83936 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Bisericile Florenței

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.01.2018
DE
Avatar mihaelavoicu
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploieşti
înscris/ă în 06.08.17
MEMBRU: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 4 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
150 euro/persoană/4 nopți(în 2015)
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Baptisteriul din Florența - o perlă a creștinătății


  Urmare de aici

  Am rămas fără grai în fața ușilor Baptisteriului din Florența când, în 1986, cu mare greutate am scos capul din Sațialisticeskii Lagăr și am adăstat câteva ore în acest oraș, pentru că eram în stare să cuprindem în brațe, dacă se putea toată Italia! Am alergat besmetici de la un oraș la altul mergând numai pe Via Normale, nu pe Autostradă. De ce? Păi una că nu vedeam mare lucru de pe autostradă și apoi, dolarii, cei numărați în fiecare seară fir cu fir!

  Am revenit la Florența în 2014,2015 și 2016. Situația era schimbată pentru noi, dar ușile Baptisteriului, tot acolo le-am găsit. Florența la pas... nu e posibil! La fiecare pas ceva te trage.

  Astăzi m-am oprit asupra Baptisteriului din Florența, pentru că este Boboteaza, ziua Botezului Domnului, și aceste Baptisterii la catolici sunt închinate Sf. Ioan Botezătorul. Nu sunt catolică, dar admir tot ce e frumos, cu excepția celui de proveniență arabă. Nu-mi pot explica!

  Clădirea este una din cele mai vechi din Florența și se află în fața Domului Santa Maria del Fiore. La origini se crede că a fost un templu păgân, probabil ridicat de romani în cinstea zeului războiului, Marte. Ultimele cercetări arată că ar fi fost ridicat pe locul unei case ce avea un pavaj din mozaic.

  Actuala clădire se crede că ar fi din secolele IV - V, forma sa este octogonală, are un diametru de 25 m. și îmbrăcată în marmoră albă de Carrara și verde de Prato. Cupola este octogonală, acoperită cu alta în formă piramidală.

  Construcția a fost renovată și a devenit creștină în timpul domniei împăratului Constantin, primul împărat roman convertit la creștinism. Există dovezi scrise din secolul al IX-lea cum că, acest edificiu era o Basilică dedicată Sf. Ioan Botezătorul, apoi mărită și înfrumusețată. În primul rând în interior pereții au fost acoperiți cu marmură de culoare verde și albă cu desene și modele geometrice, apoi în secolul al XII-lea exteriorul a fost acoperit cu plăci din marmură tot albă și verde și mai apoi adăugată cupola piramidală.

  Dar cele mai frumoase adăugiri au fost mozaicurile din secolul al XIII-lea.

  Mai târziu au fost adăugate superbele uși din bronz. Acestea au fost sponsorizate de breasla comercianților de lână.

  Baptisteriul are 3 uși de intrare, numai una fiind funcțională, prin care se face intrarea în incintă. Toate cele 3 sunt ”oferite” turiștilor, fotografiate și răsfotografiate, deși sunt copii ale celor originale aflate în Museo delle Opera del Duomo din apropiere.

  Ușile din partea de sud au fost lucrată de Andrea Pisano între 1330-1336. Acestea au 28 casete și în partea sa de sus scrie ”M-a făcut Andrea Pisano”. Aceste casete înfățișează scene din viața Botezătorului. Casetele se citesc de sus în jos, întâi partea stângă a ușii, apoi cea dreaptă.

  Ușile din partea de nord au fost proiectate de Lorenzo Giberti, iar cele din est, așa numitele Porți ale Paradisului au fost executate de același Giberti între 1425-1452. Această poartă se află vis-a-vis de intrarea vestică a Domului Santa Maria del Fiore. Superba Poartă prezintă scene din Vechiul Testament. Sunt 10 casete aurite înconjurate de busturi ale profeților și undeva, chiar un self portret Ghiberti. Aceste casete se citesc de jos în sus începând cu latura stângă apoi cu cea dreaptă.

  La numai 3 ani de la finalizarea lucrărilor acestor uși Lorenzo Giberti încetează din viața. Îi rămâne faima de a fi unul din cei mai mari sculptori și aurari, cel care a creat cele mai prețioase uși despre care Michelangelo a spus că, ”Sunt atât de minunate că ar putea împodobi Porțile Paradisului”.

