87081 
nu sunteţi logat. - LOGIN
[Re]Descoperă Litoralul românesc

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.07.2018
DE
Avatar Yersinia pestis
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Mărăşeşti (VN)
înscris/ă în 30.04.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 6 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
2200 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.25
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Marea Neagră. Review fără pretenții al unui om cu mofturi


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Motto: „Valul este dorul mării de a săruta țărmul. ” (Lucian Blaga)

Fiind primul review scris după ce a trecut o perioadă de timp, vă rog să-mi acordați o oarecare bunăvoință atunci când îmi veți citi (dacă-mi veți citi) aceste rânduri: îmi pierdui deprinderea și de-aici și hopurile.

Chiar și așa, vă atrag atenția încă de la pornirea începutului că acest review se va referi în principal la ieșirea mea la mare, din acest an și va fi extrem, dar extrem de plictisitor. Nu, nu voi vorbi despre mări sau oceane îndepărtate, despre peisaje feerice, aborigeni frumoși și bronzați, nici măcar despre Grecia sau Malta! Ce spun eu ”Grecia” nici măcar despre Bulgaria nu va fi vorba ci, despre Jupiter-România, pentru că GPS m-a avertizat că ar mai exista o localitate cu acest nume tocmai în USA. M-am uitat pe hartă, nu prea am cum să ocolesc cu mașina până acolo, oceanul de ne desparte e suficient de lat și o înconjură, în mod egal, de jur-împrejur.

Despre mare. Marea Neagră.

Se spune că nici un om nu va fi pe deplin fericit dacă, în viața lui, n-a ajuns pe malul mării. Afirmația ridică oarece semne de întrebare, Ovidiu a scris ”Pontica” și ”Tristele” tocmai din cauză de nefericire, pen'că marea îl despărțea de Roma lui iubită.

Acuma, eu nu sunt o persoană așa de sensibilă, ba chiar am un suflet uneori butucănos, deși, în esența mea, mă bucură frumosul, ce știu eu ca să vă descriu: un zbor de fluture pe o pajiște înverzită, un cireș abia înflorit, un apus de soare sau răsărit de același corp ceresc mă încarcă emoțional normal, plâng, moderat, în anumite situații de le văz în filmele de desene animate, sau, recunosc , plâng ,cu muci , în situații de extremă emoție, cum o să fie când mi-oi mărita fata! Nu, n-am bocit când au murit ai mei, moartea cuiva drag nu poate fi întinată cu boccete!

Sunt un tip calm, nu înjur gratuit și nu mă cert decât cu cei care mă contrazic, mai ales că, întotdeauna, eu am dreptate, deci, ce mai, sunt un tip echilibrat!

De ce vă spun toate astea? Pentru ca să înțelegeți de ce pe mine marea mă emoționează profund, precum și pen’că dacă aș fi mai deștept aș ști să scriu despre acest fapt. Nu sunt dar tot nu aș folosi acele etichete sau, mai degrabă, clișee, pe care le folosim când vrem să ne exprimăm frumoasele noastre trăiri , ci doar cuvinte simple, care să arate emoțiile mele.

Mereu am spus că, pentru mine, marea este cel mai frumos lucru ce mi se poate întâmpla, din păcate doar de câteva ori anual, câteva zile, prea puține după vrerea-mi! Și, că am eu o speranță să ajung să locuiesc la malul mării, mal așa cum este el cunoscut astăzi, nu așa cum se spune că va fi dacă va continua încălzirea globală. Că, în acest nefericit caz, Marea Neagră ar ajunge până pe la Mărășești și, sincer, nu are același haz !

Marea Neagră, România, Jupiter. Hotel ”Majestic”.

Astea au fost, anul acesta, reperele mele pentru o bucată de concediu.

