#E#D
86294 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Bisericile Florenței

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
08.06.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 3 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
275 euro/persoană/7 nopți
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Două orificii pe fațada Santa Maria Novella


  Urmare de aici

  Inepuizabila Florență, cu palatele, străzile, muzeele și bisericile sale, cu minunatele opere ale artiștilor săi, strălucește precum un giuvaer de mare preț. Ea a dat cele mai mari genii în artă și arhitectură. A dăruit lumii capodopere, lumină, frumusețe. A dăruit Renașterea în Artă.

  Republica Florența a fost una din cele mai puternice la vremea respectivă și vorbim de sec al XIV-lea, prin negustorii, bancherii și artiștii săi.

  Am călătorit la Florența în compania a două amice și am absorbit precum un burete spațiul cultural al orașului, alergând de colo-colo, pentru a cuprinde și muzee și palate și galerii și Dacii din Boboli și cât mai multe obiective posibil, deși mai fusesem în anii din urmă, la Florența.

  Cardul Firenzze a fost cel care ne-a ajutat cel mai mult: 72 euro pentru 72 ore, deci trei zile, pentru 72 muzee, inclusiv biserici (Wow... cine poate cuprinde atâtea!) cu intrare imediată, fără a aștepta la imensele (pe uneori) cozi și circulație liberă pe toate mijloacele de transport în comun. Îl păstrez și acum ca amintire!

  Frumoasa Santa Maria Novella, se află în apropierea gării (Stazione Centrale) și domină cu fațada sa Piazza Santa Maria Novella, una din cele mai mari din Florența. O logie cu medalioane lucrate de Andrea della Robbia se află vis-a-vis de biserică. Două obeliscuri din marmoră așezate pe imense broaște țestoase sunt amplasate în mijlocul ei. Aceste obeliscuri marcau anumite puncte de reper pentru ”paliile” (vitejești alergări cu cai) organizate în special de familia Medici.

  Fațada bisericii are două etape constructive: partea inferioară în stil romanic, în timp ce partea de sus a fost finalizată 100 ani mai târziu și decorată cu marmoră albă și neagră. Interiorul, realizat de Bruneleschi, autorul cupolei Domului, este împodobit cu frumoase capele ale celor mai ilustre familii florentine. Acesta este de-a dreptul, grandios!

  Pașii noștri se pierd pe sub imensele bolți în stil ogival, susținute de coloane. Pereții laterali sunt plini de opere ale unor pictori celebri, deși multe au fost luate spre o mai bună conservare la Galeriile Uffizi.

  Capelele sale reprezintă punctele de atracție forte. Imediat în dreapta, admirăm Capella Rucellai, Capella Bardi, apoi Capella Filippo Strozzi, cu superbele fresce din anul 1500, dedicate Sf Ioan Evanghelistul.

  Altarul principal, numit și Capella Maggiore, sau Capella Tornabuoni (soția lui Lorenzo Magnificul era o Tornabuoni) este închinat fecioarei Maria. Prezintă un crucifix din bronz și frumoase fresce de Ghirlandaio, unul din cei mai mari pictori florentini. Pe un perete sunt scene din viața Fecioarei, pe altul, scene din viața Botezătorului.

  Precursor al Renașterii, acesta ne înfățișează totuși viața Florenței, ținuta și vestimentația locuitorilor săi. Ghirlandaio a fost pictorul Casei de Medici și îndrumătorul lui Michelangelo. La aceste fresce au lucrat și elevi din atelierul său, inclusiv Mich.

  Frumoasele vitralii ce împodobesc altarul Bisericii prezintă scene biblice. Sunt trei la număr, toate în nuanță de albastru ce încântă privirea.

  Alăturat cu Altarul Maggiore se află Capella Gondi cu un crucifix din sec XIII, lucrat în lemn policrom, de Bruneleschi, alt titan al Renașterii.

  Capella Strozzi di Mantova, înrudiți cu cei din Florența, prezintă o serie de fresce intitulate ”Judecata de Apoi”, ”Infernul” și ”Paradisul”, inspirate din operele marelui Dante. Însuși Dante este înfățișat la Judecată, amplasat undeva în spatele altarului.

  În Sacristia Sanra Maria Novella, întâlnim un Masaccio, ce a pictat o ”Sfânta Treime”, una din ultimele sale lucrări.

