81877 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Palma de Mallorca

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.09.2017
DE
Avatar diacrys
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 01.09.08
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 7 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1
+ COPII: 1 -- varsta: 16

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Palma de Mallorca, reședința regală de vară din paradisul Mediteranei


Îmi vine destul de greu să scriu despre Palma de Mallorca, prima destinație din Spania pe care am cunoscut-o acum unsprezece ani, și orașul cu care am o "relație personală" puternică.

Impresiile pe care le voi scrie în acest serial se constituie în urma acestor călătorii (2006, 2015, 2016, 2017). În 2006, venind dintr-o Românie în care multe aspecte de infrastructură erau rămase mult în urma Europei, întâlnirea cu Palma de Mallorca (și cu insula Mallorca în general) a fost o revelație din mai multe puncte de vedere: dezvoltarea orașului, conservarea istoriei, gestionarea aspectelor turistice, diferitele stațiuni și zone rezidențiale.

Faptul că în 2006 am locuit în centrul orașului, la o prietenă care lucra în turism, și că am stat două săptămâni (nu una, ca în sejururile obișnuite) m-a ajutat să cunosc viața orașului și a insulei mai de aproape. Prin comparație, călătoriile din 2015, 2016 și 2017 (toate au fost pachete turistice de o săptămână la hoteluri de trei sau patru stele) au fost o regăsire și o retrăire a amintirilor din 2006.

O mare parte din atmosfera orașului și din elementele de arhitectură le-am regăsit neschimbate: centrul orașului, artera comercială (Bulevardul Jaume III) cu mica Rambla, mai prietenoasă și mai puțin aglomerată decât cea din Barcelona, centrul istoric, însorita esplanadă cu catedrala, riviera, stațiunea Arenal).

Pentru că cele trei călătorii din ultimii ani s-au desfășurat sub auspicii turistice clasice, elemente noi s-au adăugat ulterior, prin excursiile opționale (despre care voi povesti în alt review).

Însă, până atunci, câteva cuvinte despre un oraș magnific, de care mulți turiști devin dependenți emoțional (pe bună dreptate). În primul rând, aș remarca câteva caracteristici de construcție și organizare a unui oraș de mărime apreciabilă cum este Palma de Mallorca:

•infrastructura de bulevarde care se transformă în autostrăzi: un element nou pentru mine în 2015/2016 a fost centura de autostrăzi, care conectează eficient orașele din puncte cardinale diferite de pe insulă, și, pentru vizitatorul din zona de sud, stațiunile din estul Palmei - Can Pastilla, Playa de Palma și Arenal - cu stațiunile din vestul orașului - Palmanova, Magaluf, Santa Ponsa, Peguera;

•rețeaua de transport în comun care funcționează “ceas”, cu orarul afișat în stații (de exemplu, chiar dacă stațiunile din vestul orașului sunt în lanț, în stația din fața esplanadei Palma Cathedral există autobuze normale, dar și autobuze “expres” pentru fiecare din ele, care ies pe autostradă și ajung mai repede în stațiunea de destinație);

• curățenia ireproșabilă (gunoaiele sortate care se ridică noaptea, nici o hârtie sau ambalaj pe jos, în parcuri, etc.) de un nivel superior tuturor orașelor turistice pe care le-am văzut până acum;

• spațiile generoase care oferă îmbinate monumente moderne îmbinate cu cele istorice (clădirile) conservate perfect, într-o viziune arhitecturală extrem de funcțională (la ultima vizită, cea din august 2017, m-a surprins plăcut o expoziție în aer liber pe Passeig de Sagrera, acea frumoasă parte din bulevardul maritim care leagă Avinguda de l’Argentina de catedrala La Seu);

•arhitectura regală (i-aș pune o ridicare la puterea a treia, ca să redau senzația :) ) din care aș sublinia nu doar palatele și centrul vechi al orașului, cu o personalitate inconfundabilă, ci și casele de pe dealuri în stil mallorquin, cu colonadele micuțe care mărginesc terase cu suprafețe generoase.

