57985 
nu sunteţi logat. - LOGIN
2015 - Întâlnire AFA Belvedere Predeal

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
04.04.2015
DE
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2015

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 

   

NOTĂ: SECȚIUNE OFFTOPIC [ÎNTÂLNIRILE AFA]

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

Din nou împreună


Dacă vreunul dintre voi se teme, câtuşi de puţin, că acest hotel nu s-ar ridica la "standardele personale", sau că meniul nu va fi suficient de variat, sau că ar mai trebui adăugat nu știu ce, sau scos nu știu ce, sau înlocuit nu știu ce pentru că el, personal, vrea sau nu vrea, funcție de caz — atunci poate ar trebui să reflecteze, pe cât posibil la fel de "ardeleneşte", la lista priorităţilor, dacă acestea îi sunt asigurate, complet sau majoritar, de "oferta" noastră şi, într-un final, dacă i se pare potrivit — sau nu — să ni se alăture. Iar în caz că răspunsul îi este afirmativ, să aibă foarte clar în minte pentru ce vine acolo - care lucruri sau aspecte îi sunt importante şi care - mai puţin.

Consider că scopul principal al întâlnirii anuale a membrilor AFA este acela de socializare, de distracție, de cunoaștere sau revedere, nu cel al confortului oferit de numărul cât mai mare de stele. Contează să putem veni cât mai mulți și pentru aceasta prețul este factorul decisiv.

Citatul este de aici și rostul lui se va vedea în cele ce urmează.

Cu privire la Întâlnirea AFA 2015 nu mai aveam emoții, curiozități etc. având în vedere că, din 2010, cu o singură excepție, am participat la toate întâlnirile. Chiar și excepția a fost compensată de participarea la mini-întâlnirea din Bucovina, atât de frumos organizată de Sânziana, căreia i-am simțit lipsa, mai ales că, inițial se înscrisese și ea la întâlnirea din acest an. Sânziana, abia așteptam să ne vedem din nou, dar chiar dacă nu a fost să fie, suntem cu inima alături de tine și-ți adresăm gândurile noastre cele mai bune.

Bineînțeles, am fost totuși cuprinși de febra întâlnirii pe măsură ce momentul se apropia și ne-am bucurat foarte mult să-i revedem pe cei cu care am petrecut multe clipe frumoase.

Evident, eu însumi activând pe acest sait de ceva vreme (aproape șase ani), îi cunoșteam pe majoritatea celor vechi, dar cum ne vedem rar, a fost o bucurie să ne revedem. Nu am să numesc pe nimeni aici, pentru că lista ar fi foarte lungă. Am să amintesc aici doar câteva din noile cunoștințe. În primul rând, este vorba de două doamne pe care le cunoșteam virtual și acum am avut plăcerea să le cunosc și personal: Alina Morar și sunflower (căreia țin să-i mulțumesc și pe această cale pentru frumosul gest de a ne dărui un interesant CD de prezentare a orașului Alba Iulia). Odată cu Alina, l-am cunoscut și pe puștiul ei, foarte simpatic, pe care l-am întrebat al cui e, când am dat de el jucându-se singur în fața recepției, cu o paletă și o minge de ping-pong. Al lui mami și al lui tati, mi-a răspuns după ce și-a învins reținerea de a vorbi cu persoane necunoscute. Da’ am și un cățel, l-am lăsat la grădinița de căței, la Cluj.

Apoi, am avut surpriza (știți care a fost ea) de a-„l” cunoaște pe Zoazore, care s-a dovedit a fi o doamnă simpatică, volubilă și cu verva cunoscută de pe sait. Am cunoscut-o și pe simpatica Sejurica, singura ce nu a părut că ar fi știut de existența mea de pe sait. Când ne-am uitat reciproc la ecusoane, nu a avut nicio reacție, dar pe fața ei am citit: Nu-l știu, nu-mi spune nimic. ROFLMAO. Le-am cunoscut și pe prietenele nedespărțite, atât pe sait, cât și la Belvedere, Larissa2015 și cristina65, care, deși nu au vrut să stea la masa nr. 13 cu mine, au ținut să ne îmbrățișăm cu ocazia cunoștinței. Ultimul, dar nu cel de pe urmă, a fost serban55, un comesean plăcut, ce ne-a ținut companie împreună cu soția sa, la masa nr. 13.

