48837 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Vilnius şi împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
09.06.2014
DE
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 14.10.11
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 5 zile
TIP: TEAM-BUILDING

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL
80.0 %
  
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
8.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Lituania, baschet și jazz, in și chihlimbar! Impresii din Vilnius


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Instrumental _ Smooth Jazz - Summertime


De la o mândră lituaniancă cetire:

“Catolicismul, prima religie!
Baschetul, a doua religie!
Jazz-ul, probabil a treia! ”

Cum ajungem

O noua evoluție la “impuse”! Pot, totuși, să vă spun că biletul a fost 300 de euro (luat cu 2 luni înainte) iar hotelul (despre care voi scrie separat) pot doar să spun că, DACĂ aș fi vrut să stau o extra-night (deci pe punga mea) ar fi fost 70 euro, acum nu știu dacă și prețul acesta făcea parte din negocieri, cam multe nu știu dar nu-i pagubă mare având în vedere că nu e destinație de top.

Plecarea a fost “condimentată” cu întâlnirea, semi-întâmplătoare, pe aeroport cu un multsimpatizat (de către toată lumea de pe-aici) coleg AFA. Merci, colega!

Am luat-o prin Viena că de ce să te duci de-a dreptu’ când poți s-o iei pe ocolite, n’est-ce-pas? Deci, Austrian Airlines, stewardeze blonde, blocate pe roșu la semafor (adica îmbrăcate complet în roșu, cred că și andăruerii, hihi). Pe biletul meu scria de 4 ori la meal: snack! La dus, de 2 ori același snack (sweet or salty? this is the question pe care Scufițele rosii flămânde de lupi ți-o puneau). La întors, am zis și eu că schimbă snack-ul, măcar de-ntorcea punga pe dos! Niet!

La sweet păreau 2 biscuiti lipiți între ei, n-am mâncat, nu mă bag dar, la salty, sunt mama lor! O pungutică cât podul palmei umplută pe jumătate cu niște figurine, gen peștisor, cerculeț, crănțănitoare la care am asortat un vin rosu, la 3 din 4 zboruri, la ultimul am balotat un suc de roșii cu sare și piper că mă mirosea Gogu și mă lua cu: ” unde te-am trimis și de unde vii mirosind a doagă”.

Orar de zbor foarte convenabil: plecare la 8,10, stop circa 1 oră la Viena, aterizare la ora 13 (avem aceeași oră cu Lituania, deci nu umblați la Rolex, Lolex, Bobex, etc), retur: 13,45, stop 50 minute, la ora 18 pupați Gogu (Goaga) din dotare!

Ceea ce veți citi sunt impresii personale despre ceea am văzut sau auzit din gurițele localnicilor, nu căutați date istorice, descrieri obiective mai mult sau mai putin turistice, n-am, spre deloc!

Contact lingvistic:

1. Labas! (s’ul insesizabil la pronunție)

2. Kur tualetas?

Traducerea, la sfârsit, nu trișați, citiți!

Aeroportul din Vilnius e o glumiță, păi “Arrivals hall” e mai mic decât era holul Autogarii Militari, acu’ e mai mare doar pentru că a dispărut ȘI autogara asta. Aici am schimbat 30 de euro pt care am căpătat 100 Litas (peste tot e același curs valutar, 1 Euro=3.45 Litas). Eu am călătorit cu o austriacă pe care am momit-o în ideea să împărțim un taxi, dar, dupa ce am aflat de la “Chioșcul de informare turistică”, că autobuzul face o juma de oră și costă 1 euro, zgârcita naibii a dat-o la întors și uite așa ne-am urcat într-un maxi-taxi, linia 88 care duce în centru. Aeroportul e la circa 5-7 km de oraș, distanța variind în funcție de ghidul touristic citit.