Cum am ajuns să am și eu o vârstă, nu mai pot pleca așa, aruncându-mă-n viață, atunci când vreau să merg la mare. Nevastă-mea a stabilit și eu, ca un soț credincios de mă aflu, am acceptat imediat să rezervăm undeva, în sistemul AI, adică să fie totul la locul cioată. Pentru că de ce, adică să nu umblăm disperați de la o dugheană la alta pentru a ne asigura cele necesare traiului : papa, desert și bere !

Acuma, nah, A.I. sună bengos, nu ? Doar că noi, oameni simpli, cu nevoi din ce în ce mai puține odată cu înaintarea în vârstă, nu suntem atât de mofturoși. Iar despre faza cu necesitățile alea, mai reduse, observ la nevastă-mea că a scăzut exponențial timpul pe care-l petrece în magazinele de cârpe și scade și numărul boarfelor coborâte de vânzătoare de pe rafturi, doar așa, ca să vadă cum îi vin ! Doamne, chiar că odată cu vârsta vine și înțelepciunea ! Mă rog, nu extind discuția, nevastă-mea-mi citește și ea inepțiile și risc să apară o situație refrigerată în casă , mă înțelegeți, da ?

Să mă explic, nu că v-ar interesa,vă spuneam că nu suntem pretențioși! Pentru noi camerele de la hotel trebuie să fie curate, să aibă baie proprie, să fie curățenie. Dacă au și balcon e extra ! Fiind vorba de sezonul estival, e bine să găsesc în respectiva cameră și un aparat funcțional de aer condiționat.

Despre AI, mâncarea să fie comestibilă. Băutura nu e o prioritate, o bere -două om găsi-o noi, o cafea la mic dejun și o porție de omletă este suficient.Dacă mai găsesc și-o roșie tăiată în două, e Raiul ! Suntem moldoveni, la prânz-un borș iar la cină, ce-o fi ! Și, pentru toate astea, să se perceapă un preț decent.

Deci, cam astea au fost cerințele noastre. Așa că, asta iarnă, am căutat o locație care să ne primească și, cu ajutorul unei agenții de turism, tocmai ce-am găsit-o! Ne-am gândit s-o luăm din timp, să nu fie caz de aglomerație excesivă, la o adică. Nu v-am spus c-am devenit înțelept ?

Prețul acceptabil, ne-am despărțit de suma de bani necesară și astfel am obținut un sejur la hotel ”Majestic” din frumoasa stațiune Jupiter , cu ajutorul unui voucher.

Pe loc în față, am ales această stațiune, îndelung, la plezneală: nu mai fusesem cazați niciodată la Jupiter, deși, în decursul vieții trecusem pe-acolo. Și, nu ne-am putut refuza plăcerea ineditului.

Acuma, după ce am venit de la mare, pot spune că nu, n-a fost o idee rea, Jupiter mi-a plăcut, nu regret alegerea făcută. Da, sunt de acord, una e să spui ”Jupiter” și, cu totul alta ” Monte Carlo”, sau, ce știu eu ”Halkidiki” ori alte locații cu sonoritate exotică, dar, nah, atâta am putut noi și nu mi-e jenă! Despre stațiunea în sine, numai de bine :cu excepția unor mici tăpșane rămase cu iarba netunsă, în rest mie mi-a plăcut. Dacă mă mai duc și la anul? Nu știu, să văd ce planuri are Entitatea Sa cu mine, dacă oi mai apuca 2019!

Ca să nu venim cu mâna goală la mare, în acest an , am fost însoțiți de o altă familie, pe motiv că nici ei și nici noi nu voiam să fim singuri, la mare. De-aia i-am și agățat să vie cu noi, prin aceeași agenție, fapt ce mi-a reușit, nu știți ce persuasiv sunt, când vreau ceva, obțin , de-aia , uneori , Adi cedează și-îmi dă și mie de-o bere, bani din leafa mea !

Drumul spre mare a început pe data de 26.06.2018, adică exact în perioada în care, în toată țara, se anunțau ploi. Eu sunt optimist, de felul meu, cu excepția zilelor în care sunt pesimist. De regulă, cel mai des sunt în depresie, deci, sunt un om normal, nu?

