#I#D
92704 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Alberobello și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.03.2019
DE
Avatar ultrasro
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 29.10.15
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
FEB-2019
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE
PREŢ:
15
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Trulli, impozitele si caramida - cheie


  Urmare de aici

  Pe 5 martie februarie m-am trezit cu noaptea în cap pentru că mă aștepta excursia la Alberobello, orașul căsuțelor trulli, cele cu acoperișuri conice din pietre suprapuse.

  Legenda spune că aceste case au început a fi construite prin secolul XIV, exclusiv din cărămizi, fără liant, astfel că fiecare casă avea o caramida-cheie care, dacă era scoasă de proprietar, putea duce la prăbușirea întregii case. Acest lucru se întâmpla atunci cand veneau oamenii regelui să strângă impozitul pentru construcții permanente și descopereau doar o grămada de cărămizi pentru care proprietarul nu putea fi impozitat evident.

  Am ajuns în Bari Centrale pe la ora 8.10 și aproape că am fugit prin pasajul subteran către linia 11 acolo unde se găseste stația FSE Bari Centro, ca să nu pierd trenul ce pleacă din oră în oră. Automatul de bilete se găsește lângă linie chiar cum ieși din tunel așa că fix la ora 8.14 mi-am cumpărat biletul dus Bari - Alberobello (care costă fix 5,00 euro) deși oficial trenul trebuia să plece la 8.13, deci ar trebui să mă bucur pentru lipsa de punctualitate specifică acestei zone.

  Traseul trenului trece prin Mungivacca, Rutigliano, Conversano, Castellana Grotte și se oprește în Putignano la ora 9.40. De aici, din cauza lucrărilor de modernizare a căii ferate, suntem nevoiți să luăm autobuzul FSE care pleacă din fața gării la 10.03 în direcția Martina Franca. Am coborât pe la 10.33 în Alberobello la stația de autobuz aflată pe Viale Bari (în fața hotelului Astoria).

  Din acest loc se poate merge pe Viale Margherita, la stânga către gară sau la dreapta către Basilica Minore dei Santi Cosma e Damiano din Piazza architetto Antonio Currie și Trullo Sovrano din Piazza Sacramento.

  Clădirea actuală a Bazilicii Papale Minore a Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian, are o fațadă construită în stil neoclasic, între 1882 și 1885, atunci când biserica a fost deschisă pentru închinare deși la acea vreme construcția era în mare parte incompletă, fiind construite doar nava centrală și fațada.

  Partea stângă a fost terminată în 1948, iar cea dreaptă în 1956, iar domul octogonal proiectat în 1881 de arhitectul local Antonio Curri, nu a fost construit niciodată. Fațada are deasupra două turnuri clopotniță, cel din stânga prevăzut cu un cadran solar iar cel din dreapta cu un ceas având cifre romane. Între cele două turnuri se evidențiază cele două statui de piatră ale sfinților Petru și Pavel.

  În luneta de deasupra intrării în biserică există o scenă cu Isus răstignit, înconjurat de Fecioara Maria, Sfântul Ioan Botezătorul, Sfinții Apostoli Petru și Pavel precum și Sfinții Medici Cosma și Damian. Fațada bisericii este marcată elegant prin coloane și pilaștri. Biserica conține multe moaște, cele mai renumite fiind brațul Sfântului Doctor Cosma și craniul Sfântului Doctor Damian.

  Trullo Sovrano, cel mai mare din Alberobello, este și singurul exemplu al unui trullo cu două etaje. A fost construită prin 1700 și este folosit acum ca muzeu. În interiorul camerelor sale există vechiul mobilier țărănesc pugliez. Pe timpul verii aici sunt găzduite evenimente culturale, spectacole și concerte de cameră.

  Am plecat de la Bazilica Papală pe Corso Vittorio Emanuelle spre Municipio Comune di Alberobello (Primăria orașului) care se află în Piazza del Popolo, o frumoasă zonă pietonală mare parte din zi. De aici se coboară pe Via Rodolfo Acquaviva până la Largo Martellotta, loc de promenadă important, de unde încep dealtfel străzile din cartierul căsuțelor trulli, RIONE MONTI, zonă de deal bântuită de turiști în orice moment al anului.

