92555 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Florența şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
23.02.2019
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 7 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
275 eu/7 zile
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Ponte Vechio, Florența


  Urmare de aici

  De câte ori am pus piciorul în Florența, de fiecare dată am trecut și Ponte Vechio. Aflat la mică distanță de Galeriile Uffizi, după ce am ieșit din universul fantasticului patrimoniu deținut de acest muzeu, am căutat un moment de relaxare pentru a ne limpezi și așeza gândurile. Am ieșit la Arno, pe artera Lungarno Archibusieri, am luat un cornet cu înghețată și am privit podul ce arcuiește peste râu.

  Am privit un Arno liniștit, un Arno ce traversează întreaga provincie Toscana, ce udă și inundă orașele Florența și Pisa. Pare cuminte, dar ce ravagii a făcut în toamna lui 1966... când a ieșit din matcă și a măturat în cale producând imense daune. A intrat în case, în muzee, în spații publice, a ucis, a distrus opere de artă, a acoperit cu mâl și rezidii petroliere ambele maluri, ajungând pe alocuri chiar la 6-7m peste nivelul normal. A fost un dezastru. Și totuși, Ponte Vechio a rezistat.

  Am măsurat cu privirea lungimea podului de la un capăt la altul, cu încărcătura sa de case, ateliere, gherete, buticuri și Coridorul Vasari, acel pasaj acoperit, construit pe deasupra magazinelor, ce face legătura directă între Palazzo Vechio, prin Uffizi și fosta reședință a Ducilor de Toscana, Palazzo Pitti. Ponte Vechio se sprijină pe o fundație puternică din stâlpi zdraveni din piatră formând trei deschideri largi de la un capăt la altul al podului. Așa cum se vede azi, construcția datează din 1345.

  No, că mult noroc a avut acest pod! Îngeri binevoitori au vegheat la capetele sale. Napoleon în campania sa, a dat ordin să fie cruțat. În perioada de retragere a armatelor germane, când Florența a fost bombardată, însuși consulul german a dat ordin să fie cruțat. La revărsarea din 1966, viitura a primit ordin ca podul să fie cruțat!

  Am intrat pe pod, pe sub niște bolți ce susțin clădiri în care se află ateliere ale meșterilor aurari, stăpânii de necontestat ai podului. Ca și Ponte Rialto din Veneția, comercianții au ocupat podul încă de la început, această practică fiind comună în marile așezări europene din Evul Mediu. Ba, chiar și locuințe au ridicat peste ateliere și magazine.

  Astăzi, mărfurile expuse și comercializate sunt bijuterii din aur de toate categoriile, de la produse de serie la unicate, chiar și antichități. Și prețurile, sunt pe măsură!

  Ponte Vechio este poate cel mai aglomerat punct din oraș. Lume din toate colțurile pământului, muzicieni de ocazie, pictori, cumpărători, turiști, etc. După un prim rând de buticuri pe ambele laturi, în mijlocul podului se află o deschidere destul de largă, cu priveliști de ambele părți ale podului. După care, prăvăliile continuă de-o parte și alta, până la ieșirea spre Palazzo Pitti.

  În acest spațiu din mijloc, pe latura spre aval a râului, am admirat un frumos bust al sculptorului florentin, Benvenuto Cellini. Înconjurat ce un solid gard metalic, opera lui Raffaello Romanelli este protejată de asaltul tinerilor, care s-ar urca efectiv pe statuie, pentru un selfy. În schimb gardul a căzut victimă sutelor de lacăte de diverse forme și mărimi, prise de tinerii îndrăgostiți, care pe unde au găsit fiecare un locșor. Am înțeles că periodic lacătele sunt tăiate de administrația orașului, pentru a nu îngreuna inutil podul.

  Romanelli, cel care a sculptat la 1901 bustul lui Benvenuto Cellini, a fost și în serviciul Casei Regale a României. Ca o paranteză, aș aminti, câteva din lucrările sale aflate în țară:

  Monumentul Eroilor Sanitaridin București, statuile lui Mihail Kogălniceanu și Al. I. Cuza din Iași, Liderul Dorobanților din Turnu Măgurele sau Bustul din marmoră a Regelui Carol I de la Peleș. Alte lucrări ale sale se mai găsesc la Galați și Ploiești. Despre cea de la Ploiești, am auzit că ar fi fost a marelui industriaș și om politic Al. Scorțanu, dar cred că nu mai există.