I-am încurajat pe toți cei din grupul meu că ”Starea vremii” este o emisiune care ne va arăta cum nu va fi vremea, mai ales că, la ora la care am plecat de acasă, Soarele era la serviciu. Ăia de mă însoțeau plângeau ca un cor de bocitoare antice despre ce vreme proastă o s-avem. Le-am explicat cu toată calmitatea disponibilă că, da, văd că e vremea dracului, dar, cum aveam eu să știu, în luna februarie, când am rezervat, cum o să fie vremea la sfârșit de iunie ?! Sfârșit de iunie pe care tot ei l-au stabilit ca fiind perfect pentru ieșirea la mare, din motiv de alte ocupații , extrem de importante , în luna iulie.

Vă spuneam că dimineața, când am plecat, vremea era frumoasă. Și așa a fost până la Brăila, unde ne-am oprit pentru o cafea, la una din modernele stații de benzină.

Cât am băut cafeaua, ăi de au viciul în cauză, eu nu, ferit-a gândul, afară s-a întunecat, a ploaie . Am refuzat să cad în depresie, am înjurat ponderat faptul că m-a mâncat pe mine-n c.., pardon, că m-a mâncat să fac rezervări cu patru luni mai devreme și m-am urcat în mașină.

Când am ajuns la Hârșova vremea se schimbase total, așa că am plătit taxa de pod aproape vesel. Haltă la benzinăria de le Hârșova, mâncat un senviș imens cu care m-a servit o fată frumoasă. Ca să mă bag în vorbă cu ea, după senviș m-am dus să iau un cola, apoi am mai vrut altceva, doar că aia s-a prins c-o dau la plezneală, așa că m-a dat pe mâna unei femei care putea să-mi fie bunică, motiv pentru care mi-a trecut pofta de comerț, am băgat deștele-n gură și-am fluierat, scurt, după ai mei, să mergem spre mare.

Drum fără peripeții, doar faptul că mașina prietenului meu s-a stricat ireversibil, crăpându-i turbina, dar nu așa, din prima: mai înainte a dat un val de fum, alb, de-am zis c-a-nceput războiul și omu' și-a tras perdea de mascare. Vă dați seama, bucurie la maxim ! Eu chiar mă bucuram, nu cu răutate, să vă explic : înainte de a pleca din istoricul oraș de domiciliu fusese vorba să mergem cu mașina lor, că, nah, e SUV, încăpem cu toții. Eu, oarecum, invidios pe troaca lui, am spus că merg la mare cu mașina mea și , gata, așa a rămas ! Acuma s-a dovedit c-am avut o încăpățînare pozitivă, dacă am fi mers cu toții cu mașina lui, o luam în bubă, cu ce ajungeam noi la locul unde eram programați să executăm concediul de odihnă ?!

Mă rog, partea bună este că mașina s-a stricat exact la giratoriul de la intrarea-n Constanța, așa am lăsat-o-ntr-o parcare a stației de benzină de-a construit-o un întreprinzător și ne-am adunat, cu toții, în Skodița mea. În acest fel a crescut gradul de prietenie dintre noi, ajungând aproximativ euforici, exact la locul de ne aștepta , Jupiter, Hotel ”Majestic”. O să vă vorbesc, mai pe larg, despre acest hotel, cu ce a fost bun, ce a fost mai puțin bun, nu de alta, vreau și eu să fac PMA. :p

Ne-am cazat relativ repede, fetele de la recepție erau frumoase și amabile. Până să ne dea camerele, fiecare după mofturile cum le aveam, am stat în holul recepției și-am căscat gura , era plăcut !

După cazare am intrat în programul planificat, mică recunoaștere a împrejurimilor, plus că ne-a fost atașată brățara care ne dădea dreptul să ne dăm mari că suntem cazați acoloșa.

