83175 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Golful Kotor

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.11.2017
DE
Avatar silvia tudoran
vârsta 40-50 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 03.08.11
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Becici, Budva, golful Kotor și împrejurimi


Urmare de aici

Ce vacanță frumoasă! Ce locuri superbe! Cum să nu împărtășesc cu voi?!

Anul acesta ne-am petrecut o vacanță reușită la Hotel Mediteran Becici, în Muntenegru. (vezi impresii) Traseul l-am parcurs cu autoturismul și nu ne-am grăbit deloc, poposind și prin alte locuri - Uzice, Serbia (vezi impresii), Tirana, Albania (vezi impresii) și Skopje, Macedonia (vezi impresii). Și unde am zis că în toate cele 8 zile de ședere în Muntenegru o să ne odihnim, o să mâncăm și o să lenevim la soare... iată-ne sătui de plajă și de atâta odihnă după numai 3 zile! :)

Dacă ajungeți în zonă vă recomand să începeți cu faleza din... Becici .Aici limba de nisip are o lungime de apropape 2 km, fiind ceva mai lată decât cea din Budva. Există atât plaje private, plaje ale hotelurilor, cât și plaje libere, pentru cearceafuri și zonă pentru sporturi nautice. Pe plajele private pachetul șezlong+umbrelă costă 10 euro și de obicei nu este permis accesul cu mancare/băutură din alte locuri, pentru a comanda la barul propriu. Prețurile pe plajă sunt duble față de cele de la supermarket - 2,5 E Cola la 330ml, 3 E berea, 2,5 E o cafea, 1E cupa de înghețată, 6-8 E pizza, 1,5 E apa 500ml, etc. Toate prețurile sunt în euro, muntenegrenii renunțând de bună voie la moneda națională.

În lunile iulie și august apa Mării Adriatice este caldă, ajungând până la 28-29 de grade Celsius, dar tot limpede, cu pești colorați, cu țărmul presărat cu pietricele albe, verzi, roșiatice... Pe faleză sunt câteva terase drăguțe dar și magazine de suveniruri cu prețuri mai mici decât ce găsiți în Budva.

Spre perla litoralului muntenegrean - cum e considerată Budva, puteți ajunge cu autoturismul. Faceți 10 minute și locuri de parcare veți găsi în spații amenajate, cu plată, 1,5 E/ora. Din Becici spre Budva taxiul vă costă 5-6 euro, iar autobuzul 15 cenți/persoană.

Problema cu transportul în comun este că nu face față dimineața și seara, când mașinile care vin din 30 în 30 de minute sunt foarte aglomerate.

Mai rămâne și varianta pe jos. Și pentru noi a fost acceptabilă, pentru că vă dau un pont: există un pasaj pietonal prin inima dealului dintre Becici și Budva. Acest pasaj face legătura între cele două stațiuni. Ca să ajungeți la el ar trebui să treceți de Hotel Mediteran, Hotel Tara, Hotel Iberostar. Imediat lângă parcare, in partea dreaptă veți descoperi intrarea în pasaj- care nu e semnalizată de niciun fel, în sensul că nu știi unde duce acest tunel făcut în stâncă. Pe partea cealaltă, în Budva, veți ieși lângă Hotelul Dukley - o construcție terasată, superbă!

Ei, de acolo începe și faleza din Budva, care se va împărți la o bifurcație în alei distincte: una pe malul mării, cu restaurante, terase, baruri și cealaltă cu magazine de suveniruri, cu haine, tonete de înghețată, etc. Astea sunt de văzut seara, într-o plimbare lejeră, eventual o cină la o masă pe malul mării. Pe timp de zi puteți veni să vedeți Citadella Budva, o fortăreață ridicată în Evul Mediu - 5E intrarea, sau Biserica Sf. Ioan (construită în stil gotic, simbolul orasului Budva), Biserica Sfânta Treime (dateaza din 1804, lângă Citadella), etc.

