82633 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Loro Parque - parc tematic [Puerto de la Cruz]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.10.2017
DE
--- F ---
vârsta > 60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 15.04.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
34 eu/ pers.
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Loro Park şi balenele ucigaşe


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

În Tenerife prima excursie am făcut-o în Loro Park aflat la marginea oraşului Puerto Santa Cruz. Excursia cumpărată de la hotel ar fi costat 49 eu dar noi, luând-o de la o agenţie care ne-a transportat cu autocarele proprii am plătit numai 34 eu/ persoană cât este intrarea în parc, deplasarea fiind gratuită. Am plecat la 8.30 dimineaţa şi am străbătut cei 70 km într-o oră jumătate trecând prin localităţile Adeje, Santiago del Teide, Icod de los Vinos pe care aveam să le vizităm în excursia pe care urma să o facem în parcul naţional El Teide. Drumul a fost interesant pentru că pe măsură ce ne îndepărtam de sudul arid, peisajul devenea verde datorită vegetaţiei luxuriante care-şi făcuse apariţia în zona mai umedă a insulei. Parcul fiind vizitat anual de milioane de oameni, sunt multe oferte de preţuri graduale care ajung până la 100 eu/ persoană: cu parcare, cu prânz, cu vizitarea parcului Siam, a oraşului ghidat şi altele. Dacă optezi să vizitezi atât Loro Park cât şi Siam Park într-un interval de 14 zile, costul unui bilet Twin este de 52 eu. După ce am vizat biletele cumpărate de la agenţie am intrat în parc parcurgând aleea mărginită de căsuţe tailandeze. Acest spaţiu reproduce singurul sat tailandez dinafara graniţelor Siamului. Am traversat un pod peste un lac în care înotau la suprafaţă sute de peştişori roşii aşa cum numai în Japonia am mai văzut. După pod începe parcul propriuzis. Cu o hartă în mână distribuită de la casa de bilete şi indicatoarele de pe stâlpi este imposibil să te rătăceşti cu toată imensitatea parcului şi a zecilor de kilometri de alei. Noi aveam la dispoziţie cinci ore jumătate în care trebuia să luăm şi prânzul deoarece ajungeam la hotel târziu după ora 18. Timpul era insufcient pentru a vedea toate spectacolele oferite la ore fixe şi la care, pentru a obţine un loc bun trebuia să fii cu un sfert de oră mai dereme.Pentru a vedea pe îndelete parcul şi toate spectacolele mi-ar fi fost necesare două zile.

Orarul spectacolelor

-dresură de orci (balene ucigaşe) 11.45,14,16,45

-dresură de lei de mare 9.35,12.30,14.15,15,30,16,55 (nu am ajuns la timpul potrivit după ce am văzut spectacolul cu orci. Ar fi trebuit să mai aşteptăm două ore)

- Loro show 10.25,11,50,13,30,15,16,17,30 dresură de papagali vorbitori

- planeta pinguinilor, non-stop 8.30-18

-acvarium, non-stop 10-18.45

- dresura de delfini era închisă pentru renovare, spectacolele urmând a fi reluate după 1 noiembrie

-natura vision, film 10.50,12.30,15.30

Istoric şi descriere

Loro Park a fost deschis în 1972 ca un parc în care au fost adăpostiţi 150 papagali pe un teren care iniţial a fost de 1.3 ha. Cu timpul numărul lor a crescut până la 4000 cât sunt astăzi, făcând parte din 350 specii. Loro Park este cel mai vizitat şi popular parc din Europa conform clasificării Trip Advisor din 2015. Cu o suprafaţă care a ajuns la 13.5 ha el este în acelaş timp grădină zoologică şi botanică, acvariu, delfinariu, loc de recreere cu spaţii de joacă pentru copii. A fost vizitat de 45 mil. turişti iar investiţiile pentru dezvoltarea lui, îngrijirea şi protecţia animalelor, salariile personalului şi staţiile de cercetare au fost enorme cceeace explică preţul ridicat al biletului de intrare. S- a ajuns la următoarele performanţe pentru Europa: cea mai mare colonie de pinguini, cel mai lung tunel de sticlă subacvatic (18 m), cel mai lung sectacol cu dresură de orci. În anul 2008, acţionarii Loro Park au deschis în sudul insulei, Siam Park pe care nu l-am vizitat şi care e considerat cel mai mare parc acvatic european. În parc, pe lângă papagali, orci şi delfini se mai găsesc exemplare de lei, tigrii, cimpanzei, gorile, broaşte ţestoase gigantice, marmote, pinguini roz, etc. Într-un spaţiu de peste 500000 mc înconjurat de plasă cu ochiuri rare păsările de diverse specii zboară liber. Câteva platform plasate la înălţime permit turiştilor să le vadă de aproape.

