#I#D
83298 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Sucevița

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.11.2017
DE
Avatar RossoNerro
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN București
înscris/ă în 09.08.10
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

“Poarta cea strâmtă” - “Calea care duce la viață”


Urmare de aici

Mănăstirea Suceviţa

Plecând din Putna am hotărât sa ajungem și la Mănăstirea Suceviţa. Aceasta este situată la 19 km sud-vest de Radauți, pe DN 17A.

Ca să ajungeți din Putna până la Sucevița (~35 km) veți parcurge următorul traseu: Putna – Bivolaria – Vicovul de jos (popas pentru shopping) – Voitinel – Marginea (iar popas pentru shopping) – Sucevița. Aceasta este foarte vizibilă de pe șosea, fiind situata pe partea stanga a DN 17A.

Visavis de mănăstire se află o parcare, folosiți-o cu încredere nu costă nimic. Mai nou în parcare s-a amenajat un local foarte arătos dar cam scump. Coordonatele GPS cu latitudine 47.78 și longitudine 25.72.

O dată ce ați parcat, traversați DN 17A, vă indreptați pe aleia pietruită ce duce la Mănăstirea Suceviţa. Pe partea stanăa veți fi întâmpinați de către o măicuță (de la o altă mănăstire) cu rugămintea de a ajuta sfântul lăcaș, contra unei sume modice (5 lei) vă va trece în pomelnic (acatist) pe toți membri familiei în viață sau adormiți. Acesta măicuță e de cand “lumea” în zonă (am intalnit-o de 3 ori în ultimii 10 ani). Rămâne la latitudinea fiecăruia, ce și cum.

Biserica Mănăstirii Suceviţa cu hramul “Învierea Domnului” a fost ctitorită înainte de anul 1581 de către Teodosie Barbovschi, de către fratii Movila (Irimia, Simion şi Gheorghe Movilă), boieri bogați și influenți și una din fiicele lui Petru Rares.

Biserica este singurul lăcaş de cult pictat, care nu a fost fondat de către un prinţ conducător, deşi familia Movilă era urmaşă a lui Petru Rareş din partea maternă. Pentru fraţii Movilă, a construi şi a picta o biserică ce se aseamănă îndeaproape cu edificiile pe care strămoşii le-au întemeiat cu decenii înainte era o formă de a se declara parte a liniei conducătoare care pornea de la Ştefan cel Mare.

Biserica se încadrează în categoria edificiilor de cult de plan tricon, în formă de cruce, cu abside circulare, și prezintă compartimentarea caracteristică unei necropole familiale: altar, naos, gropniță, tainiță, pronaos, pridvor închis, la care se adaugă câte un pridvor deschis, rectangular.

Clădirile monahale actuale se învecinează cu peretele estic al Manastirii. Partea din centru este originală, iar locuinţele, în afară de celulele măicuţelor, sunt reprezentate de un muzeu cu broderii, manuscrise, obiecte religioase şi icoane. Biserica Învierii, deşi construită după modelul clasicelor biserici moldoveneşti, arată prima noile tendinţe arhitecturale. Intrarea in biserica se face pe… poarta cea stramta

Din curtea Mănăstirii Suceviţa de altfel foarte frumoasă și plină cu trandafiri se observă - Dealul Furcoi – unde se află Schitul Mănăstirii Suceviţa. Drumul este practicabil (~500 m de la DN17A) apoi pe potecă și în final pe “arătură”. Se spune că cine ajunge sus și își spune o dorință, aceasta se indeplinește.

Traseu’ este de ~ 1 – ½ ore, pentru cei cu experiență aprox. 40 minute. Merită să vizionați schitul doar dacă sunte-ți antrenați (și nu plouă), altfel recomand doar cunoscătorilor de cărări de munte. .

Mănăstirea Suceviţa este zilnic deschisă între orele 7:00 – 21:00. Muzeul poate fi vizitat între orele 9:00 – 17:00

Sfânta Liturghie are loc între orele 9:30 – 12:00, în zilele de Duminică și sâmbătă, și între orele 7:30 – 9:00, în restul zilelor.

Pentru o descriere amanunțită vă învit a lectura aceste impresii.

(Matei VII, 13-14)
“Intraţi prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta şi lată este calea care duce la pieire şi mulţi sunt cei care o află. “Şi strâmtă este poarta şi îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt care o află. ”

Bucovina ţi se cuibăreşte în suflet, pentru că o vizită în acest colţ al României te linişteşte, îţi încarcă bateriile şi te apropie de divinitate. Pentru cine are ochi să vadă şi urechi să audă, fiecare frescă de pe bisericile vechi este precum o “filă de poveste”, sacră sau istorică.

Picturile de pe bisericile moldave au fost făcute pe vremea când foarte puţini oameni ştiau să scrie şi să citească, aşa că biblia era ilustrată, pe înţelesul tuturor.

Pereţii interiori şi, mai neobişnuit, cei exteriori ai mănăstirilor şi bisericilor din nordul Moldovei stau mărturie... și cum vremea a trecut repede, trebuie să învățăm cât de scurt este timpul acestei vieți și cât de nemarginită este vesnicia!

 

Daca recomand locatia? Da, din toata inima.....faceti-o.