  Pe cealaltă latură a podului, spre amonte, trece Culoarul Vasari sprijinit pe arcade în zona de mijloc și peste toate construcțiile aflate de la un capăt la altul al podului. De aici Arno și cheiurile sale oferă o priveliște romantică. Clădirile care se văd, în culori dulci, pastelate, ajungând până la 5-6 etaje, au fost ridicate în anii 50 după dezastrul produs de retragerea trupelor germane, când ambele maluri ale râului au fost bombardate. Multe din aceste construcții au ieșire direct la apă, precum palatele venețiene.

  Dacă veți călători și veți dori o amintire din Florența, o amintire cu valoare pentru tot restul vieții, atunci luați bijuterii din aur sau o simplă fotografie de pe Ponte Vechio.

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 23.02.2019 07:24:34

  Validat / Publicat: 23.02.19 08:36:34


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: diverse orașe din Italia
  • Alte destinații turistice prin care a fost: numai Europa
  VIZUALIZĂRI: 2061


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 30 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - DOINITA
  [23.02.19 09:00:57]
  » mesaj pers

     Frumos! Dupa ce am citit si am admirat pozele, dorinta de a revedea Florenta e mare si am inca multe de vazut in acest muzeu de pe malul raului, Arno! Felicitari si sa-ti fie de bine plimbarea!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [23.02.19 09:10:33]
  » mesaj pers

     @DOINITA: Merci, Doinița! Dacă ai citit la o cafea, atunci să-ți fie de bine și cafeaua!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [23.02.19 09:53:20]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu:

     Am văzut în multe poze Ponte Vechio, în cataloage sau în imagini din filme sau la TV, dar niciodată din atâtea unghiuri și cu atâtea informații despre el!

     Poza P01 este foarte frumoasă, cu florile din prim plan și pictorii amatori cu șevaletele lor! (m-a dus puțin cu gândul la Montmartre, în Paris!)

     Chiar mă întrebam cum de rezistă construcțiile din lateralele podului, credeam că sunt doar case de locuit, nu și magazine ale meșterilor aurari - în special!

     Nu știam nici de ieșirea din matcă a râului Arno, în 1966, și nici că sunt locuințe construite după 1950 pe unul din malurile râului.

     Datorită review-ului tău am aflat lucruri noi, pentru care îți mulțumesc!!!

     Cafeaua băută citindu-ți articolul a fost - parcă - mai bună, mai aromată! :*:*:*

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [23.02.19 13:19:44]
  » mesaj pers

     @doinafil: Mă bucur că ți-a plăcut reviewul meu, despre Ponte Vechio, Florența și îți mulțumesc!

     Și acum, pe unele clădiri stă marcat nivelul până la care a ajuns apa amestecată cu mâl, la inundația din 4 noiembrie 1966. Sincer, m-am îngrozit! Și totul a fost fulgerător, într-o noapte. Atunci s-au pierdut multe cărți și manuscrise, au fost inundate depozite ale Galeriilor Uffizi și foarte greu au fost recondiționate câteva crucifixuri de prin sec. al XV-lea.

     Să-ți fie de folos, cafeaua!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - DOINITA
  [23.02.19 16:39:23]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Cam așa a fost, dar mi-ar fi plăcut să beau cafeaua pe malul raului, Arno, printre florile din poza pusa de tine. Multumesc!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [23.02.19 16:59:55]
  » mesaj pers

     @DOINITA: Te asigur că nu vei avea răbdare să o bei pe îndelete. Florența ascunde atâtea comori, încât singură, vei zice: ”Hai la drum, că n-am timp de pierdut! ”

     Merci și te îmbrățișez!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - cristina47
  [23.02.19 18:36:22]
  » mesaj pers

     Frumos articol! Felicitari.

     "Romanelli, cel care a sculptat la 1901 bustul lui Benvenuto Cellini, a fost și în serviciul Casei Regale a României (...).

     Daca mergeti la Bellu, nu ratati "Doamna cu umbrela".

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [23.02.19 21:30:14]
  » mesaj pers

     @cristina47: Wow... chiar am planificată o vizită în vara asta la București, la Bellu. Aș fi tare curioasă să văd o fotografie măcar cu lucrarea respectivă.

