#E#D
85396 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Bisericile Florenței

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.04.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 5 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
197 euro/persoană/5 nopți
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 6

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Cappella Brancacci Florența. Punctul 0 al Renașterii.


  Urmare de aici

  Capela aparține bisericii Santa Maria del Carmine și a fost pe ”lista mea” din Florența anului 2016. Îmi place să spun Florența anului... pentru că această minunăție a Europei merită pe deplin mai multe deplasări în ani diferiți, pentru a cuprinde splendidele sale comori care, periodic sunt supuse restaurării.

  Biserica se află pe malul stâng al râului Arno, în Oltrarno și întregește triunghiul Santo Spirito, San Frediano in Cestello, Santa Maria del Carmine, în zona anticarilor și a meșteșugarilor florentini.

  Cappella Brancacci aparține bisericii Santa Maria del Carmine. Se numește și " Capela Sixtină a Renașterii timpurii" pentru ciclul său de pictură, printre cele mai faimoase ale perioadei de început a renașterii.

  Construcția capelei a fost comandată de Felice Brancacci, un bogat om florentin, un fel de consilier al Florenței pe probleme comerciale în Egipt. Aceasta a început a fi ridicată în 1386, adăugată în transeptul sudic a bisericii carmelite a cărei piatră de temelie a fost pusă de un grup de călugări din Pisa, care au înființat Biserica Fecioarei de la Muntele Carmel la 1268. Lucrările au fost terminate târziu, în sec al XV-lea.

  Un incendiu devastator a izbucnit în 1771, distrugând interiorul bisericii. Doar vechea Sacristie (cu frescele din secolul al XV-lea), Cappella Brancacci și Cappella Corsini (1675-1683), au fost cruțate. În decursul câtorva ani, biserica a fost complet renovată în stilul baroc târziu, dobândind aspectul pe care îl are și astăzi.

  Mergând pe jos de la Biserica Ognisanti, unde am umblat după o ”Cină de taină” a lui Ghirlandaio, dar care era închisă publicului, după ce am traversat râul Arno pe Ponte Vespucci, am ajuns la unul din colțurile acelui triunghi și anume la Biserica San Frediano in Cestello. Construită în sec al XVII-lea, cu o impunătoare cupolă și un frumos baroc interior, domină râul Arno și cartierul meșteșugăresc din jur. De aici, pe Borgo san Frediano, mărginit de mici centre meșteșugărești, magazine și boutiquri cu tot felul de mărunțișuri, care nu fac altceva decât a te opri din drum, am intrat în Piazza del Carmine. Punct ochi, punct lovit.

  Doream nespus să văd Capela Brancacci și asta datorită serialului ”Dictatura Culturii” publicat cu un an înaintea plecării mele la Florența, publicat în presa scrisă, de istoricul Sever Voinescu care, spune așa:”... cine merge la Florența... nu are voie să nu vadă Capela Brancacci”. Just!

  Piazza și Basilica Santa Maria del Carmine nu sunt spectaculoase, motiv pentru care nici nu atrag prea multă lume și asta cred că place celor care aprofundează frumosul în liniște. Biserica nu este inclusă în circuitele turistice, chiar dacă pictura sa este de o imensă valoare artistică. Poate chiar pentru a o proteja!

  Biserica, de un stil baroc târziu, are formă de navă, cu un tavan superb și două abside în formă de cruce, în capătul cărora se află Cappella Corsini în stânga și Cappella Brancacci în dreapta. Cea din urmă se vizitează separat: Se iese afară din biserică pe aceiași ușă pe unde s-a intrat, se face la stânga, se circulă pe lângă campanilă, se intră la biglieteria (prețul este derizoriu), se intră într-un culoar, apoi într-un vestibul, se intră în capela propriu-zisă și apoi se minunează! Păcatul meu să fie dacă nu era nimeni și semnul de interdicție foto, prezent!

  Masaccio și Masolino sunt autorii minunatelor fresce din micuța Capelă. Masaccio, pe numele său adevărat Giovanni di Simone a trăit în sec al XV-lea. Venea dintr-o familie înstărită dar rămâne orfan de tată la 5 ani. Nu se știe unde a deslușit tainele picturii, însă la vârsta de 17 ani era deja în breasla acestora din Florența. Deși a murit tânăr, geniul său a făcut să devină un artist desăvârșit, sigur pe volume și spații, lumini și umbre, culoare, perspectivă, profunzime, într-un cuvânt tot ce era nou în pictură la vremea aceia.

  Împreună cu prietenul său Masolino da Panicale, cu 15 ani mai mare ca el, vor picta Capela, comandă pe care o primise deja cel de al doilea. Registrele de sus sunt pictate de Masolino singur, care, la primirea altei comenzi pleacă în Ungaria iar registrele de jos for fi lucrate de Masaccio. Nici el nu va termina lucrarea pentru că a plecat la Roma unde a și murit. Mult mai târziu, la 1480 Folippo Lippi o va finaliza.