În altă ordine de idei, se pare însă că sunt printre membrii AFA și unii care se adaptează mai greu la astfel de acțiuni comune. Acum, la numărul mare de participanți, era de așteptat să apară și nemulțumiri, însă nu mi se pare normal ca ele să fie exprimate în modul vehement cum au făcut-o unii (totuși, puțini) dintre noi.

Atunci când Cornel a anunțat organizarea acestei întruniri, a scris și ceea ce am pus eu pe post de moto al acestui review.

Categoric, sunt împotriva amestecării impresiilor „de călătorie” cu cele de „cazare și masă”! De altfel și regulamentul saitului recomandă separarea celor două tipuri de impresii. Cu atât mai mult mi se pare total nepotrivit să amesteci impresiile de cazare și masă cu cele despre Întâlnirile AFA …

Ca urmare a unui ecou, de-al meu, prin care exprimam chiar ideea de mai sus, am primit un răspuns în care se spune așa (printre altele):

nu numai @vega06 (care a dat nota 6,7) a ,,amestecat lucrurile", ci şi @larissa 2015 (nota 5,1 - nu recomandă şi totuşi văd că a fost cel mai apreciat articol în săptămâna aceasta!), @Dragoş (nota 5,75 - a scris şi un review separat despre hotel), @krondia (nota 6,06)

Cum citisem toate review-urile despre Întâlnirea AFA 2015, cele de mai sus mi-au dat ideea de a face o statistică mai exactă.

Da, așa este, cei citați mai sus au scris în review-ul despre întâlnire și câte ceva despre hotel și/sau restaurant, ba chiar au acordat note, ceea ce, evident este incorect. Notele de la astfel de review-uri ar trebui să se refere doar la întâlnirea în sine, nu și la condițiile de cazare și masă, ceea ce se întâmplă, de regulă cu orice review. De altfel, aici ar fi trebuit să fie eliminată posibilitatea de notare a cazării, serviciilor și mesei.

Oricum, spuneam că am decis să fac o statistică. Prima observație pe care am făcut-o, este aceea că nemulțumirile unora se întind pe un spectru foarte larg: camera prea mică, televizorul nefuncțional, pernele prea mici, frigiderul necuplat la priză, conținutul frigiderului contra-cost, prea puține umerașe, zugrăveala „ciudată a pereților”, ușile stricate la cabina de duș, doar un lift, fum de țigară, balconul nemăturat, mâncarea dubioasă și „am auzit eu că unii au avut probleme cu stomacul”, deci mâncarea a fost de vină, nu era decât un pahar de persoană, zacusca nu era zacuscă, vinul a fost prea puțin și nu era fiert, băutura era o poșircă, chelnerii erau neatenți, în schimb luau prea repede mâncarea din fața mesenilor, desertul a fost bun, dar prea puțin, șalăul era, de fapt, pangasius și nu s-au adus farfurii în care să-l mâncăm etc.

Lista este mult mai lungă, dar mă opresc aici, pentru că scopul discuției este altul. Ce am mai constatat este faptul că nu există două persoane care să aibă aceleași nemulțumiri, ba chiar am constatat că, în timp ce unul spune că grătarul de pasăre, sau friptura de porc erau „talpă”, alții spun că exact astea au fost singurele comestibile.

Cu alte cuvinte, concluzia este una: câți oameni, atâtea păreri. Ar fi fost chiar ciudat ca toți să se fi declarat mulțumiți.

