#E#D
55528 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Cetinje și împrejurimile sale

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
06.11.2014
DE
Avatar costy69
--- M ---
vârsta 40-50 ani
DIN Targu-Jiu
înscris/ă în 08.07.14
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 9 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

#G#0
#M#0
   

Traseu de o zi în Muntenegru – Cetinje şi Mausoleul Lovcen


Urmare de aici

Despre Muntenegru s-a scris destul de mult, nu cred că este nevoie să repet că e o ţară frumoasă sau că are peisaje de vis. Însă dacă intenţionaţi să ajungeţi pe meleaguri muntenegrene, oraşul Cetinje şi Mausoleul Lovcen sunt două destinaţii pe care nu trebuie să le rataţi.

Întrucât am fost cazaţi în Tivat (impresii aici), destul de aproape de Cetinje şi Lovcen, într-o zi mohorâtă a sejurului am plecat să explorăm locurile frumoase din apropiere. Am parcurs următorul traseu: Tivat, Budva, Cetinje (vizită câteva ore), Parcul Naţional Lovcen. Deşi drumul este pe două benzi, calitatea covorului asfaltic este foarte bună până în Cetinje.

Despre Cetinje

Oraşul al cărui nume provine de la râul Cetina care străbate localitatea, este construit la baza Muntelui Lovcen, fiind situat la distanţe mici de principalele destinaţii turistice muntenegrene, 31 km de Budva, 46 km de Tivat şi 36 km de capitala MNE, Podgorica.

Fondat în secolul al XV-lea, Cetinje a fost capitala Muntenegrului până în 1946, când Iosip Broz Tito (pentru cei mai tineri care poate nu ştiu, a fost preşedintele Iugoslaviei în perioada 1943-1980) a dat ordin să fie mutată la Podgorica. Cetinje este în acelaşi timp şi reşedinţa oficială a preşedintelui ţării.

Oraşul este micuţ, cochet, curat şi încărcat de istorie, mulţi ani aici a fost centrul statalităţii muntenegrene. Plimbarea pe jos prin oraş ne-a dat posibilitatea de a admira multe clădiri care poartă amprenta vremurilor demult apuse. Circulaţia în centrul oraşului este doar pietonală, predominând terasele cochete şi magazinele de suveniruri.

De vizitat

Unul dintre principalele puncte de atracţie este Mânăstirea Cetinje, cel mai important aşezământ monahal din ţară, fiind şi sediul Mitropoliei Muntenegrului. Aici se află mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezătorul, precum şi o bucăţică din lemnul pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Mânăstirea are şi un muzeu care se poate vizita contra cost, preţul fiind 2 euro/ persoană, preţ în care intră şi un ghid (doar în limba sârbă sau engleză).

Recomand vizitatorilor să aibă o ţinută vestimentară decentă întrucât regulile sunt foarte stricte în această privinţă.

În apropiere de mânăstire este o parcare mare, în marginea ei fiind şi multe tarabe cu suveniruri, ale căror preţuri încep de la 1 euro.

Următorul obiectiv turistic vizat a fost Palatul regelui Nikola, care a fost transformat în muzeu, în acesta fiind păstrate numeroase obiecte care au aparţinut dinastiei Petrovici (familia de guvernământ în Muntenegru între anii 1696 şi 1918). Taxa de vizitare a palatului este de 5 euro de persoană.

Ultimul obiectiv pe care am reuşit să-l vedem în Cetinje a fost Biserica Vlasca (Biserica Vlahilor), cea mai veche construcţie din Cetinje, despre care se spune că are gardul confecţionat din ţevile puştilor inamicilor capturaţi. Biserica este mică, simplă, fiind construită din piatră de râu, iar pe dinăuntru pereţii sunt netencuiţi.

Despre Mausoleul Lovcen

După plecarea din Cetinje ne-am îndreptat către celălalt obiectiv “must visit” - Mausoleul Lovcen, situat în Parcul Naţional cu acelaşi nume. Mausoleul este ridicat în memoria lui Petar II Petrovic Njegos, cel mai mare domnitor şi în acelaşi timp poet muntenegrean, pe locul dorit de acesta, pe care iniţial a ridicat o mică mânăstire.

Pentru turiştii care se vor caza în zona Golfului Kotor e bine de ştiut că mausoleul este situat destul de aproape de oraşele din zona acestui golf, mai ales de Kotor.

