75204 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Praga și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.12.2016
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
140 coroane
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Catedrala Sfântul Nicolae - Praga


Urmare de aici

Cum la noapte vine moş Nicolae, m-am gândit să scriu un articol despre cea mai frumoasă catedrala care poartă hramul sfântului, despre Catedrala Sfântul Nicolae din Praga.

După ce am vizitat castelul din Praga şi împrejurimile sale, am coborât spre Podul Carol trecând prin Mala Strana (micul oraş). Mala Strana este un mic orăşel construit între Podul Carol şi castelul Hradcany. Micul oraş a fost fondat în anul 1257 iar aici locuiau persoanel apropiate regelui. Cum orice oraş din lume are şi o biserică, în Mala Strana, cea mai mare biserică este Catedrala Sfântul Nicolae (Chram Svateho Mikulase).

Turlele ei se văd de la mare depărtare fiind un punct de reper în drumul spre Podul Carol. Biserica este situată în piaţa Malostranske. Parcarea aflată în spatele bisericii are următoarele coordonate GPS: N – 50.088187 şi E – 14.403226. Am ajuns în faţa bisericii, i-am dat ocol înainte de ai trece pragul şi pot spune că am văzut una dintre cele mai frumoase bisericii din Cehia. Biserica impresionează şi prin dimensiunile sale, are o lungime de 60 de metri şi o lăţime de 40 de metri cu o cupolă mare înaltă de 80 metri. Pe latura de de sud langă cupolă se află şi turnul bisericii care are aproximativ aceiaşi înălţime cu cupola. În vârful turnului se află un ceas cu patru cadrane. Taxa de intrare este de 70 coroane - aproximativ 11 lei de persoană.

Actuala biserică a fost construită pe durata a 60 de ani între 1703-1763, pe locul unde se afla o altă biserică mai mică, construită în secolul XIII în stil gotic. A fost construită de către arhitectul Kristof Dienzenfofer iar după moartea lui de către fiul său, Kilian.

Interiorul bisericii este impresionează prin măreţie şi frumuseţe. De cum am pătruns în biserică am simţit o briză rece, pereţii groşi nu lasă soarele să încălzească înteriorul bisericii. Înainte de a admira picturile m-am îndreptat direct spre altarul principal. Aici se află statuia sfantului Nicolae care domină de sus întreaga biserică. Statuia este aurită şi a fost făcută în anul 1765. Altarul este o îmbinare între lemn şi marmură. La baza altarului se află statuile a altor sfinţi ai bisericii cehe, printre care sfântul Vitus şi sfântul Wenceslas. În mijlocul altarului se află statuia lui Isus răstignit. Alături de altarul principal, în partea stângă şi drepta se află alte două altare. În partea stângă se află altarul închinat Fecioarei Maria, iar în partea dreaptă altarul închinat sfîntului Iosif. Ambele altare secundare sunt înconjurate de statui a unor sfinţi.

Din faţa altarului în partea stângă există o portiţă care duce la etajul superior al bisericii. Pentru a ajunge la etaj atrebuit să urcăm 60 de trepte din lemn construite în spirală. Ajunşi la etaj de aici am putut admira întreaga biserică. Pe tavanul bisericii se află o frescă desfăşurată pe 1000 metri pătraţi (una dintre cele mai mari din Europa) în care sunt redate şcene din viaţa sfîntului Nicolae. Fresca a fost realizată de către pictorul JanLukas Kraker între anii 1761-1770.

Tot de sus de la balcon se văd foarte bine statuile de la baza celor patru stâlpi pe care se sprijină cupola şi anume sfântul Chiril, sfântul Ioan Gură de Aur, sfântul Grigore de Nazianz şi sfântul Vasile cel Mare. Toţi cei patru sunt consideraţi părinţi ai bisericii.

Oraga bisericii nu este prea mare, are doar 4000 de tuburi care au o lungime de maxim 6 metri, dar este funcţională, iar laea se cântă şi astăzi. În biserică pe perioada verii au loc concerte de orgă şi nu numai. Şi in ziua cînd am fost noi de la ora 18 era programat un concert. Preţul unui bilet la concert este de 450 coroane (75 lei) de persoană adultă. Orga se poate „mândrii” cu faptul că clapele sale au fost atinse de celebrul Mozart, care în anul 1787 a susţinut un concert în biserică la câţiva ani de la inaugurarea bisericii. Deasupra orgii se află o pictură care o înfăţişează pe sfânta Cecilia patroana muzicienilor.

Am coborât cele 60 de trepte şi am ajuns iarăşi la parterul bisericii. Aici se mai află câteva altare mai mici dedicate unor sfinţi ai Bisericii Catolice. Pereţii interiori sunt placaţi cu marmură roz care împreună cu auriul unor statui dau o frumuseţe aparte bisericii. In biserică se află o mulţime de statui de diferite dimensiuni. Amvonul este şi el placat cu marmură, este decorat cu o pictură ce reprezintă Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul şi alte ornamente care face ca acest Amvon să fie considerat unul dintre cele mai frumoase din Cehia.

Turnul bisericii cum am mai zis are o înălţime de 80 de metri. Este o construcţie în stil baroc care a fost executată în mai multe etape. În prima etapă arhitectul bisericii Kristof Dienzenfofer la ridicat până la 65 de metri apoi în cea de a doua etapă a fost ridicat până la 80 de mtri de către arhitectul Alsemo Lurago. Pentru a ajunge în vărful turnului trebuiesc urcate 299 de trepte. De aici priveliştea este superbă. Chiar dacă turnul a fost conceput de către arhitectul bisericii, la început acesta nu aparţinea de bisericii ci comunităţii, de aceia adresa turnului este diferită de către cea a bisericii prin numărul la care este plasat 566. Turnul a fost folosit de către comunitate pentru a anuţa incendiile prin tragerea clopotului din turn.