Dar, referindu-mă la ecoul de care aminteam mai sus, prin prisma analizei pe care o poate face oricine, cei numiți acolo sunt, de fapt, excepțiile, cazurile cele mai vocale. În majoritatea lor însă, cei care au scris review-uri (sunt 20, fără acesta al meu) au înțeles corect încadrarea review-ului și au notat în consecință: 12 note de zece, un 9,75, un 9,50, un 8,88. Ar mai fi de menționat că, în afara cel patru review-uri cu medii mici la destinația „Întâlnirea AFA 2015”, rezultate din acordarea unor note mici la servicii și masă, mai este o medie mică, dar cu o motivație cu totul diferită.

Media finală, a mediilor celor 20 de review-uri este de 8,93. E drept, este o medie bunicică, dar dacă mai mulți dintre autorii review-urilor ar fi amestecat impresiile de la întâlnire cu cele de cazare, cu o medie mai mică, cei care nu au venit la întâlnire s-ar fi felicitat că nu au făcut-o, iar cei care se vor înscrie de acum încolo pe sait nu ar mai fi așa de entuziasmați să participe la astfel de întâlniri. Și ar fi păcat, nu de alta, dar nu așa stau lucrurile. După cum s-au exprimat marea majoritate a participanților la întâlnire, a fost foarte frumos și deja ne gândim la următoarea. :)

Nu vreau să lungesc discuția, așa că permiteți-mi să închei, așa cum am început, cu un citat. El aparține uneia dintre cele mai sufletiste doamne ale saitului. Și pentru că ecoul este cam lung, nu am să-l redau aici, am să pun doar linkul spre ecoul Violetei.

Să ne revedem cu bine la următoarea Întâlnire AFA.

---
Impresii încărcate de Costi in 04.04.2015 20:09:24

Validat / Publicat: 04.04.15 21:08:32


  • Nu a fost singura vizită/vacanţa în zSTRATOSFERA.
VIZUALIZĂRI: 2006


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  2040 PMA (din 44 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Zoazore
[04.04.15 21:28:36]
» mesaj pers

   Am votat trei deodată! :))

   Ba îmi permit să vă contrazic: majoritatea a fost nemulțumită de ușa de la duș și de cartela de acces în cameră. Deci, avem o dreaptă comună (distanța dintre doua puncte...)

   Vă mulțumesc pentru gândurile bune! Sărbători cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[04.04.15 21:36:26]
» mesaj pers

   @Zoazore -

   Mulțumesc. Aceleași urări și din partea mea.

   Referitor la ușa de la cabina de duș, asta chiar a fost cea mai des întâlnită problemă. Și eu am avut probleme cu ea, nu și cu cartela. Dar, astfel de probleme nu cred că ne-au stricat bucuria de a ne cunoaște și a petrece clipe plăcute împreună. :)

   Cât privește adresarea foarte reverențioasă, aici pe sait nu este deloc recomandabilă, mai ales în ce mă privește.

   Dacă ne tutuim, abia mă simt și eu mai tânăr :))

   Și, la urma urmei, chiar sunt: abia ce am trecut la o categorie „superioară” și, în plus, cum spunea Dragoș, am pompă nouă! ROFLMAO

   Mă bucur că ne-am cunoascut! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 2 PMA1 (din 2 voturi)]
- Zoazore
[04.04.15 21:42:06]
» mesaj pers

   @Costi - Păi eu chiar m-am distrat! Noi așa suntem setați: când mergem la distracții, nimic nu ne deprimă. Ba mai rău, ne amuzăm copios de toate. Dacă ai citit ce-am scris eu despre hotel, chiar asta ziceam: m-a bușit râsul!

