82661 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Piramidele din Guimar

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.10.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
vizita 10eu/ pers.
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Muzeul lui Thor Heyerdahl şi piramidele din Guimar


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Borders?
I have never seen one, but I heard they exist in the minds of most people

(Thor Heyerdahl)

Ultima zi din cele şapte petrecută în Tenerife era duminică şi terminasem programul de vizitare a atracţiilor insulei. Mai rămăsese să vedem muzeul Thor Heyerdahl şi piramidele dintr-o micuţă aşezare Guimar, aflată la o distanţă de cca 60 km de Playa de Americas unde locuiam.

Nu am găsit nicio excursie organizată spre această destinaţie şi ne-am hotărât să luăm autobuzul comunal spre Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei. Numai că autostrada S-N TF1 trecea numai prin Puerto Guimar, de unde mai erau cca 5 km până în oraş şi la obiectiv. Am avut noroc că după ca am aşteptat aproape o oră în staţie ne-am lămurit că autobuzul nu circula duminica aşa că am apelat la un taxi. După negocieri pe degete, şoferul neştiind engleza iar noi spaniola, am bătut palma la 60 eu dus-întors ceeace a fost foarte convenabil.

Pe drum ne-am dat seama că n-am fi rezistat să mergem pe jos 5 km sub soarele arzător din Tenerife. Am ajuns la zidurile unei curţi aflate în oraş pe strada Chacona pe care scria Muzeul Thor Heyerdahl - Piramidele Guimar. Am intrat în muzeu printr-o zonă comercială în care se găsea o cofetărie, un magazin de suveniruri, acces WI-Fi, toalete. Preţul de intrare este de 10 eu/ pers.

Thor Heyerdahl (1914-2002) de formaţie biolog şi etnograf norvegian a lansat ipoteza migrării între continente a unor grupuri de oameni prin traversarea oceanelor .A demonstrat această teorie construind o plută de lemn de balsa cu mijloace primitive, asemănătoare celor cu care navigau incaşii. În 1947 a navigat împreună cu cinci oameni 7000 km între Peru, America de Sud şi Arhipelagul Tuamotu din Polinezia franceză în Pacificul de Sud. Au fost ajutaţi de curentul Humboldt. A arătat că popoarele polineziene nu proveneau din Asia de sud-est, ci din America. Mi-aduc aminte că prin anii 60 am citit pe nerăsuflate cartea lui, Expediţia Kon-Tiki apărută şi la noi.

După succesul obţinut datorită reuşitei expediţiei Kon–Tiki, Thor Heyerdahl şi-a continuat studiile în insulele Galapagos şi insula Paştelui. În 1970 a traversat Atlanticul din Maroc (foarte apropiat de Tenerife) în insula Barbados din Oceanul Atlantic, marea Caraibelor. Ambarcaţiunea se numea Ra II (zeul soarelui la egipteni). Prin aceasta Thor Heyerdahl a vrut să demonstreze că vechii egipteni ar fi putut ajunge în America de Sud formând o civilizaţie precolumbiană. În 1977 a construit o altă ambarcaţiune de stuf Tigris cu care, împreună cu o echipă internaţională formată din zece oameni a navigat în Oceanul Indian din valea Tigrului (vechea Mesopotamie), până în Bahrein, apoi schimbând direcţia prin delta Indusului spre Djibuti la capătul Mării Roşii. A încercat să demonstreze întrepătrunderea civilizaţiilor din Egipt cu cea din Mesopotamia, cu mii de ani în urmă. Şi-a ars ultima ambarcaţiune ca semn de protest împotriva războaielor din zonă.

Aplicaţiile lui au fost primite cu succes dar şi contestaţii care persistă până în ziua de astăzi. După teoria luiThor Heyerdahl piramidele în trepte din Guimar reprezintă o verigă în traseul (Egipt) - Maroc - (Tenerife) - Barbados.

Parcul etnografic Am traversat cofetăria şi am păşit în Parcul Etnografic înfiinţat de Thor Heyerdahl în 1998 cu patru ani înainte de a muri. Fondurile au fost puse la dispoziţie de compania norvegiană Fred Olsen care deţine multe linii de navigaţie în Tenerife şi a fost foarte implicată în proiect. Parcul este format din:

-muzeul casa Chacona se găseşte într-o clădire din 1875. În acest spatiu, graţie exponatelor prezentate căpătăm informaţii asupra sistemelor primitive de navigaţie şi se deschid întrebările asupra contactelor între vechile culturi de o parte şi alta a Atlanticului. Muzeul conţine una din cele mai mari colecţii de fotografii ale piramidelor din toată lumea.

-terasa panoramică se află la ieşirea din muzeu şi oferă o privire de ansamblu asupra întregului complex piramidal. Coborând o scară am întâlnit o machetă de mari dimensiuni a ambarcaţiunii RA II.