La câțiva kilometri distanță de-a lungul țărmului, înspre sud, puteți merge la insula Sf. Ștefan (o fortăreață construită în secolul XV, având o suprafață de 6 kilometri pătrați), fiind impropriu denumită insulă, deoarece este legată de țărm printr-o limbă subțire de nisip pe care a fost construită o stradă, pentru a permite accesul.

Am lăsat spre final zona care mi-a plăcut cel mai mult: golful Kotor. Am citit ce au scris colegii mei, care nu au ezitat să laude cu cuvintele și talentul fiecăruia frumusețea acestei zone. Dar mereu rămâne loc și pentru felul în care am văzut eu sau tu. Așa că nu mă dau înapoi din a vă prezenta BOKA KOTORSKA prin ochii mei.

Am pornit cu autoturismul din Becici, am trecut prin Budva și am optat pentru varianta prin tunel, spre Trojica. Traseul Becici - Kotor l-am făcut în 40 de minute. Se putea merge și spre Tivat, dar am hotarât să facem acest traseu începând dinspre dreapta. Și bine am făcut, pentru că așa am reușit să vizităm orașul cetate Kotor, centru vechi, cât timp soarele nu era prea sus pe cer.

Am găsit ușor un loc de parcare, undeva în apropiere de port - fără plată... Erau și parcări amenajate - atât aici cât și pe tot țărmul golfului, cu prețuri cuprinse între 0.90 și 1,5 E/ora. Din această zonă nu se vede toată întinderea golfului, aflându-ne într-o extremitate a acestuia, în partea retrasă. Dacă ne-am fi cățărat pe vârfurile înalte ale munților Lovcen am fi avut o priveliște minunată, care ar fi cuprins întreaga suprafață a golfului (cca. 90km pătrați). Și de pe scările cele mai de sus ale cetății se vede orașul vechi și partea dreapta a golfului. Zona este de o frumusețe rară, de necontestat, fiind inclusă în patrimoniul universal (UNESCO).

Dat fiind forma pe care o are, lumea asemuiește Golful Kotor cu o fundă sau cu un fluture uriaș, care se strâmtează unde are nu mai mult de 300m. În apropiere de localitatea care dă numele golfului am văzut un vas de croazieră - imens. N-am mai văzut de aproape niciunul până acum. E impresionant. Un oraș pe apă... Adâncimea permite pătrunderea unor astfel de vase (45m -77m!).

Reiau: în localitatea Kotor este de văzut neapărat cetatea. Aceasta este o dovadă a existenței strămoșilor noștri (atestată documentar în 168 î. Hr. pe vremea Imperiului Roman), a stilului de viață de atunci, a nivelului de trai din zonă. Poate informațiile istorice plictisesc pe mulți, dar nu poți rămâne indiferent când calci printre vestigii care existau acum 2100 ani. Cetatea - de influență venețiană- m-a făcut să mă simt chiar în Italia, așteptând să mă trezesc după fiecare colț în Piața San Marco. În orașul cetate erau de toate: palate, biserici (St. Luke, St. Joseph, St. Michael, St. Anne), mânăstiri (St. Francis, St. Nicholas-ruinele), catedrale (St. Triphon), turnuri, vechea închisoare, spitalul militar, arhiva istorică, restaurante, cafenele, Muzeul Pisicilor, magazine cu suveniruri (inclusiv cu sticla de Murano), diverse boutique-uri cochete... Dacă soarele nu ar fi fost atât de puternic la amiază, cred că am fi stat toată ziua înăuntru.

Și portul merită atenție... sau plajele mici amenajate de localnici din loc în loc. Băștinașii sunt puțin peste 13000, majoritate ortodocși (deși în secolul trecut jumătate din ei erau catolici) -dar este plin de turiștii atrași de frumusețea locului.

