76309 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Brno şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.02.2017
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
35 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Trei castele de cinci stele în Moravia


Urmare de aici

Deşi am mai fost în Cehia în 2011, anul trecut am hotărât să mai mergem odată, de data asta chitiţi pe vizitarea unor castele şi oraşe medievale mai puţin cunoscute. Cehii au avut una dintre cele mai turbulente istorii din Europa şi cu toate acestea au reuşit să păstreze centrele vechi ale oraşelor şi o multime de monumente istorice, capodopere din trezoreria arhitecturală a lumii occidentale.

În prima parte a sejurului am vizitat câteva din aceste frumuseţi, toate în Boemia, urmând ca în cea de a doua parte să ”coborâm” spre Moravia să vedem cu ochii noştri ce susţineau unele site-uri turistice . Am descoperit alte atracţii deosebit de interesante şi ne-ar mai fi trebuit multe zile să vizităm tot ce oferă această frumoasă regiune din estul Cehiei. Am să descriu câteva din aceste capodopere arhitecturale ale Moraviei şi sper să vă conving ca, la pachet cu cele din Praga, să nu le neglijaţi.

Castelul Litomysl

A fost primul obiectiv istoric întâlnit în drumul nostru prin Moravia, situat în oraşul cu acelaşi nume şi în care s-a născut cunoscutul compozitor ceh Bedrich Smetana. Oraşul Litomysl poartă numele acestui superb castel construit în stil renascentist italian, în secolul XVIII. Oraşul a avut o istorie zbuciumată în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când numeroasa populaţie evreiască a fost lichidată de către nazişti. La sfârşitul războiului autorităţile comuniste cehe au evacuat şi ei la rândul lor întreaga populaţie germană schimbând în mod brutal componenţa etnică a aşezării.

Oraşul, aflat la 90 de km de Brno, are numeroase obiective turistice şi clădiri istorice, însă simbolul lui este castelul de un alb imaculat Litomysl.

Acesta se află pe un mic deal din nord-estul oraşului şi a servit ca reşedinţă a aristocraţilor cehi. Construcţia barocă este o clădire asimetrică cu trei etaje cu o aripă mai mare şi una mai mică. În partea de sud are şi o mică grădină, iar la nord se află o capelă. Grădina este mărginită de un zid înalt din piatră ornat cu statuete.

În apropiere se află şi o biserică catolică închinată Sfântului Clement, considerată cea mai veche din Cehia. Biserica are şi un turn în care se poate urca (taxă 3 euro), unde la etajul I se află o expoziţie cu obiecte de cult religios, iar în vârf avem imagini panoramice asupra oraşului şi a castelului.

Castelul Mikulov

Acesta a fost al doilea castel pe care l-am vizitat în Moravia, castel aflat într-un oraş medieval frumos şi cu o istorie pe alocuri asemănătoare cu cea a Litomysl-ului. Oraşul medieval Mikulov (fost Nikolsburg) este situat în sudul Moraviei pe un deal înconjurat de plantaţii viticole. A fost înfiinţat pe timpul lui Ottokar al II - lea , apoi fost încredinţat cunoscutei familii nobiliare Liechtenstein.

La începutul secolului XVI aproape toată averea oraşului a fost cumpărată de influenta şi bogata familie Dietrichstein.Acesată familie a administrat oraşul până la începutul secolului XX.

Un rol important în dezvoltarea oraşului l-a avut comunitate de evrei instalată aici la începutul secolului XV. Expulzaţi din Viena aceştia au avut un rol important în dezvoltarea comerţului în zonă şi chiar au finanţat autorităţile imperiului austro-ungar în unele conflicte regionale.

În secolul XVIII reprezentau cea mai mare comunitate evreiască din Moravia, apoi au dispărut în totalitate în timpul holocaustului. Dacă un sfert din ei au reuşit să emigreze în orient, ceilalţi şi-au găsit sfârşitul în lagărele de exterminare naziste în timpul celui de-al doilea Război Mondial., În contrapartidă, ca şi la Litomysl, toţi germanii din oraş au fost expulzaţi în patria mamă.

