#I#D
83008 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Alberobello și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.11.2017
DE
Avatar Rodel
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Sibiu
înscris/ă în 03.05.11
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
45 eoro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Trulli, căsuțele din povești


  Urmare de aici

  Alberobello, Ostuni și Monopoli au fost următoarele destinații ale sejurului în regiunea Puglia din Italia.

  Vizitarea celor trei localități am făcut-o cu mașina prietenilor noștri de acum, Johnny și Margherita de la Johnny Travel and Work. Fiind vorba de trei destinații de vizitat într-o zi, ne-am gândit că e mai bine să apelăm la acestă variantă, și hotărârea a fost bună.

  Mașina, un minivan, ne-a luat de la hotel la ora 10.

  A fost o zi plină, o încântare pentru minte și suflet.

  Alberobello

  Drumul în sine a fost și el o descoperire a zonei, mașina purtându-ne pe lângă livezi de măslini. Câte o casă trulli se ivea izolată, ca o avanpremieră la complexul trulli spre care ne îndreptam. Casele trulli nu se găsesc doar în Alberobello, ci ele sunt construcții specifice zonei, Valea d” Itria.

  Despre casele trulli citisem, am văzut imagini, dar realitatea este deasupra. Poți oare să descrii un ținut ce se apropie de basm fără să-i știrbești ceva din farmec? Imi amintesc acum că prima dată am citit despre trulli într-un review al colegei Butterfly și în ecou scriam că n-am mai auzit despre aceste case. Apoi, am citit și alte impresii despre ineditele căsuțe. Când am ales Bari pentru un sejur în octombrie, Alberobello a fost pe lista de priorități.

  Alberobello este un orășel ce se întinde pe o suprafață de 40 kmp și are puțin peste 11 000 de locuitori. Distanța față de Bari este de 60 km. Din anul 1996 casele trulli fac parte din patrimoniul UNESCO.

  Alberobello este împărțit în două zone: Aia Picolla, o zonă rezidențială, mai puțin vizitată, și Rione Monti, zona turistica.

  Am vizitat Alberobello într-o zi de duminică. Mulți turiști, aglomerație mare pe străduțele de pe Rione Monti.

  O primă oprire, cred că general-valabilă pentru toți turiștii, este în punctul de belvedere, Santa Lucia, de unde ți se desfășoară în fața ochilor panorama asupra caselor trulli.

  Traversezi Via Largo Martellotta și intri in lumea caselor trulli din Rione Monti.

  Trulli sunt case construite din piatră calcaroasă fără niciun liant, cu acoperișuri conice, gri, pe care sunt desenate diferite simboluri, unele religioase, altele păgâne, simboluri care particularizează casele. Vopsite în alb, lipite una de alta, de o parte și de alta a străduțelor înguste, în pantă, trulli își spun povestea veche, încă din secolul al XIV-lea. Etimologia cuvântului ne trimite la limba greacă, în care „troulos” înseamnă „cupolă.”

  Văzut de pe terasa Santa Lucia, complexul de case trulli apare ca o aglomerație de cupole gri.

  Tehnica de construcție a acestor case datează din antichitate. Trulli au fost construite în acest mod, adică fără un liant al blocurilor de piatră, din rațiuni practice și economice. Fiind ridicate astfel, puteau fi foarte repede demolate, proprietarul trăgând de o singură piatră, o piatră-cheie, pe care doar el și meșterul o cunoșteau. Și locuitorii o făceau de fiecare dată când oamenii regelui veneau după taxe. Apoi, se apucau de o nouă construcție trulli.

  Casele trulli nu au fundație. Te impresionează prin forma cilindrică și acoperișul conic. Senzația este că ai intrat într-un tărâm al spiridușilor care s-au refugiat din pădure ca să ridice un orășel din poveste, Alberobello luându-și numele de la cuvintele „albero” și „bello”= copac frumos.

  Flori și iederă împodobesc fațadele caselor, eliminând astfel monotonia cromatică a caselor. Trulli formează un compex turistic, o adevărată expoziție în care admiri celebrele căsuțe ca pe niște ilustrații din cartea de povești.

  Casele pot fi vizitate, intrarea este liberă, deoarece mai toate sunt transformate în magazine de suveniruri sau restaurante. Interiorul unei case trulli este circular, încăperea continuându-se cu acopeișul conic, între cele două nefiind o delimitare, ci formând un tot unitar.