Odata cazarea făcută, văzând nori amenințători pe cer [nu se pleacă fără umbrelă, au o climă…. ], zic ia să dau un tur rapid, ușor de realizat deoarece hotelul Neringa (unde am peripețit eu) e situat pe artera principală din Old Town, Gediminas. Artera e cam ditai bulevardul, nu prea sunt zgârciți la spații, mai puțin, desigur, străduțele din central centrului, ca să zic așa, foarte asemănătoare cu Centrul vechi din București. Trafic subțire, bine, era și duminică după-amiaza. Se bicicleşte la greu, oraşul are mini-parcări de biciclete de închiriat.

O vizită in Old Town, inclus în patrimoniul UNESCO, o poți face și într-o jumătate de zi și în câteva zile, daca te oprești la fiecare biserică, ar trebui să spun catedrală, mai toate au niste proporții, ce mai…

Poti alterna, în mod fericit, vizitele cu photo session ale bisericilor cu așezatul șezutului, “dupe facultăți”, pe la nenumăratele terase, pub-uri, cafenele, cum le-o mai fi zicând, sau pur și simplu pe băncuțe prin “mini-părculețe” (cum să-i zic unui locșor cu un copac și o brazdă de iarbă). Între noi fie vorba, merge și-o bordură din când in când.

Vizita începe din fața Catedralei cu a sa Clopotniță. Am avut un fel de ghid, dar turul, pe jos, desigur, a durat doar o oră din cauza ploii, eram prea nervoasa și am reținut prea puține lucruri iar pozele le-am făcut în alte zile, mai cu soare.

Catedrala catolică Sf. Stanislaus și Ladislaus, în catacombele căreia se odihnesc Marii Duci ai Lituaniei, se vrea emblema orasului... Pe acoperiș vedeți 3 statui, Stanislaus, Helena și Casimir reprezentând Polonia, Rusia și Lituania. Ele sunt niște copii, cu accent pe o, pt că pe la... vreo 5 ani înainte de venirea mea pe lume (egocentrismul asta…) sovieticii le-au dat jos, cică le-au “pierdut” și au confiscat și clădirea transformând-o în galerie de artă ba, culmea sovietizării operelor de artă, ar fi funcționat aici și un... soi de garaj de reparat mașini, Volga bănuiesc! Te doare capul de ce-i ducea… bibilica! A fost returnată cu un an înainte de așa-zisa noastra rivoluție, moment în care eu eram la fiică-mea la grădi, la serbarea de Moș Gerilă și-mi băgam unghia-n gât că nu fusese aleasă Miss 1989! Ce, a divagat cineva? Vi se pare, unica modalitate de a reține ceva ani “istorici” e asocierea cu evenimente la care am fost părtașă trufașă ! Am flashuit câteva poze inside și am fost atenționată atât de discret de tanti de la lumânări încât nu i-am spus decât un singur cuvânt, unul turcesc și acela n-a fost “baklava”, întrebați publicul, sunați un prieten…

În continuarea catedralei se întinde Palatul Marilor Duci ai Lituaniei, demolat și el de rusi, reconstruit cu mare tam-tam acum câțiva ani, închis din cauza criticilor opiniei publice (deturnare de fonduri). Acum găzduiește ceva expoziții, nici băștinașii nu erau prea fericiți când îmi povesteau.

Biserica Sf. Ana îți taie respirația. Mie! Pe-afară! Se zice că s-au folosit 33 de soiuri de cărămidă. Pe cât de copleșitoare e pe-afară pe-atât de lipsit de ostentație este interiorul. Sincer, la prima vedere chiar am fost intrigată, pe urmă am realizat că e un contrabalans benefic. Cică atunci cand Napoleon Bonaparte a trecut prin Vilnius a fost atât de impresionat de frumusețea ei că a vrut să o ia în palmă, să o ducă la Paris și s-o așeze lângă Notre Dame.