Am plecat foarte mulţumiţi de cele văzute în biserică şi ne-am îndreptat spre Podul Carol.

Dacă aţi fost cuminţi moşul o să vă aducă daruri multe, dacă nu o nuielusă.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 05.12.2016 11:45:36

Validat / Publicat: 05.12.16 14:44:16

VIZUALIZĂRI: 2257


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  32150 PMA (din 34 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mishu
[05.12.16 14:47:03]
» mesaj pers

   @zlatna: O biserica minunata, felicitari, am dat startul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[05.12.16 14:52:33]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc, moş Nicolae să vă aducă diseară în ghetuţe darurile pe care le doriţi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[05.12.16 14:58:30]
» mesaj pers

   @zlatna: Te iau si eu ca si @Zoazore, mai termina cu politeturile, aici ne spunem pe nume, sau te las sa-mi vorbesti cu dumneavoastra cand vor fi 100 de ani intre noi :).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[06.12.16 11:44:56]
» mesaj pers

   Long time ago, am trecut pe lângă Praga, venind de la Hamburg.

   În clipa mea de nebunie, am refuzat să intru, sperând că voi sta mai mult în Brno, nu știu ce-a fost în mintea mea?!

   Bănuiesc, însă, că o vizită de cîteva ore nu înseamnă nimic în Praga, dar, totuși, puteam spune că am fost în Paraga.

   Până la urmă, nici în Brno n-am intrat... sunt un șmecher, nu?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- zlatna
[06.12.16 15:42:10]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: Aţi ratat acum intrarea în Praga dar poate o să treceţi altădată. Praga este un oraş fabulos cu o mulţime de clădiri monument. Pentru vizitatea cât de cât a oraşului vă trebuiesc minim 3 zile. Cum ziceţi şi dv. o vizită de câteva ore nu însemna mare lucru.,

   Brno l-am văzut din depărtare, de pe autostradă, pare un oraş frumos. Am vrut şă trecem la întoarcere dar ploa afară cu găleata. Poate cu altă ocazie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Yersinia pestis
[06.12.16 17:34:02]
» mesaj pers

   @zlatna: Hei, vezi că eu sunt unul singur, de ce-mi vorbești la persoana a doua, plural?! 😀

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[07.12.16 09:11:03]
» mesaj pers

   @Yersinia pestis: ok

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] faţada bisericii Sf. Nicolae -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816859">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816859"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816859">Şterge vot</a></div><span id="v9816859" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816859)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816859Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816859MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] faţada bisericii Sf. Nicolae
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] intrarea in biserica -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816860">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816860"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816860">Şterge vot</a></div><span id="v9816860" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816860)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816860Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816860MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] intrarea in biserica
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] interior biserica Sf. Nicolae -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816861">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816861"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816861">Şterge vot</a></div><span id="v9816861" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816861)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816861Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816861MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] interior biserica Sf. Nicolae
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] o parte din Amvon şi un altar -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816862">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816862"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816862">Şterge vot</a></div><span id="v9816862" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816862)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816862Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816862MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] o parte din Amvon şi un altar
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] Amvonul catedralei SF. Nicolae - Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816863">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816863"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816863">Şterge vot</a></div><span id="v9816863" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816863)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816863Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816863MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Amvonul catedralei SF. Nicolae - Praga
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816864">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816864"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816864">Şterge vot</a></div><span id="v9816864" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816864)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816864Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816864MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816865">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816865"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816865">Şterge vot</a></div><span id="v9816865" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816865)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816865Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816865MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816866">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816866"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816866">Şterge vot</a></div><span id="v9816866" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816866)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816866Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816866MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816867">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816867"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816867">Şterge vot</a></div><span id="v9816867" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816867)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816867Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816867MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] frescă de pe tavanul bisericii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816868">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816868"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816868">Şterge vot</a></div><span id="v9816868" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816868)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816868Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816868MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] frescă de pe tavanul bisericii
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Altarul principal din catedrala -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816869">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816869"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816869">Şterge vot</a></div><span id="v9816869" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816869)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816869Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816869MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Altarul principal din catedrala
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] scara din lemn in spirala spre etajul superior -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816870">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816870"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816870">Şterge vot</a></div><span id="v9816870" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816870)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816870Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816870MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] scara din lemn in spirala spre etajul superior
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816871">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816871"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816871">Şterge vot</a></div><span id="v9816871" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816871)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816871Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816871MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816872">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816872"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816872">Şterge vot</a></div><span id="v9816872" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816872)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816872Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816872MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816873">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816873"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816873">Şterge vot</a></div><span id="v9816873" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816873)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816873Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816873MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816874">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816874"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816874">Şterge vot</a></div><span id="v9816874" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816874)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816874Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816874MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816875">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816875"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816875">Şterge vot</a></div><span id="v9816875" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816875)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816875Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816875MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816876">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816876"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816876">Şterge vot</a></div><span id="v9816876" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816876)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816876Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816876MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816877">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816877"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816877">Şterge vot</a></div><span id="v9816877" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816877)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816877Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816877MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] interior biserica sf. Nicolae - Praga, vazut de la etaj
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] un vitraliu al bisericii -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816878">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816878"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816878">Şterge vot</a></div><span id="v9816878" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816878)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816878Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816878MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] un vitraliu al bisericii
foto zlatna [05.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] turnul catedralei sf. Nicolae -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 05.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av816879">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv816879"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=816879">Şterge vot</a></div><span id="v9816879" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(816879)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f816879Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e816879MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] turnul catedralei sf. Nicolae
foto zlatna [05.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.202804088593 sec