74648 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Podul Carol (Charles Bridge)

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
31.10.2016
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Podul Karol din Praga


Urmare de aici

Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Praga este Podul Carol sau “Karluv most” în limba cehă. Am vizitat de două ori podul, o dată ziua la amiază şi o dată la lăsarea serii. Podul este diferit în cele două momente ale zilei, dacă la amiază este plin de turişti şi de artişti ambulanţi care picteză, desenează sau cântă şi dansează, seara podul este mai liniştit, artiştii aproape lipsesc, puţini turişti care-l vizitează pe înserate au timp să admire fiecare statuie care impodobeşte podul.

Podul Carol uneşte cele două maluri ale Vltavei făcând legătura dintre Mala Strana (micul oraş) şi Stare Mesto (vechiul oraş). Podul a fost construit pe locul unde se afla un alt pod, denumit Judith (după numele soţiei regelui Vadislav I), dar care era prea îngust şi nu putea fi tranversat decât de către oameni, nu şi de căruţe. Podul Judith a fost luat de apele Vltavei în anul 1342. Construcţia podului Carol a început în anul 1357 la ordinul regelui Carol al IV-lea care a încredinţat lucrarea arhitecţilor Otto Master şi Petr Parler. Prima denumire a podului a fost Podul de Piatră sau Podul Praga, abia în anul 1870 a primit denumirea actuală, Podul Karol. Podul are o lungime de 516 metri, o lărgime de 10 metri şi se sprijină pe 16 stâlpi. In capetele podului se află două turnuri, care sunt vizitabile iar din balconul lor priveliştea este încântătoare. Podul a avut mai multe funcţii: pe lângă cel amintit la început de legătură între Mala Strana şi Stare Mesto, făcea parte din traseul regilor la încoronare, a fost folosit şi ca punct vamal, a fost o principală rută comercială între estul şi vestul continentului, dar a avut şi un rol strategic defensiv în timpul războaielor, apărând castelul Hradcany de atacurile duşmanilor. De-a lungul timpului Vltava a adus multe stricăciuni podului, dar de fiecare dată a fost reparat, ultima dată în urma inundaţilor din 2002 care au avut loc în Cehia.

Incepând cu anul 1683 pe pod au început să fie amplasate statui care înfăţişează sfinţi şi personaje din lumea bisericii. In acest moment sunt amplasate 30 de statui, toate copii ale originalelor. Originalele se găsesc la Muzeul Naţional din Praga.

Cele 30 de statui sunt amplasate pe ambele părţi ale podului, pe partea dreaptă (sensul din Stare Mesto spre Mala Strana) sunt următoarele:

1. Prima statuie pe această parte o înfăţişează pe Fecioara Maria împreună cu Sf. Bernard şi doi îngeri, sfântul şi cu îngerii sunt îngenunchiaţi în faţa Fecioarei. Autorul lucrării originale este Matej Waclav Jackel în anul 1709.

2. Următoarea statuie pe această parte o înfăţişează tot pe Fecioara Maria de data aceasta împreună cu Sfântul Toma d’Aquino şi cu Sfântul Dominic – fondatorul ordinului Dominicanilor, cărora Fecioara le dăruieşte un rozar. Autorul lucrarii originale este Matej Waclav Jackel în anul 1708.

3. In următoarea statuie este prezentat Isus răstignit pe cruce încadrată de două statui una a Fecioarei Maria iar cealaltă a sfantului Ioan. La baza crucii este o inscripţie în limba ebraică care se traduce “Sfinte, Sfinte Dumnezeu! ”. Autorul lucrării originale este Matej Josep Max în anul 1861.

4. Urmează o statuie care o reprezintă pe Sfânta Ana – mama Fecioarei Maria. Autorul lucrării originale este Matej Waclav Jackel în anul 1707.

5. Următoarea statuie îi reprezintă pe Sfinţii Chiril şi Metodoiu împreună cu trei discipoli. Aceşti doi sfinţi au creştinat poporul slav şi au introdus alfabetul chirilic. Autorul lucrarii originale este Karel Devorak în anul 1938.

6. Urmează statuia care îl înfăţişează pe Sfântul Ioan ţinând în mână crucea sa aurită. Autorul lucrării originale este Josep Max în anul 1854.

7. In următoarea statuie sunt reprezentaţi cei trei sfinţi protectori ai Boemiei, Sfântul Norbert, Sfantul Wenceslas şi Sfântul Sigismund. Autorul lucrării originale este Josep Max în anul 1853.

8. Următoarea statuie este prima statuie care a fost amplasată pe pod, în anul 1683 şi îl reprezintă pe Sfântul Jan Nepomuk. Statuia este singura de pe pod realizată din bronz. Potrivit legendei prelatul nu a cedat insistenţelor regelui Wenceslas al IV-lea de a călca taina spovedaniei soţiei sale şi a fost pus într-un sac şi aruncat în Vltava, exact în locul unde se află statuia. Autorii acestei lucrări sunt M. Rauchmuler şi J. Borkoff în anul 1683.