În continuare voi echilibra analiza cu primele mele impresii despre Palma de Mallorca, în 2006:

Joi, 17 august 2006. Suntem în centrul Palmei, pe o stradă cu case şi blocuri scunde [Carrer de Caro, n. a. ], toate în stil mediteranean: seamănă puţin cu oraşele franceze, dar spaţiile sunt mai generoase. Apartamentul pe care l-a închiriat Teodora este vechi, din perioada interbelică: construit de doi burghezi mallorcani pentru cele două fete tinere ale lor, peste apartamentul lor de la parter. Spaţiul este ciudat distribuit: începe cu o scară abruptă şi interminabilă, continuă cu o cameră de zece metri pătraţi în dreapta, în faţă cea de-a doua cameră, lungă, care slujeşte şi de bucătărie (are o plită, chiuvetă şi frigider) şi, la capăt, baia. În total, cam douăzeci şi cinci de metri pătraţi locuibili...completaţi însă, în cel mai pur stil spaniol, de două terase imperiale: o scară pleacă din camera cea lungă şi urcă sus cu încă un nivel, oferind privelişte la stradă: probabil a fost gândită pentru cele două domnişoare spaniole (ajunse acum ambele fete bătrâne, din câte spune Teo). Este locuită mai mult de pisici, Teo şi Ernesto nu o folosesc pentru că vine praf din stradă. În schimb, terasa din spate (la acelaşi nivel cu camerele, ieşirea pe lângă baie) este o minune: are cam 15 metri pătraţi şi este foarte liniştită, are vedere la o curte interioară nelocuită. În jur sunt câteva acoperişuri şi încă două terase vecine la fel de mari. Aici Teo și soțul ei iau masa şi petrec seri frumoase, cu sau fără musafiri. (…)

Ieri dimineaţa, dacă m-ar fi întrebat cineva, aş fi zbughit-o direct spre mare pe care nu am văzut-o încă, dar Teo, care are un simţ practic deosebit, face un program de organizare. Și-a luat o zi liberă azi ca să ne orienteze: ne arată supermarketul Mercadona aflat la trei străzi mai încolo, ne sfătuieşte să nu cumpărăm mâncare decât de acolo, este cel mai convenabil. Ne ia o cartelă de autobuz şi ne învaţă strictul necesar despre calătorii (suntem departe de plajă, cu autobuzul 20-25 de minute). Ne arată împrejurimile care sunt splendide, la cinci minute de casă este un parc mare cu un loc de joacă modern şi cu fântâni arteziene [Parc de la Feixina, n. a. ]. Parcul e construit lângă un râu pitoresc [Torrent de Sa Riera, n. a. ], traversat de câteva poduri scurte, pe care turiştii se fotografiază. Dincolo de parc începe centrul istoric al Palmei (nelocuit, folosit mai mult pentru distracţie). Văzut ziua, oraşul pare şi mai frumos decât mi s-a părut aseară: în orice parte ai privi vezi palmieri, flori mediteraneene (muşcate uriaşe şi flori mari, colorate exotic: roz, ciclam, vernil). Nu se văd nicăieri gunoaie aruncate şi spărturi în asfalt, ca la noi acasă... străzile au un asfalt neted şi fără fir de nisip pe ele. Asta înseamnă o bună organizare, pentru că oraşul e plin de turişti şi foarte viu: maşinile par multe şi grăbite, dar şi pietonii sunt numeroşi: nu am văzut nicăieri atâtea mame cu bebeluşi la plimbare, semn de prosperitate economică.

[Va urma]

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de diacrys in 10.09.2017 15:16:54

Validat / Publicat: 10.09.17 19:50:14


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 1970


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (diacrys); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  31700 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de diacrys? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- AZE
[10.09.17 20:11:04]
» mesaj pers

   @diacrys: Felicitari pentru sejur si articol.

   Si fotografiile sint foarte bune iar peisajele de acolo numai bune de admirat.

   Am o fosta cunostinta stabilita acolo de foarte multi ani (cred ca mai mult de 15 ani) si nu prea ii vine sa mai plece de acolo.

