82277 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Palma de Mallorca

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
24.09.2017
DE
Avatar diacrys
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 01.09.08
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 7 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1
+ COPII: 1 -- varsta: 16

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Viața în Palma de Mallorca, între cosmopolit și medieval


Urmare de aici

Orașul a fost descris ca o Barcelona mai mică și mai prietenoasă, însă eu îl văd ca având o personalitate distinctă de a Barcelonei: este maiestuos, impunător, îmbinarea de istoric și de nou în ambient este mai pronunțată, înre-un cuvânt: regal. Ca oraș insular, este mai distins, mai cosmopolit și mai aerisit decât capitala Catalunyei (este, într-adevăr, și mai scump).

De exemplu, o călătorie pe riviera nesfârșită care înconjoară portul îl face pe turist să își dea seama că a ajuns într-unul din “locurile de joacă” frecventate de marii bogați ai lumii (comparabil cu Nisa și Coasta de Azur – dar mai select decât acestea).

Numărul enorm de iahturi și vase de agrement este o personificare a puterii financiare care se acumulează la unele familii și oameni, care pot deține și folosi aceste mijloace de transport de agrement.

De câte ori am trecut pe această rivieră, într-unul din autobuzele care mergea spre punctul terminus de la catedrală (sau, după caz, spre stațiunile din partea de vest a orașului) - pe un soare orbitor de august care strălucea pe un cer fără nori deasupra albastrului deschis al Mediteranei - undeva mai departe pe mare era ancorat și un vapor enorm de croazieră, care desăvârșea tabloul cu iahturi și bărcuțe de mare viteză care se întindea pe kilometri de țărm.

Joi, 17 august 2006. În continuare, despre ziua de ieri. După ce mâncăm pe terasă (este aproape patru după-masa) în sfârşit vine momentul întâlnirii cu marea... Teo vine şi ea cu noi la plajă să ne arate drumul, dar în zilele următoare ne vom duce singuri.

Autobuzul ne face să vedem o bună parte din oraşul care e mai mult decât frumos, e grandios: portul imens cu vapoare şi bărci de agrement, mult mai mare decât cel bine ştiut de la Constanţa; castelul de vară al regilor Spaniei, Marivent, de-abia ghicit în spatele zidurilor; zona de est a oraşului, în care relieful e mai abrupt şi hotelurile încep să fie aşezate pe mai multe niveluri.

În fine, coborâm la plaja Cala Major, iar Teo îmi arată fereastra apartamentului în care au stat doi ani, până în primăvară, chiar lângă plajă (înghit în sec: ce bine ar fi fost să stea şi acum!!).

Ne aşezăm mai în spatele plajei, e înnorat şi destul de frig... plaja e aproape goală, iar valurile sunt atât de mari încât nu îndrăzneşte nimeni să înoate. Marea pare ameninţătoare aşa cum este, turbulentă şi cenuşie: valurile (e vremea fluxului) sunt atât de mari încât ajung până la primul rând de umbrele şi la şezlongurile pe care nu mai stă nimeni. (…)

Plaja Cala Major este situată la capătul orașului, este singura plajă la care pot veni cei care locuiesc în oraș (restul țărmului fiind ocupat cu portul și cu relief abrupt în rest). Ca formă, este o plajă semicirculară, înconjurată de hoteluri înalte (cel mai cunoscut în această zonă este Nixe Palace, care face parte din brandul zonei și al orașului). La vremea aceea, m-au impresionat ordinea care domnea pe plaja de o mărime apreciabilă, destul de lată și populată mai mult de familii de englezi și nordici: nici un deșeu, de nici un fel.

Pe plajă nu se consuma nimic în afară de băuturi răcoritoare, nu se vorbea tare și nu se desfășurau întreceri sportive, comerț ambulant etc.

Intrarea în apă era foarte lină, oarecum obositoare, ca la Mamaia: ca să poată înota, turiștii trebuiau să meargă departe în larg. Fiind în formă de golf, plaja era favorabilă familiilor, pentru că copiii puteau să stea în apa mică fără nici un pericol. “Spectacolul” era asigurat de valurile mici, dar spumoase, care se formau și amuzau pe toată lumea. Totuși, la un moment dat fiind ceva mai în larg, am fost martoră la un mini-tsunami care m-a speriat și mi-a amintit că Marea Mediterană nu se compară la mărime nici cu Marea Neagră nici cu alte mări balcanice...

Luni, 28 august 2006. Aseară Teo ne-a invitat la restaurantul ei favorit, în centrul istoric al Palmei. Un restaurant mic, la subsol, cu pereţi reci stil catacombă, dar decorat cu fel de fel de ornamente vechi care creează atmosferă. Spaţiul e atât de mic încât e greu şi pentru clienţi şi pentru cei care servesc să se strecoare printre mese.