După vizitarea orașului KOTOR, am pornit în continuare, de-a lungul țărmului. Satele pescărești sunt pitorești, cele mai mari fiind Perast, Risan, Morinj dar și altele cu denumiri greu de pronunțat în română- Prcanj, Strp. :)

Dintre toate Perast este cel care are cele mai frumoase peisaje dar e și cel mai scump. De-a lungul falezei sunt restaurante și terase amenajate cu gust, unele chiar pe un ponton, deasupra apei. Perastul este cel mai aproape de cele două insule vestite- Sf. Gheorghe și Fecioara de pe stâncă. Prima naturală, iar a doua artificială. Despre cea din urmă am auzit și am citit diverse legende, variațiuni a 4 povestiri principale, pe care nu rezist să nu le redau măcar pe scurt:

1) Doi frați marinari, dintre care unul grav bolnav, întorcându-se acasă au găsit în acea zonă icoana Fecioarei Maria. În scurt timp, ajunși pe mal, cel suferind s-a însănătoșit și a știut că icoana i-a dat putere. Așa că a construit această insulă, aducând pietre de pe mal, în slava Maicii Domnului.

2) Câțiva naufragiați au promis că dacă ajung cu bine pe pamânt o să construiască o biserică drept mulțumire Fecioarei Maria, la care se rugau continuu. Și pentru că au scăpat teferi s-au ținut de promisiune.

3) De câte ori veneau acasă de pe mare, marinarii aruncau câte o piatră atunci când se apropiau de țărm. Și așa s-a format insula.

4) Cea din urmă legendă, de alt gen... spune că locuitorii din Perast au vrut să fie mai informați cu privire la ce se întâmplă în vecinătate (sâc!) și au adus, încet, încet destulă piatră cât să creeze această insulă, ca să fie mai... aproape...

Acum... dacă or mai fi și alte legende sau dacă vreuna din ele are un sâmbure de adevăr, nu știu.

Cert este că Perastul este de trecut pe listă în vizita prin Golful Kotor.

În următoarea localitate mare -Risan- veți găsi o priveliște deosebită, dar și loc de făcut plajă.

Pentru a ne întoarce spre Becici, unde eram cazați, am trecut cu ferryboat-ul din Kamenari în Lapetane. N-a fost nevoie să așteptăm, veneau din 10 în 10 minute. Am plătit pentru autoturism 4,5 E și nu a contat câte persoane suntem înăuntru. Traseul a fost foarte scurt- abia am apucat să admiram valurile, peisajul și... să ne întristăm văzând fumul gros ce ieșea din loc în loc din pădurile din zare (erau incendii de vegetație datorită temperaturilor ridicate înregistrate în acea perioadă). Din Lepetane am mers pe traseul Tivat, Budva, Becici și am ajuns la hotel în cca 45 de minute după ce am coborât de pe ferryboat.

Excursia noastră a fost încântătoare, cu imagini care ne-au rămas atât pe cardurile aparatelor de fotografiat cât și pe retină. Și toate aceste priveliști ne-au umplut sufletul cu frumos... :)

Să lăsăm specialiștii să decidă dacă e vorba de un fiord sau de un canion scufundat. :) Eu vă spun clar, e de mers acolo. E un loc în care noi o să ne întoarcem cu siguranță.

Sper să vă fie de folos!

Vacanțe frumoase tuturor!

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de silvia tudoran in 16.11.2017 14:45:20

Validat / Publicat: 16.11.17 18:51:51


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în MUNTENEGRU.
VIZUALIZĂRI: 7641

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  26300 PMA (din 27 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de silvia tudoran? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- silvia tudoran
[16.11.17 15:11:57]
» mesaj pers

   webmaster, te rog mult, atasează-mi si cele 4 impresii la care fac referire in partea de inceput.

   multumesc tare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[18.11.17 21:34:41]
» mesaj pers

   @silvia tudoran: Un articol foarte frumos, felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- zlatna
[20.11.17 15:56:37]
» mesaj pers

   @silvia tudoran: Felicitări pentru articol. Ce amintiri ați trezit în mine. Am fost în Muntenegru în 2015 și ne-a plăcut foarte mult. Am vizitat tot litoralul lor de la Ulcinj până la Kotor. Atâta istorie într-o țară atât de mică.