   Vazand fotografiile ii dau dreptate in privinta asta,adica ar dori s-o prinda pensia acolo si nu in alta parte. Prin intermediul pozelor tale am recunoscut anumite locuri pe care mi le-a aratat persoana respectiva(prin pozele personale)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[10.09.17 20:55:43]
» mesaj pers

   @diacrys: Foarte frumos.

   Ce paralelă ai făcut cu impresiile tale, practic ne scrii acum cum ai simțit acum 11 ani Palma de Maiorca și completezi cu informații utile pentru cei ce vor să ajungă acolo.

   Mi s-a zbârlit pielea citind impresiile tale din 2006, primele impresii.

   Foarte, foarte frumos.

   Aștept cu nerăbdare continuarea.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Dan&Ema
[10.09.17 21:22:06]
» mesaj pers

   @diacrys:

   O viata in Palma, poti spune.

   Eu am ajuns o singura data la Palma de Mallorca intr-o activitate organizata pentri cateva site de oameni. Ceva mega.

   Nu am vazut atunci Palma asa cum as fi putut sa o vad dac imi organizam eu excursia.

   Adjectivul care il asociez cu Palma de Mallorca este dupa mine: " viu ".

   Un loc viu, tumulruos, activ.

   Felicitari pentru articol si multele zile petrecute intr-un loc care te-a marcat. Bravo! 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- diacrys
[10.09.17 23:21:46]
» mesaj pers

   @AZE: Mulțumesc! Într-adevăr, este insula tuturor dorințelor. Și eu aș vrea să plec acolo chiar de mâine și să rămân și la pensie, dar nu știu cum să fac :). Poate se ivește vreo rețetă secretă...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diacrys
[10.09.17 23:32:00]
» mesaj pers

   @ANILU: Mulțumesc mult pentru comentariu - m-am gândit că este interesantă o paralelă la o oarecare distanță în timp, așa cum s-a întâmplat aici. Pe mine m-a mișcat revederea din 2015 (după 9 ani) când am revăzut casa în care am locuit (Career de Caro - aproape de Avinguda Argentina și intrarea în Parc de la Feixina), transformată în șantier.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- diacrys
[10.09.17 23:36:53]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Palma (și Mallorca, în general) merită văzută în formulă de familie, mai independentă. Are foarte multe de oferit și trebuie descoperită după cum dorește sufletul fiecăruia. Dar, într-adevăr, adjectivul principal pentru oraș este "viu" și s-ar mai adăuga și alte câteva: elegant, grandios, bogat (în mai multe sensuri).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mishu
[28.09.17 19:52:28]
» mesaj pers