Teo se conversează afabilă cu ospătarul, care o ţine minte de când tot vine aici. Comandă două tăvi, una cu "pescarritos con cerveza" şi unul cu "calamarritos" (inele de calamar) din care urmează să ne servim fiecare. Mi se pare prea cald şi nu am poftă de mâncare... Teo şi Ernesto consumă repede tăvile cu mâncare, fac câteva poze, şi plecăm.

În continuarea acestei amintiri, reiau impresiile mai recente din verile anterioare (2015 și 2016). Am regăsit centrul Palmei la fel de luxuriant ca în urmă cu un deceniu – ba chiar, cu contraste mai intense (palmierii mai înalți și mai bogați, florile tropicale colorate mai intens, canalul mai secat și mai romantic).

Catedrala uriașă din centru (supranumită La Seu) îmi stârnise curiozitatea din prima călătorie în 2006 – din păcate, din cauza programului variat și al temperaturilor foarte ridicate, am renunțat să o mai vizitez.

În 2015, un sejur răcoros și umed la finalul lunii august, am ales o dimineață de duminică înnorată ca fiind cea mai potrivită ca să vizitez catedrala. Însă, surpriză: catedrala era închisă din cauza slujbei catolice. Turiștii erau rugați să intre doar dacă doresc să asiste la slujbă; ne-am conformat și am renunțat la vizită (mai aveam doar o zi și practic era imposibil să revenim).

Am reușit să vedem catedrala în 2016, într-o după-amiază toridă, într-un context destul de aglomerat. Intrarea pentru noi a fost destul de scumpă (14 euro 2 bilete, cu audioghid inclus): inițial am fost invitați de un grup de francezi să ne alăturăm lor ca să beneficiem de o reducere, dar aceasta a fost refuzată de controlorii de la intrare, care au spus că reducerea se acordă doar în cazul grupurilor anunțate dinainte....

Ca impresie exterioară, catedrala, așezată pe o înălțime deasupra unei esplanade și într-un décor estival inconfundabil, este una din emblemele orașului. Începută în secolul XIII (fiind transformată, la acea dată, din moschee în biserică creștină) și terminată în jurul anului 1600, catedrala este una din cele mai înalte din Europa: nava sa (44 m) depășește în înălțime nava catedralei Notre-Dame din Paris (33 m). Locația excepțională (fiind singura catedrală gotică care “se reflectă în apa mării”) accentuează singularizarea.

Stilul gotic din exterior, liniile verticale repezite ascetic către cer creează așteptarea unui interior medieval, dar impresia este infirmată după primele priviri aruncate spre galeriile impunătoare. Curând, după câțiva pași printre coloanele aparent asemănătoare cu ale altor edificii similare, vizitatorul devine conștient de trăsăturile de personalitate unice ale catedralei.

După terminarea ei, catedrala a suferit în secolele XVII și XVIII influențe ale barocului (fapt care se poate vedea în interior, în cele 14 capele, a căror decorare este pe alocuri gotică, pe alocuri barocă). Din câte am înțeles din audioghid, Gaudi a participat la începutul secolului XX (în cadrul proiectului de restaurare care începuse după cutremurul din 1851) la designul interior și, după cum mi s-a părut, a fost încă și mai îndrăzneț decât în cazul altor opere arhitecturale din Barcelona.

Există anumite sectoare din catedrală (partea dreaptă de lângă altar, de exemplu) unde decorul este pur și simplu post-modern și iese mult din canoanele clasice pentru interiorul de catedrale.

Altă trăsătură unică a catedralei este reprezentată de vitralii, care sunt, din nou, extrem de moderne și de îndrăznețe, atât prin coloritul intens, cât și prin liniile de contur. Poate prin efectul luminos urmărit de arhitectură și de vitralii, catedrala nu avea aerul lugubru al edificiilor medievale (pe care l-am simțit și la Girona și la Paris, de exemplu), în ciuda faptului că în capele sunt și peste 20 de morminte ale regilor mallorquini, episcopilor și altor figuri istorice locale.

Pe de altă parte, deși este un must see în Palma de Mallorca, vizita aceasta nu mi-a lăsat o impresie adâncă – poate și pentru că senzația pe care o provoca în primul rând era cea estetică, nu cea religioasă sau spirituală.

(Va urma)

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de diacrys in 24.09.2017 18:45:50

Validat / Publicat: 24.09.17 20:07:32


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA.
VIZUALIZĂRI: 3004


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (diacrys); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  33050 PMA (din 35 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de diacrys? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[24.09.17 20:11:11]
» mesaj pers

   @diacrys:

   Start vot! Interesant articolul!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diacrys
[24.09.17 20:52:17]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- AZE
[24.09.17 21:49:45]
» mesaj pers

   @diacrys: Felicitari pentru sejur si articol. Ma intereseaza subiectul mai ales ca am o cunostinta stabilita acolo.