- auditoriul este o sală în care se proiectează documentarul ˝Thor Heyerdahl, omul şi mitul˝cu scene din timpul decopertării piramidelor şi construcţiei muzeului dar şi un sumar al expediţiilor celebrului aventurier. Sala expediţiilor adăposteşte machetele ambarcaţiunilor cu care a traversat oceanele.

- expoziţiile permanente Insula Paştelui (numită şi Rapa Nui) şi navigaţia prezintă istoria populaţiilor din insulă, busturi, fotografii, cutume, enigma construcţiei celor peste 800 statui şi credinţele lor religioase. O altă sală adăposteşte machetele plutei Kon-Tiki şi bărcilor RA II şi Tigris cu panouri explicative.

- complexul piramidal este format din şase piramide de piatră vulcanică fără liant de mortar, cu baza paralepipedică şi construite în trepte. Iniţial au fost nouă, dar nepriceperea şi neştiinţa oamenilor au distrus trei. Una din piramide are o scară de acces la platforma încă neterminată. Piramidele sunt amplasate în parcul de 64000mp format dintr-o grădină botanică şi o alta îngrădită a plantelor veninoase.

Teoria oficială asupra originii lor este că în sec. XIX aceste piramide au fost construite ca terasamente agricole dar nu există nicio dovadă scrisă asupra datei şi utilităţii lor. În anii 90 Thor Heyerdhal a citit în ziarul Diario de Avisos despre existenţa piramidelor la Guimar, s-a deplasat pe insulă şi s-a stabilit acolo începând cercetarea lor dar şi salvarea de la o distrugere inconştientă. A ajuns la concluzia că sunt asemănătoare dar la mai mici dimensiuni, cu piramidele din Mexic, Peru şi Mesopotamia. Este posibil să fi fost construite în scop religios de guanches. Aceasta este o populaţie de origină berberă care a ocupat arhipelagul Canare cu 2500 ani î. Hr. şi a fost definitiv înfrântă, decimată şi înrobită de spanioli după 1495. Neîncrederea în originea veche a piramidelor a fost serios pusă la îndoială în 2005 când doi cercetători de la Institutul de Astrofizică din Canare, în urma măsurătorilor făcute au determinat că aceste piramide ca şi cele din alte arealuri sunt orientate după axa solstiţiilor. Pe baza acestei orientări s-ar putea calcula vechimea lor. Piramidele din Guimar reprezintă cel mai controversat sit istoric din Tenerife ca dealtfel şi întreaga demonstraţie asupra migraţiei unor grupuri de oameni de la un continent la altul traversând oceanele în ambarcaţiuni simple şi fără dotare tehnică.

 

WEB, dacă se poate you tube https://www.youtube.com/watch?v=NCVXQRxHJQo

-v. continuarea aici-

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 16.10.2017 13:36:16

Validat / Publicat: 16.10.17 16:38:57


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 1465


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  46200 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Coordonate GPS: 28.32090700 N, -16.41424860 W - CONFIRMATE
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de Michi? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmasterX
[16.10.17 16:34:12]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Piramidele din Guimar, TENERIFE" (nou-creată pe sait)

   --

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterX
[16.10.17 16:35:37]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[16.10.17 17:15:55]
» mesaj pers

   @webmasterX: Da, hotel Piramides de Guimar este peste drum de muzeu, tot pe Calle Chocona. Este bine de ştiut pentru cei care închiriază o maşină pentru că străzile sunt destul de întortochiate

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmaster
[16.10.17 19:44:57]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[17.10.17 08:15:53]
» mesaj pers

   @Michi: superbonus! 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[22.10.17 15:15:53]
» mesaj pers

   @Michi: Imaginatia unui copil este nemasurata mai ales in ceea ce priveste calatoriile si imi placea tare mult sa citesc carti despre calatorii, ma visam calatorind, descoperind locuri noi, comori ascunse cu sute de ani in urma.

   Era felul prin care mai apoi evadam din lumea reala, pornind pe urmele calatoriei cuiva sau imaginandu-ne propriile calatorii.

   Un articol minunat care m-a dus in urma cu cel putin 40 de ani.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mirceabrasov
[08.01.18 23:12:25]
» mesaj pers

   @Michi

    Aveti condei, aveti umor, aveti ochi, le aveti pe toate pentru a captiva cititorul interesat. Felicitari sincere!!!

    Am venit din excursia de la Roma; de trei zile suntem cu fizicul aici si cu sufletul acolo.

    Vom pleca intr-un circuit in Antalia in 26 feb. pt. 8 zile si vreau musai sa ajungem pe sfarsit de an in Tenerife sud. Un coleg de gradinita stabilit in Franta a fost in iunie si m-a convins ca nu e ceva de nefacut. Mi-a recomandat iarna si Sud pentru ca am niste afectiuni care nu sunt in concordanta cu vremea de vara de acolo. Imi garanta ca se face baie in ocean inclusiv de Revelion.