  Am intrat în Baptisteriu în anul 2014 și apoi în 2016. De fiecare dată când intru într-un edificiu despre care știu că bolta este mozaicată sau altfel împodobită, studiez și fotografiez mai întâi tot ce este în jur, fixez aparatul foto pe arabescurile mozaicurilor de pe paviment, apoi trag aer în piept, închid ochii și ridic capul spre tavan. Deschid ochii! Wau! Bolta este acoperită în întregime cu mozaicuri aurite ce-ți taie răsuflarea, rămân uluită de admirație! Scenele biblice din viața lui Ioan se succed conform Noului Testament. Ai tendința de a le desluși pe fiecare în parte. Am văzut tineri așezați jos, pe spate și fotografiind cm cu cm.

  Baptisteriul este o nestemată a orașului Florența. De o minuțiozitate și un rafinament greu de imaginat aceste mozaicuri din secolul al XIII-lea, sunt de o frumusețe aparte. Cum să nu te cuprindă un frison la vederea lor! Ele prezintă scene din viața lui Iisus, a Fecioarei Maria și a Sf. Ioan Botezatorul.

  Mulțumesc!

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de mihaelavoicu in 06.01.2018 13:36:35

  Validat / Publicat: 06.01.18 15:22:57


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA. A mai fost în/la: Roma, Napoli, Veneția, Milano, Ravenna.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: multe
  VIZUALIZĂRI: 1800


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27200 PMA (din 28 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de mihaelavoicu? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Michi
  [06.01.18 21:08:35]
  » mesaj pers

     Frumos şi complet scris. Cât despre poze sunt excepţionale ca şi claritate. Par în relief. Ia să te iau la întrebări. Unde ai fost până acum Mihaelavoicu? Să vizitezi Florenţa din 2014 şi să te înscrii pe AFA în 2017? Cum ştiu că ai enorm de multe poze şi ai făcut multe călătorii, ia şi recuperează! (imi permit să scriu aşa datorită diferenţei de vârstă şi ca să-mi atribui şi eu un mic merit, că am remarcat-o în grupul Prieteni şi am insistat să se înscrie pe AFA)

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - ilinca59*
  [06.01.18 22:16:21]
  » mesaj pers

     V—ati dezlantuit! Foarte frumos scris si documentat! Multumesc. Cristina

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [06.01.18 22:34:08]
  » mesaj pers

     @Michi: Mulțumesc pentru cuvintele frumoase! și pentru sfaturi! Omul cât trăiește, învață! Eu am învățat să tac.

     Nu promit nicio recuperare. Ce să recuperez?

     Trebuie să-mi găsesc o liniște interioară să leg două vorbe. Trebuie să ai o anumită stare sufletească pentru a te exprima, altfel nu iese nimic. Nu mai departe decât azi, abia terminai reviewul cu Baptisteriul că aflai o veste înfiorătoare la unul din amicii de pe Facebook. Am fost așa bulversată că am făcut greșeli pe care le-am observat abia după publicare. Nu știam ce să fac. În final am rezolvat cu domnia sa web-ul, după ce deja 4-5 ușeri văzuse.

     Cu alte cuvinte, când am inspirație pun mâna pe pix, când nu, pe andrele sau croșetă. Iar la căsuța de la țară, nu mai spun, pun mâna pe coasă (vara). Mulțumesc pentru ecou, sunteți o drăguță!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
  - mihaelavoicu
  [06.01.18 22:40:28]
  » mesaj pers

     @ilinca59: Wau...

