86149 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Florența şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
01.06.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 7 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
275 euro/persoană/7 nopți
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Spitalul Inocenților, Florența


  1294. Europa sfâșiată de războaie, holeră, ciumă și alte epidemii, secătuită de cruciade, trecută prin cutremure, erupții vulcanice și hoarde barbare, această Europă era lipsită de o populație tânără, în special de copii. Mai apoi, să nu uităm că o parte din aceștia erau racolați din teritoriile cucerite de armatele sultanilor, crescuți în cultul Coranului și trecuți apoi în rândul ienicerilor, pentru a lupta, poate chiar împotriva familiilor lor.

  Datorită împrejurărilor vitrege, a mizeriei și a imposibilității multor familii de a crește un copil, aceștia erau abandonați cu sutele.

  1294- momentul când, un copil începe a fi considerat o valoare.

  Și asta s-a petrecut la Florența, prima din Europa când, Consiliul General a delegat îngrijirea acestor „innocenti” unei puternice congregații din oraș, „Arte della Seta” sau Ghilda Mătăsarilor. Timp de mai bine de un veac, aceasta a oferit adăpost copiilor găsiți.

  Mai târziu, ghilda a primit dreptul de a construi, cu ajutorul municipalității, un edificiu destinat special orfanilor. Construcția a fost ridicat după planurile Bruneleschi, la 1440. Organizat după modelul mănăstirilor, avea o biserica, o sala de mese, una de rugăciune, o infirmerie, săli destinate vizitatorilor (femeile și bărbații aveau acces separat) și o sală de dormit.

  Primul orfan a fost lăsat aici pe 5 februarie 1445, la doar zece zile după deschiderea oficiala.

  Aici s-a oferit asistență socială pentru sute de mii de orfani, în cursul celor peste cinci secole de existență. Florenta a dovedit astfel, o viziune cu adevarat creștină și o mentalitate caritabilă fără egal, până la sfârșitul sec. al XIX-lea.

  La început, copiii nu erau încredințați direct personalului, ci abandonați într-un fel de bazin de piatra, sub fereastra unei camere unde se afla permanent o doică, pentru al prelua și alăpta. Mai târziu a fost deschisă o fereastră și niște trepte din piatră, fereastră prin care, copiii erau introduși și preluați. O copie a acestor bazine, sau poate originalele, se află în curtea interioară. Treptele și fereastra există.

  În 1476, spitalul găzduia 600 de copii abandonați, iar doua secole mai târziu, în 1647, o înregistrare oficială consemna prezența a 1091 copii orfani, dintre care 28 sugari, 21 doici, 40 preoți și călugări, restul copii deja măricei. Se estimează că în total, spitalul a găzduit peste 375.000 copii orfani! Totuși, molimile și-au spus cuvântul, rata mortalității, ajungând la un moment dat foarte mare.

  Băieții ajunși la adolescență erau încredințați breslei mătăsarilor și învățau sa țeasă sau sa se ocupe cu negoțul, fetele primeau o educație riguroasa și puteau chiar năzui la o partida buna.

  Muzeul ”Spedale degli Innocenti” se află în Piazza SS. Annunziata, prezintă o frumoasă logie cu arcade și câteva fresce, iar spațiul între arcade este ocupat de 10 medalioane lucrate de Andrea della Robbia, în teracotă smălțuită și prezintă prunci în fașă. La capătul nordic se află scările unde erau lăsați copiii abandonați. Două din aceste medalioane au fost recondiționate și acum se află în muzeu. Locul lor a fost luat de desene. Peste 2-3 ani, nu cred să mai fie unul lăsat la dispoziția intemperiilor.

  Muzeul a fost renovat și modernizat. Noi am beneficiat de Firenze Card, la costul de 72 euro, pentru 72 ore și vizitarea gratuită cu acces imediat la 72 muzee, plus transport gratuit pe toate traseele.

  Nu mi-a plăcut prezentarea muzeului. După modernizare, traseul acestuia este tapetat în întregime cu panouri de culoare neagră, atipică noțiunii de copil, indiferent de statutul acestuia.

