80897 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bruxelles şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.08.2017
DE
Avatar iulianic
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 24.05.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 45

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
70.0 %
  
Satisfăcător

NOTA MEDIE rez.:
8.50
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Platoul Heysel


Urmare de aici

În cea de-a 16-a zi a circuitului de anul trecut - 24 august 2016 - eram la Bruxelles. Cu o seară înainte făcuserăm turul orașului (atât cel cu autocarul cât și cel pietonal), iar acum - după cazarea și micul dejun de la Best Western County House - Brussels - urma să pornim în explorarea împrejurimilor. Am început cu Waterloo - locul marii bătălii dintre armatele lui Napoleon și cele ale coaliției anglo-prusace comandate de Wellington și von Blücher. Waterloo este un loc memorabil pentru mine și mă bucur că am ajuns și acolo, dar programul zilei avea să ne ducă și spre alte locuri interesante de văzut, unul dintre acestea fiind Platoul Heysel cu celebrele sale atracții - Atomium și MiniEuropa.

Platoul Heysel se află în nord-vestul capitalei belgiene, la 7 km de centrul orașului. Aici - în 1935 - a avut loc Expoziția Internațională de la Bruxelles și tot aici - în 1958 - a fost organizat Târgul Mondial de la Bruxelles sau Expo '58 - prima mare expoziție organizată după cel de-al doilea război mondial. Și aș mai adăuga faptul că tot aici - în 1987, în Palatul 5 (Palais de Centenaire) - interpretând "Hold me now", Johnny Logan a câștigat pentru Irlanda locul I la cea de-a 32-a ediție a Concursului Eurovision.

Palatul Centenarului sau Palatul 5 este poate cea mai reprezentativă clădire dintre toate cele existente în zonă. Ea a fost construită în 1930 pentru a marca 100 de ani de la declararea independenței și a găzduit de atunci și până în prezent mai multe evenimente, cele mai importante fiind Târgurile Mondiale din 1935 și 1958. Cei patru stâlpi imenși care marchează partea centrală a fațadei susțin câte o statuie, fiecare cu simbolistica ei. La bază, de o parte și de alta a intrării sunt două grupuri statuare care încadrează 12 statui simbolizând cele mai importante activități economice ale țării.

În afara palatelor, pe întinsul Platou Heysel mai există Planetarium, un parc pentru copii, un stadion, precum și faimoasele Atomium și MiniEuropa, cele două obiective pentru care veniserăm și noi aici.

Atomium

Ce este Atomium? Atomium din Bruxelles este o construcție gigantică din metal, de forma unei molecule, realizată cu ocazia Expoziţiei Mondiale din 1958. Inginerul Andre Waterkeyn - proiectantul ei - a gândit-o ca un simbol al potențialului industrial al Belgiei din perioada de după război. Molecula de fier, mărită de 165 miliarde de ori, atinge în realitatea Platoului Heysel înălțimea de 102 metri. Cele 9 sfere ale monumentului - atomii - sunt în realitate expoziții permanente sau temporare, legătura dintre ele făcându-se prin tuburile care au în interior scări (simple și rulante). La Expoziția Mondială din 1958 această construcție gigantică, de formă bizară, s-a bucurat de un mare succes și chiar dacă nu a fost gândit pentru a dăinui și după aceea, devenind foarte popular, Atomium este și în prezent un simbol al Belgiei și al capitalei sale.

Pentru că încă mai păstrez pliantul pe care l-am procurat de acolo, sunt în măsură să dau câteva date tehnice pe lângă cele la care am făcut deja referire: diametrul unei sfere - 18 m, diametrul unui tub - 3,30 m, lungimea unui tub - 23-26 m, diametrul pavilionului de la bază - 26 m, greutatea totală a colosului de metal - 2400 tone (în 1958 când a fost construit) și 2500 tone (în 2006, după ce a fost renovat).

Ce găsesc și ce fac turiștii la Atomium? În pavilionul de la bază se află casa de bilete și mai multe magazine cu suveniruri. Chiar dacă nu cumpărați nimic, e bine să luați de acolo un pliant. Veți găsi câteva informații generale (în franceză, engleză, germană și olandeză), precum și o schemă din care veți afla ce se găsește în fiecare dintre sferele accesibile publicului.