Oraşul nu este prea mare, toate obiectivele turistice sunt situate în centru, la poalele unui deal. Pe cea mai înaltă cotă a dealului se află un castel impresionant, o adevărată fortăreaţă, cu unele încăperi săpate direct în stâncă. A fost construit în stil baroc la începutul secolului XIII pe timpul lui Otakar al-doilea şi donat familiei Liechtenstein. Următorul proprietar, familia Dietrichstein îl reface complet în secolul XVIII după ce acesta a ars într-un incendiu.

Castelul are pe latura de vest o mica grădină, iar pe latura de est se află biserica romanică Sf. Vaclav cu o turlă impresionantă. În cramele castelului se află cel mai mare butoi din Europa, cu o capacitate de aproximativ 100.000 de litri . Deasemenea, depozitele cu vinuri de aici sunt printre cele mai cunoscute din Europa.

Mai jos de castel se află Piaţa Centrală înconjurată de clădiri vechi, magazine, restaurante şi cafenele, iar în centru un frumos monument închinat eradicării ciumei. Pe latura de nord se află mausoleul familiei Dietrichstein, o clădire înaltă cu două turnuri şi câteva statuete pe faţadă. Oraşul mai are câteva biserici catolice şi creştine, un cimitir evreiesc, un colegiu piarist şi o sinagogă.

Castelul Lednice

La nici 15 km de Mikulov am întâlnit un castel maiestuos, o bijuterie arhitecturală în stil baroc şi gotic ce ne-a încântat privirea. Este poziţionat la marginea nordică a satului Lednice, într-un parc artificial imens numit „Grădina Europei”.

Castelul a fost achiziţionat de familia Liechtenstein la începutul secolului XIII şi extins în secolul XVIII. Timp de aproape 700 de ani familia princiară l-a folosit ca reşedinţă de vară pentru vânătoare şi petreceri. Tot ansamblul de la Lednice (mai este şi un alt castel, Vatice) face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

În afară de cele două castele turiştii au la dispoziţie numeroase posibilităţi de a petrece timpul liber pe domeniul plin de flori şi verdeaţă de la Lednice. Pe iazul din apropiere, înconjurat de alei pentru plimbare, pot fi admirate numeroase specii de păsări, iar pe râu se pot face plimbări cu vaporaşul. Pentru cei curajoşi (noi nu prea am fost :) ), un minaret înalt oferă posibilitatea urcării până la ultimul nivel de unde avem imagini panoramice asupra domeniului.

Un punct de atracţie deosebit de frumos (pe noi ne-a fascinat pur şi simplu) îl reprezintă ansamblul de grădini în stil englezesc din faţa castelului. Înconjurate de arbori exotici grădinile castelului sunt pline de aranjamente florale în culori vii, iar de pe aleile formate de garduri vii nu-ţi vine să mai pleci. În interiorul grădinilor sunt multe statuete, iar pe mijloc o fântână arteziană monument. Lângă castel se mai află şi o mare seră de flori, pe care am admirat-o şi filmat-o din exterior.

Ca o concluzie, ne-a plăcut ce am vizitat în Moravia, din păcate nu ne-am documentat suficient şi am vizitat prea puţin şi prea repede pe unde am trecut.

Vacanţe cât mai frumoase!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 14.02.2017 11:57:10

Validat / Publicat: 14.02.17 16:09:04


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în CEHIA.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2302


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  81900 PMA (din 62 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de traian.leuca? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- tata123
[14.02.17 16:16:43]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Frumoase grădinile castelului Lednice! Niciodată nu ne ajunge timpul pentru a poposi atât cât dorim în locurile pe care le vizităm. Cu toate tulburările istorice prin care au trecut (episoadele privind holocaustul și expulzarea germanilor fiind printre cele mai recente) cehii au reușit să conserve monumente impresionante. Felicitări pentru articolul concentrat, util și ilustrat cu imagini drăguțe.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- traian.leuca
[14.02.17 16:53:31]
» mesaj pers

   @tata123:Mulţumesc pentru vizită şi apreciere!

cehii au reușit să conserve monumente impresionante.

   Am constat şi eu acest lucru în cele două sejururi efectuate în Cehia (şi Slovacia).

   Ba mai mult, majoritatea palatelor, castelelor şi a altor bunuri, confiscate cam abuziv la sfârşitul războiului de către guvernul comunist, au rămas în proprietatea statului, în pofida presiunilor juridice făcute de moştenitorii fostelor familii bogate din trecut.