9. Urmează statuia Sfântului Anton de Padova. Autorul lucrării originale este Jan Oldrich Mayer în anul 1708.

10. Sfântul Iuda Thadeul este reprezentat în următoarea statuie, acesta ţine în mână o biblie. Autorul lucrării originale este Jan Oldrich Mayer în anul 1708.

11. In următoarea statuie este prezentat Sfântul Augustin ţinând în mână o inimă, langă el se află un înger. Inima reprezinta simbolul ordinului Augustinilor, ordin înfiinţat de către Sfântul Augustin. Autorul lucrării originale este Jan Badrich Kohl în anul 1708.

12. Urmează statuia care îl reprezintă pe Sfântul Caetano – cardinal Italian. Statuia îl reprezintă pe sfânt înconjurat de îngeri. Autorul lucrării originale este Ferdinand Brokoff în anul 1709.

13. Următoarea este statuia Sfântului Filip Benitus. Autorul lucrării originale este Michael Mandle în anul 1714.

14. Urmează statuia Sfântului Vitus care este în vârful unei stânci iar nişte lei vor să ajungă la el. Autorul lucrării originale este Ferdinand Brokoff în anul 1714.

15. Ultima statuie de pe această parte reprezintă doi martiri creştini pe Sfinţii Cosma şi Damian care stau de-o parte şi alta a lui Isus. Autorul lucrării originale este Jan Oldrich Mayer în anul 1709.

Pe partea stângă, urmând acelaşi sens de mers sunt următoarele statui:

1. Prima statuie de pe această parte a podului îl înfăţişează pe Sfântul Yves- care este patronul săracilor şi a celor desmoşteniţi. Lucrarea originală este opera lui Mathias Braun şi a fost realizată în anul 1711.

2. Urmează statuile a trei sfinte, Sfânta Barbara – patroana minerilor, artileriştilor, geniştilor şi a pompierilor, Sfânta Margareta – patroana gravidelor şi Sfânta Elisabeta. Autorul lucrării originale este Ferdinand Brokoff în anul 1707.

3. Urmează Pieta – era locul unde în trecut aveau loc execuţile. Autorul lucrării originale este Emanuel Max în anul 1859.

4. Urmează statuia dedicată Sfântului Iosif. Acesta este împreună cu pruncul Isus. Autorul lucrării originale este Emanuel Max în anul 1854.

5. Urmează statuia Sfântului Francisco de Jaso – misionar din Asia, înconjurat de cinci convertiţi. Autorul lucrării originale este Ferdinand Brokoff în anul 1711.

6. Sfântul Christofor este prezentat în următoarea statuie, ţinândul pe Isus pe umăr. Sfântul Christofor este patronul călătorilor şi automobiliştilor. Autorul lucrării originale este Emanuel Max în anul 1857.

7. In următoarea statuie este reprezentat Sfântul Francisc Borgia – vice-rege al Cataluniei şi general iezuit. Sfântul este însoţit de doi îngeri care ţin în mânâ un portret al Feciorei Maria. Autorul lucrării originale este Ferdinand Brokoff în anul 1710.

8. Urmează o statuie a unei sfinte foarte iubită în Cehia, Sfânta Ludmila, bunica sfântului Wenceslas. Aceasta a creştinat poporul ceh. La baza acestei statui se află un bazorelief care prezintă moartea nepotului Wenceslas. Autorul lucrării originale este Mathias Braun în anul 1720.

9. In următoarea statuie este reprezentat Sfântul Francisc de Assisi însoţit de către doi îngeri. Sfântul Francisc de Assisi este cel care a înfinţat ordinul Franciscan. Autorul lucrării originale este Emanuel Max în anul 1855.

10. Urmează o statuie care îi reprezintă pe Sfinţii Procopiu şi Vicent Ferrer – călugări dominicani. Aceştia sunt prezentaţi luptând împreună să învingă păcatul. Autorul lucrării originale este Ferdinand Brokoff în anul 1712.

11. Sfântul Nicolae de Tolentino, acesta este reprezentat dând pâine săracilor. Autorul lucrării originale este Jan Badrich Kohl în anul 1708.

12. In următoarea statuie este reprezentată Sfânta Luitgarda – călugăriţă oarbă. Este prezentată stând în faţa lui Isus răstignit şi îi sărută rănile acestuia. Autorul lucrării originale este Mathias Braun în anul 1710.

13. Urmează statuia care îl reprezintă pe Sfântul Adalbert fost episcop al Pragăi. Autorul lucrării originale este Ferdinand Brokoff în anul 1709.