Fundaţiile non-profit

Necesitatea protejării habitatului natural, a studierii şi dezvoltării speciilor de papagali a dus la înfiinţarea în 1994 a fundaţiei Loro Park. Aceasta a cheltuit mai mult de 17 mil dol în proiecte de conservare şi salvare de la dispariţie a celor mai vulnerabile specii. În Loro Park lucrează 150 de oameni ca salariaţi ai acestei fundaţii şi care se ocupă de protejarea mediului. Grădina zoologică a parcului este prima din lume care a primit titlul de Ambasada Animalelor. O altă fundaţie Morgan militează pentru drepturile orcilor de a trăi în mediul lor natural în ocean, semnalând la cele ţinute în captivitate deficienţe fizice şi psihice.

Unde se poate mânca

În Loro Park sunt opt cafenele- restaurant şi un număr dublu de toalete, foarte bine semnalizate. Noi am mâncat la Patio del Loro. De la masa la care am stat am urmărit leii care se tolăneau şi dormitau la soare. Am servit câte o friptură de pui cu cartofi copţi şi salată şi câte o halbă de bere şi ne-a costat 20 eu pe amândoi Fiind destul de târziu nu am mai băut cafea deşi era foarte ieftină sub 1 eu.

Orcile, balenele ucigaşe

Sunt cele mai feroce balene şi au dimensiuni impresionante: până la 10 m lungime şi 7 t greutate. Sunt colorate în alb şi negru. Îşi urmăresc prada cu inteligenţă şi şiretenie. Durata de viaţă în captivitate este în medie de 29 de ani pentru femele 17 ani pentru masculi. După o perioadă de gestaţie de 15-18 luni îşi resping şi chiar agresează puii care sunt despărţiţi de orcile mame. În 2006 au fost aduse în Loro Park din Sea World Texas patru exemplare tinere: două femele şi doi masculi cărora li s-a pus la dispoziţie o piscină enormă în care să se simtă în larg. Cu doi ani înainte, Loro Park a trimis în Texas opt antrenori care să înveţe dresajul orcilor iar Sea World a pus la dispoziţie medic veterinar şi formatori. În captivitate s-au născut câţiva pui din care au supravieţuit doi În timp s-au produs o serie de incidente tragice. În 2006 un formator a fost atacat şi aproape înecat de una din orcile adulte. În 2009 o altă orcă a proiectat deasupra zidului peste spectatori, un instructor. În 2009 un antrenor a fost ucis şi cu toate că Loro Park a încercat să muşamalizeze cazul sub explicaţia că ar fi fost un accident, la autopsie s-au descoperit rupturi şi fracturi în zonele vitale. De atunci, personalul nu mai are voie să intre în apă în timpul dresajului sau spectacolului, programul de antrenament s-a scurtat şi se fac cursuri repetate de instruire. Spectacolul a ţinut jumătate de oră şi conform regulamentului instructorii au rămas pe platformă, nu au coborât în apă. Când orcile se enervau plesneau din coadă proiectând tone de apă spre public. Spectatorii din primele trei-patru rânduri au cumpărat cu 3 eu pelerine impermeabile altfel ar fi fost udaţi până la piele. Noi ne-am aşezat în rândul al cincilea şi am fost foarte puţin stropiţi. La fiecare comandă reuşită, orcile erau răsplătite cu câte un peşte de 4-5 kg pe care-l înghiţeau pe nemestecate.

Loro Show

Este un spectacol care se ţine într-o clădire mare în stil arab şi în care mai mulţi papagali îşi demonstrează inteligenţa. La comandă zboară printr-un cerc sau la un punct fix, fac diverse giumbuşlucuri ca să nu mai spun de vorbit asemănător unui om cu voce guturală.

Acvariul

Este un rezervor de cca. 1 mil l. apă în care trăiesc peşti din întreaga lume care-şi găsesc aici mediul lor natural. Am trecut printr-un tunel de sticlă lung de 18 m peste care şi în lateral inoată rechini şi alţi peşti prădători care uneori îşi înfig colţii în sticla blindată foarte aproape de turişti.