  Strada Largo Monti o pot numi principală. Numărul de turiști pe metru pătrat depășeșete cu mult alte locuri turistice. Urci, cobori, intri în câte o căsuță, faci poze, te extaziezi în fața acestei mici minuni coborâte din basme, ești cu zâmbetul pe buze. Trebuie să intri sau măcar să fotografiezi Trullo Siamese, unul dintre cele mai vechi trullo, de pe la 1400. Acest trullo are două cupole unite la mijloc și o legendă care vorbește despre doi frați îndrăgostiți de aceeași fată. Pentru că fata îl alege pe cel mai mic dintre frați, deși i-a fost promisă celui mare, primul ia o hotărâre: nu va părăsi casa, ci o va împărți prin construirea încă unui acoperiș și unei a doua uși. Legenda populară prinde bine la turiști și la celebritatea acestui trullo devenit un simbol al iubirii.

  Există și un muzeu, Museo del Teritorio Pezzolla, ce poartă numele lui Giacomo Pezzolla, medicul contelui Giulio Antonio Acquavia d”Aragona. Aici sunt redate în miniatură 15 trulli.

  Un alt muzeu este Trullo Sovrano, casă ridicată între 1775-1780, perioadă considerată de glorie pentru construcțiile trulli.

  Biserica San Antonio este o construcție cu arhitectură trullo. La ora respectivă, fiind duminică, se oficia messa. Biserica era plină cu enoriași și turiști. Vis-a-vis, se află un parc. M-a surprins plăcut, era pata de culoare printre atâta alb și gri, suveniruri și alte mărfuri expuse pe pereții căsuțelor.

  Cam două ore a durat vizitarea orășelului desprins din paginile unei cărți de povești. Senzația că am trecut pe un tărâm din altă lume nu m-a părăsit decât în momentul în care mașina a pornit într-o altă destinție ce trebuia descoperită: Ostuni.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de Rodel in 06.11.2017 18:15:26

  Validat / Publicat: 06.11.17 19:57:16


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ITALIA.
  VIZUALIZĂRI: 3285


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Rodel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  40250 PMA (din 43 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Rodel? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Mitica49
  [07.11.17 15:21:20]
  » mesaj pers

     @Rodel: Deosebite aceste "căsuțe ale strumfilor". Parcă te afli într-un sătuc al piticilor, senzație dată de acoperișurile atât de joase încât poți atinge streșina lor cu capul.

     Un frumos review căruia i-am dat votul fără reținere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rodel
  [07.11.17 17:22:17]
  » mesaj pers

     @Mitica49: Mulțumesc pentru aprecieri și vot! Într-adevăr, senzația este că te afli în lumea Strumfilor. Parcă ești într-o poveste.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rodel
  [07.11.17 17:30:17]
  » mesaj pers

     Vreau să fac o precizare: am plătit 45 euro transportul cu mașina în excursia făcută în cele trei orașe, Alberobello, Ostuni și Monopoli.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mishu
  [08.11.17 20:35:56]
  » mesaj pers

     @Rodel: Foarte frumos locul prezentat iar pozele sunt o minunatie. Felicitari, votat cu mare placere.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rodel
  [08.11.17 21:03:55]
  » mesaj pers

     @mishu: Mulțumesc, Mishu, pentru aprecieri și vot.

     Alberobello este un loc in care te simți ca într-o poveste.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - DOINITA
  [24.11.17 12:16:08]
  » mesaj pers

     Un loc de poveste, o poveste spusa frumos! Decand am citit prima oara despre aceste casute, mi-am dorit sa ajung sa le si vad, dar pana acum nu am reusit. In 2015 am fost pe coasta Amalfi si ma gandeam ca poate ajungem si in Alberobello, dar nu, era cam mult de mers. Poate o alta vacanta ne va oferi si aceasta oportunitate de a ajunge in lumea basmelor.

      Votat din toata inima! Vacante frumoase!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - Rodel
  [24.11.17 17:01:53]
  » mesaj pers

     Mulțumesc pentru vizită și vot! Îți doresc să ajungi în Alberobello să te bucuri pe viu de căsuțele trulli.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - mihaelavoicu
  [16.12.17 09:09:40]
  » mesaj pers

     Plec la Bari. Super votat!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Rodel
  [16.12.17 15:02:53]
  » mesaj pers

     @mihaelavoicu: Multumesc pentru lectura si vot! Iti doresc sa te bucuri de excursia in Bari si sa duci salutul meu casutelor trulli! .