  Un alt punct forte al Bisericii este un sistem de măsurare a timpului, conceput la 1575 de cosmograful Egnazio Danti (1536-1586) care a instalat pe fațada Santa Maria Novella câteva instrumente astronomice, precum un cadran mare, o sferă, și a dat orificii, pentru un așa zis ”ceas solar”. Și toate acestea pentru a permite o reformare a calendarul iulian. Încurajat de marele duce Cosimo I de Medici, Danti a petrecut ultimii ani în Florența pentru a construi aceste instrumente astronomice.

  Pentru a evidenția meridianul pe podeaua bisericii, a deschis un orificiu chiar pe rozerta ușii de intrare, apoi un altul pe fațada bisericii, deasupra rozetei, pentru a permite rezelor de soare să lumineze cu o dâră pavimentul bisericii, în timpul echinoctiilor și al solstițiului de iarnă (fațada bisericii, cu rozeta și orificiile respective, este îndreptată spre sud). După moartea ducelui, a părăsit Florența, lăsând baltă toată instalația.

  Meridianul înserat pe pavimentul bisericii a constituit baza ”Muzeului Galileo” al Institutului Geografic Militar, muzeu aflat tot în Florența, care prezintă și definește camera obscură Egnazio Danti.

  Problema o fi fost ea simplă, dar pentru noi, vizitatorii, destul de complicată așa că am tras un foto la repezeală elipsei aflată în fața altarului, cea luminată în perioada solstițiului de iarnă. Atunci se fac demonstrații practice în biserică, în fața mulțimii.

  Capella Spaniolă face parte din Mănăstirea Santa Maria Novella și este de neratat. Intrarea este separată de biserica în sine, mă refer la ușa de intrare, nu la preț, acesta fiind inclus în card, dar alăturată bisericii. Capela a fost ridicată la 1359, dar dezvoltată și împodobită cu fresce în timpul marelui Duce Cosimo I a cărui soție era spaniolă.

  Din frumoasa curte prevăzută cu pilaștri și fresce exterioare, am intrat în Capella Spaniolă. Cum îi pășești pragul, rămâi cu respirația tăiată... Pereții sunt acoperiți în întregime cu fresce încă din 1300 și ceva.

  Triumful Bisericii, a Înțelepciunii, a Credinței, personaje biblice, personaje din lumea laică, reprezentări ale meșteșugurilor, artei și științelor, muzele protectoare ale acestora, totul este halucinant. În rândul de jos al peretelui din stânga, sunt reprezentate Justiția civilă prin Împăratul Justinian, apoi Filozofia prin Aristotel, Ioan Evanghelistul reprezintă Noul Testament, Aritmetica și Geometria sunt reprezentate de Pitagora și Euclid. Retorica, de Cicero. Și încă...

  Peretele din față, adică Altarul, prezintă scene biblice de o frumusețe fantastică.

  Vizitați Santa Maria Novella, o minune florentină!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 08.06.2018 06:00:17

  Validat / Publicat: 08.06.18 09:33:33


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: și alte orașe
  • Alte destinații turistice prin care a fost: numai Europa
  VIZUALIZĂRI: 1374


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  25400 PMA (din 26 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - doinafil
  [08.06.18 13:14:05]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Pentru tot ce-ai văzut și scris despre Italia, în cazul de față despre Florența, te „invidiez”! - (a se citi „apreciez”!).

     Pe unele fresce timpul și-a pus amprenta, dar, chiar și așa ele rămân o bijuterie, sau (poate) tocmai de aceea!

     Felicitări, am citit și votat pentru că a meritat!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [08.06.18 16:28:34]
  » mesaj pers

     @doinafil: Da, sunt lucruri minunate de văzut în Florența. Totul e, să ai timp pentru ele. Dar într-o săptămână, cât am stat, am acumulat multe și am făcut peste 2000 de poze.

     Mulțumesc pentru ecou!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [21] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2018] Florența. Piazza Santa Maria Novella. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973025">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973025"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973025">Şterge vot</a></div><span id="v9973025" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973025)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973025Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973025MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2018] Florența. Piazza Santa Maria Novella.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2018] La intrarea în Santa Maria Novella. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973026">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973026"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973026">Şterge vot</a></div><span id="v9973026" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973026)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973026Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973026MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2018] La intrarea în Santa Maria Novella.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2018] Capella Bardi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973027">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973027"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973027">Şterge vot</a></div><span id="v9973027" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973027)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973027Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973027MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2018] Capella Bardi.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  #G#2