Am mai văzut un film interesant despre geneză şi multe, multe păsări, animale şi plante care mi-au sugerat că sunt într-un alt spaţiu, cu totul diferit de cel în care trăiesc.

WEB, rog dacă se poate

youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de Michi in 14.10.2017 21:46:47

Validat / Publicat: 14.10.17 23:05:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 2880


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  44900 PMA (din 33 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster45
[14.10.17 23:04:06]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

   ===

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Loro Parque - parc tematic [Puerto de la Cruz], TENERIFE" (deja existentă pe sait)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[14.10.17 23:14:37]
» mesaj pers

   @webmaster45:Mulţumesc WEB

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[15.10.17 07:24:10]
» mesaj pers

   @Michi:

   Imi spune Ema intr-o zi:

   - Mama Michi e in Tenerife, stii?

   - Bine, draga, ma bucur!

   Evident mesajul ascuns al intrebarii era:

   - Dar noi cand mergem in Tenerife?

   Faina excursie. Mi-a placut ce am citit aici. Tare as vrea sa vad demonstratia cu balene uriase, cu orci. Foarte convongatoare pozele de la reprezentatie.

   Iar in p18 as fi vrut sa fiu si eu! Hai ca acum se va interpreta, dar daca am scapat-o asa...

   Felicitari pentru articol si excursie!

   😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Michi
[15.10.17 08:34:27]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Bineînţeles că şi copiii vor svea ce vedea

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[15.10.17 12:17:56]
» mesaj pers

   @Michi: Citind acest interesant review am retrăit vizita mea acolo în mai 2011.

   Pentru mine a fost ceva ce nu mai văzusem până atunci. Pentru că am stat chiar în Puerto de la Cruz și doar la circa 800 m de Loro Park l-am vizitat și am reușit să vedem toate spectacolele. Ne-am simțit copii așa de mult ne-a plăcut.

   Am renunțat la masa de prânz ca să vedem totul...

   Frumoase și pozele, parcă nu au trecut 6 ani de când am fost acolo...

   Mulțumesc pentru amintiri.... :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- webmaster26
[15.10.17 13:53:15]
» mesaj pers

   @Michi: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[15.10.17 14:39:55]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[15.10.17 15:32:54]
» mesaj pers

   @webmaster26: Da, şefu´!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- nicole33
[15.10.17 18:33:59]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

Citind acest interesant review am retrăit vizita mea acolo în mai 2011.

   Şi eu am avut aceeaşi senzaţie, reamintindu-mi de vizita La Loro Park din urmă cu trei ani.

   Am privit şi pozele postate, iar unele lucruri par să nu se schimbe cu trecerea anilor. Loro Park arată exact la fel :).

   Şi eu am urmărit toate spectacolele, dar de la cel cu păsări am ieşit mai repede, deoarece nu am mai suportat atmosfera sufocantă din sala respectivă.

   Cel mai mult mie mi-a plăcut Imperiiul Pinguinilor, pe care l-am văzut de două ori, pentru că nu mă mai săturam să-i văd cât sunt de frumoşi. Doar pentru acest obiectiv şi a meritat să vizitez Loro Park, nemaivorbind de restul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mishu
[22.10.17 15:09:13]
» mesaj pers

   @Michi: In astfel de momente indiferent de varsta pe care o avem redevenim copii si ne bucuram de tot ceea ce se intampla in jurul nostru. Citind articolul parca vedeam si eu ce sa intampla, parca si pe mine m-au udat cativa stropi de apa si asta doar pentru ca am vrut sa vad spectacolul mai de aproape.

   Eu am baut cafea pentru ca voiam ca ziua sa fie cat mai lunga. M-am bucurat de tot ce-am vazut iar la final am adormit zambind ca un copil fericit.