14. Urmează una dintre cele mai frumoase statui de pe pod, care reprezintă trei sfinţi şi anume Sfântul Ioan de Matha, Sfântul Felix de Valois şi Sfântul Ivan. Primii doi sunt fondatorii ordinului monahal al Sfintei Treimi, iar al trei-lea a fost un prinţ boem care s-a călugărit în secolul IX. La baza statuii sunt prezentaţi câţiva creştini care au fost întemniţaţi de către otomani iar sfinţii reuşesc să-i elibereze. Autorul lucrării originale este Ferdinand Brokoff în anul 1714.

15. Ultima statuie de pe această parte îl reprezintă pe Sfântul Wenceslas, acesta este patronul spiritual al Cehilor. Autorul lucrării originale este Karol Bohm în anul 1858.

Inafara acestor statui care se află pe pod, în dreptul statuii care îi reprezintă pe Sfinţii Procopiu şi Vicent Ferrer, sub pod se află o statuie care îl înfâţişează pe Cavalerul Bruncvik – un erou ceh foarte popular. Autorul lucrării este L. Simek în anul 1884.

Toate statuile de pe pod au ceva aparte, dar cea mai mare înghesuială este la statuia din bronz a lui Jan Nepomuk. Aici pe balustrada podului se află o cruce dublă iar pe capul sfîntului sunt cinci steluţe. Turiştii pun degetele unei mâini pe cele cinci vârfuri ale crucii iar degetele celeilalte mâini pe cele cinci steluţe de la capul sfântului. Se spune că cei care fac acest lucru vor avea noroc şi li se vor îndeplini dorinţele. Am pus şi noi mâna şi aşteptăm norocul.

Un moment frumos care ne-a plăcut seara a fost un trubadur ce cânta un cântec iar o pereche dansau vals. La final lumea a aplaudat.

Mă opresc aici pentru că m-am cam lungit cu acest articol.

Vă doresc concedii plăcute.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 31.10.2016 07:20:15

Validat / Publicat: 31.10.16 09:08:02

VIZUALIZĂRI: 2127


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  35750 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Coordonate GPS ale acestui obiectiv: 50.08641200 N, 14.41206500 E - CONFIRMATE
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Dragos
[02.11.16 13:17:47]
» mesaj pers

   Am trecut și eu peste acest pod-monument de artă și arhitectură, dar cum trecerea mea a fost cam pe fugă (de fapt, așa a fost toată excursia de juma' de zi prin Praga), am ales să povestesc doar despre un obiectiv ce nu a mai fost pomenit înainte de către cei ce au scris articole pe aici - vezi impresii.

   Chit că am pozat și eu toate statuile, din bronz, piatră sau umane de pe pod și din jurul acestuia, inclusiv tablele cu informații din dreptul fiecăreia...

    :)

    (PS - de fapt, mint puțin: am scris și despre o cârciumioară unde am adăstat pentru realimentare).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 750 PMA1 (din 3 voturi)]
- webmaster26
[08.04.17 20:39:18]
» mesaj pers

   Mutat în rubrica "Podul Carol, PRAGA" (nou-creată pe sait)

   ===

   Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[10.04.17 09:44:03]
» mesaj pers

   @webmaster26: Bună ziua.

   Nu sunt corecte coordonatele dvpentru podul Karol (coordonatele dv. sunt pentru următorul pod de pe Vltava, podul Manesuv).

   Podul Karol are următoarele coordonate: 50.086461 şi 14.411603.

    Sper că v-am fost de folos.

    Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster26
[10.04.17 12:17:33]
» mesaj pers

   @zlatna: Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[10.04.17 14:15:07]
» mesaj pers