  Tema evanghelică a întregii capele, este Viața Sf. Petru. Valoarea artistică a întregului ansamblu constă tocmai în forța narativă a faptelor Sf. Petru, precum niște ”povești pictate”, dar care ”seamănă mult cu ce se va picta sute de ani după el” (Andrei Pleșu)

  Peretele stâng prezintă în registrul superior pe ”Adam și Eva în Paradis”, ”Plata tributului”, ”Predica Sf. Pertu”, iar în registrul de jos ”Sf. Petru în închisoare primește vizita Sf. Paul”, ”Învierea fiului lui Theophile” și ”Umbra Sf. Petru vindecă bolnavi”

  Peretele din dreapta prezintă în registrul superior ”Botezul neofiților” (sau a catehumenilor, adică a celor care au învățat din vreme credința creștină), ”Vindecarea infirmului și aducerea la viață a Tabithei” și ”Adam și Eva. Tentația”. În registrul inferior ”Distribuția banilor și moartea lui Anania”, ”Crucificarea Sf. Petru și Disputa cu Simon Magul” și ultima, ”Sf. Pertu eliberat din închisoare”.

  Este o splendoare! După ce am văzut-o, zic și eu ca istoricul Sever Voinescu: Nu treceți prin Florența, fără a priponi caii la Capela Brancacci. Este minunea Renașterii!

  Mulțumesc.

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 14.04.2018 18:55:25

  Validat / Publicat: 14.04.18 19:35:41


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: da
  • Alte destinații turistice prin care a fost: fără importanță
  VIZUALIZĂRI: 1047


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27650 PMA (din 29 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - webmasterX
  [14.04.18 19:35:29]
  » mesaj pers

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Bisericile Florenței, FIRENZE (FLORENŢA)" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [14.04.18 19:45:58]
  » mesaj pers

     @webmasterX: Am probleme cu postarea pozelor. Nu am terminat reviewul

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - ilinca59*
  [14.04.18 21:27:54]
  » mesaj pers

     In mod telepatic, astazi am citit despre aceasta capela. Miraculos a fost salvata de la distrugere de doua ori. Academia Florentei a vorbit despre vizitele dese ale lui Michelangelo, Leonardo si Raphael, asa incat bogata familie Feroni a renuntat la planul unei renovari in stil baroc. Pozele sunt unice!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [14.04.18 21:39:51]
  » mesaj pers

     @ilinca59: Merci pentru comentariu! Da, mari personalități ale renașterii au vizitat capela. Multe alte amănunte nu le-am mai scris pentru că nu-mi plac reviewurile prea lungi.

     Numai bine!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - doinafil
  [15.04.18 10:20:29]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Doamne, câte locuri frumoase are Florența! De câte ori citesc articolele tale despre Florența, îmi propun să ajung și acolo! (și nu numai atunci).

     Dar, uite (!), nu știu cum se face că nici anu* ăsta n-o pot face.

     Am programat, deja, vacanțele pe anul acesta. Cine știe (?!), poate la anu* vom reuși.

     Mi-au plăcut și pozele și articolul, pentru care te felicit!

     Am votat cu drag, și-ți urez să ai o zi frumoasă!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [15.04.18 14:34:00]
  » mesaj pers

     @doinafil: Merci, Doina! Mă crezi că în luna mai merg pentru a nu știu a câta oară la Florența, din trei motive? 1. Mi-a mai rămas încă ”nevăzute”. 2. Am găsit foarte convenabil (avion, cazare3*central,cu m.d. 280 euro o săptămână) și 3. Merg cu două prietene, din care una nu a fost niciodată, cealaltă a pierdut două ocazii din motiv de sănătate.

     Va trebui musai, la anu* să pleci. Erai bună de luat acum, cu noi!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - doinafil
  [15.04.18 20:17:09]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Mulțumesc pentru răspuns, Mihaela!

     Dacă am prinde și noi o ocazie ca a ta, pentru luna mai, (sau chiar mai devreme/târziu), am merge și noi, dar ar trebui să știm ce agenție de turism oferă un preț așa de bun! Știu că trebuie să facem rezervare mai din timp, cum am făcut și pentru Roma, anul trecut. N-ar fi o problemă, oricum noi rezervăm de la un an la altul excursiile în afară.

     Te felicit că ești perseverentă în ceea ce vrei să vezi și să bifezi că ai „fumat” la Florența! (iartă-mi, te rog, jargonul, noi îl foloseam des în liceu pentru lucrurile despre care nu mai aveam de spus nimic).