   În condiţiile apartenenţei noastre comune la legislaţia UE, nu prea am înţeles de ce la ei s-a procedat aşa, iar noi am retrocedat proprietăţi până la nu ştiu a câta generaţie?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- marius gaudi
[14.02.17 19:22:37]
» mesaj pers

   Foarte frumoase castelele, superbe pozele!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster
[14.02.17 20:55:20]
» mesaj pers

   Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).

    Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ===

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[15.02.17 09:45:45]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Foarte frumos si tot mereu imi propun si eu un concediu in care tema principala sa fie castelele (seamana cu un tur al manastirilor =))), insa pana in prezent nu prea am reusit, asa incat ma bucur de ceea ce citesc si vad.

   Cat despre retrocedare,

În condiţiile apartenenţei noastre comune la legislaţia UE, nu prea am înţeles de ce la ei s-a procedat aşa, iar noi am retrocedat proprietăţi până la nu ştiu a câta generaţie?
, pai noi suntem capete plecate la ce vor altii care stiu sa ne manipuleze din pacate.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- traian.leuca
[16.02.17 15:12:59]
» mesaj pers

   @marius gaudi, @ mishu: mulţumesc pentru vizită şi apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- andi1972
[21.02.17 18:13:11]
» mesaj pers

   Bună seara. O corecție: Litomysl se află în estul extrem al Boemiei. Fiind foarte aproape de "granița" dintre cele două regiuni istorice, pun pariu că sunt mulți cehi care fac această confuzie.

   Articolul mi-a adus aminte de piața centrala din Mikulov (cârnați și bere) - am nimerit la o sărbătoare... Ce bucate!!! Toate cele bune și călătorii minunate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[21.02.17 18:22:06]
» mesaj pers

   @andi1972:

Articolul mi-a adus aminte de piața centrala din Mikulov

   Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[21.02.17 19:33:32]
» mesaj pers

   @andi1972:

Fiind foarte aproape de "granița" dintre cele două regiuni istorice,

   Eu am citit pe google că orașul Litomysl a fost construit ”pe un traseu comercial important care leagă Boemia și Moravia”

   Și cum se află între, am ales Moravia.

   Mulțumesc pentru vizită, urări și... corectare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- andi1972
[21.02.17 21:41:44]
» mesaj pers

   @traian. leuca: Si ai dreptate. litomysl.cz/?lang=en

   radio.cz/en/section/spotl ... tanas-home-town

   Nici eu nu asi fi stiut, da' tocmai rasfoisem Ghidul Complet editat de Aquila '93, si-mi ramasese in cap ca nu se afla la capitolul Moravia (ca sa fiu mai corect, baietii o impart in doua - de nord si de sud) ci era "implicat" la Bhoemia (de est - cf. impartirii lor)... A fost mai mult un exercitiu de memorie din partea mea. Scuze - chiar nu are importanta. Excelent articolul - am "batut" zona apasat, iar Litomysl fusese una dintre tinte... Nu am ajuns, din pacate. Poate data viitoare...

   Hm, in alta ordine de idei, ma provoaca webmaestrul sa gavaresc ceva despre Cehia... Nu am ce face, va trebui sa ma conformez... Scuze inca o data. Nu mi-o lua in nume de rau... Prieteni? Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- andi1972
[21.02.17 21:45:25]
» mesaj pers

   @andi1972: Buna seara. Tot eu... Am "vorbit" la pers a II-a. Scuze. Am preferat un ton apropiat, prietenesc - asa obisnuiesc. Bine, acum am vazut ca sunt ceva mai tanar... Scuze inca o data.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[21.02.17 21:55:56]
» mesaj pers

   @andi1972:

Am preferat un ton apropiat, prietenesc - asa obisnuiesc.
Așa se obișnuiește și pe site-ul AFA.