De la hotel la plajă se ajunge în 5 minute, mers agale, mare parte din drum pe lângă Lacul Neptun 2. Timp de 6 zile am trecut pe acolo, de cel puțin două ori pe zi, și mereu am remarcat persoane răbdătoare care stăteau cu undițele-n apă,dar, n-am văzut, neam, vă jur, să scoață vreunul vreun peștic din mediul aqvatic natural! Dar, ce știu eu, fiecare cu plăcerea lui! Oricum, asta cu pescuitul, mi se pare ca atunci când porți pantofi strâmți , care te bat de mori ,doar așa, de dragul modei .

Fiind oarecum martalogi ca vârstă, pe perioada de-am stat acolo ne-am bâțâit fizicul prin diferite locuri și locații, din Jupiter și megieșie, cum ar fi Neptun și Cap Aurora. Iar într-o zi ne-am făcut curaj de-am ajuns și la Mangalia, aproape 8 km mai spre sud de unde eram cazați ! O să vedeți ce-am făcut, vă spui io, da'al'dat' !

Despre vreme n-am avut motive a mă plânge: a plouat, când și când, zilnic, mai ales noaptea așa că ziua am avut mereu, legat, 3-4 ore de plajă, pe zi, suficient să mă fi bronzat, mai ales pe chelie că, cei care nu mă știu, am o cărare lată în păr, adică de la o ureche la cealaltă. Cărare provocată, zilnic pierd din viața-mi vreo 10 minute că s-o întrețin , cu aparatul de ras.

Bine, n-a fost chiar caniculă, dar, vă repet, am putut sta la plajă. Plus că a fost mai bine decât în 2010, parcă : eram cazați la Mamaia, pentru 7 zile. După 5 zile de ploaie necontenită am plecat acasă, atunci nu am văzut soarele decât în poze ! Aaa, apa mării era super caldă și am avut parte, vreo 3 zile, de niște valuri superbe.

Pe cuvânt, m-am simțit în concediu ! Pentru că, starea de concediu se induce, treptat-treptat, trebuie să ai starea de spirit necesară pentru a te bucura de el! Bine, eu, din prima zi de muncă am stare de concediu deși, chiar dacă sunt pensionar din 2016 uite, tot mă mai duc la serviciu ! Că, nah, ce nu face omul pentru bani, e-n stare să meargă și la muncă !

Cam asta a fost ieșirea mea la mare, de până acum. Săptămâna viitoare voi ajunge la Mamaia, sigur o să vă stresez cu un alt review! Deși, dacă sunteți cuminți și vă purtați frumos cu mine, este posibil să nu-l mai scriu! Aprindeți icoane și aduceți-vă aminte de rugăciunile de le spuneați când erați copii și vă scotea la tablă. De fapt, eu mă rugam până mă scotea la tablă, dacă mă scotea nu mai era nimic de făcut ! :))

Așa că, haidi, pa!

Nenea web, te rog, fă-mi și mie damblaua și postează : https://www.youtube.com/watch?v=r7jIGg1EAXo

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Yersinia pestis in 09.07.2018 14:01:50

Validat / Publicat: 09.07.18 17:47:52

VIZUALIZĂRI: 738


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Yersinia pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  36200 PMA (din 39 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Yersinia pestis? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[09.07.18 17:46:50]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[09.07.18 17:54:07]
» mesaj pers

   @webmasterX: O văzui, mersi!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ghisor
[09.07.18 19:16:23]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Eu ma rog. Ma rog... nu ma rog, pentru ca nu prea obisnuiesc. Da' as fi in stare sa ma si rog, chiar s-aprind si tamaie daca tre'be, doar sa mai scrii asa... din cand in cand cate-o impresie, sau, ma rog... review, cum se cheama acuma.

   Nu de alta, da-mi place. Si nici nu costa mult. 900 de PMA de-astea... vax albina, doar nu le dau de la mine, le dau de pe serverul lui @admin.