Oricum, așa densitate de biserici pe m2 nu cred să existe undeva în lume. Una mai maiestuoasă decât alta. Zici că s-ar fi luat la întrecere! Niciuneia nu-i poți spune “bisericuță”. Din cauza proporțiilor sunt și greu de prins în foto, în întregime.

Ce am ratat și n-ar fi trebuit, nu neapărat în această ordine:

-Muzeul victimelor Genocidului, pe-afară (văzut!) o clădire senină, înăuntru, iadul pe pământ!

-Dealul celor 3 Cruci, comemorează crucificarea a 7 călugări; bineînțeles și ăsta a fost distrus pe timpul lui Stalin și refăcut

-Castelul Gediminas în care funcționează Muzeul Național al Lituaniei

-districtul Usupis, o oază artistică, auto-proclamat “independent”

Gastronomie lituaniană

Se mănâncă bine, zdravăn. Am cinat, oficial, în 2 restaurante, unul cu specific tradițional, într-o hrubă gen “Lacrimi și sfinti” de la noi, celălalt, cred că fusion, unde nu era o problemă dacă o luai pe... ulei, puteai să vezi dublu, triplu, etc pentru că pèreții erau tapetați cu nouasutecincizecisipatrudemiidemiliardecatralioane de poze, pozulici, tablouri, afișe, nu lipsea un pian, cărți, antichități, mobilier stil bidermayer, stil bideu, antreu, croseu, orice e permis, lustre care-atârnă în jos dar și în sus, dă-o-n doamne iartă-mă de gravitație, candelabre, sfeșnice, policandreeee, stop! Dați paharul pe gât!

Supa de sfeclă rece, cepelinai (zeppelins), un soi de găluște de cartofi umplute cu te miri ce, carne tocată, legume, o brânză de-a lor gen urdă, nașpa la gust. Găluștele astea vin cu un sos la masă.

Au și ei un soi de sarmale (balandeliai=porumbei, iaca imaginație!), mănâncă și ei urechi, limba și adidași de porc. Altfel, salatele nu lipsesc de pe masă, le-am avut și la prânz și la două dineuri, când zic salate mă refer la salata noastră de primavera, multe felurite Frunze, ceva ceapă, roșie, ardei, cu oțet și ulei. Prăjitura lor națională, sakotis, este extrem de spectaculoasă ca imagine, zici ca-i un tufiș ciufulit, am văzut și de juma de metru, bună la gust!

Băuturi naționale: una făcută din miere, apă și drojdie (midus), un soi de cvass făcut din pâine de secară și un brandy cu felurite ierburi; primele două sunt câh, ultima e băubilă, asta după vreo 3-4 shot-uri !

Ce luăm ca souvenir

Ce te sfătuiesc ei să duci acasă: bineințeles, orice din chihlimbar (Aurul Nordului sau Piatra soarelui, cum îi spun ei, zic mereu ei deși eu am vorbit numai cu duduci dacă nu-l pun la socoteală pe tânărul de la recepție, da’ nu-l pun c-avea ceva pufos în el, ceva înspre o… ea!), ceva cosmeticale și săpunuri făcute în casă, amber soap, diverse produse din in, cizmulițe din pâslă (n-am luat nimic din toate astea, ba n-arătau bine, ba nu miroseau bine, ba aveau niște prețuuuri, am venit cu niște conserve de pește, printre care și ficat de cod, un sălămior crud-uscat, prost și scump, și 2 magneți f. frumoși gen tablou în mini-miniatură)

Mi-a plăcut tare mult naţia asta! Cei –cele-cu care am lucrat eu, aşa nişte oameni serioşi si foarte mândri de identitatea lor naţională fără a cădea într-un naţionalism gen “Vadim”! Fete tinere, 30 și un pic de ani aveau și câte 2 copii, organizatoarea principală e foarte graviduţă dar asta n-a împiedicat-o să se implice zi-lumină. Pe stradă, plin de tineri cu un aer hotărât, aveau direcţie, ce mai!