     Îți urez să ai timp frumos, să vezi cât mai mult și să vii sănătoasă înapoi ca să ne povestești!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
  - profesor73
  [29.08.18 09:55:38]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Am citit cu mare placere cele trei articole despre perlele Florentei. Am fost acolo anul trecut, dar nu am reusit sa vizitam decat obiectivele "forte", avand norocul de a sta in plin centru cultural. Vom pune pe lista si perlele mai mici amintite de dv. pentru eventuale vizite viitoare. Toscana ne-a fermecat, sunt foarte multe localitati de vizitat acolo. De Toscana ne-am amintit si in timpul vizitei de anul acesta la Jidvei, ... au ceva in comun!

     Votat cu drag!

     Sanatate!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [29.08.18 10:31:16]
  » mesaj pers

     @profesor73: Mulțumesc mult! Am nouă articole despre Florența și acum îl ”pritocesc” pe al zecilea.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - profesor73
  [29.08.18 12:04:53]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Le voi cauta si ma voi documenta pentru eventuale vizite viitoare in Toscana.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [17] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAY-2016] Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958352">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958352"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958352">Şterge vot</a></div><span id="v9958352" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958352)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958352Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958352MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAY-2016] Florența.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P02 [MAY-2016] Basilica San Frediano in Cestello, Florența -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958353">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958353"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958353">Şterge vot</a></div><span id="v9958353" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958353)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958353Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958353MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAY-2016] Basilica San Frediano in Cestello, Florența
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAY-2016] Cupola Bisericii San Frediano in Cestello, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958354">Şterge vot</a></div><span id="v9958354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAY-2016] Cupola Bisericii San Frediano in Cestello, Florența.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [MAY-2016] Piazza del Carmine, Florența -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958355">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958355"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958355">Şterge vot</a></div><span id="v9958355" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958355)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958355Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958355MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAY-2016] Piazza del Carmine, Florența
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAY-2016] Altarul Basilicii Santa Maria del Carmine, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958356">Şterge vot</a></div><span id="v9958356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAY-2016] Altarul Basilicii Santa Maria del Carmine, Florența.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAY-2016] Capela Corsini. Basilica Santa Maria del Carmine, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958357">Şterge vot</a></div><span id="v9958357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAY-2016] Capela Corsini. Basilica Santa Maria del Carmine, Florența.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAY-2016] Santa Maria del Carmine. Nava centrală, spre intrarea în Biserică. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958358">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958358"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958358">Şterge vot</a></div><span id="v9958358" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958358)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958358Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958358MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAY-2016] Santa Maria del Carmine. Nava centrală, spre intrarea în Biserică.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAY-2016] Tavanul Bisericii Santa Maria del Carmine, Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958359">Şterge vot</a></div><span id="v9958359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAY-2016] Tavanul Bisericii Santa Maria del Carmine, Florența.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAY-2016] Capella Brancacci. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958360">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958360"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958360">Şterge vot</a></div><span id="v9958360" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958360)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958360Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958360MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAY-2016] Capella Brancacci.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAY-2016] Latura stângă a Capelei Brancacci. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958361">Şterge vot</a></div><span id="v9958361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAY-2016] Latura stângă a Capelei Brancacci.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAY-2016] Latura stângă a Capelei Brancacci. ”Plata tributului” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958362">Şterge vot</a></div><span id="v9958362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAY-2016] Latura stângă a Capelei Brancacci. ”Plata tributului”
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAY-2016] Învierea fiului lui Theophil. Capela Brancacci -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958363">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958363"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958363">Şterge vot</a></div><span id="v9958363" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958363)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958363Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958363MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAY-2016] Învierea fiului lui Theophil. Capela Brancacci
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAY-2016] peretele din dreapta al capelei. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958372">Şterge vot</a></div><span id="v9958372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAY-2016] peretele din dreapta al capelei.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAY-2016] Capela Brancacci Vindecarea infirmului -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958375">Şterge vot</a></div><span id="v9958375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAY-2016] Capela Brancacci Vindecarea infirmului
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAY-2016] Crucifierea lui Sf. Petru, Capela Brancacci -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958376">Şterge vot</a></div><span id="v9958376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAY-2016] Crucifierea lui Sf. Petru, Capela Brancacci
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAY-2016] Învierea Tabithei. Capela Brancacci, Florența -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958378">Şterge vot</a></div><span id="v9958378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAY-2016] Învierea Tabithei. Capela Brancacci, Florența
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAY-2016] Disputa lui Petru cu Simon Magul. Capela Brancacci. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 14.04.18] - <span class="allrVotedi" id="av958380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv958380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=958380">Şterge vot</a></div><span id="v9958380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(958380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f958380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e958380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAY-2016] Disputa lui Petru cu Simon Magul. Capela Brancacci.
  foto mihaelavoicu [14.04.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [17] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.120374917984 sec