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Dan&Ema
  [07.01.18 09:22:49]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu:

     Superbonus si La multi Ani!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [14.01.18 22:11:41]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Minunat, felcitari, votat cu mare drag.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [23] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [MAR-2015] Porțile de est ale Baptisteriului din Florența. ”Porțile Paradisului” -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935202">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935202"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935202">Şterge vot</a></div><span id="v9935202" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935202)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935202Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935202MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [MAR-2015] Porțile de est ale Baptisteriului din Florența. ”Porțile Paradisului”
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [MAR-2015] Una din casetele Porților Paradisului. Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935203">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935203"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935203">Şterge vot</a></div><span id="v9935203" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935203)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935203Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935203MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [MAR-2015] Una din casetele Porților Paradisului. Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [MAR-2015] Casetă a Porții Paradisului. Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935204">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935204"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935204">Şterge vot</a></div><span id="v9935204" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935204)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935204Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935204MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [MAR-2015] Casetă a Porții Paradisului. Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]  P04 [MAR-2015] Poarta de intrare în Baptisteriu. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935205">Şterge vot</a></div><span id="v9935205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [MAR-2015] Poarta de intrare în Baptisteriu.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [MAR-2015] Una din casetele porții lui Andrea Pisano. Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935206">Şterge vot</a></div><span id="v9935206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [MAR-2015] Una din casetele porții lui Andrea Pisano. Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [MAR-2015] Una din casetele Andrea Pisano a Baptisteriului din Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935207">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935207"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935207">Şterge vot</a></div><span id="v9935207" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935207)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935207Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935207MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [MAR-2015] Una din casetele Andrea Pisano a Baptisteriului din Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [MAR-2015] Interiorul Baptisteriului din Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935208">Şterge vot</a></div><span id="v9935208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [MAR-2015] Interiorul Baptisteriului din Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [MAR-2015] Interior Baptisteriu Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935209">Şterge vot</a></div><span id="v9935209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [MAR-2015] Interior Baptisteriu Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [MAR-2015] Lumină în Baptissteriul din Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935210">Şterge vot</a></div><span id="v9935210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [MAR-2015] Lumină în Baptissteriul din Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [MAR-2015] Aproape toată cupola. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935211">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935211"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935211">Şterge vot</a></div><span id="v9935211" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935211)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935211Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935211MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [MAR-2015] Aproape toată cupola.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [MAR-2015] Părți din peretele interior și cupolă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935212">Şterge vot</a></div><span id="v9935212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [MAR-2015] Părți din peretele interior și cupolă.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [MAR-2015] Baptisteriul din Florența. Jumătate cupolă. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935213">Şterge vot</a></div><span id="v9935213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [MAR-2015] Baptisteriul din Florența. Jumătate cupolă.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [MAR-2015] Cupola văzută din alt unghi. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935214">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935214"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935214">Şterge vot</a></div><span id="v9935214" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935214)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935214Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935214MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [MAR-2015] Cupola văzută din alt unghi.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [MAR-2015] Întreaga cupolă a Baptisteriului din Florența. Mozaicuri de o frumusețe rară! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935215">Şterge vot</a></div><span id="v9935215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [MAR-2015] Întreaga cupolă a Baptisteriului din Florența. Mozaicuri de o frumusețe rară!
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [MAR-2015] Vedem ce ne așteaptă la judecată!!! -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935216">Şterge vot</a></div><span id="v9935216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [MAR-2015] Vedem ce ne așteaptă la judecată!!!
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [MAR-2015] Interior Baptisteriu. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935217">Şterge vot</a></div><span id="v9935217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [MAR-2015] Interior Baptisteriu.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [MAR-2015] Mozaic de paviment. Baptisteriu Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935218">Şterge vot</a></div><span id="v9935218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [MAR-2015] Mozaic de paviment. Baptisteriu Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [MAR-2015] ”Dantelă” -rozeta cu zodii. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935219">Şterge vot</a></div><span id="v9935219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [MAR-2015] ”Dantelă” -rozeta cu zodii.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [MAR-2015] Ioan Botezătorul -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935220">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935220"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935220">Şterge vot</a></div><span id="v9935220" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935220)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935220Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935220MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [MAR-2015] Ioan Botezătorul
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [MAR-2015] ”Dantela” Baptisteriului din Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935221">Şterge vot</a></div><span id="v9935221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [MAR-2015] ”Dantela” Baptisteriului din Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P21 [MAR-2015] Cristelnița Baptisteriului. Florența. -- foto by <b>mihaelavoicu</b> [uploaded 06.01.18] - <span class="allrVotedi" id="av935222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv935222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=935222">Şterge vot</a></div><span id="v9935222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(935222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f935222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e935222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [MAR-2015] Cristelnița Baptisteriului. Florența.
  foto mihaelavoicu [06.01.18]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.112285137177 sec