#E#D
92179 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Bisericile Florenței

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.01.2019
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 7 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
275 euro/7 zile
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Mari artiști ai Renașterii, în Biserica San Lorenzo și Capelele Medicee, Florența (III)


  Urmare de aici

  Must see în Florența! Dacă astăzi Europa este plină de turiști asiatici și nu numai, acest lucru se datorează nemijlocit influențelor aduse în arta și cultura europeană, de fenomenul numit Renaștere, cu rădăcini adânc înfipte în Italia, în speță, Florența.

  Familia Medici a fost cea care a adunat la curtea sa un foarte bogat fond cultural: manuscrise, hărți, tablouri, statui antice, a găzduit în palatele sale filozofi, literați, oratori, istorici, poeți, pictori, meșteri, într-un cuvânt, mari valori autentice!

  Am vizitat în mai multe rânduri Biserica San Lorenzo, cea care nu trebuie ocolită de niciun turist aflat în Florența. Ea se află în apropierea Gării Centrale. Se traversează piața din fața gării, apoi la pas spre Piazza del' Unita' Italiana, pe îngusta și comerciala Via del Melarancio și se ajunge în Piazza Aldobrandini.

  Pentru cei care au vizitat mai întâi Basilica San Lorenzo, vor trebui să iasă din biserică, să ocolească pe Via del Canto dei Nelli, unde vor ieși tot în Pazza Aldobrandini. Pe aici se intră în Capelele Medicee, care fac corp comun cu biserica. Amplasarea acestora fiind de așa natură, încât nu se poate intra direct din biserică. Cel puțin pentru turiști!

  Programul este următorul: Orar: 8.15-16.50 Închisă în fiecare primă, a III-a și a V-a zi de Luni din fiecare lună și a II-a și a IV-a zi de Sâmbătă a fiecărei lună. Complicat. Doar, doar să nu fie afuență prea mare de lume! Preț intrare: 8 euro. Reducere la 4 euro pentru elevi, studenți etc, dar și pentru seniori.

  Capelele Medicee sunt constituite din: Vechea Sacristie, Capela Principilor și Noua Sacristie.

  Ce înseamnă de fapt, Sacristie! Atât la ortodocși, cât și la catolici, în spatele fiecărei biserici, există o ușă prin care preotul intră cu hainele preoțești de stradă în acest spațiu, unde se schimbă cu veșmintele ceremoniale. Acest spațiu, la ortodocși se numește Diaconar.

  Vechea Sacristie se află în interiorul bisericii, am vizitat-o odată cu aceasta și am expus-o într-un review anterior.

  Frumoasa Rotondă aflată în afara bisericii, cu intrare prin Piazza Aldobrandini, face corp comun cu aceasta și este formată din Capela Principilor și Noua Sacristie

  Cu mult înainte, pe la 1520, un Papă din familia Medici îl solicită pe Michelangelo, să realizeze în interiorul bisericii, o capelă pentru familie, lângă Sacristia Veche, cea construită la 1426, unde Lorenzo Magnificul, care murise la 1492, fusese depus deja. Noua capelă urma să adăpostească tocmai rămășițele pământești ale Magnificului, ale fratelui acestuia și a doi tineri din familie, dispăruți prematur. Întreg ansamblul a fost finalizat abia prin 1644 sub Ferdinand I de Medici.

  Capela Principilor

  La rândul său, Capela Principilor este constituită din Criptă și Vestibul. La intrarea în Vestibul am fost întâmpinați de Anna Maria Luisa Ludovica de Medici, lucrată în mărime naturală, în bronz, de Alfonso Boninsegni în 1946 și care, abia în 2004 a fost donată muzeului de urmașii sculptorului. Ea este cea care a donat imensa avere a familiei, orașului Florența. Tot aici am văzut un foarte explicit Arbore Genealogic al familiei Medici.

  în Criptă se pot vedea patru nișe atribuite membrilor familiilor Medici și Lorena, dar și a donatoarei mai sus amintită. În subteran, pe sub altarul bisericii, se află piatra tombală a lui Cosimo cel Bătrân (lucrată de Verrocchio) și cea a lui Donatello, care este înmormântat aici.

  Edificiul octogonal care impresionează prin grandoare este surmontat de o cupolă decorată cu fresce ce prezintă scene din Vechiul și Noul Testament. Merită studiată cu mare atenție, până ce-ți rupi gâtul rotindu-te în jurul ei.