  Pe aici am rătăcit vreo 2 ore trecând din trullo în trullo, prinzând în poze acoperișurile albe cu inscripții mai mult sau mai puțin clare sau cercetând micile magazine ce vindeau orecchiette (pastele traditionale din regiunea Puglia), vinuri, sapunuri artizanale sau magneti intr-o multitudine de forme și culori.

  În această zonă, cu un caracter comercial evident, în ușa fiecărui magazin stă cineva care prin prezența lui dă de înțeles că vă așteaptă să intrați în magazin, măcar pentru a privi așa cum este de exemplu cazul cu expoziția “Trulli in miniatura” (scara 1:50) realizată de Giuseppe Maffei, cavaler al Republicii Italiene, care se găsește în Via Duca D'Aosta no. 8. Trebuie să știți că și aici însă concurența chineză este foarte puternică iar localnicii sunt destul de supărați pentru că turiștii preferă să cumpere machete trullo chinezești, mult mai ieftine.

  Urcând mai departe pe Via Monte S. Michele apoi pe Via Monte Pertica se ajunge la Chiesa di sant'Antonio da Padova, singura biserică din lume construită în stilul trullo, care datează de pe la 1927.

  Cred că cel mai bun sfat pentru a vizita această lume de căsuțe simpatice este să o luați la pas fără un obiectiv specific și fără vreo grabă, vă garantez că o sa aveți parte de o experiență unică.

  La întoarcerea în centrul civic din Alberobello am mers in Piazza XXVII Maggio la Museo del Territorio "Casa Dottor Giacomo Giuseppe Pezzolla", sediul acestui muzeu de istorie, cultură și arhitectură regională fiind format din mai multe trulli legate între ele.

  Pe la ora 13.20 deja eram în fața hotelului Astoria așteptând autobuzul în direcția Locorotondo, etapa intermediară a traseului de întoarcere către Bari. Mai aveam cel puțin 6 ore de ca sa descopăr Monopoli si Polignano a Mare, evident daca totul mergea conform planului.

  Citeşte şi continuarea aici

  ---
  Impresii încărcate de ultrasro in 10.03.2019 00:53:43

  Validat / Publicat: 10.03.19 09:03:53

  VIZUALIZĂRI: 1392


  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (ultrasro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  23600 PMA (din 24 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de ultrasro? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - RoxanaGRS
  [13.03.19 10:21:08]
  » mesaj pers

     Foarte pitoresc acest micuț orășel. Am văzut prima dată o poză cu el într-o revistă și am zis că e musai să ajung și eu acolo. El a fost motivul principal pentru care am mers în Puglia. Ne-am cazat chiar în Alberobello. Aș fi vrut să mă cazez chiar într-o casuță trullo, dar erau fie prea scumpe, fie mult în afara orașului. Toată zona dimprejur, nu doar în Alberobello, e plină de astfel de căsuțe. Mergi cu mașina pe șosea și din loc în loc mai apare câte un trullo, 2,3. Dar e drept că în Alberobello e concentrația cea mai mare.

     Trullo Sovrano se poate vizita contra unei sume mici, ceva gen 3 euro parcă. Are și gradină în spate. Doamna de la bilete ne-a spus că a aparținut unei familii bogate, de aceea și-au permis să construiască un trullo atât de mare.

     Ce lejer e în februarie... Vara e mult mai aglomerat, cel puțin în zona cu magazinașe. În partea cealaltă spre Trullo Sovrano era mai lejer, chiar și vara.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
  - ultrasro
  [13.03.19 12:20:17]
  » mesaj pers

     @RoxanaGRS: Am văzut în poze cat de aglomerație e in sezon... acum este chiar relaxantă o plimbare pe acolo... dar era un pic răcoare in februarie... cred că am prins vreo 12 grade maxim plus un vânt destul de supărat. Probabil in mai si octombrie este perioada optimă de hoinăreală pe acolo.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  #G#1

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
  #M#1

  [23] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [FEB-2019] Catedrala Sfintii Doctori Cosma si Damian -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058707">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058707"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058707">Şterge vot</a></div><span id="v91058707" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058707)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058707Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058707MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [FEB-2019] Catedrala Sfintii Doctori Cosma si Damian
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [FEB-2019] Altarul catedralei -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058708">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058708"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058708">Şterge vot</a></div><span id="v91058708" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058708)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058708Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058708MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [FEB-2019] Altarul catedralei
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P03 [FEB-2019] Intrarea in catedrala -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058709">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058709"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058709">Şterge vot</a></div><span id="v91058709" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058709)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058709Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058709MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P03 [FEB-2019] Intrarea in catedrala
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  #G#2