   Cel mai mult mi-a plăcut zona Kotorului, fiordul, cetatea, satul Perast cu cele două insule, munții, marea.

   Aș mai merge în Muntenegru.

   Toate cele bune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] zidurile cetătii Kotor - Poata de sud -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921977">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921977"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921977">Şterge vot</a></div><span id="v9921977" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921977)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921977Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921977MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] zidurile cetătii Kotor - Poata de sud
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2017] zidurile cetătii Kotor - Poata de sud -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921978">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921978"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921978">Şterge vot</a></div><span id="v9921978" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921978)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921978Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921978MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2017] zidurile cetătii Kotor - Poata de sud
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] imagine din port, in Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921979">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921979"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921979">Şterge vot</a></div><span id="v9921979" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921979)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921979Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921979MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] imagine din port, in Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2017] imensul Thomson Dream - vas de croazieră în Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921980">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921980"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921980">Şterge vot</a></div><span id="v9921980" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921980)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921980Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921980MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] imensul Thomson Dream - vas de croazieră în Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2017] imagine din port, in Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921981">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921981"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921981">Şterge vot</a></div><span id="v9921981" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921981)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921981Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921981MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] imagine din port, in Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] imagine din port, in Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921982">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921982"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921982">Şterge vot</a></div><span id="v9921982" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921982)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921982Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921982MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] imagine din port, in Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] plaja mică în apropiere de portul Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921983">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921983"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921983">Şterge vot</a></div><span id="v9921983" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921983)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921983Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921983MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] plaja mică în apropiere de portul Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] intrarea în cetatea Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921984">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921984"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921984">Şterge vot</a></div><span id="v9921984" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921984)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921984Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921984MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] intrarea în cetatea Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921985">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921985"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921985">Şterge vot</a></div><span id="v9921985" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921985)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921985Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921985MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921986">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921986"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921986">Şterge vot</a></div><span id="v9921986" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921986)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921986Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921986MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921987">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921987"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921987">Şterge vot</a></div><span id="v9921987" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921987)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921987Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921987MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921988">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921988"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921988">Şterge vot</a></div><span id="v9921988" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921988)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921988Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921988MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921989">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921989"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921989">Şterge vot</a></div><span id="v9921989" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921989)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921989Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921989MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921990">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921990"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921990">Şterge vot</a></div><span id="v9921990" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921990)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921990Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921990MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921991">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921991"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921991">Şterge vot</a></div><span id="v9921991" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921991)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921991Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921991MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] în Muzeul Pisicilor - din cetatea Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921992">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921992"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921992">Şterge vot</a></div><span id="v9921992" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921992)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921992Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921992MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] în Muzeul Pisicilor - din cetatea Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor - raiul pisicilor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921993">Şterge vot</a></div><span id="v9921993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] la pas pe străduțele cetății din Kotor - raiul pisicilor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] imaginea golfului Kotor- văzut din Perast -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921994">Şterge vot</a></div><span id="v9921994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] imaginea golfului Kotor- văzut din Perast
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] imagine din Perast - în golful Kotor -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921995">Şterge vot</a></div><span id="v9921995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] imagine din Perast - în golful Kotor
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] la pas pe faleza din Perast -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921996">Şterge vot</a></div><span id="v9921996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] la pas pe faleza din Perast
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] la pas pe faleza din Perast -- foto by <b>silvia tudoran</b> [uploaded 16.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av921997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv921997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=921997">Şterge vot</a></div><span id="v9921997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(921997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f921997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e921997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] la pas pe faleza din Perast
foto silvia tudoran [16.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.102212905884 sec