  Ca o primă impresie personală, a fost aceea de măreție, fast, dar și de o anume atmosferă rece. Pereții sunt ornați cu marmoră de cea mai bună calitate, picturi, bronzuri și blazoane ale orașelor componente Marelui Ducat al Toscanei. Aici sunt sarcofagele a șase mari Duci din familia Medici, de la Cosimo I la Cosimo al III-lea. Acestea sunt completate cu statui-bust, dar numai ale lui Ferdinand I și Cosimo al II-a sunt realizate din bronz.

  Pentru diversele ecusoane și alte ornamente au fost folosite pietre semiprețioase, lapis-lazzuli, corali și alte materiale scumpe.

  Într-o încăpere separată este expus tezaurul bisericii compus din piese vechi de orfevrerie, relicvarii și multe alte valori.

  Noua Sacristie

  Printr-o ușă aflată în unul din cei opt pereți, trecem pe un culoar direct în Sacristia Nouă. A fost începută în 1520 de Michelangelo, la insistențele Papei Leon al X-lea, unul din fiii Magnificului, tocmai pentru a fi locul de veci al acestuia. A fost terminată în 1555 și patru ani mai târziu i-au fost aduse și osemintele din Vechea Sacristie.

  Capela este mare, are formă pătrată și bine luminată. După ce lucrase la Roma vestitele Pieta și Moise, Michelangelo revine la Florența și lucrează pentru Sacristia Medicilor. Aici vor lua naștere cele mai frumoase realizări, opere geniale ale marelui artist. Urmare faptului că a lucrat cu întreruperi, numai două din monumente au fost finalizate, exact ale celor doi membri mai puțini importanți din familie, precum Giuliano, ducele de Nemour și Lorenzo II, Duce de Urbino. Nu-mi este clar gradul de rudenie, informațiile sunt diferite, dar nu asta e important. Importante sunt,

  Operele marelui Michelangelo

  Monumentele sunt amplasate de o parte și alta a Altarului. Cel din stânga privitorului, este al lui Lorenzo Duce de Urbino, cu o figură gânditoare, în perfectă corespondență cu alegoriile amplasate de o parte și alta a sarcofagului său: Aurora și Crepusculul. Răsăritul soarelui pare a-l trezi din somn, pe când Apusul, pare a-l transporta în lumea viselor. (Wow... Oare cum l-ar fi reprezentat Michelangelo, pe Moș Ene al nostru?)

  Vis-a-vis un alt monument, cel al lui Giuliano, Duce de Nemour îmbrăcat în armură romană, cu două statui alegorice la picioarele sale, ce simbolizează Ziua și Noaptea. Bărbatul ce simbolizează Ziua, a rămas neterminat, Michelangelo fiind nevoit a părăsi Florența, chemat insistent la Roma, unde va picta ”Judecata de Apoi” în Capela Sixtină. Pentru alegoria Nopții, sculptorul a ales o frumoasă femeie la picioarele căreia se află simboluri ale nopții, precum bufnița și punguța cu opium.

  Cred, că cel mai important loc de veci, este al Magnificului, împreună cu fratele său Giuliano, cel asasinat la vârsta de 25 ani de familia rivală Pazzi. Odiosul act s-a petrecut în interiorul Bisericii San Lorenzo, într-o zi de Sf. Marie când era invitat și Papa la ceremonie. Numai prietenii apropiați ai Magnificului, i-au salvat viața acestuia, în timp ce fratele său a căzut victimă. Prietenii săi, în frunte cu Marsilio Ficino (vezi impresii) au făcut scut uman și s-au retras în Vechea Sacristie ale cărei uși lucrate la comanda bunicului său, Cosimo cel Bătrân, nu au cedat atacului conspirativ.

  Locul de veci al celor doi frați a rămas, nici măcar început de Michelangelo. Acesta se află într-o latură a Capelei, vis-a-vis de Altar. Pentru piatra de mormânt, Michelangelo a apucat să lucreze o Madona cu Pruncul, operă rămasă neterminată, acum așezată la locul cuvenit, între Sfinții Cosma și Damian, protectorii familiei, sculptați de doi din elevii săi.

  Altarul Noii Sacristii

  Deasupra Altarului sunt două frumoase sfeșnice din marmoră, lucrate mult mai târziu, după desenele lui Michelangelo, unul în sec al XVII-lea și altul în sec. al XVIII-lea. Un Crucifix din bronz, de o finețe deosebită îi aparține lui Giambologna.

  Am văzut Capelele Medicee, am ieșit cu o mare încărcătură spirituală și am primit lumină.