Din Cetinje până la intrarea în Parcul Naţional Lovcen (la intrare se plateşte o taxă de 2 euro/persoană) drumul este bun, iar de aici până la mausoleu este destul de dificil, dar şi spectaculos în acelaşi timp, fiind îngust pentru o maşină, fără parapet şi cu multe curbe în ac de păr. Din loc în loc sunt porţiuni înguste unde încap două maşini în paralel. Dificultatea drumului este compensată de peisajele frumoase care se înfăţişează în faţa turiştilor.

Drumul pentru maşini se opreşte undeva la baza masivului pe care e situat mausoleul, într-o parcare destul de mică pentru numărul de vizitatori care vin aici. Din acest moment începe partea “distractivă”, un urcuş de fix 461 de trepte printr-un tunel, etapă în care destule persoane întîmpinau dificultăţi. Aici am fost martorul unei lecţii de voinţă servită de o doamnă mai în vârstă (după părerea mea avea lejer 75 de ani), care deşi se ajuta de un baston si de o persoană mai tânără, a urcat treptele fără să se plângă. Când a ajuns la intrarea în mausoleu a fost întâmpinată cu aplauze de către cei prezenţi.

Odată ajunşi pe vârful Jezerski, ne-am tras sufletul, am achitat taxa de intrare (3 euro/persoană) şi am purces la vizitarea mausoleului. Încă de la intrare am fost “întâmpinaţi” de două statuete din granit care reprezentau două femei muntegrence, mamă şi fiică, în costume populare.

În spatele statuetelor se găseşte capela care este confecţionată din marmură albă adusă din Boka Kotorska şi din insula Brac (Croaţia). Tot aici este o sculptură din marmură neagră care-l reprezintă pe Petar Njegos îmbracat în costum popular muntenegrean, având deasupra capului un vultur.

În partea din spate a capelei este mormântul lui Petar Njegos, pe care sunt inscripţionate stema şi crucea muntenegreană, precum şi citatul “Njegos 1813-1851”.

Dupa vizitarea mausoleului am ieşit pe o platformă în spatele acestuia, care oferă o panoramă splendidă asupra Boka Kotorska, dar şi privelişti încântătoare cu zonele învecinate. După admirarea peisajului şi câteva fotografii am coborât la maşină şi a urmat drumul de întoarcere în Tivat, pe acelaşi traseu spectaculos.

Oraşul Cetinje şi Mausoleul Lovcen atrag anual foarte mulţi turişti, iar dacă vă aflaţi în Muntenegru merită să le acordaţi măcar cîteva ore din timpul dumneavoastră, nu veţi regreta.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de costy69 in 06.11.2014 16:36:41

Validat / Publicat: 06.11.14 21:23:30


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MUNTENEGRU.
VIZUALIZĂRI: 5046


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (costy69); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  27200 PMA (din 29 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de costy69? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- Marian Preda
[13.01.15 10:01:14]
» mesaj pers

   @costy69;

   Felicitări pentru articol!

   Îţi mulţumesc că mi-ai amintit de Muntenegru!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- costy69
[13.01.15 20:54:51]
» mesaj pers

   @Marian Preda - Mulțumesc!

   Cred că sunt cel puțin la fel de îndreptățit pentru a face același lucru. Eu am fost mai demult în Muntenegru și amintirile încep să se șteargă de pe ”hard”. E o țară frumoasă unde m-am simțit bine.

   Întrucât din varii motive nu reușim să vizităm tot ce ne propunem, nu sunt adeptul teoriei de a merge de două ori în același loc. Dar parcă în MNE m-aș mai întoarce, măcar și pentru a vizita Zabljak și Mânăstirea Ostrog pe care le-am ratat.

   Numai bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- traian.leuca
[13.01.15 22:29:12]
» mesaj pers

   @costy69 -Și mie mi-a plăcut în Muntenegru. Cetățile din Bar și Kotor mi-au plăcut în mod deosebit, iar traseul muntos Kotor, Mausoleul Njegos, Cetinje, Budva este unul de excepție. Cele mai frumoase poze turistice le-am făcut de pe muntele Lovcen, deasupra golfului Kotor și deasupra stațiunii Budva.

   Mănăstirea Ostrog e de vizitat în trecere spre litoralul muntenegrean, în schimb la Zabljac îți trebuie cel puțin o zi să vizitezi Lacul Negru și împrejurimile (și asta numai dacă-ți plac drumețiile în natură).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- costy69
[14.01.15 20:51:59]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Mulțumesc pentru informații!

   Traseul muntos descris de dumneavoastră l-am parcurs și eu. Peisajele sunt cu adevărat superbe. Prin Bar am trecut și mi-a plăcut foarte mult, dar cetatea nu am văzut-o. Deși am stat 9 zile în MNE, am acordat prea puțin timp acestui oraș. Un motiv în plus pentru a reveni În Muntenegru.