     Mulțumesc pentru ecou și pentru aprecieri și pentru informația cu Bellu!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - cristina47
  [23.02.19 22:41:07]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Cu mult drag.

     http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=67348&d=cimitirul-monumental-bellu-serban-voda--bucuresti

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [23.02.19 23:48:19]
  » mesaj pers

     @cristina47: Am văzut, am citit, am admirat ”Doamna cu umbrela” de Romanelli.

     Felicitări, a fost superbă vizita la Bellu!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2018] Ponte Vechio, după ce am ieșit de la Uffizi -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056278">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056278"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056278">Şterge vot</a></div><span id="v91056278" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056278)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056278Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056278MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2018] Ponte Vechio, după ce am ieșit de la Uffizi
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2018] Ponte Vechio, în mai 2018 -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056279">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056279"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056279">Şterge vot</a></div><span id="v91056279" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056279)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056279Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056279MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2018] Ponte Vechio, în mai 2018
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2018] Pe Lungarno Archibusieri, până la intrarea pe pod. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056280">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056280"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056280">Şterge vot</a></div><span id="v91056280" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056280)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056280Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056280MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2018] Pe Lungarno Archibusieri, până la intrarea pe pod.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056281">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056281"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056281">Şterge vot</a></div><span id="v91056281" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056281)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056281Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056281MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056282">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056282"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056282">Şterge vot</a></div><span id="v91056282" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056282)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056282Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056282MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056283">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056283"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056283">Şterge vot</a></div><span id="v91056283" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056283)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056283Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056283MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P07 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Bustul lui Benvenuto Cellini. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056284">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056284"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056284">Şterge vot</a></div><span id="v91056284" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056284)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056284Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056284MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Bustul lui Benvenuto Cellini.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Încă nu sunt prea multe! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056285">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056285"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056285">Şterge vot</a></div><span id="v91056285" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056285)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056285Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056285MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Încă nu sunt prea multe!
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2018] Arno în amote. În capătul galeriei, ieșirea de la Uffizi -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056286">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056286"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056286">Şterge vot</a></div><span id="v91056286" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056286)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056286Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056286MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2018] Arno în amote. În capătul galeriei, ieșirea de la Uffizi
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2018] În amintirea celui care a salvat podul -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056287">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056287"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056287">Şterge vot</a></div><span id="v91056287" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056287)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056287Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056287MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2018] În amintirea celui care a salvat podul
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Locuințe peste ateliere și buticuri. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056288">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056288"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056288">Şterge vot</a></div><span id="v91056288" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056288)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056288Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056288MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Locuințe peste ateliere și buticuri.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Latura vestică, spre aval a râului Arno. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056289">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056289"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056289">Şterge vot</a></div><span id="v91056289" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056289)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056289Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056289MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Latura vestică, spre aval a râului Arno.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența și cheiurile sale -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056290">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056290"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056290">Şterge vot</a></div><span id="v91056290" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056290)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056290Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056290MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența și cheiurile sale
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Latura vestică, ieșirea spre Palatul Pitti -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056291">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056291"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056291">Şterge vot</a></div><span id="v91056291" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056291)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056291Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056291MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Latura vestică, ieșirea spre Palatul Pitti
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2018] Clădiri ridicate după anii 50 pe malul râului Arno, Florența -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056292">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056292"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056292">Şterge vot</a></div><span id="v91056292" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056292)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056292Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056292MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2018] Clădiri ridicate după anii 50 pe malul râului Arno, Florența
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2018] Pe Arno, în aval de Ponte Vechio. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056293">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056293"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056293">Şterge vot</a></div><span id="v91056293" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056293)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056293Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056293MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2018] Pe Arno, în aval de Ponte Vechio.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2018] Vecinul său, Ponte Santa Trinita. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056294">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056294"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056294">Şterge vot</a></div><span id="v91056294" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056294)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056294Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056294MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2018] Vecinul său, Ponte Santa Trinita.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2018] Poftim, la capăt de pod! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056295">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056295"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056295">Şterge vot</a></div><span id="v91056295" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056295)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056295Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056295MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2018] Poftim, la capăt de pod!
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Latura vestică. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056296">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056296"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056296">Şterge vot</a></div><span id="v91056296" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056296)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056296Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056296MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Latura vestică.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Imagine din Piazzale Michelangelo. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 23.02.19] - <span class="allrVotedi" id="av1056297">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1056297"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1056297">Şterge vot</a></div><span id="v91056297" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1056297)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1056297Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1056297MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2018] Pe Ponte Vechio, Florența. Imagine din Piazzale Michelangelo.
  foto mihaelavoicu [23.02.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.116326093674 sec