  Una din încăperi prezintă fotografii din ultimii ani, cu personalul de deservire, sau ultimele documente în original. În altă încăpere au fost amenajate niște sertare suprapuse, pe care vizitatorul le deschide și care conțin elemente de identificare precum: o brățărică cu un număr de ordine, un rest de pânză sau o jumătate de medalion. Atunci m-a dus gândul la filmele în care, în final, personajele erau identificate prin unirea a două jumătăți de medalion. Probabil că mama copilului fiind o persoană înstărită, oferea acest medalion și jumătate din el îi aparținea. De ce nu-și creștea copilul? O fi fost din flori. Putea oricând să-l recupereze!

  Mulțumesc! Am scris acest review de Ziua Mondială a Copilului.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 01.06.2018 18:42:08

  Validat / Publicat: 02.06.18 04:59:08


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Veneția, Napoli, Siena, Milano, Ravenna, Pisa.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Numai Europa.
  VIZUALIZĂRI: 1720

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 1 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  28550 PMA (din 31 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - doinafil
  [02.06.18 09:26:56]
  » mesaj pers

     Ce inspirată ai fost să scrii acest articol chiar de ziua lor, a copiilor!

     Da, este un loc despre care n-am mai auzit. Din păcate se întâmplă ca abandonul copiilor să aibă o istorie îndelungată, ca a acestui „Spedale degli innocenti”.

     Nu comentez motivele de abandon, spun, doar, că „DA! ”-orașul Florența cu edilii și „mătăsarii” lui de atunci, într-o colaborare armonioasă au realizat un lucru lăudabil, umanitar, prin „adopția” acestor micuți.

     Felicitări, am votat cu drag!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [02.06.18 15:44:19]
  » mesaj pers

     @doinafil: Mulțumesc Doina, pentru cuvintele frumoase!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - crismis
  [03.06.18 10:13:48]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Îmi amintesc destul de bine de acest loc, deși am vizitat Florența pe repede-înainte. Știu că citisem la vremea aceea povestea și m-a impresionat, am zis să mă opresc măcar câteva minute în fața edificiului, n-aveam timp să-l vizitez cu simț de răspundere. Țin minte însă medalioanele cu bebeluși, dar și fereastra prin care erau copiii preluați și îngrijiți în interior.

     Foarte frumoasă prezentare, felicitări! Și fotografiile pe măsură (ca de obicei) ! :)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [03.06.18 10:52:07]
  » mesaj pers

     @crismis: Merci Cris, l-am postat de Ziua Copilul.

     Și bebelușii abandonați cred că pot avea un locșor pe AFA, fie el, cât de mic.

     Nu eu, EI îți mulțumesc pentru vizită și vot!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - tata123
  [04.06.18 10:20:43]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Interesant, impresionant, inedit. Mulțumim pentru acest articol postat chiar de 1 Iunie.