   Să-ți fie de bine pompa cea nouă, s-o porți mulți ani de-aici înainte!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Larissa
[04.04.15 21:45:00]
» mesaj pers

   Apreciez că m-ați văzut, în sfârșit, la Predeal, mai bine mai târziu decât niciodată, eu vă știu de la Târlungeni chiar... și da, m-ați prins, am amestecat impresiile de cazare cu cele de călătorie...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[04.04.15 21:53:00]
» mesaj pers

   @Costi -

Categoric, sunt împotriva amestecării impresiilor „de călătorie” cu cele de „cazare și masă”! De altfel și regulamentul saitului recomandă separarea celor două tipuri de impresii. Cu atât mai mult mi se pare total nepotrivit să amesteci impresiile de cazare și masă cu cele despre Întâlnirile AFA …

   1. regulamentul recomandă, nu obligă;

   2. repet ceea ce am spus deja în câteva locuri (cu alte cuvinte, totuși): dacă Întâlnirea s-ar fi ținut într-un parc, sau muzeu, ar fi perfect să nu amintim de cazare și masă. Dar atâta timp cât la întâlniri întotdeauna ne-am adunat în primul rând în jurul unei mese, eu cred că e chiar o datorie să spunem și despre aceasta.

   Chiar, oare de ce s-or fi organizând atâtea întâlniri serioase, de afaceri, în jurul unei mese? Nu cumva are un rol important în procesul de socializare? nu e un moment când, la un pahar de licoare fermecată, sau adăstând și savurând ceva bucate delicioase, vorbele se înlănțuie parcă singure, comesenii se apropie mai mult unii de alții... Greșesc?

Le-am cunoscut și pe prietenele nedespărțite, atât pe sait, cât și la Belvedere, Larissa2015 și cristina65, care, deși nu au vrut să stea la masa nr. 13 cu mine...

   Mai degrabă, n-au vrut să stea la masa 13 - punct. Nu e vina ta că ai stat la o masă cu număr... hmmm, magic. ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 6 PMA1 (din 6 voturi)]
- fanespoitorul
[04.04.15 22:17:47]
» mesaj pers

   @Dragos - Corect Dragos, italienii au un proverb "a tavola non si invecchia mai" adica la masa (in sens de mancare) nu imbatranim niciodata.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- serban55
[05.04.15 00:40:30]
» mesaj pers

   @ Costi-

   Multumesc pentru aprecieri si sa stii ca sunt perfect de acord cu cele scrise (spuse) de tine.

   Unii nu vad padurea din cauza copacilor, noroc ca sunt o minoritate.

   Intalnirile AFA sa continue asa cum a fost cea de la Predeal, cu locatia si programul propus de Cornel.

   Punct.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[05.04.15 00:55:54]
» mesaj pers

   @serban55 -

   Mulțumesc și eu.

   Mă bucur că ne-am cunoscut. :)

   Și da, să continue!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- serban55
[05.04.15 01:10:15]
» mesaj pers

   @ Dragos

   Repartizarea la mese si in camere a facut-o Cornel, publicand acest lucru din timp. Daca cineva cauta sa cunoasca un anumit user, vedea la ce masa este. Nu cred ca nu au existat solutii sa socializam la mese, si nu numai, daca am vrut.

   Cred ca scopul actiunii a fost atins, e normal sa avem opinii diferite, banuiesc doar cu scop constructiv.

   Sa nu incepem cu pasiuni, ca la partide, caci nu este cazul.

   Suntem o comunitate in crestere, sa vedem ce o sa mai comentam cand la viitoarea intalnire o sa luam doua, trei hoteluri intr-o statiune cu sala polivalenta :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 6 voturi)]
- Zoazore
[05.04.15 08:06:02]
» mesaj pers

   @serban55 - Da, total de acord! Scopul evenimentului a fost atins.

   Și da, cine a vrut să socializeze, a făcut-o!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krisstinna
[05.04.15 08:14:23]
» mesaj pers

   @Costi: Felicitari Costi! Personal, as merge si intr-un camping, daca s-ar organiza acolo intalnirea AFA.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dragos
[05.04.15 09:16:10]
» mesaj pers

   @serban55 -

Daca cineva cauta sa cunoasca un anumit user, vedea la ce masa este. Nu cred ca nu au existat solutii sa socializam la mese, si nu numai, daca am vrut.