   Aștept cu nerăbdare reviewurile din această frumoasă provincie a Cehiei.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] Castelul Litomisl, Cehia( Moravia) văzut din parcare. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833940">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833940"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833940">Şterge vot</a></div><span id="v9833940" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833940)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833940Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833940MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] Castelul Litomisl, Cehia( Moravia) văzut din parcare.
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Grădina castelului Litomisl din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833941">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833941"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833941">Şterge vot</a></div><span id="v9833941" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833941)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833941Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833941MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Grădina castelului Litomisl din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] Interiorul bisericii Sf. Clement din apropierea castelului Litomisl din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833942">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833942"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833942">Şterge vot</a></div><span id="v9833942" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833942)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833942Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833942MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] Interiorul bisericii Sf. Clement din apropierea castelului Litomisl din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] Castelul Litomisl din Cehia (Moravia) văzut din turla bisericii Sf. Clement. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833943">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833943"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833943">Şterge vot</a></div><span id="v9833943" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833943)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833943Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833943MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] Castelul Litomisl din Cehia (Moravia) văzut din turla bisericii Sf. Clement.
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] Nu, nu este zăpadă! Este o cultură de maci albi în apropiere de oraşul Litomisl, Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833944">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833944"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833944">Şterge vot</a></div><span id="v9833944" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833944)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833944Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833944MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Nu, nu este zăpadă! Este o cultură de maci albi în apropiere de oraşul Litomisl, Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] Intrare la castelul Mikulov din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833945">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833945"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833945">Şterge vot</a></div><span id="v9833945" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833945)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833945Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833945MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] Intrare la castelul Mikulov din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] Castelul Mikulov din Cehia (Moravia) (aripa de nord). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833946">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833946"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833946">Şterge vot</a></div><span id="v9833946" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833946)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833946Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833946MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] Castelul Mikulov din Cehia (Moravia) (aripa de nord).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] Piaţa centrală din oraşul Mikulov din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833947">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833947"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833947">Şterge vot</a></div><span id="v9833947" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833947)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833947Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833947MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] Piaţa centrală din oraşul Mikulov din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] În faţă la superbul castel Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833948">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833948"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833948">Şterge vot</a></div><span id="v9833948" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833948)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833948Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833948MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] În faţă la superbul castel Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Curtea interioară a castelului Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833949">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833949"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833949">Şterge vot</a></div><span id="v9833949" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833949)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833949Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833949MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Curtea interioară a castelului Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Castelul Lednice din Cehia (Moravia) văzut din grădini. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833950">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833950"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833950">Şterge vot</a></div><span id="v9833950" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833950)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833950Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833950MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Castelul Lednice din Cehia (Moravia) văzut din grădini.
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] Castelul Lednice din Cehia (Moravia) văzut din grădini. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833951">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833951"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833951">Şterge vot</a></div><span id="v9833951" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833951)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833951Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833951MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] Castelul Lednice din Cehia (Moravia) văzut din grădini.
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] Castelul Lednice din Cehia (Moravia) văzut din grădini. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833952">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833952"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833952">Şterge vot</a></div><span id="v9833952" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833952)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833952Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833952MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] Castelul Lednice din Cehia (Moravia) văzut din grădini.
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] Castelul Lednice din Cehia (Moravia) văzut din grădini. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833953">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833953"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833953">Şterge vot</a></div><span id="v9833953" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833953)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833953Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833953MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Castelul Lednice din Cehia (Moravia) văzut din grădini.
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] În grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833954">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833954"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833954">Şterge vot</a></div><span id="v9833954" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833954)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833954Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833954MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] În grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] Alei de promenadă pe malul iazului de la castelul Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833955">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833955"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833955">Şterge vot</a></div><span id="v9833955" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833955)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833955Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833955MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] Alei de promenadă pe malul iazului de la castelul Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] În grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833956">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833956"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833956">Şterge vot</a></div><span id="v9833956" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833956)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833956Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833956MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] În grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] Statuetă în grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833957">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833957"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833957">Şterge vot</a></div><span id="v9833957" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833957)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833957Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833957MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] Statuetă în grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] În grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833958">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833958"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833958">Şterge vot</a></div><span id="v9833958" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833958)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833958Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833958MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] În grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] În grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833959">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833959"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833959">Şterge vot</a></div><span id="v9833959" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833959)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833959Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833959MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] În grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Fântâna arteziană în grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia). -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.02.17] - <span class="allrVotedi" id="av833960">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv833960"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=833960">Şterge vot</a></div><span id="v9833960" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(833960)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f833960Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e833960MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Fântâna arteziană în grădinile castelului Lednice din Cehia (Moravia).
foto traian.leuca [14.02.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.224718093872 sec