   @diacrys: Am un VIS pe care il tin in PALMA, cam asa pot spune avand in vedere ca tocmai am citit despre excursia din Blue Cave si m-am mutat intr-o alta destinatie mirifica. Minunat si cu atat mai mult cu cat te-ai bucurat si de avantajul de a afla mai multe de la cineva care sta, acolo si ai avut si cateva deplasari acolo.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- diacrys
[10.10.17 07:53:40]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc, nu m-as fi gandit la acest joc de cuvinte :). Prietena care locuia acolo s-a mutat dupa vreo doi ani, dar eu am ramas cu Mallorca in gand si m-am intors cand am avut posibilitatea (materiala, pretul unui sejur in Spania este cam cu 30% mai scump fata de Grecia).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Palma de Mallorca - vedere dinspre catedrală spre esplanadă și port (2016). -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899847">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899847"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899847">Şterge vot</a></div><span id="v9899847" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899847)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899847Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899847MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Palma de Mallorca - vedere dinspre catedrală spre esplanadă și port (2016).
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Kilometrul zero al Palmei, scufundat într-o mare de verdeață (2015) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899848">Şterge vot</a></div><span id="v9899848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Kilometrul zero al Palmei, scufundat într-o mare de verdeață (2015)
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Catedrala văzută din față, de pe esplanadă (2017) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899849">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899849"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899849">Şterge vot</a></div><span id="v9899849" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899849)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899849Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899849MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Catedrala văzută din față, de pe esplanadă (2017)
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Frumosul Parc de la Feixina (2017), cu un monument și trepte pe care apa cade cu un sunet liniștitor -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899850">Şterge vot</a></div><span id="v9899850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Frumosul Parc de la Feixina (2017), cu un monument și trepte pe care apa cade cu un sunet liniștitor
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Torrent de Sa Riera, văzut dinspre Passeig Maritim (2017) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899851">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899851"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899851">Şterge vot</a></div><span id="v9899851" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899851)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899851Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899851MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Torrent de Sa Riera, văzut dinspre Passeig Maritim (2017)
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] Torrent de Sa Riera văzut în sens invers (dinspre marginea de sus a parcului Feixina) (2015) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899852">Şterge vot</a></div><span id="v9899852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] Torrent de Sa Riera văzut în sens invers (dinspre marginea de sus a parcului Feixina) (2015)
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Strada Caro, unde am locuit în 2006: casa era în lucru pentru consolidare (foto din 2015). -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899853">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899853"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899853">Şterge vot</a></div><span id="v9899853" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899853)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899853Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899853MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Strada Caro, unde am locuit în 2006: casa era în lucru pentru consolidare (foto din 2015).
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Monumentul din Parc de la Feixina -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899854">Şterge vot</a></div><span id="v9899854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Monumentul din Parc de la Feixina
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Vedere de pe unul din podurile care traversează râul din centru -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899855">Şterge vot</a></div><span id="v9899855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Vedere de pe unul din podurile care traversează râul din centru
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Pe străduțele din centrul istoric al Palmei -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899856">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899856"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899856">Şterge vot</a></div><span id="v9899856" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899856)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899856Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899856MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Pe străduțele din centrul istoric al Palmei
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Torrent de Sa Riera în zona unde trece bulevardul Jaume III. În 2015, față de 2006, l-am regăsit invadat de vegetație -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899857">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899857"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899857">Şterge vot</a></div><span id="v9899857" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899857)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899857Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899857MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Torrent de Sa Riera în zona unde trece bulevardul Jaume III. În 2015, față de 2006, l-am regăsit invadat de vegetație
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Mica Rambla din Palma de Mallorca -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899858">Şterge vot</a></div><span id="v9899858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Mica Rambla din Palma de Mallorca
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Spre Plaza del Mercat, unde începe bulevardul comercial -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899859">Şterge vot</a></div><span id="v9899859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Spre Plaza del Mercat, unde începe bulevardul comercial
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] In Plaza del Mercat, în 2006. -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899860">Şterge vot</a></div><span id="v9899860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] In Plaza del Mercat, în 2006.
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Pe bulevardul Jaume III, în 2006 -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899861">Şterge vot</a></div><span id="v9899861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Pe bulevardul Jaume III, în 2006
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Plimbare de-a lungul râului în 2006 -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899862">Şterge vot</a></div><span id="v9899862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Plimbare de-a lungul râului în 2006
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Catedrala văzută în depărtare, de pe Passeig Maritim -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899863">Şterge vot</a></div><span id="v9899863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Catedrala văzută în depărtare, de pe Passeig Maritim
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Passeig de Sagrera, un fragment de bulevard puternic impregnat de istorie -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899864">Şterge vot</a></div><span id="v9899864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Passeig de Sagrera, un fragment de bulevard puternic impregnat de istorie
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Expoziția în aer liber de pe bulevardul Passeig de Sagrera (2017) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899865">Şterge vot</a></div><span id="v9899865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Expoziția în aer liber de pe bulevardul Passeig de Sagrera (2017)
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Passeig Maritim, într-o duminică liniștită de august (2017). -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899866">Şterge vot</a></div><span id="v9899866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Passeig Maritim, într-o duminică liniștită de august (2017).
foto diacrys [10.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] De pe Passeig Maritim, vedere spre centrul istoric -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 10.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av899867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv899867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=899867">Şterge vot</a></div><span id="v9899867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(899867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f899867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e899867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] De pe Passeig Maritim, vedere spre centrul istoric
foto diacrys [10.09.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.147484064102 sec