  P04 [FEB-2019] Trullo Sovrano -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058710">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058710"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058710">Şterge vot</a></div><span id="v91058710" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058710)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058710Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058710MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [FEB-2019] Trullo Sovrano
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P05 [FEB-2019] Tot Sovrano -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058711">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058711"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058711">Şterge vot</a></div><span id="v91058711" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058711)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058711Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058711MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [FEB-2019] Tot Sovrano
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P06 [FEB-2019] Municipio Comune di Alberobello -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058712">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058712"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058712">Şterge vot</a></div><span id="v91058712" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058712)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058712Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058712MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [FEB-2019] Municipio Comune di Alberobello
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P07 [FEB-2019] Cadou de la elevi pentru turisti -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058713">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058713"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058713">Şterge vot</a></div><span id="v91058713" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058713)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058713Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058713MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P07 [FEB-2019] Cadou de la elevi pentru turisti
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [FEB-2019] Belvedere -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058714">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058714"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058714">Şterge vot</a></div><span id="v91058714" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058714)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058714Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058714MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [FEB-2019] Belvedere
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P09 [FEB-2019] Rione Monti -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058715">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058715"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058715">Şterge vot</a></div><span id="v91058715" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058715)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058715Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058715MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [FEB-2019] Rione Monti
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P11 [FEB-2019] Semne -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058717">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058717"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058717">Şterge vot</a></div><span id="v91058717" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058717)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058717Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058717MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P11 [FEB-2019] Semne
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P12 [FEB-2019] Trullo Siamese -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058718">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058718"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058718">Şterge vot</a></div><span id="v91058718" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058718)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058718Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058718MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [FEB-2019] Trullo Siamese
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P13 [FEB-2019] Incep magazinele -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058719">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058719"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058719">Şterge vot</a></div><span id="v91058719" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058719)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058719Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058719MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [FEB-2019] Incep magazinele
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [FEB-2019] Marfa bogata -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058720">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058720"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058720">Şterge vot</a></div><span id="v91058720" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058720)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058720Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058720MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [FEB-2019] Marfa bogata
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P15 [FEB-2019] Alberobello in Miniatura -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058721">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058721"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058721">Şterge vot</a></div><span id="v91058721" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058721)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058721Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058721MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [FEB-2019] Alberobello in Miniatura
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [FEB-2019] Alte semne -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058722">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058722"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058722">Şterge vot</a></div><span id="v91058722" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058722)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058722Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058722MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [FEB-2019] Alte semne
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P17 [FEB-2019] Chiesa di sant'Antonio da Padova, singura biserică din lume construită în stilul trullo -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058723">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058723"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058723">Şterge vot</a></div><span id="v91058723" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058723)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058723Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058723MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [FEB-2019] Chiesa di sant'Antonio da Padova, singura biserică din lume construită în stilul trullo
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [FEB-2019] al Pozzo illuminato -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058724">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058724"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058724">Şterge vot</a></div><span id="v91058724" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058724)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058724Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058724MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [FEB-2019] al Pozzo illuminato
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P19 [FEB-2019] Casa Lippolis -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058725">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058725"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058725">Şterge vot</a></div><span id="v91058725" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058725)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058725Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058725MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P19 [FEB-2019] Casa Lippolis
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P20 [FEB-2019] Casa D'Amore -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058726">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058726"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058726">Şterge vot</a></div><span id="v91058726" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058726)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058726Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058726MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [FEB-2019] Casa D'Amore
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, fara bonus]

  P21 [FEB-2019] Museo del Territorio -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058727">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058727"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058727">Şterge vot</a></div><span id="v91058727" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058727)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058727Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058727MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P21 [FEB-2019] Museo del Territorio
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [FEB-2019] Un cabinet medical -- foto by <b>ultrasro</b> [uploaded 10.03.19] - <span class="allrVotedi" id="av1058728">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv1058728"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=1058728">Şterge vot</a></div><span id="v91058728" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(1058728)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f1058728Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e1058728MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [FEB-2019] Un cabinet medical
  foto ultrasro [10.03.19]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  #I#D2
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.112649202347 sec