O vizită la Atomium începe cu o expoziție dedicată anului 1958 și Târgului Mondial de atunci, expoziție care prezintă inclusiv detalii privind munca de edificare a primei construcții. N-am reținut date tehnice, dar poze am văzut suficiente și pot spune că n-a fost tocmai ușor să înalți o construcție atât de mare, atât de bizară și atât de... inutilă. În sferele care sunt accesibile vizitatorilor (numai șase din cele nouă) sunt expoziții temporare cu diferite teme (lucrări de artă, fotografii, proiecții de film), două baruri, un restaurant panoramic unde poți servi ceva la 95 m altitudine, mici magazine cu suveniruri, dar cea mai atractivă este deplasarea prin tuburi spre celelalte sfere de unde se poate admira Platoul Heysel și panorama orașului Bruxelles din alte unghiuri și de la alte înălțimi. Există și o sferă a copiilor, dar numai pentru cei care sunt aduși aici în grup.

Părerea mea despre Atomium? Foarte pe scurt: interesant pentru "o dată în viață". N-aș mai merge acolo pentru că în afară de ineditul circulației prin tuburi, din sferă în sferă, nimic nu m-a atras în mod deosebit. Dar, nu vă luați după mine! Mergeți acolo pentru propria impresie!

Taxele de intrare la Atomium (intrări individuale): copii (6-11 ani) - 6 euro/persoană, elevi și studenți - 8 euro/persoană, adulți - 12 euro/persoană, seniori (peste 60 ani) - 9 euro/persoană.

Există însă și bilete combinate Atomium cu alte obiective din Platoul Heysel. Pentru că este formula cea mai solicitată (eu însămi am ales-o), transcriu în continuare taxele de intrare la Atomium și MiniEuropa (intrări individuale): copii (6-11 ani) - 6,60 euro/persoană, elevi, studenți și seniori (peste 60 ani) - 21,80 euro/persoană, adulți - 24,70 euro/persoană.

MiniEuropa

Ce este MiniEuropa? Pe o suprafață de 24.000 m², pe Platoul Heysel, nu departe de Atomium, s-a construit un parc, o Europă în miniatură. Reduse la scara de 1/25, acolo au fost înghesuite aprox. 350 de monumente din țările Uniunii Europene, toate emblematice pentru lumea turistică. Miniaturile au fost create printr-o muncă laborioasă, folosindu-se tehnici avansate, iar rezultatele sunt pe măsura așteptărilor.

Ce găsesc și ce fac turiștii la MiniEuropa? După ce traversezi calea ferată printr-o pasarelă acoperită aflată nu departe de Atomium, ajungi în fața intrării la MiniEuropa.

În interior… o lume de basm. Un vis transpus în realitate. Ceea ce vezi acolo nu poate fi adevărat decât acolo pentru că numai acolo - ignorând sutele și miile de kilometri care le despart - cineva a avut ideea de a reuni cele mai grandioase construcții ale Europei. Te plimbi pe alei fără teama că te vei rătăci. Sunt săgeți indicatoare, sunt inscripții, sunt ghizi… Cu zâmbete și "wow!" ești când în Italia, când în Grecia… Acum ești pe străzile Parisului și imediat ai traversat canalul și ai ajuns la Londra. Zâmbești din nou și îți pozezi copii fericiți că sunt în țara uriașilor. Pentru că lor li se va părea că ei sunt foarte mari și nu construcțiile foarte mici.

Turnul Eiffel - unul dintre foarte puținele monumente prezente în MiniEuropa, dar pe care nu le-am văzut în realitate, Big Ben din Londra, faimoasa Piață San Marco din Veneția, Poarta Brandenburg simbolică pentru Berlin, Spania cu Catedrala din Santiago de Compostela, castelele din Țările Nordice, Piata Mare din Amsterdam, morile de vânt din Olanda pe care urma să le vedem și în realitate, dar și pictate pe porțelanurile de la Royal Delft… Bineînțeles, nu lipsesc Grand Place din Bruxelles, Italia cu Turnul din Pisa, Atena cu frumusețile ei și nici România noastră dragă cu Palatul brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Adolescenții vor fi încântați de Eurostar - trenul care circulă între Franța și Anglia pe sub mare, de mașini, avioane, vapoare și oameni reprezentați în miniatură, de asemenea vor fi încântați să apese pe butoane și să "producă" un cutremur de pământ sau o erupție a vulcanului Vezuviu, să pună în mișcare morile de vânt olandeze, să privească steagurile naționale și să declanșeze intonarea câtorva acorduri din imnul țării respective… Avea dreptate o doamnă din grup care lua parte la circuit însoțită de cei doi copii ai săi, adolescenți de 13 și 15 ani. Întrebată dacă merge la MiniEuropa, mi-a răspuns: "Merg, cum să nu merg? Dacă-i las singuri… ăștia uită să mai iasă și întârziem cu plecarea din cauza lor!"