   Vacanta placuta la Mamaia! Apropos, ai facut vreun credit de ai curaj sa te duci la Mamaia? Ca-i mai ieftin in Grecia , sa mor de nu-mi da asa la socoteli.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Yersinia pestis
[09.07.18 19:36:05]
» mesaj pers

   @ghisor: Nu, n-am făcut credit, doar am spart o bancă, pân' m-or prinde, huzuresc ! Deși, pentru huzur, cu adevărat, mai sparg vreo trei-patru.

   Cazarea e de tot haiul, dar, fii liniștit, am luat Aspenter-ul la mine, nu mă las cu una cu două!

   De scris, o să mai scriu, măcar de dragul socializării de după impresiile scrise. Toate ca toate, vorbitu-i baza, sociologic spus ”schimbul de idei ”. Și, da, e util să te rogi și așa, preventiv!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mishu
[09.07.18 21:17:18]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis:

Nu, n-am făcut credit, doar am spart o bancă
cu ce, cu toporul sau cu drujba =)).

   Doamne ce melancolico-depresiv-posesiv esti, treci de la o extrema la alta de nu mai intelege nimeni nimic, eu nici atat, dar la nunta fetei tale tare as vrea sa te vad, ca in rest mare cocos te dai, mai ales cu ochii dupa fete (si uite asa inca o data se confirma ce fete frumoase are Romania:

Haltă la benzinăria de le Hârșova, mâncat un senviș imens cu care m-a servit o fată frumoasă.

Ne-am cazat relativ repede, fetele de la recepție erau frumoase și amabile.

   Cu bunica te iert, poate ca si ea a fost frumoasa in tinerete, iar batranetea ne loveste pe toti.

   M-am mirat insa ca nu ai mai inceput in stilul caracteristic cu un banc, ce ti s-a 'ntamplat? Sper sa iti treaca pana la urmatorul articol.

   Dar am citit cu mare placere, asa ca felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1200 PMA1 (din 4 voturi)]
- Yersinia pestis
[09.07.18 21:38:23]
» mesaj pers

   @mishu: Mereu, dar mereu, o să-mi placă femeile frumoase! De fapt, toate femeile sunt frumoase, doar că unele sunt mai frumoase ca altele! Sper ca Irina, fata cu coasa ce-o să vină după mine, să nu fie hâdă!

   Nope, nu mai scriu cu bancuri, acum mulți o fac deci s-a demonetizat! Dar, mulțumesc că, chiar așa, fără banc, ți-ai făcut timp și m-ai citit!

   Și, nu sunt melancolico-depresivo-posesiv, că nici măcar nu știu ce-i asta! Dar, te pârăsc Adrianei că m-ai făcut așa, ea e psiholog și-mi spune de-i bine sau ba! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- adrianaglogo
[09.07.18 23:05:13]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Si mie mi-a placut mult cum ai scris.

   Constat ca ne-am petrecut pe la mare, noi pe la Eforie Nord, tot in perioada aia cu ploi anuntate, dar neadeverite, din fericire.

   Uite chiar acum ma uit cum mi se cojeste piele. Ca era nor, mi se parea ca soarele nu arde, si... m-am ars!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[10.07.18 15:52:23]
» mesaj pers

   @adrianaglogo: Scuze că răspund atât de târziu dar astăzi avui o zi plină !

   Mulțumesc pentru aprecieri, ești foarte politicoasă!

   Și eu mă uitam la tv și vedeam o fătucă ce ne alarma cum că pe litoral e un frig polar... mă așteptam să ies la plajă și să-mi fure ursul polar halba de la gură!

   Nu ne-am ars atât de rău dar, cum am mai zis, ne-am bronzat bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- krisstinna
[11.07.18 12:36:11]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Yersi, sunt aici și te citesc mereu dar timpul nu îmi permite să fac mai multe lucruri, e tare zgârcit cu mine.

   Citesc și privesc pozele de pe telefon, in drumurile mele.:(Mai scriu câte un ecou colegilor, atunci când pot.