   @webmaster26: E ok acum.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[25] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] turnul podului de pe malul drept al Vltavei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806455">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806455"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806455">Şterge vot</a></div><span id="v9806455" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806455)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806455Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806455MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] turnul podului de pe malul drept al Vltavei
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] intrarea pe pod dinspre Mala Strana -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806456">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806456"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806456">Şterge vot</a></div><span id="v9806456" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806456)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806456Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806456MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] intrarea pe pod dinspre Mala Strana
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] sfintii Cosma si Damian care il incadreaza pe Isus -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806457">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806457"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806457">Şterge vot</a></div><span id="v9806457" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806457)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806457Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806457MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] sfintii Cosma si Damian care il incadreaza pe Isus
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806458">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806458"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806458">Şterge vot</a></div><span id="v9806458" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806458)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806458Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806458MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016]
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P05 [JUN-2016] Sfântul Ioan de Matha, Sfântul Felix de Valois şi Sfântul Ivan. -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806459">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806459"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806459">Şterge vot</a></div><span id="v9806459" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806459)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806459Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806459MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] Sfântul Ioan de Matha, Sfântul Felix de Valois şi Sfântul Ivan.
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] un canal al Vltavei -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806460">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806460"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806460">Şterge vot</a></div><span id="v9806460" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806460)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806460Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806460MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] un canal al Vltavei
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] lucrarile unui artist de pe pod -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806461">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806461"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806461">Şterge vot</a></div><span id="v9806461" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806461)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806461Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806461MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] lucrarile unui artist de pe pod
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] pe podul Karol -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806462">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806462"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806462">Şterge vot</a></div><span id="v9806462" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806462)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806462Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806462MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] pe podul Karol
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P09 [JUN-2016] e plin de turisti pe pod -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806463">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806463"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806463">Şterge vot</a></div><span id="v9806463" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806463)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806463Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806463MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] e plin de turisti pe pod
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] Cavalerul Bruncvik -erou ceh -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806464">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806464"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806464">Şterge vot</a></div><span id="v9806464" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806464)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806464Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806464MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] Cavalerul Bruncvik -erou ceh
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] Vltava vazuta de pe podul Karol -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806465">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806465"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806465">Şterge vot</a></div><span id="v9806465" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806465)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806465Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806465MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] Vltava vazuta de pe podul Karol
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] pe podul Karol -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806466">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806466"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806466">Şterge vot</a></div><span id="v9806466" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806466)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806466Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806466MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] pe podul Karol
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [JUN-2016] pe podul karol -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806467">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806467"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806467">Şterge vot</a></div><span id="v9806467" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806467)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806467Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806467MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] pe podul karol
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P14 [JUN-2016] Vltava in amonte de podul Karol -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806468">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806468"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806468">Şterge vot</a></div><span id="v9806468" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806468)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806468Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806468MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] Vltava in amonte de podul Karol
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] Isus rastignit incadrat de Fecioara Maria si Sf. Ioan -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806469">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806469"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806469">Şterge vot</a></div><span id="v9806469" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806469)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806469Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806469MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] Isus rastignit incadrat de Fecioara Maria si Sf. Ioan
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] turnul dinspre Stare Mesto -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806470">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806470"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806470">Şterge vot</a></div><span id="v9806470" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806470)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806470Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806470MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] turnul dinspre Stare Mesto
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] iesirea de pe pod spre Stare Mesto -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806471">Şterge vot</a></div><span id="v9806471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] iesirea de pe pod spre Stare Mesto
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] stavilar impotriva inundatilor -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806472">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806472"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806472">Şterge vot</a></div><span id="v9806472" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806472)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806472Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806472MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] stavilar impotriva inundatilor
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] detalii de pe turnul dinspre Stare Mesto -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806473">Şterge vot</a></div><span id="v9806473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] detalii de pe turnul dinspre Stare Mesto
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] statuia lui Karol al IV-lea, aflata in Stare Mesto la intrarea pe pod -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806474">Şterge vot</a></div><span id="v9806474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] statuia lui Karol al IV-lea, aflata in Stare Mesto la intrarea pe pod
foto zlatna [31.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] cateva reguli inainte de a intra pe pod -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806475">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806475"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806475">Şterge vot</a></div><span id="v9806475" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806475)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806475Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806475MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] cateva reguli inainte de a intra pe pod
foto zlatna [31.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2016] statuia care o reprezinta Sf. Elisabeta -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806476">Şterge vot</a></div><span id="v9806476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2016] statuia care o reprezinta Sf. Elisabeta
foto zlatna [31.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2016] crestinii intemnitati de catre otomani -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806477">Şterge vot</a></div><span id="v9806477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2016] crestinii intemnitati de catre otomani
foto zlatna [31.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2016] trei sfinţi şi anume Sfântul Ioan de Matha, Sfântul Felix de Valois şi Sfântul Ivan. La baza statuii sunt prezentaţi câţiva creştini care au fost întemniţaţi de către otomani iar sfinţii reuşesc să-i elibereze -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806478">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806478"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806478">Şterge vot</a></div><span id="v9806478" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806478)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806478Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806478MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2016] trei sfinţi şi anume Sfântul Ioan de Matha, Sfântul Felix de Valois şi Sfântul Ivan. La baza statuii sunt prezentaţi câţiva creştini care au fost întemniţaţi de către otomani iar sfinţii reuşesc să-i elibereze
foto zlatna [31.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2016] locul de unde a fost aruncat in Vltava sf. Jan Nepomuk si unde turisti isi pun dorinte atingand varfurile crucii si setlutele de pe capul sfantului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 31.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av806479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv806479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=806479">Şterge vot</a></div><span id="v9806479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(806479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f806479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e806479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2016] locul de unde a fost aruncat in Vltava sf. Jan Nepomuk si unde turisti isi pun dorinte atingand varfurile crucii si setlutele de pe capul sfantului
foto zlatna [31.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[25] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.312973022461 sec