  P04 [MAY-2018] Capella Bardi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973028">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973028"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973028">Şterge vot</a></div><span id="v9973028" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973028)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973028Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973028MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2018] Capella Bardi.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P05 [MAY-2018] Capella Bardi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973029">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973029"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973029">Şterge vot</a></div><span id="v9973029" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973029)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973029Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973029MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2018] Capella Bardi.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P06 [MAY-2018] Capella Filippo Strozzi -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973030">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973030"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973030">Şterge vot</a></div><span id="v9973030" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973030)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973030Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973030MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2018] Capella Filippo Strozzi
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2018] Capella Filippo Strozzi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973031">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973031"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973031">Şterge vot</a></div><span id="v9973031" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973031)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973031Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973031MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2018] Capella Filippo Strozzi.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2018] Bolta Capellei Filippo Strozzi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973032">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973032"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973032">Şterge vot</a></div><span id="v9973032" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973032)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973032Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973032MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2018] Bolta Capellei Filippo Strozzi.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2018] Capella Maggiore. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973033">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973033"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973033">Şterge vot</a></div><span id="v9973033" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973033)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973033Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973033MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2018] Capella Maggiore.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2018] Capella Maggiore. Imagini din viața Botezătorului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973034">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973034"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973034">Şterge vot</a></div><span id="v9973034" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973034)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973034Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973034MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2018] Capella Maggiore. Imagini din viața Botezătorului.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2018] Vitraliile Capellei Maggiore, Santa Maria Novella, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973035">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973035"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973035">Şterge vot</a></div><span id="v9973035" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973035)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973035Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973035MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2018] Vitraliile Capellei Maggiore, Santa Maria Novella, Florența.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2018] Capella Maggiore. Frescă de Ghirlandaio. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973036">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973036"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973036">Şterge vot</a></div><span id="v9973036" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973036)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973036Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973036MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2018] Capella Maggiore. Frescă de Ghirlandaio.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2018] Capella Gondi. Crucifixul de Bruneleschi -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973037">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973037"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973037">Şterge vot</a></div><span id="v9973037" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973037)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973037Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973037MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2018] Capella Gondi. Crucifixul de Bruneleschi
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2018] Capella Strozzi di Mantova. Altarul cu Judecata de Apoi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973038">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973038"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973038">Şterge vot</a></div><span id="v9973038" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973038)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973038Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973038MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2018] Capella Strozzi di Mantova. Altarul cu Judecata de Apoi.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2018] Capella Strozzi di Mantova. O frumoasă frescă de Ghirlandaio. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973039">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973039"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973039">Şterge vot</a></div><span id="v9973039" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973039)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973039Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973039MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2018] Capella Strozzi di Mantova. O frumoasă frescă de Ghirlandaio.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2018] Elipsa ce marchează locul luminat la solstițiul de iarnă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973040">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973040"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973040">Şterge vot</a></div><span id="v9973040" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973040)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973040Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973040MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2018] Elipsa ce marchează locul luminat la solstițiul de iarnă.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2018] Capella Spaniolă. Altarul. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973041">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973041"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973041">Şterge vot</a></div><span id="v9973041" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973041)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973041Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973041MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2018] Capella Spaniolă. Altarul.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2018] Peretele din stânga, al Capellei Spaniole. Etajul de sus: Virtuțile. Mijloc: Thomas d Achino și pers. biblice. Jos: Simbolistica personajelor redate. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973042">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973042"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973042">Şterge vot</a></div><span id="v9973042" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973042)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973042Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973042MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2018] Peretele din stânga, al Capellei Spaniole. Etajul de sus: Virtuțile. Mijloc: Thomas d Achino și pers. biblice. Jos: Simbolistica personajelor redate.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2018] Peretele din dreapta al Capellei Spaniole. Santa Maria Novelle, Florența. Frescă 1366 -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973044">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973044"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973044">Şterge vot</a></div><span id="v9973044" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973044)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973044Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973044MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2018] Peretele din dreapta al Capellei Spaniole. Santa Maria Novelle, Florența. Frescă 1366
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAY-2018] Capella Spaniolă. Frescă, Noul testament. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973045">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973045"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973045">Şterge vot</a></div><span id="v9973045" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973045)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973045Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973045MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAY-2018] Capella Spaniolă. Frescă, Noul testament.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [MAY-2018] Tavanul Capellei Spaniole. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 08.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av973046">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv973046"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=973046">Şterge vot</a></div><span id="v9973046" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(973046)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f973046Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e973046MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [MAY-2018] Tavanul Capellei Spaniole.
  foto mihaelavoicu [08.06.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.111720085144 sec