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [17] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [OCT-2017] Bine ați venit în Alberobello! panoul ne întâmpină la sosire -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918590">Şterge vot</a></div><span id="v9918590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [OCT-2017] Bine ați venit în Alberobello! panoul ne întâmpină la sosire
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [OCT-2017] Panorama asupra caselor trulli de pe terasa Santa Lucia -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918591">Şterge vot</a></div><span id="v9918591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [OCT-2017] Panorama asupra caselor trulli de pe terasa Santa Lucia
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [OCT-2017] O căsuță trullo. Mi-a plăcut perdeluța din dantelă făcută manual. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918593">Şterge vot</a></div><span id="v9918593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [OCT-2017] O căsuță trullo. Mi-a plăcut perdeluța din dantelă făcută manual.
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [OCT-2017] Suveniruri. La loc de frunte, trulli. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918596">Şterge vot</a></div><span id="v9918596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [OCT-2017] Suveniruri. La loc de frunte, trulli.
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P05 [OCT-2017] Trulli și turiști -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918601">Şterge vot</a></div><span id="v9918601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [OCT-2017] Trulli și turiști
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [OCT-2017] Trulli, un magazin în interior. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918602">Şterge vot</a></div><span id="v9918602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [OCT-2017] Trulli, un magazin în interior.
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [OCT-2017] Trulli. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918603">Şterge vot</a></div><span id="v9918603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [OCT-2017] Trulli.
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P08 [OCT-2017] Trulli. Se observă simbolurile desenate pe acoperișurile conice -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918604">Şterge vot</a></div><span id="v9918604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [OCT-2017] Trulli. Se observă simbolurile desenate pe acoperișurile conice
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [OCT-2017] Fațada unei case trulli împodobită cu ghivece cu flori -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918605">Şterge vot</a></div><span id="v9918605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [OCT-2017] Fațada unei case trulli împodobită cu ghivece cu flori
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [OCT-2017] Trulli și simbolurile de pe acoperișuri -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918606">Şterge vot</a></div><span id="v9918606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [OCT-2017] Trulli și simbolurile de pe acoperișuri
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P11 [OCT-2017] Chies SAn Antonio, cu arhitectură trullo -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918607">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918607"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918607">Şterge vot</a></div><span id="v9918607" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918607)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918607Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918607MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [OCT-2017] Chies SAn Antonio, cu arhitectură trullo
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [OCT-2017] Ghivece cu flori în fața unei cofetării -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918608">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918608"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918608">Şterge vot</a></div><span id="v9918608" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918608)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918608Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918608MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [OCT-2017] Ghivece cu flori în fața unei cofetării
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [OCT-2017] Mărfuri etalate pe peretele unui trullo te îndeamnă să intri și, dacă vrei, să cumperi. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918609">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918609"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918609">Şterge vot</a></div><span id="v9918609" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918609)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918609Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918609MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [OCT-2017] Mărfuri etalate pe peretele unui trullo te îndeamnă să intri și, dacă vrei, să cumperi.
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [OCT-2017] Drumul spre Alberobello trece pe lângă livezi de măslini -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918610">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918610"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918610">Şterge vot</a></div><span id="v9918610" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918610)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918610Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918610MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [OCT-2017] Drumul spre Alberobello trece pe lângă livezi de măslini
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [OCT-2017] Un restaurant înainte de a intra pe tărâmul trullilor -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918611">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918611"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918611">Şterge vot</a></div><span id="v9918611" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918611)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918611Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918611MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [OCT-2017] Un restaurant înainte de a intra pe tărâmul trullilor
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [OCT-2017] Trullo Primitivo. Dedesubt, simbolurile desenate pe acoperișuri. -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918614">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918614"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918614">Şterge vot</a></div><span id="v9918614" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918614)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918614Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918614MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [OCT-2017] Trullo Primitivo. Dedesubt, simbolurile desenate pe acoperișuri.
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [OCT-2017] Un indicator spre Chiesa San Antonio -- foto by <b>Rodel</b> [uploaded 06.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918622">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918622"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918622">Şterge vot</a></div><span id="v9918622" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918622)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918622Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918622MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [OCT-2017] Un indicator spre Chiesa San Antonio
  foto Rodel [06.11.17]
  # [50 PMA, +BONUS]

  [17] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  #I#D2
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.118952989578 sec