N-am văzut:

-rromi (yeeeeees!)

-câini maidanezi, de fapt nici din ceilalţi decât 2-3 deci “produsul” lor lipseste de pe străzi [yeeeeeees! ]

-cersetori, doar 2, doi, de fapt boschetari, nici nu cerşeau de fapt, işi încălzeau ciolanele la puţinul soare [yeeeeeeeees! ]

-Logan-uri [huooooo! ]

Ar trebui să urmeze încă doua review-uri, despre hotelul Neringa și excursia de o jumătate de zi în zona vestitului castel Trakai, dar trebuie să mă mobilizez!

Și acum, pentru cine a fost cuminte și a papat tot, iată traducerea:

-Bună!

-Unde-i buda?

Nota red. : nici o asemănare cu lb.româna chiar daca regăsim, cumva, aceste cuvinte in fondul nostru lexical, totusi nu se poate să nu remarcati perfecta imbinare a celor doua cuvinte din intrebare.

Iki! [see you]

---
Impresii încărcate de Eugenia55* in 09.06.2014 19:06:51

Validat / Publicat: 09.06.14 20:21:13


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ȚĂRILE BALTICE.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5801


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Eugenia55*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 42 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[09.06.14 20:33:35]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dabator
[09.06.14 21:09:54]
» mesaj pers

   Eugenia55: Superb articol despre o destinație dacă nu exotică, măcar inedită.

   Mi-ar plăcea să nu găsim nici noi aici ce nu ai găsit pe acolo (cu excepția Daciilor fabricate la Pitești).

   Te rog mult mobilizează-te, vreu să citesc și celelalte articole.

   Și nu în ultimul rând: îmi place stilul!

   Să știi că nu am trădat - am așteptat cuminte, până la sfârșit, traducerea.

   Iki!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- ariciu
[09.06.14 21:24:52]
» mesaj pers

   Poi, duamna Eujeni cu accent pe i, se poate???

Fete tinere, 30 și un pic de ani aveau și câte 2 copii...
Aşa şi? Ce vi se par aşa mulţi?? Poi dacă ziceaţi de la patru în sus, mai era cum mai era. Da' doi??? Eu aş fi zis: "numai doi"...

   În rest... aştept continuarea... Sunt curioasă dacă la cazarea asta a mai fost vreun domn care să vă urmărească de pe perete ca să-l facă gelos pe "domnu' Gogu"... :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmaster13
[09.06.14 22:31:40]
» mesaj pers

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maria55
[10.06.14 00:11:32]
» mesaj pers

   @Eugenia55, recunosc, am trisat! Curiozitate de baba, ce vrei?! Dar am savurat apoi pe indelete textul! Felicitari!

    Si pt. faptul ca am intarziat putin ...cu trisatul...am reusit sa fiu eu cea care am dat superbonusu'...sau ma rog...am contribuit...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- alinaro
[10.06.14 10:13:34]
» mesaj pers

   @Eugenia55: Draga (doamna) Eugenia: ce bine se incepe o zi de marti cu lecturarea unor asa impresii… Imbinarea numelui autorului cu cu cel al locului unde si pe mine tot serviciul m-a purtat acum fix patru ani m-au facut sa ma fosnai pe scaun, si intre apel si apel (azi vorbesc cu sarbii si cu ungurii;)), sa nu las pe mai tarziu ce se poate face acum.

   Aceeasi a fost si impresia mea: de altfel, in reviewul meu de acum ceva timp, cred ca titlul era ceva in genul “Turism religios prin excelenta”. Multe biserici pe metru patrat, mai multe decat in orice alt loc. Un oras frumos si curat, cu oameni blonzi si inaaaaalti;). Eu am avut parte de-o plimbare de cateva ore intr-o dupa amiaza, asa ca am ratat aceleasi obiective la care mi-as fi dorit sa ajung. Cine stie, poate ma intorc intr-o buna zi si ajung la castel si in cartierul ala boem.