Părerea mea despre MiniEuropa? Tot foarte pe scurt: interesant pentru "o dată în viață" și mai ales interesant pentru cei care nu au văzut Europa în realitate. MiniEuropa este un parc de distracție pentru copii, pentru adolescenți… să te pozezi acolo ca să ai ce pune pe Facebook, să-ți închipui că ai crescut atât de mult încât poți atinge acoperișurile unor celebre construcții europene, să "comanzi" erupția unui vulcan sau să "produci" un cutremur de pământ…

Una peste alta, o plimbare prin MiniEuropa este instructivă. Mai mult decât atât, este un îndemn la călătorie pentru a vedea Europa în realitate și pentru a vizita monumentele acolo unde este locul lor.

Ei, dar pentru că turistului de circuit îi stă bine cu drumul lung, încântați sau mai puțin încântați de Atomium și de MiniEuropa, ne-am îmbarcat din nou în autocar și am pornit spre Rotterdam. După o scurtă abatere la Delft pentru porțelanurile de la Royal Delft Shop și la Haga pentru a vedea The World Peace Flame și - exterior - Tribunalul Internațional, am continuat în goană până la Amsterdam care ne aștepta cu o foarte bună cazare la Park Plaza Hotel - Amsterdam Airport.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de iulianic in 18.08.2017 19:50:23

Validat / Publicat: 18.08.17 21:32:48


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BENELUX.
VIZUALIZĂRI: 765


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  24950 PMA (din 26 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dan&Ema
[19.08.17 16:29:41]
» mesaj pers

   @iulianic:

   Superbonus.

   Din zona asta imi amintesc de Atomium si ca am gasit Bruxelles-ul un oras murdar precum Bucuresti-ul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- iulianic
[19.08.17 18:08:21]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Aaa, nu-mi vorbi de Bruxelles! Ai remarcat că am evitat să scriu despre experiența noastră acolo? Nici cele două obiective de la Platoul Heysel nu m-au încântat peste măsură. Poate pentru că nu am vârsta să mă extaziez la astfel de vizite. Sinceră să fiu, mai mult mi-a plăcut parcul în sine, cu arbori umbroși, cu fântâni arteziene, dar cu puține locuri în care să te așezi și să-ți tragi sufletul. Dar, pentru noi nu mai conta. Nu aveam timp pentru odihnă.