    Eu, in ce priveste " am fost acolo " sunt novice si nu stiu cum sa fac sa primesc raspunsuri corecte si prompte pentru a contracta de pe acum o excursie de 7-8 nopti acolo. Imi doresc parteneri de discutie de felul dvs. din a caror experienta sa pot intelege si invata suficient de multe lucruri pentru a avea o reusita deplina. Am admirat stilul dvs. ferm, faptul ca NU ati irosit timpul cu treburi simplute si mai ales recomandarea de a vizita locuri conventionale numai atunci cand puterile nu-ti mai permit altceva. Si noi suntem la 60 + si am inceput sa nu mai avem astampar. Am vrea ca pana la Tenerife, prin octombrie, sa mergem la Venetia.

    V-as ruga, daca sunteti de acord, sa putem comunica in privat pentru ca regulile de aici nu permit folosirea in clar a unor denumiri comerciale (si subscriu la asta), ori fara indicii clare, pentru cineva mai putin experimentat poate fi drumul spre o nereusita sigura.

    Adresa mea de e-mail este: mircea. sasu1@gmail.com

    Va multumesc anicipat.

    Cu pretuire, MIRCEABRASOV

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[37] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Intrarea în muzeu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911933">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911933"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911933">Şterge vot</a></div><span id="v9911933" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911933)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911933Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911933MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Intrarea în muzeu
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Holul de intrare cu copia unei statui din insula Paştelui -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911934">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911934"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911934">Şterge vot</a></div><span id="v9911934" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911934)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911934Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911934MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Holul de intrare cu copia unei statui din insula Paştelui
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] Planul parcului etnografic -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911935">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911935"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911935">Şterge vot</a></div><span id="v9911935" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911935)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911935Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911935MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] Planul parcului etnografic
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Conchistador spaniol şi un guancho -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911936">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911936"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911936">Şterge vot</a></div><span id="v9911936" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911936)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911936Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911936MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Conchistador spaniol şi un guancho
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Macheta parcului din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911937">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911937"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911937">Şterge vot</a></div><span id="v9911937" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911937)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911937Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911937MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Macheta parcului din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Corabia Santa Maria a lui Cristofor Columb eşuată în marea Caraibelor şi găsită după 500 ani -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911938">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911938"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911938">Şterge vot</a></div><span id="v9911938" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911938)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911938Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911938MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Corabia Santa Maria a lui Cristofor Columb eşuată în marea Caraibelor şi găsită după 500 ani
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Pipulaţia gusnches îi primeşte pe spanioli -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911939">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911939"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911939">Şterge vot</a></div><span id="v9911939" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911939)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911939Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911939MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Pipulaţia gusnches îi primeşte pe spanioli
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Sculptură din Papua Noua Guinee -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911940">Şterge vot</a></div><span id="v9911940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Sculptură din Papua Noua Guinee
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911941">Şterge vot</a></div><span id="v9911941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911942">Şterge vot</a></div><span id="v9911942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911943">Şterge vot</a></div><span id="v9911943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911946">Şterge vot</a></div><span id="v9911946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911947">Şterge vot</a></div><span id="v9911947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911948">Şterge vot</a></div><span id="v9911948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911949">Şterge vot</a></div><span id="v9911949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911950">Şterge vot</a></div><span id="v9911950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [SEP-2017] Thor Heyerdahl, iniţiatorul acestui parc -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911951">Şterge vot</a></div><span id="v9911951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Thor Heyerdahl, iniţiatorul acestui parc
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Piramidă din Guimar -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911952">Şterge vot</a></div><span id="v9911952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Piramidă din Guimar
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Ambarcaţiunea RA II -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911953">Şterge vot</a></div><span id="v9911953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Ambarcaţiunea RA II
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2017] Ambarcaţiunea RA II -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911954">Şterge vot</a></div><span id="v9911954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Ambarcaţiunea RA II
foto Michi [16.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P23 [SEP-2017] Panou explicativ -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911955">Şterge vot</a></div><span id="v9911955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [SEP-2017] Panou explicativ
foto Michi [16.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] Pluta Kon Tiki -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911956">Şterge vot</a></div><span id="v9911956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017] Pluta Kon Tiki
foto Michi [16.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Ambarcaţiunea RA -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911957">Şterge vot</a></div><span id="v9911957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Ambarcaţiunea RA
foto Michi [16.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Panou RA II -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911958">Şterge vot</a></div><span id="v9911958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Panou RA II
foto Michi [16.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] Ultima expediţie în Oceanul Indian cu Tigris 1977 -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911959">Şterge vot</a></div><span id="v9911959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017] Ultima expediţie în Oceanul Indian cu Tigris 1977
foto Michi [16.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Spre auditoriu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911960">Şterge vot</a></div><span id="v9911960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Spre auditoriu
foto Michi [16.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] Filmul tulat în auditoriu -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911961">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911961"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911961">Şterge vot</a></div><span id="v9911961" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911961)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911961Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911961MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] Filmul tulat în auditoriu
foto Michi [16.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Muzeu Casa Chacona -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 16.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911962">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911962"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911962">Şterge vot</a></div><span id="v9911962" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911962)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911962Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911962MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Muzeu Casa Chacona
foto Michi [16.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[37] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.345557928085 sec