ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.11.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Targu-Jiu
ÎNSCRIS: 08.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

KOTOR - golf, fiord, oraş istoric şi turistic

TIPĂREȘTE URM de aici

Într-o altă etapă a peregrinărilor prin Muntenegru am vizitat Kotorul, un oraş încărcat de istorie, situat în extremitatea continentală a Boka Kotorska (Golful Kotor), unul dintre cele mai frumoase golfuri din Muntenegru şi din lume, fiind inclus în top 10 mondial. Boka Kotorska este situat în partea de nord a MNE, are 6 golfuri şi se întinde pe o suprafaţă de 78 km pătraţi. Având forma unui fluture cu aripile desfăcute, Boka Kotorska este considerat de geografi cel mai sudic fiord al Europei.

Întrucât zona golfului a fost controlată de veneţieni încă din secolul al X-lea, preluând definitiv dominaţia zonei în anul 1420, influenţa acestora se simte în arhitectura clădirilor din piatră cu obloane verzi, care s-au păstrat până astăzi.

În Kotor se poate ajunge atât cu maşina, cât şi cu avionul (aeroportul Tivat este situat la aproximativ 10 km) sau chiar cu vaporul.

Plecând din Tivat (oraşul în care am fost cazaţi) spre Kotor se poate ajunge în două moduri: primul prin tunelul Vrmac care leagă Tivat de Kotor, drumul fiind foarte bun şi cel de-al doilea: Tivat – Lepetane – Pracanj – Kotor, un drum mai lung, dar mai spectaculos.

Practic oraşul Kotor este situat pe o fâşie de pământ între apele golfului cu acelaşi nume şi pereţii stâncoşi ai Munţilor Lovcen, care ating înălţimi de 2000 de metri.

După ce am lăsat maşina într-o parcare situată la marginea oraşului, ne-am deplasat pe jos spre oraşul vechi, care a fost construit în secolele XII-XIV. Acesta este foarte bine conservat şi a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO sub denumirea de Natural and Culturo-Historical Region of Kotor.

Intrarea în Cetatea Kotor se face prin Poarta Mare şi se ajunge în Piaţa Oruzja. În acest loc pot fi admirate Turnul cu Ceas, construit în anul 1600, fiind foarte bine conservat, Catedrala, Marele Arsenal Veneţian şi alte clădiri care poartă amprenta arhitecturii epocii în care au fost construite.

În prelungirea oraşului vechi se află un sistem de fortificaţii cu o lungime de 4,5 km, care urcă pe munte. Pentru a ajunge în vîrf, unde se găseşte şi Cetatea Sfântul Ioan, se plăteşte o taxă de 3 euro de persoană şi se urcă aproximativ 1350 de trepte. Din păcate eu nu am ajuns acolo, m-au împiedicat pe de-o parte însoţitorii mei comozi care nu s-au încumetat să urce atât, iar pe de altă parte frica de ploaie, care ne ameninţa cu prezenţa ei, dar din fericire ne-a ocolit.

După plecarea de la cetate ne-am îndreptat spre port, unde, pe langă luxoasele yahturi am admirat şi impunătoare vase de croazieră, cu care vin turişti de toate naţionalităţile pentru a admira unul din cele mai bine conservate oraşe medievale de pe coasta Adriaticii.

Ne-am plimbat şi pe străduţele înguste şi întortocheate al oraşului, care abundă de terase şi magazine.

Datorită frumuseţii golfului, a oraşului vechi, dar şi a împrejurimilor pitoreşti, oraşul atrage anual foarte mulţi turişti.

Plaje în Kotor nu există, ci pontoane, pe care sunt aşezate şezlonguri. Apa în golf este curată, liniştită (doar e golf, nu?) şi caldă, la fel cum este în toate staţiunile situate în Boka Kotorska.

Celor care ajung în Muntenegru le recomand cu căldură să viziteze oraşul şi golful Kotor. Ideală ar fi cazarea pentru o noapte în zonă pentru a putea vizita tot ce are de oferit Boka Kotorska.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de costy69 in 07.11.14 18:59:16
Validat / Publicat: 07.11.14 21:59:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MUNTENEGRU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3111 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (costy69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Golful Kotor- alt vas de croazieră care se îndreaptă spre orașul cu același nume
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

traian.leuca †
[07.11.14 22:10:42]
»

Am onoarea primului vot! Am stat şi eu 2 zile în zona golfului (în Muo, pe malul opus) şi mi-a plăcut foarte mult tot ce am vizitat.

costy69AUTOR REVIEW
[08.11.14 09:37:12]
»

@traian. leuca - Multumesc pentru vizita si pentru vot!

Zona Golfului Kotor este foarte frumoasa. Orase frumoase si animate, multe obiective turistice, peisaje superbe, preturi OK. O zona in care m-as intoarce oricand cu placere.

Michi
[08.11.14 15:19:29]
»

Şi eu am onoarea superbonusului. Noi am fost la Kotor pe o ploaie cum n-am întâlnit în viaţa mea dae tot am reuşit să vedem şi să fim încântaţi de acest fiord sudic. Felicitări.

costy69AUTOR REVIEW
[08.11.14 17:54:52]
»

@Michi - Multumesc!

Noi am fost mai norocosi, ploaia ne-a ocolit.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
costy69, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Golful Kotor:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046562910079956 sec
    ecranul dvs: 1 x 1