Vacanțe frumoase să aveți și mult soare. TCB.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de RossoNerro in 24.11.2017 14:45:36

Validat / Publicat: 24.11.17 16:29:29

VIZUALIZĂRI: 976


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  11600 PMA (din 10 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[25.11.17 06:17:03]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- liviu49
[01.12.17 11:50:05]
» mesaj pers

   @RossoNerro: Cam tarziu a venit randul acestui ecou, dar se pare ca nici pe altii nu i-au fript tastele calculatorului.

   Manastirea am vazut-o de multe ori de-a lungul timpului (prima vizita a fost in 1969) dar cea din 2009 este mai aproape de sufletul meu. In iulie am fost intr-un concediu de o saptamana la Vatra Dornei si cum eram cu doua masini nu puteam ocazia de a vizita si aceasta manastire. S-a vorbit si s-a scris mult si inca se mai poate scrie despre aceasta frumoasa manastire. Biserica manastirii, fiind ultima pictata pe exterior, are privilegiul ca pictura exterioara sa se pastreze cel mai bine.

   Ceva diferentiaza aceasta biserica de celelalte patru, aflate in patrimoniul UNESCO... Fatada de vest este un perete drept, singurul nepictat, se spune ca zugravul, care lucra in paralel la Manastirea Sucevita a Movilestilor si la Manastirea Teodoreni din Burdujeni, a cazut de pe schela Manastirii Sucevitei si a murit si este strajuit la cele doua colturi de 2 contraforturi.

   Numai bine si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- RossoNerro
[01.12.17 21:10:34]
» mesaj pers

   @liviu49: Buna seara, vedeți!!! , de astfel de amănunte avem nevoie. Apreciez intervenția Dvs. foarte pozitivă. Chiar nu cunosteam acest amănunt, foarte important de altfel. Va mulțumesc încă o data pentru intervenție / ecou.

   Mulțumesc, asemenea. Sa auzim numai de bine. TCB

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2017] Turnul cetatii Mănăstirii Suceviţa -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924468">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924468"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924468">Şterge vot</a></div><span id="v9924468" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924468)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924468Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924468MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2017] Turnul cetatii Mănăstirii Suceviţa
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2017] Imagine luata din parcare. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924469">Şterge vot</a></div><span id="v9924469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2017] Imagine luata din parcare.
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2017] Imagine de ansamblu asupra Mănăstirii Suceviţa -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924470">Şterge vot</a></div><span id="v9924470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2017] Imagine de ansamblu asupra Mănăstirii Suceviţa
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P04 [OCT-2017] Parcarea... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924471">Şterge vot</a></div><span id="v9924471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2017] Parcarea...
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [OCT-2017] Dealul Furcoi... In zare se zareste Schitul Manastirii Sucevita. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924472">Şterge vot</a></div><span id="v9924472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2017] Dealul Furcoi... In zare se zareste Schitul Manastirii Sucevita.
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2017] Magazin... restaurant, articole traditionale... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924473">Şterge vot</a></div><span id="v9924473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2017] Magazin... restaurant, articole traditionale...
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2017] Harta turistica... a Bucovinei. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924474">Şterge vot</a></div><span id="v9924474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2017] Harta turistica... a Bucovinei.
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2017] Halou... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924475">Şterge vot</a></div><span id="v9924475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2017] Halou...
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [OCT-2017] Descriere... istorica. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924476">Şterge vot</a></div><span id="v9924476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2017] Descriere... istorica.
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2017] Calea cea scurta... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924477">Şterge vot</a></div><span id="v9924477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2017] Calea cea scurta...
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2017] Lumini si unbre... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924478">Şterge vot</a></div><span id="v9924478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2017] Lumini si unbre...
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2017] Umbre... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924479">Şterge vot</a></div><span id="v9924479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2017] Umbre...
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [OCT-2017] No comment -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924480">Şterge vot</a></div><span id="v9924480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2017] No comment
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [OCT-2017] Superba imagine. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924481">Şterge vot</a></div><span id="v9924481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2017] Superba imagine.
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2017] Poarta cea ingusta. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924482">Şterge vot</a></div><span id="v9924482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2017] Poarta cea ingusta.
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2017] Reculegere... in aminterea pacatelor. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924483">Şterge vot</a></div><span id="v9924483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2017] Reculegere... in aminterea pacatelor.
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2017] Odihneasca-se in pace. -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924484">Şterge vot</a></div><span id="v9924484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2017] Odihneasca-se in pace.
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2017] Un colt de 'rai' -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924485">Şterge vot</a></div><span id="v9924485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2017] Un colt de "rai"
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2017] 'Arborele Vietii' -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924486">Şterge vot</a></div><span id="v9924486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2017] "Arborele Vietii"
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2017] A veni, avenit toamna... acopera-mi inima cu ceva... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924487">Şterge vot</a></div><span id="v9924487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2017] A veni, avenit toamna... acopera-mi inima cu ceva...
foto RossoNerro [24.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2017] Falnic, de staja... -- foto by <b>RossoNerro</b> [uploaded 24.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av924488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv924488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=924488">Şterge vot</a></div><span id="v9924488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(924488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f924488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e924488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2017] Falnic, de staja...
foto RossoNerro [24.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
#I#D2
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115825891495 sec