     Cruciadele au constituit, pe lângă scopul lor militar și ideologic, un contact direct între Occident și Orient, contact soldat cu numeroase consecințe în plan politico-social, economic și cultural. Medicina a fost unul din domeniile care au avut de câștigat de pe urma cruciadelor - în Europa s-au înmulțit spitalele și institutele de binefacere întemeiate de mănăstiri, unele având drept model de organizare spitalele din regatul Ierusalimului, mai ales cele aflate sub patronajul ordinului ospitalier.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - mishu
  [10.06.18 21:41:04]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Un articol deosebit, felicitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [20] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2018] Fațada Muzeului Inocenților din Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970934">Şterge vot</a></div><span id="v9970934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2018] Fațada Muzeului Inocenților din Florența.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAY-2018] ”Spedale degli Innocenti”, Firenze. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970935">Şterge vot</a></div><span id="v9970935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2018] ”Spedale degli Innocenti”, Firenze.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2018] Copiii lui Andrea della Robbia. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970937">Şterge vot</a></div><span id="v9970937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2018] Copiii lui Andrea della Robbia.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAY-2018] Din copiii lui Andrea della Robbia. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970938">Şterge vot</a></div><span id="v9970938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2018] Din copiii lui Andrea della Robbia.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2018] Scara și fereastra prin care copiii erau preluați. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970939">Şterge vot</a></div><span id="v9970939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2018] Scara și fereastra prin care copiii erau preluați.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2018] Cupolă la intrarea în Biserica Inocenților -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970940">Şterge vot</a></div><span id="v9970940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2018] Cupolă la intrarea în Biserica Inocenților
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2018] O frumoasă ”Bunavestire” lucrată de Luca della Robbia. La intrarea în Biserica Inocenților. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970941">Şterge vot</a></div><span id="v9970941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2018] O frumoasă ”Bunavestire” lucrată de Luca della Robbia. La intrarea în Biserica Inocenților.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2018] Curtea interioară a edificiului. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970942">Şterge vot</a></div><span id="v9970942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2018] Curtea interioară a edificiului.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2018] Se păstrează cădițele în care, copiii erau depuși. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970943">Şterge vot</a></div><span id="v9970943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2018] Se păstrează cădițele în care, copiii erau depuși.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2018] ”Copil în feșe” emblema instituției. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970944">Şterge vot</a></div><span id="v9970944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2018] ”Copil în feșe” emblema instituției.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2018] Conținutul unui sertar. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970945">Şterge vot</a></div><span id="v9970945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2018] Conținutul unui sertar.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2018] Conținutul altui sertar, cu jumătate de monedă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970946">Şterge vot</a></div><span id="v9970946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2018] Conținutul altui sertar, cu jumătate de monedă.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2018] În Muzeu. ”Madona cu copilul” de Benedetto di Maiano. Stuc, 1470 -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970947">Şterge vot</a></div><span id="v9970947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2018] În Muzeu. ”Madona cu copilul” de Benedetto di Maiano. Stuc, 1470
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2018] În Muzeu. ”Madona cu copilul” Teracotă smălțuită, 1450, autor Lucca de la Robbia, tatăl lui Andrea della Robbia. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970948">Şterge vot</a></div><span id="v9970948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2018] În Muzeu. ”Madona cu copilul” Teracotă smălțuită, 1450, autor Lucca de la Robbia, tatăl lui Andrea della Robbia.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2018] În Muzeu. Fotografie de epocă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970949">Şterge vot</a></div><span id="v9970949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2018] În Muzeu. Fotografie de epocă.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2018] O altă expunere, la vizita din 2015. Înainte de modernizare. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970953">Şterge vot</a></div><span id="v9970953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2018] O altă expunere, la vizita din 2015. Înainte de modernizare.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2018] Fotografie de epocă. Copiii erau alăptați. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970955">Şterge vot</a></div><span id="v9970955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2018] Fotografie de epocă. Copiii erau alăptați.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAY-2018] Explicații date în Muzeu, înainte de modernizare. Documentele ultimilor doi copii. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970957">Şterge vot</a></div><span id="v9970957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAY-2018] Explicații date în Muzeu, înainte de modernizare. Documentele ultimilor doi copii.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAY-2018] Medalion Andrea della Robbia, 1487, ”Copil în feșe”. Teracotă glazurată. <p> Exponat recondiționat și aflat în Muzeu. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970960">Şterge vot</a></div><span id="v9970960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAY-2018] Medalion Andrea della Robbia, 1487, ”Copil în feșe”. Teracotă glazurată.

  Exponat recondiționat și aflat în Muzeu.

  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAY-2018] ”Copil în feșe” de Andrea della Robia, aflat în Muzeu. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 01.06.18] - <span class="allrVotedi" id="av970964">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv970964"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=970964">Şterge vot</a></div><span id="v9970964" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(970964)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f970964Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e970964MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAY-2018] ”Copil în feșe” de Andrea della Robia, aflat în Muzeu.
  foto mihaelavoicu [01.06.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.119138002396 sec