   Numai bine și vacanțe frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
#G#1

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă
#M#1

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [JUL-2011] Manastirea Cetinje -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572585">Şterge vot</a></div><span id="v9572585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUL-2011] Manastirea Cetinje
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P03 [JUL-2011] Manastirea Cetinje - alt unghi -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572586">Şterge vot</a></div><span id="v9572586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUL-2011] Manastirea Cetinje - alt unghi
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [JUL-2011] Biserica Vlasca din Cetinje -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572587">Şterge vot</a></div><span id="v9572587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUL-2011] Biserica Vlasca din Cetinje
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

#G#2

P05 [JUL-2011] Terasa in oras -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572588">Şterge vot</a></div><span id="v9572588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUL-2011] Terasa in oras
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P06 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572589">Şterge vot</a></div><span id="v9572589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P07 [JUL-2011] Parcarea si o parte din trepte la Mausoleul Lovcen -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572590">Şterge vot</a></div><span id="v9572590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUL-2011] Parcarea si o parte din trepte la Mausoleul Lovcen
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen vazut din spate. -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572592">Şterge vot</a></div><span id="v9572592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen vazut din spate.
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUL-2011] Cele doua statui reprezentand femei din Muntenegru la Mausoleul Lovcen -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572593">Şterge vot</a></div><span id="v9572593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUL-2011] Cele doua statui reprezentand femei din Muntenegru la Mausoleul Lovcen
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen - Statuia lui Petar Njegos -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572594">Şterge vot</a></div><span id="v9572594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen - Statuia lui Petar Njegos
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen - Mormantul lui Petar Njegos -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572595">Şterge vot</a></div><span id="v9572595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen - Mormantul lui Petar Njegos
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUL-2011] Golful si orasul Kotor vazute din drumul spre Mausoleul Lovcen -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572598">Şterge vot</a></div><span id="v9572598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUL-2011] Golful si orasul Kotor vazute din drumul spre Mausoleul Lovcen
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUL-2011] Golful si orasul Kotor vazute din apropierea Mausoleului Lovcen -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572599">Şterge vot</a></div><span id="v9572599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUL-2011] Golful si orasul Kotor vazute din apropierea Mausoleului Lovcen
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen - panorama asupra imprejurimilor -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572601">Şterge vot</a></div><span id="v9572601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen - panorama asupra imprejurimilor
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUL-2011] La Mausoleul Lovcen - imagini cu zonele invecinate -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572602">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572602"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572602">Şterge vot</a></div><span id="v9572602" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572602)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572602Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572602MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUL-2011] La Mausoleul Lovcen - imagini cu zonele invecinate
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUL-2011] Flori pe stanca la Mausoleul Lovcen -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572603">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572603"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572603">Şterge vot</a></div><span id="v9572603" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572603)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572603Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572603MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUL-2011] Flori pe stanca la Mausoleul Lovcen
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUL-2011] La Mausoleul Lovcen - releu pe un varf invecinat -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572604">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572604"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572604">Şterge vot</a></div><span id="v9572604" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572604)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572604Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572604MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUL-2011] La Mausoleul Lovcen - releu pe un varf invecinat
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen - imprejurimile -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572605">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572605"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572605">Şterge vot</a></div><span id="v9572605" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572605)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572605Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572605MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUL-2011] Mausoleul Lovcen - imprejurimile
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUL-2011] La Mausoleul Lovcen - imagini cu zonele invecinate -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572606">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572606"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572606">Şterge vot</a></div><span id="v9572606" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572606)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572606Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572606MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUL-2011] La Mausoleul Lovcen - imagini cu zonele invecinate
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUL-2011] Cetinje - Muzeul National Muntenegru -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572631">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572631"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572631">Şterge vot</a></div><span id="v9572631" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572631)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572631Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572631MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUL-2011] Cetinje - Muzeul National Muntenegru
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUL-2011] Masiv situat in apropierea Mausoleului Lovcen -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572634">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572634"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572634">Şterge vot</a></div><span id="v9572634" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572634)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572634Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572634MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUL-2011] Masiv situat in apropierea Mausoleului Lovcen
foto costy69 [06.11.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [JUL-2011] La Mausoleul Lovcen - localitate invecinata -- foto by <b>costy69</b> [uploaded 06.11.14] - <span class="allrVotedi" id="av572636">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv572636"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=572636">Şterge vot</a></div><span id="v9572636" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(572636)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f572636Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e572636MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUL-2011] La Mausoleul Lovcen - localitate invecinata
foto costy69 [06.11.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2020 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.118377923965 sec