   Mulțumesc pentru aprecieri!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium, colosul de metal de 2500 de tone. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891403">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891403"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891403">Şterge vot</a></div><span id="v9891403" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891403)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891403Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891403MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium, colosul de metal de 2500 de tone.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Platoul Heysel - Bine ați venit la Atomium. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891407">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891407"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891407">Şterge vot</a></div><span id="v9891407" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891407)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891407Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891407MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Platoul Heysel - Bine ați venit la Atomium.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium, centrul de primire de la bază. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891409">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891409"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891409">Şterge vot</a></div><span id="v9891409" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891409)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891409Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891409MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium, centrul de primire de la bază.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium și fântânile arteziene din parc. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891412">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891412"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891412">Şterge vot</a></div><span id="v9891412" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891412)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891412Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891412MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium și fântânile arteziene din parc.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Platoul Heysel - Palatul 5 sau Palais de Centenaire. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891414">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891414"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891414">Şterge vot</a></div><span id="v9891414" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891414)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891414Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891414MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Platoul Heysel - Palatul 5 sau Palais de Centenaire.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Platoul Heysel - Palatul 5 sau Palais de Centenaire văzut de lângă Atomium. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891416">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891416"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891416">Şterge vot</a></div><span id="v9891416" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891416)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891416Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891416MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Platoul Heysel - Palatul 5 sau Palais de Centenaire văzut de lângă Atomium.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Platoul Heysel - Planetarium, o altă atracție a parcului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891417">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891417"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891417">Şterge vot</a></div><span id="v9891417" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891417)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891417Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891417MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Platoul Heysel - Planetarium, o altă atracție a parcului.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] Platoul Heysel - MiniEuropa, o mare atracție a parcului. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891418">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891418"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891418">Şterge vot</a></div><span id="v9891418" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891418)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891418Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891418MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] Platoul Heysel - MiniEuropa, o mare atracție a parcului.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Platoul Heysel - MiniEuropa și distanțe până la mari orașe europene. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891419">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891419"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891419">Şterge vot</a></div><span id="v9891419" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891419)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891419Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891419MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Platoul Heysel - MiniEuropa și distanțe până la mari orașe europene.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Platoul Heysel - În fața intrării la MiniEuropa. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891420">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891420"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891420">Şterge vot</a></div><span id="v9891420" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891420)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891420Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891420MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Platoul Heysel - În fața intrării la MiniEuropa.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Platoul Heysel - În fața intrării la MiniEuropa. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891422">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891422"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891422">Şterge vot</a></div><span id="v9891422" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891422)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891422Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891422MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Platoul Heysel - În fața intrării la MiniEuropa.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Platoul Heysel - În fața intrării la MiniEuropa. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891423">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891423"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891423">Şterge vot</a></div><span id="v9891423" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891423)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891423Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891423MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Platoul Heysel - În fața intrării la MiniEuropa.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Platoul Heysel - În fața intrării la MiniEuropa. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891424">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891424"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891424">Şterge vot</a></div><span id="v9891424" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891424)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891424Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891424MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Platoul Heysel - În fața intrării la MiniEuropa.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Platoul Heysel - Spre MiniEuropa. Pasarela peste calea ferată. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891426">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891426"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891426">Şterge vot</a></div><span id="v9891426" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891426)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891426Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891426MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Platoul Heysel - Spre MiniEuropa. Pasarela peste calea ferată.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Platoul Heysel - Spre MiniEuropa. Pasarela peste calea ferată. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891427">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891427"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891427">Şterge vot</a></div><span id="v9891427" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891427)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891427Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891427MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Platoul Heysel - Spre MiniEuropa. Pasarela peste calea ferată.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium văzut de pe pasarela care duce la MiniEuropa. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891428">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891428"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891428">Şterge vot</a></div><span id="v9891428" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891428)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891428Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891428MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium văzut de pe pasarela care duce la MiniEuropa.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] Platoul Heysel - Alte palate construite cu prilejul Expoziției Mondiale din 1935. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891430">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891430"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891430">Şterge vot</a></div><span id="v9891430" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891430)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891430Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891430MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] Platoul Heysel - Alte palate construite cu prilejul Expoziției Mondiale din 1935.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Platoul Heysel - Alte palate construite cu prilejul Expoziției Mondiale din 1935. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891432">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891432"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891432">Şterge vot</a></div><span id="v9891432" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891432)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891432Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891432MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Platoul Heysel - Alte palate construite cu prilejul Expoziției Mondiale din 1935.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Platoul Heysel - Copilași însoțiți, veniți în grup în parc. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891433">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891433"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891433">Şterge vot</a></div><span id="v9891433" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891433)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891433Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891433MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Platoul Heysel - Copilași însoțiți, veniți în grup în parc.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Platoul Heysel - Parcul de distracții de lângă MiniEuropa. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891435">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891435"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891435">Şterge vot</a></div><span id="v9891435" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891435)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891435Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891435MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Platoul Heysel - Parcul de distracții de lângă MiniEuropa.
foto iulianic [18.08.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2016] Platoul Heysel - Intrarea pe pasarelă. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891436">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891436"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891436">Şterge vot</a></div><span id="v9891436" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891436)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891436Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891436MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Platoul Heysel - Intrarea pe pasarelă.
foto iulianic [18.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891438">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891438"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891438">Şterge vot</a></div><span id="v9891438" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891438)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891438Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891438MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium.
foto iulianic [18.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891439">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891439"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891439">Şterge vot</a></div><span id="v9891439" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891439)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891439Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891439MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium.
foto iulianic [18.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium și o parte din scările lui. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891440">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891440"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891440">Şterge vot</a></div><span id="v9891440" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891440)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891440Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891440MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium și o parte din scările lui.
foto iulianic [18.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium și o parte din scările lui. -- foto by <b>iulianic</b> [uploaded 18.08.17] - <span class="allrVotedi" id="av891442">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv891442"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=891442">Şterge vot</a></div><span id="v9891442" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(891442)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f891442Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e891442MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2016] Platoul Heysel - Atomium și o parte din scările lui.
foto iulianic [18.08.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.154658079147 sec