   Cat despre partea lingvistica a impresiilor, e curios faptul ca “labas” exista si in araba, si inseamna un fel de “ce faci? ”. Dar n-ar trebui sa ma mire: in Kedainiai, un orasel in care am petrecut aproape o zi, “ghidul” nostru ne-a dus intr-un parc unde se aflau niste ruine ale unui castel construit de…… turci!!! Ce faceati, bre, si prin nordul Europei? De curiozitate m-am uitat sa vad daca “labas” exista si in turca (pentru ca mai stiu si alte cuvinte comune sau cel putin asemanatoare cu araba, precum “merhaba”/”marhaba”). Nu am gasit. Insa n-ar fi de mirare sa aiba ceva legatura. In fine, scuze de divagatii, (de) formare profesionala, ce sa-i facem.

   Nu am trisat nici eu. De obicei nu am rabdare. Insa am citit cuminte, pentru ca mi-a placut mult. Mobilizati-va, mobilizati-va.

   O zi minunata va doresc, pe masura acestor randuri!

   P. S. Deci nu i-a placut salamul ala uscat si scump d-lui Gogu. Data viitoare fiti mai inspirata, ce Dumnezeu! ;)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- Eugenia55*
[10.06.14 17:45:38]
» mesaj pers

   @Dabator:

   Multumesc mult! Si reciproca e valabila! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Eugenia55*
[10.06.14 17:50:05]
» mesaj pers

   @ariciu:

   Pai, da, pe tine nu te-a impresionat, lituanianca mica ce esti :), dar eu ma refeream, mai ales, la ce am eu in ograda, c-a sarit si-a noastra de 31 si nu se"lituanizeaza" deloc :)

   La cazare n-am mai vazut decat cai verzi pe pereti, domnul a fost dupa perete, in camera alaturata, nah, vedeti (cititi) voi... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Eugenia55*
[10.06.14 18:11:48]
» mesaj pers

   @webmaster13:

   Vai ce-mi place, merci, merci, merci!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Eugenia55*
[10.06.14 18:23:00]
» mesaj pers

   @maria55:

   Curiozitate iertata, doar suntem leat! (Sa stii ca si eu as fi fost curioasa :))

   Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Eugenia55*
[10.06.14 18:37:05]
» mesaj pers

   @alinaro:

   Stiu, stiu, Alina draga, ca ai scris despre Vilnius, am lecturat tot ce era scris pe AFA, si colegul Costi a scris...

   Oricum, am fost inspirata ca nu mi-am pus cunostintele de lb. rusa la bataie, in cel mai bun caz ma alegeam cu expresie de dezgust si in cel mai rau caz, cu 2 capace! :)))

   Gogu mananca salam de zici ca a crescut la orfelinat! :)))

   Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- le_maitre
[11.06.14 15:47:16]
» mesaj pers

   Eugenia55: Jūs esate genialny! Aš juoktis su ašaromis!

   P. S. vedeți aci ce-am vrut să spui, e de bine: dictionar.us/lituanian-roman.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- MCM
[11.06.14 16:42:23]
» mesaj pers

   Unu la mână -

Plecarea a fost “condimentată” cu întâlnirea, semi-întâmplătoare, pe aeroport cu un multsimpatizat coleg AFA
... tratament VIP, huh? Ştiu cum este. :))

   Doi la mână - dacă nu trebuia să plec la un curs în altă parte, te făceam o plimbare prin oraşul vechi;

   Trei la mână - Foarte frumoasă biserica Sf Ana

   Mai suportaţi ş-un patru la mână?

   Salutări lui Gogu! :)))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Eugenia55*
[12.06.14 10:54:06]
» mesaj pers

   @le_maitre:

   Din ciclul "Sa invatam SI limbi mai straine":

   Ačiū uz apsilankymas!