   Cred că ai înțeles cel puțin paralel intervenția mea anterioară. Atât eu, cât și alții (imensa majoritate) dintre cei prezenți am socializat unii cu alții, atât la masă, cât și prin holul hotelului, iar dacă vremea ar fi permis, cu siguranță am fi făcut și ceva excursii împreună. Ceea ce eu am vrut să spun este că modul cum au gestionat meniul și servirea la mese gazdele noastre ar fi putut (și mă tem că unora, parțial, a și făcut-o) diminua plăcerea întâlnirii. Și pentru asta, trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să arătăm cu degetul pe cine trebuie (H. Belvedere), pentru ca lumea să nu dea vina pe Cornel și restul ajutoarelor crezând că ei nu și-au făcut „lecțiile” cu sârguință.

   A bon entendeur...

   @cristinaoranici: subscriu!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 4 PMA1 (din 4 voturi)]
- vega06
[05.04.15 11:56:44]
» mesaj pers

   @Costi -

Da, așa este, cei citați mai sus au scris în review-ul despre întâlnire și câte ceva despre hotel și/sau restaurant, ba chiar au acordat note, ceea ce, evident este incorect. Notele de la astfel de review-uri ar trebui să se refere doar la întâlnirea în sine, nu și la condițiile de cazare și masă, ceea ce se întâmplă, de regulă cu orice review. De altfel, aici ar fi trebuit să fie eliminată posibilitatea de notare a cazării, serviciilor și mesei.

   Nu sunt de accord cum pui problema si asta pentru ca raman la convingerea ca in acest caz special cele doua, hotelul si Intalnirea nu ar trebui separate, pentru ca succesul intalnirii a fost legat in mare masura si de hotel dar mai ales de restaurant, atata vreme cat Intalnirea s-a desfasurat datorita vremii potrivnice in proportie de 90% in hotel si restaurant. Aici nu a fost cazul unui sejur normal ce implica doar o cazare undeva si masa aferenta si unde nu esti legat de hotel in proportie atat de mare. Orice probleme ivite in privinta meselor, cum a fost cazul acum, s-au rasfrant in mod indirect si asupra Intalnirii in sine, generand discutii si contre inutile.

   Citat dintr-un ecou raspuns tot catre tine :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 4 PMA1 (din 4 voturi)]
- Costi
[05.04.15 11:59:16]
» mesaj pers

   @vega06 -

    :))

   Nu te lași, vrei să ai tot tu ultimul cuvânt... ROFLMAO

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- vega06
[05.04.15 12:01:58]
» mesaj pers

   @Costi -

   Nu, nici pomeneala.

   Pur si simplu este punctul meu de vedere si mi-l sustin.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- fanespoitorul
[05.04.15 12:10:31]
» mesaj pers

   @vega06 - Corect, multe contre sunt datorate inutil problemelor locatiei. Daca era vreme frumoasa ieseam si pantofam si nu mai vedeam toate minusurile. Eu chiar am asteptat sa vina mai repede 27-29 Martie, Intalnirea AFA.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- krondia
[05.04.15 12:33:27]
» mesaj pers
in acest caz special cele doua, hotelul si Intalnirea nu ar trebui separate, pentru ca succesul intalnirii a fost legat in mare masura si de hotel dar mai ales de restaurant, atata vreme cat Intalnirea s-a desfasurat datorita vremii potrivnice in proportie de 90% in hotel si restaurant.

   @vega06, da, acesta este motivul pentru care am notat și eu aceste capitole care, în opinia mea, au contribuit substanțial la atmosfera generală.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 5 PMA1 (din 5 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0990850925446 sec