  Mulțumesc!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 31.01.2019 11:54:51

  Validat / Publicat: 31.01.19 12:46:41


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Diverse orașe
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Numai Europa
  VIZUALIZĂRI: 735


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  26300 PMA (din 27 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [19] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2018] Florența. Lipită de San Lorenzo, Se află Noua Sacristie. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050735">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050735"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050735">Şterge vot</a></div><span id="v91050735" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050735)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050735Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050735MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2018] Florența. Lipită de San Lorenzo, Se află Noua Sacristie.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2018] Intrarea în muzeu. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050736">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050736"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050736">Şterge vot</a></div><span id="v91050736" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050736)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050736Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050736MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2018] Intrarea în muzeu.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2018] Anna Maria Luisa Lodovica de Medici, în houl principal. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050737">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050737"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050737">Şterge vot</a></div><span id="v91050737" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050737)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050737Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050737MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2018] Anna Maria Luisa Lodovica de Medici, în houl principal.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [MAY-2018] Donatoarea moștenirii, pe cât de frumoasă, pe atât de inteligentă!! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050738">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050738"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050738">Şterge vot</a></div><span id="v91050738" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050738)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050738Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050738MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2018] Donatoarea moștenirii, pe cât de frumoasă, pe atât de inteligentă!!
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2018] Capela Prinților. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050739">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050739"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050739">Şterge vot</a></div><span id="v91050739" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050739)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050739Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050739MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2018] Capela Prinților.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2018] Capela Prinților -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050740">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050740"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050740">Şterge vot</a></div><span id="v91050740" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050740)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050740Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050740MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2018] Capela Prinților
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2018] Cupola Capelei Prinților -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050741">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050741"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050741">Şterge vot</a></div><span id="v91050741" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050741)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050741Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050741MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2018] Cupola Capelei Prinților
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2018] Pavimentul în Capela prinților -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050742">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050742"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050742">Şterge vot</a></div><span id="v91050742" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050742)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050742Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050742MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2018] Pavimentul în Capela prinților
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2018] Sarcofag în Capela Prinților. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050743">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050743"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050743">Şterge vot</a></div><span id="v91050743" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050743)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050743Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050743MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2018] Sarcofag în Capela Prinților.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2018] Alt sarcofag, în Capela Prinților. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050744">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050744"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050744">Şterge vot</a></div><span id="v91050744" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050744)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050744Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050744MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2018] Alt sarcofag, în Capela Prinților.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2018] Pavimentul Capelei Prinților -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050745">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050745"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050745">Şterge vot</a></div><span id="v91050745" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050745)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050745Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050745MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2018] Pavimentul Capelei Prinților
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2018] Noua Sacristie. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050746">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050746"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050746">Şterge vot</a></div><span id="v91050746" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050746)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050746Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050746MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2018] Noua Sacristie.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2018] Cupola Noii Sacristii. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050747">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050747"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050747">Şterge vot</a></div><span id="v91050747" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050747)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050747Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050747MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2018] Cupola Noii Sacristii.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2018] ”Tomba” di Lorenzo Magnificul și fratele său, Giulianno. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050748">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050748"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050748">Şterge vot</a></div><span id="v91050748" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050748)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050748Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050748MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2018] ”Tomba” di Lorenzo Magnificul și fratele său, Giulianno.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2018] ”Fecioara cu Pruncul” de Michelangelo, aflată pe mormântul Magnificului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050749">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050749"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050749">Şterge vot</a></div><span id="v91050749" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050749)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050749Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050749MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2018] ”Fecioara cu Pruncul” de Michelangelo, aflată pe mormântul Magnificului.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2018] Altarul Noii Sacristii. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050751">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050751"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050751">Şterge vot</a></div><span id="v91050751" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050751)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050751Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050751MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2018] Altarul Noii Sacristii.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2018] Giulianno, Duce de Nemour. Întreg sarcofagul. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050752">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050752"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050752">Şterge vot</a></div><span id="v91050752" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050752)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050752Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050752MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2018] Giulianno, Duce de Nemour. Întreg sarcofagul.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2018] Giulianno Duce de Nemour și alegoriile Ziua și Noaptea, de Michelangelo. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050753">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050753"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050753">Şterge vot</a></div><span id="v91050753" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050753)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050753Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050753MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2018] Giulianno Duce de Nemour și alegoriile Ziua și Noaptea, de Michelangelo.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2018] Lorenzo, Duce de Urbino, cu alegoriile Aurora și Amurgul (neterminată) de Michelangelo. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 31.01.19] - <span class="allrVotedi" id="av1050754">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1050754"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1050754">Şterge vot</a></div><span id="v91050754" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1050754)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1050754Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1050754MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2018] Lorenzo, Duce de Urbino, cu alegoriile Aurora și Amurgul (neterminată) de Michelangelo.
  foto mihaelavoicu [31.01.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [19] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.107587099075 sec