   Trad: multumesc pentru vizita!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Eugenia55*
[12.06.14 11:12:08]
» mesaj pers

   @MCM:

   1. Tratament, da, VIP, nu! Pemtru ca n-aveam decat un junghi plus ca nenea doctoru' cam terminase programu'! :)))

   2. Aici m-ai pierdut, ce curs, ce parte, cum ajungeam impreuna in orasul vechi, intr-un cuvant, ce-am ratat?

   3. Esteee!

   4. Gogu intreaba daca el intra la punctul 4 sau la etc. ? :)))))))))))))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- MCM
[12.06.14 12:24:55]
» mesaj pers

   @Eugenia55:

   2 bis - era cât pe aci să ajung în aceeaşi perioadă la Vilnius... deeeci... te luam de braţ şi-ţi spuneam "tu" prin centrul oraşului, sigur, dacă mă lăsai.

   Gogu este fără număr, fără număr :)))))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dan&Ema
[29.09.14 21:47:51]
» mesaj pers

   Baschet si jazz si in si chihlimbar!

   Superb!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- homejade*
[01.10.14 22:49:41]
» mesaj pers

   @Eugenia55: foaarte fain. si ma tot intreb si eu... retoric, maii de ce toti pot, si noi nu vrem sa putem... sa scoatem la iveala, tot ce avem mai bun... zic

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Yersinia pestis
[21.10.14 13:28:09]
» mesaj pers

   Bre, mare pomană-ți faci cu mine, cu reviewurile astea! Sunt răcit de stau la pat, când tușesc mă dor tâmplele și spatele, am o oarecare jenă în a înghiți, deși am mâncat producția de Strepsils pe viitorii 2 ani.

   Mă mai delectez și eu cu ce scrii mătăluță și alții, cumva la fel de talentați, pe ”am fost acoloșa ”.

   Daca spui că n-ai văzut nici țigani pe străzile alea, gata, emigrez în Lituania. Eu, unul, nu mă jenez de asemănări fonetice cu cuvinte sensibile din limba noastră! :)