   Astept continuarea

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diacrys
[25.09.17 17:24:12]
» mesaj pers

   @AZE: Multumesc :). Este cam aglomerat la serviciu in aceasta perioada si nu reusesc sa postez cat de des as vrea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[28.09.17 19:56:50]
» mesaj pers

   @diacrys: Minunat si acest articol, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[18] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Catedrala din Palma de Mallorca, deocamdată inaccesibilă (2015) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904848">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904848"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904848">Şterge vot</a></div><span id="v9904848" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904848)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904848Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904848MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Catedrala din Palma de Mallorca, deocamdată inaccesibilă (2015)
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] Fațada dinspre mare, care părea o fortăreață inexpugnabilă -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904850">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904850"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904850">Şterge vot</a></div><span id="v9904850" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904850)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904850Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904850MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] Fațada dinspre mare, care părea o fortăreață inexpugnabilă
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] Frumoasa vedere din fața catedralei spre port (2015) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904852">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904852"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904852">Şterge vot</a></div><span id="v9904852" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904852)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904852Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904852MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] Frumoasa vedere din fața catedralei spre port (2015)
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] Împrejurimile catedralei, într-o dimineață răcoroasă de august (2015) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904854">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904854"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904854">Şterge vot</a></div><span id="v9904854" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904854)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904854Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904854MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Împrejurimile catedralei, într-o dimineață răcoroasă de august (2015)
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] Candelabrul sclipitor din centru, pe un fundal complicat de ogive și ornamente (2016) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904855">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904855"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904855">Şterge vot</a></div><span id="v9904855" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904855)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904855Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904855MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Candelabrul sclipitor din centru, pe un fundal complicat de ogive și ornamente (2016)
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Partea stângă a catedralei, venind dinspre intrare -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904858">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904858"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904858">Şterge vot</a></div><span id="v9904858" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904858)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904858Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904858MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Partea stângă a catedralei, venind dinspre intrare
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Una dintre capelele în stil baroc -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904859">Şterge vot</a></div><span id="v9904859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Una dintre capelele în stil baroc
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Vedere din spatele catedralei, care dă o idee despre mărimea spațiului interior -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904860">Şterge vot</a></div><span id="v9904860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Vedere din spatele catedralei, care dă o idee despre mărimea spațiului interior
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Unul din frumoasele vitralii, văzut prin gratiile unei capele -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904861">Şterge vot</a></div><span id="v9904861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Unul din frumoasele vitralii, văzut prin gratiile unei capele
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Sectorul postmodern, care mi s-a părut că poartă cel mai mult amprenta stilului Gaudi -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904862">Şterge vot</a></div><span id="v9904862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Sectorul postmodern, care mi s-a părut că poartă cel mai mult amprenta stilului Gaudi
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Ogive întrepătrunse și marea rozetă din centru -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904863">Şterge vot</a></div><span id="v9904863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Ogive întrepătrunse și marea rozetă din centru
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Orga și un vitraliu viu colorat deasupra -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904864">Şterge vot</a></div><span id="v9904864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Orga și un vitraliu viu colorat deasupra
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Centrul catedralei, destul de aglomerată la acea oră -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904865">Şterge vot</a></div><span id="v9904865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Centrul catedralei, destul de aglomerată la acea oră
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] O altă capelă, căreia lumina nu reușește să îi răpească misterul -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904866">Şterge vot</a></div><span id="v9904866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] O altă capelă, căreia lumina nu reușește să îi răpească misterul
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Spre ieșire, sub impresia vitraliilor deosebite, a ornamentelor și a stilurilor combinate -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904867">Şterge vot</a></div><span id="v9904867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Spre ieșire, sub impresia vitraliilor deosebite, a ornamentelor și a stilurilor combinate
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Pe riviera portuară, într-o duminică senină de august (2017) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904869">Şterge vot</a></div><span id="v9904869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Pe riviera portuară, într-o duminică senină de august (2017)
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Admirând clădirile tradiționale mallorquine ascunse între clădirile ultramoderne... -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904870">Şterge vot</a></div><span id="v9904870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Admirând clădirile tradiționale mallorquine ascunse între clădirile ultramoderne...
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Pe rivieră (2017), în căutarea traseului spre castelul Bellver, pe care nu l-am găsit :) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 24.09.17] - <span class="allrVotedi" id="av904871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv904871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=904871">Şterge vot</a></div><span id="v9904871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(904871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f904871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e904871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Pe rivieră (2017), în căutarea traseului spre castelul Bellver, pe care nu l-am găsit :)
foto diacrys [24.09.17]
# [50 PMA, +BONUS]

[18] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.215876817703 sec