   Felicitari, votat cu mare drag

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[37] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [SEP-2017] Intrare în Loro Park -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911546">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911546"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911546">Şterge vot</a></div><span id="v9911546" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911546)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911546Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911546MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [SEP-2017] Intrare în Loro Park
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [SEP-2017] Harte parcului, pliant -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911547">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911547"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911547">Şterge vot</a></div><span id="v9911547" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911547)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911547Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911547MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [SEP-2017] Harte parcului, pliant
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [SEP-2017] La intrarea în parc este statuia unui papagal uriaş -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911548">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911548"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911548">Şterge vot</a></div><span id="v9911548" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911548)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911548Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911548MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [SEP-2017] La intrarea în parc este statuia unui papagal uriaş
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [SEP-2017] Intrare în satul tailandez -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911549">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911549"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911549">Şterge vot</a></div><span id="v9911549" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911549)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911549Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911549MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [SEP-2017] Intrare în satul tailandez
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [SEP-2017] Lacul cu peştişori roşii -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911550">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911550"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911550">Şterge vot</a></div><span id="v9911550" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911550)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911550Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911550MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [SEP-2017] Lacul cu peştişori roşii
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911551">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911551"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911551">Şterge vot</a></div><span id="v9911551" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911551)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911551Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911551MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe)
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911552">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911552"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911552">Şterge vot</a></div><span id="v9911552" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911552)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911552Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911552MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe)
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911553">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911553"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911553">Şterge vot</a></div><span id="v9911553" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911553)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911553Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911553MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe)
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911554">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911554"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911554">Şterge vot</a></div><span id="v9911554" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911554)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911554Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911554MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe)
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911555">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911555"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911555">Şterge vot</a></div><span id="v9911555" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911555)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911555Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911555MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe)
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911556">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911556"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911556">Şterge vot</a></div><span id="v9911556" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911556)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911556Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911556MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe)
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe) -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911557">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911557"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911557">Şterge vot</a></div><span id="v9911557" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911557)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911557Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911557MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [SEP-2017] Spectacol cu orci (balene ucigaşe)
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [SEP-2017] Coada unui tigru -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911558">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911558"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911558">Şterge vot</a></div><span id="v9911558" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911558)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911558Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911558MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [SEP-2017] Coada unui tigru
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [SEP-2017] Clădirea Loro Show -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911559">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911559"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911559">Şterge vot</a></div><span id="v9911559" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911559)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911559Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911559MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [SEP-2017] Clădirea Loro Show
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [SEP-2017] Papagali gigant -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911560">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911560"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911560">Şterge vot</a></div><span id="v9911560" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911560)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911560Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911560MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [SEP-2017] Papagali gigant
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P16 [SEP-2017] Loro SHOW -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911561">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911561"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911561">Şterge vot</a></div><span id="v9911561" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911561)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911561Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911561MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [SEP-2017] Loro SHOW
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P18 [SEP-2017] Conversaţie -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911563">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911563"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911563">Şterge vot</a></div><span id="v9911563" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911563)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911563Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911563MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [SEP-2017] Conversaţie
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, fara bonus]

P19 [SEP-2017] Demonstraţie de inteligenţă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911564">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911564"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911564">Şterge vot</a></div><span id="v9911564" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911564)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911564Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911564MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [SEP-2017] Demonstraţie de inteligenţă
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [SEP-2017] Cozi la spectacolee -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911565">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911565"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911565">Şterge vot</a></div><span id="v9911565" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911565)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911565Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911565MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [SEP-2017] Cozi la spectacolee
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [SEP-2017] Loc de potolit foamea -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911566">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911566"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911566">Şterge vot</a></div><span id="v9911566" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911566)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911566Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911566MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [SEP-2017] Loc de potolit foamea
foto Michi [14.10.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [SEP-2017] Restaurant cu vedere spre lei -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911567">Şterge vot</a></div><span id="v9911567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [SEP-2017] Restaurant cu vedere spre lei
foto Michi [14.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [SEP-2017] -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911569">Şterge vot</a></div><span id="v9911569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [SEP-2017]
foto Michi [14.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [SEP-2017] Arbore protejat -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911570">Şterge vot</a></div><span id="v9911570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [SEP-2017] Arbore protejat
foto Michi [14.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [SEP-2017] Pe alei vegetaţie luxuriantă -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911571">Şterge vot</a></div><span id="v9911571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [SEP-2017] Pe alei vegetaţie luxuriantă
foto Michi [14.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [SEP-2017] -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911572">Şterge vot</a></div><span id="v9911572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [SEP-2017]
foto Michi [14.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [SEP-2017] Tolănit la soare -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911573">Şterge vot</a></div><span id="v9911573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [SEP-2017] Tolănit la soare
foto Michi [14.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [SEP-2017] De veghe -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911574">Şterge vot</a></div><span id="v9911574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [SEP-2017] De veghe
foto Michi [14.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [SEP-2017] Broaşte ţestoase gigant -- foto by <b>Michi</b> [uploaded 14.10.17] - <span class="allrVotedi" id="av911575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv911575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=911575">Şterge vot</a></div><span id="v9911575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(911575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f911575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e911575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [SEP-2017] Broaşte ţestoase gigant
foto Michi [14.10.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[37] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.17063999176 sec