   Sărut mâna de review, ești valoare! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[21] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2014] Catedrala, simbolul orasului Vilnius! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514078">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514078"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514078">Şterge vot</a></div><span id="v9514078" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514078)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514078Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514078MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2014] Catedrala, simbolul orasului Vilnius!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2014] Clopotnita, neaccesibila turistilor -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514079">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514079"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514079">Şterge vot</a></div><span id="v9514079" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514079)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514079Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514079MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2014] Clopotnita, neaccesibila turistilor
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2014] Intrare banca? Nuuu, intrare catedrala! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514080">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514080"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514080">Şterge vot</a></div><span id="v9514080" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514080)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514080Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514080MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2014] Intrare banca? Nuuu, intrare catedrala!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2014] Interior catedrala, destul de sobru, tablouri mari pe coloane -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514081">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514081"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514081">Şterge vot</a></div><span id="v9514081" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514081)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514081Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514081MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2014] Interior catedrala, destul de sobru, tablouri mari pe coloane
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2014] Ex-Palatul Marilor Duci ai Lituaniei, acum adapost efemer si temporar de expozitii si ce-or mai fi pitit ei pe-acolo, dupa reconstructoe! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514082">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514082"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514082">Şterge vot</a></div><span id="v9514082" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514082)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514082Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514082MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2014] Ex-Palatul Marilor Duci ai Lituaniei, acum adapost efemer si temporar de expozitii si ce-or mai fi pitit ei pe-acolo, dupa reconstructoe!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2014] Biserica Sf. Ana, m-a lasat cu ochii-n soarele... care nu era! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514083">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514083"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514083">Şterge vot</a></div><span id="v9514083" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514083)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514083Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514083MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2014] Biserica Sf. Ana, m-a lasat cu ochii-n soarele... care nu era!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2014] O biesrica de la 1743, scrie acolo sus! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514084">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514084"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514084">Şterge vot</a></div><span id="v9514084" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514084)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514084Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514084MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2014] O biesrica de la 1743, scrie acolo sus!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2014] O alta biserica si... o leaca de negot! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514086">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514086"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514086">Şterge vot</a></div><span id="v9514086" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514086)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514086Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514086MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2014] O alta biserica si... o leaca de negot!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2014] Palatul prezidential, m-am nimerit in duminica alegerilor, erau 7 pe loc! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514088">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514088"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514088">Şterge vot</a></div><span id="v9514088" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514088)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514088Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514088MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2014] Palatul prezidential, m-am nimerit in duminica alegerilor, erau 7 pe loc!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2014] Universitatea, o particica! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514091">Şterge vot</a></div><span id="v9514091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2014] Universitatea, o particica!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2014] La pas pe stradutele din centrul centrului! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514092">Şterge vot</a></div><span id="v9514092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2014] La pas pe stradutele din centrul centrului!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2014] Hotel in Old Town -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514093">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514093"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514093">Şterge vot</a></div><span id="v9514093" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514093)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514093Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514093MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2014] Hotel in Old Town
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [MAY-2014] Locuinte particulare, blocurile de 4 etaje din afara centrului erau placate cu acelasi tip de caramida, sau ce-o fi! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514094">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514094"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514094">Şterge vot</a></div><span id="v9514094" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514094)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514094Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514094MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2014] Locuinte particulare, blocurile de 4 etaje din afara centrului erau placate cu acelasi tip de caramida, sau ce-o fi!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2014] Alt hotel acelasi Old Town! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514095">Şterge vot</a></div><span id="v9514095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2014] Alt hotel acelasi Old Town!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2014] Frontispiciul dramatic al Teatrului... Dramatic, desigur! 
E mai impresionant in realitate! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514096">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514096"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514096">Şterge vot</a></div><span id="v9514096" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514096)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514096Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514096MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2014] Frontispiciul dramatic al Teatrului... Dramatic, desigur! E mai impresionant in realitate!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2014] O statuie mareata intr-un parculet lesinat! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514097">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514097"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514097">Şterge vot</a></div><span id="v9514097" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514097)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514097Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514097MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2014] O statuie mareata intr-un parculet lesinat!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2014] Monumentul celor 7 cruci vizibil din piata Catedralei! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514098">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514098"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514098">Şterge vot</a></div><span id="v9514098" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514098)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514098Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514098MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2014] Monumentul celor 7 cruci vizibil din piata Catedralei!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2014] La restaurant de fite, decorul foooarte simplist, remarcati sticlele de vin! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514099">Şterge vot</a></div><span id="v9514099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2014] La restaurant de fite, decorul foooarte simplist, remarcati sticlele de vin!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2014] Alegerea mea: salau de Nil gratinat cu midii si orez cu sofran, belea! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514100">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514100"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514100">Şterge vot</a></div><span id="v9514100" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514100)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514100Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514100MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2014] Alegerea mea: salau de Nil gratinat cu midii si orez cu sofran, belea!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2014] Trecuse iarna dar copacul e bine invelit in textile! A venit caldura, jos textila! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514101">Şterge vot</a></div><span id="v9514101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2014] Trecuse iarna dar copacul e bine invelit in textile! A venit caldura, jos textila!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2014] Alo, doamna, votati PNL-ul! iooooooooooooool :)))))) 
Deci chiar am fost oprita si nu sunt nici blonda nici inalta! -- foto by <b>Eugenia55*</b> [uploaded 09.06.14] - <span class="allrVotedi" id="av514102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv514102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=514102">Şterge vot</a></div><span id="v9514102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(514102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f514102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e514102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2014] Alo, doamna, votati PNL-ul! iooooooooooooool :)))))) Deci chiar am fost oprita si nu sunt nici blonda nici inalta!
foto Eugenia55* [09.06.14]
# [0 PMA, fara bonus]

[21] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.131688833237 sec