   Să vă fie de bine!

   Vă salut cu drag!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[13.07.18 22:32:34]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc! Mă bucur că-ți faci timp pentru ce scriu, sincer! Cât despre răspuns, scrie când simți și ce simți, prefer să mă critici decât un ecou din complzență!

   Scuze că răspund cu așa întârziere, am avut niște zile extrem de pline și la serviciu dar și-acasă. Vreau să le fac pe toate bine și nu-mi prea iese așa cum vreau!

   Weekend plăcut, sărut mâna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Zoazore
[15.07.18 10:10:22]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Mda, deși și noi am fost la Albena, fix în aceeași perioadă, voi ați fost mai buni și mai cuminți și Entitatea Supremă v-a cadorisit cu vreme relativ bună!

   vezi impresii. Noi am avut 6 ore de soare în 7 zile. Dar mi-am indus starea de concediu (care era deja instalată de la naștere, doar aștepta la... ușă!) și-am dormit, ne-am plimbat pe lângă casă... Nu ne-am bronzat!

   Mai am de citit și Mangalia și ajung aproape la zi! O țâră de răbdare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[12] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2018] Marea Neagră la Jupiter, în ziua în care am ajuns acolo -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983028">Şterge vot</a></div><span id="v9983028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2018] Marea Neagră la Jupiter, în ziua în care am ajuns acolo
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2018] Valurile, sărutul mării pentru mal -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983029">Şterge vot</a></div><span id="v9983029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2018] Valurile, sărutul mării pentru mal
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2018] Stabilopozi bătuți de valuri. Bine, cred că de asta au și fost puși acolo -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983030">Şterge vot</a></div><span id="v9983030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2018] Stabilopozi bătuți de valuri. Bine, cred că de asta au și fost puși acolo
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2018] Olimpul. Stațiunea , nu zeii! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983031">Şterge vot</a></div><span id="v9983031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2018] Olimpul. Stațiunea , nu zeii!
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2018] Da, nu era soare dar era cald, apa caldă și valuri frumoase! A, era și ora 19! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983032">Şterge vot</a></div><span id="v9983032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2018] Da, nu era soare dar era cald, apa caldă și valuri frumoase! A, era și ora 19!
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2018] Pete de culoare -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983033">Şterge vot</a></div><span id="v9983033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2018] Pete de culoare
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JUN-2018] Abia ce s-a spart valul... -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983034">Şterge vot</a></div><span id="v9983034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2018] Abia ce s-a spart valul...
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2018] Plaja după apus -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983035">Şterge vot</a></div><span id="v9983035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2018] Plaja după apus
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2018] Olimpul, în lumina apusului -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983037">Şterge vot</a></div><span id="v9983037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2018] Olimpul, în lumina apusului
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2018] Un răsărit de Lună în Jupiter. Stațiunea, nu planeta !! :)) -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983039">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983039"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983039">Şterge vot</a></div><span id="v9983039" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983039)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983039Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983039MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2018] Un răsărit de Lună în Jupiter. Stațiunea, nu planeta !! :))
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2018] Și un răsărit de soare, partea de foarte de dimineață! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983042">Şterge vot</a></div><span id="v9983042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2018] Și un răsărit de soare, partea de foarte de dimineață!
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2018] Nu sunt suporterii Spaniei, sunt steagurile cu intrarea-n apă! Spre rușinea mea oricum am intrat! -- foto by <b>Yersinia pestis</b> [uploaded 09.07.18] - <span class="allrVotedi" id="av983055">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv983055"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=983055">Şterge vot</a></div><span id="v9983055" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(983055)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f983055Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e983055MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2018] Nu sunt suporterii Spaniei, sunt steagurile cu intrarea-n apă! Spre rușinea mea oricum am intrat!
foto Yersinia pestis [09.07.18]
# [50 PMA, +BONUS]

[12] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.117302894592 sec