în 1927 sub directoratul lui Victor Eftimiu. Teatrul are trei etaje, sală, loji şi balcon cu o capacitate de 1000 locuri. Acustica teatrului este perfectă. Teatrul a avut momente de glorie şi declin dar şi-a revenit după anii 2006 când a fost nominalizat la câteva premii UNITER pentru calitatea spectacolelor. Faţada are elemente decorative neoclasice şi neorenascentiste iar în faţa teatrului se află statui reprezentative ale teatrului grec Melpomene şi Thalia

Hotel Panonia, actualmente Transilvania a fost construit în 1903-1904 de arhitectul orădean Guttman Josef în stil eclectic cu accente secesioniste. La exterior are frize şi stucaturi, balcoane de fer forjat, ancadramente de feronerie care fac un tot unitar. Proprietarul hotelului, Guttman care a fost şi proiectant a ridicat o clădire de top cu două etaje şi mansardă la cele mai înalte standarde ale acelor vremuri. Avea 60 de camere cu băi, sală de banchet, încălzire centrală. La parter funcţiona o cafenea de mari dimensini, un restaurant şi o grădină încălzită de iarnă. Din 1907 o sală din hotel a fost alocată cinematografului Urania. În faţa hotelului a fost amplasată statuia reginei Maria

Hotel Astoria s-a denumit iniţial Palatul Sztarill Ferncz după numele arhitectului şi totodată proprietarul acestui imobil. Este amplasat pe colţul a două străzi, are două etaje dar ceeace se reţine este turnul circular de la nivelul cornişei, cu mult mai înalt decât restul clădirii şi care poate fi văzut din orice colţ al pieţii Ferdinand. La parter funcţiona o cafenea literară pe al cărei perete se află o placă comemorativă a poetului Ady Endre, care-şi scria poeziile pe o măsuţă din local. Astăzi funcţionează ca hotel de 4 stele iar preţurile unei camera duble sunt în jur de 300 lei/ noapte

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 30.10.2018 10:27:38

Validat / Publicat: 30.10.18 11:38:16


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 985


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  37100 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mprofeanu
[30.10.18 20:14:51]
» mesaj pers

   @Michi: Ce poze frumoase, ce arhitectură! Am crezut că suntem în altă țară! Omul sfințește locul...

   Frumoasă țărișoară avem!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[31.10.18 08:17:48]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[31.10.18 12:27:36]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulţumesc

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2018] Piaţa Unirii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025446">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025446"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025446">Şterge vot</a></div><span id="v91025446" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025446)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025446Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025446MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2018] Piaţa Unirii
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P02 [AUG-2018] Stauia lui Mihai Viteazul în Piaţa Unirii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025447">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025447"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025447">Şterge vot</a></div><span id="v91025447" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025447)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025447Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025447MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2018] Stauia lui Mihai Viteazul în Piaţa Unirii
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2018] Palatul Primăriei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025448">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025448"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025448">Şterge vot</a></div><span id="v91025448" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025448)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025448Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025448MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2018] Palatul Primăriei
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2018] Crişul Repede, primăria şi Turnul cu orologiu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025449">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025449"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025449">Şterge vot</a></div><span id="v91025449" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025449)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025449Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025449MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2018] Crişul Repede, primăria şi Turnul cu orologiu
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2018] Biserica sf. Ladislau -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025450">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025450"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025450">Şterge vot</a></div><span id="v91025450" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025450)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025450Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025450MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2018] Biserica sf. Ladislau
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2018] Altarul bisericii sf. Ladislau -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025451">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025451"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025451">Şterge vot</a></div><span id="v91025451" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025451)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025451Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025451MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2018] Altarul bisericii sf. Ladislau
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2018] Amvonul bisericii sf. Ladislau -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025452">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025452"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025452">Şterge vot</a></div><span id="v91025452" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025452)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025452Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025452MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2018] Amvonul bisericii sf. Ladislau
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2018] Palatul episcopal înainte de incendiul din 25 aug a. c. -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025454">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025454"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025454">Şterge vot</a></div><span id="v91025454" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025454)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025454Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025454MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2018] Palatul episcopal înainte de incendiul din 25 aug a. c.
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2018] Piaţa Unirii, vedere generală -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025455">Şterge vot</a></div><span id="v91025455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2018] Piaţa Unirii, vedere generală
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2018] Palatul Moscovitz şi fiii şi în planul 2 Biserica cu Lună -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025459">Şterge vot</a></div><span id="v91025459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2018] Palatul Moscovitz şi fiii şi în planul 2 Biserica cu Lună
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2018] Palatul Moscovicz şi fiii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025464">Şterge vot</a></div><span id="v91025464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2018] Palatul Moscovicz şi fiii
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2018] Piaţa Ferdinand, hotel Transilvania -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025467">Şterge vot</a></div><span id="v91025467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2018] Piaţa Ferdinand, hotel Transilvania
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2018] În prim plan teatrul Regina Maria, în al doilea hotel Astoria -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025470">Şterge vot</a></div><span id="v91025470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2018] În prim plan teatrul Regina Maria, în al doilea hotel Astoria
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2018] Teatrul Regina Maria -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025474">Şterge vot</a></div><span id="v91025474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2018] Teatrul Regina Maria
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2018] Hotel Astoria -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025476">Şterge vot</a></div><span id="v91025476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2018] Hotel Astoria
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [AUG-2018] Hotel Transilvania, fost Panonia -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025477">Şterge vot</a></div><span id="v91025477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2018] Hotel Transilvania, fost Panonia
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2018] Statuia reginei Maria în faţa hotelului Transilvania -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025478">Şterge vot</a></div><span id="v91025478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2018] Statuia reginei Maria în faţa hotelului Transilvania
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2018] Clădire de patrimoniu în piaţa Ferdinand -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025479">Şterge vot</a></div><span id="v91025479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2018] Clădire de patrimoniu în piaţa Ferdinand
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2018] Piaţa Ferdinand în 2018 înainte de sistematizare -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025480">Şterge vot</a></div><span id="v91025480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2018] Piaţa Ferdinand în 2018 înainte de sistematizare
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2018] Crişul Repede în centrul Oradei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025481">Şterge vot</a></div><span id="v91025481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2018] Crişul Repede în centrul Oradei
foto Michi [30.10.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2018] Pod peste Crişul Repede -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 30.10.18] - <span class="allrVotedi" id="av1025482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1025482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1025482">Şterge vot</a></div><span id="v91025482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1025482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1025482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1025482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2018] Pod peste Crişul Repede
foto Michi [30.10.18]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.124480009079 sec