42990 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța în Mallorca

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.08.2013
DE
Avatar nicole33
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN București
înscris/ă în 12.03.11
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
44 eur
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Valldemossa - pe urmele unei povești romantice


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Luis Miguel Historia De Un Amor - Luis Miguel Historia De Un Amor


Valldemossa este o comună ce numără cu puțin peste 2000 de locuitori, situată în nord vestul insulei, la 18 kilometri de Palma. Denumirea provine, se pare, din limba arabă, însemnând ”Valea lui Mussa”.

Principala atracție turistică o constituie mănăstirea Real Cartuja, fondată în 1399 de către regele Martin I de Aragon, dar care și-a câștigat celebritatea prin găzduirea în câteva din chiliile sale a compozitorului și pianistului polonez Frederic Chopin împreună cu iubita sa scriitoarea franceză Lucile Aurore Dupin (alias George Sand), în iarna anilor 1838-1839, care și-au trăit aici frumoasa și furtunoasa poveste de dragoste, departe de bârfele pariziene și în speranța ameliorării bolii de plămâni de care suferea Chopin.

Deși în perioada petrecută pe insulă cei doi nu au interacționat prea bine cu localnicii, în cartea sa ”O iarnă în Mallorca”, George Sand scria despre Valldemossa că ”tot ceea ce un poet și un pictor poate visa a realizat natura în acest loc”.

Totodată, Valldemossa este și locul nașterii sfintei Catalina Thomas, reprezentată peste tot în mănăstire, venerată de către călugării cartusieni, dar și pe fațadele multor case din localitate, în ceramică pictată.

Excursia la Valldemossa ne-a fost recomandată de către ghidă ca fiind o destinație romantică și preferata dumneaei. Prețul acestei excursii la agenția parteneră era de 29,90 euro de persoană. Am regăsit aceeași excursie la o agenție locală la prețul de 28 de euro de persoană, dar am decis să vizităm Valldemossa pe cont propriu.

Imediat după micul dejun am luat autobuzul nr. 106, care are stație în apropierea hotelului în care eram cazați în Magalluf și cu care am mers până la capătul acestuia în centrul orașului Palma la stația intermodală aflată în Plaça Espania. Costul călătoriei până în Palma este de 3,10 euro de persoană, iar biletele se cumpără de la șofer. De aici urma să luăm autobuzul nr. 210 spre Valldemossa, cu o pauză de 50 de minute de plimbare prin oraș, deoarece acesta tocmai plecase. Costul biletului este de 1,85 euro, cu plata la șofer, iar călătoria durează aproximativ 35 de minute.

Traseul este deosebit de frumos, drumul șerpuind printre dealuri pline de o vegetație bogată, printre livezi de migdali și măslini. Odată ajunși la destinație, urcăm spre mănăstire pe străduțe pietruite înguste, admirând casele de piatră frumos decorate cu flori. Înainte de a intra în mănăstire ne-am plimbat cu plăcere prin grădinile adiacente acesteia.

Costul biletului care permite doar vizitarea chiliilor în care au locuit Frederic Chopin și George Sand (Cell no. 4) este de 3,50 euro de persoană. Aici este expus pianul Pleyel adus de la Paris, tablouri, partituri și diverse alte obiecte care le-au aparținut celor doi.

Pentru vizitarea mănăstirii cartusiene și a palatului regelui Sancho trebuie cumpărat alt bilet care costă 8,50 euro de persoană. Acest bilet ne-a permis audierea unui miniconcert de pian cu piese compuse de Chopin într-o sală adiacentă palatului regelui Sancho, fiul primului rege al regatului Mallorca-James al II-lea, urmată de vizitarea palatului regal, apoi a bisericii mănăstirii, construită între 1751 și 1812 în stil neoclasic, a vechii farmacii, a unei vechi tiparnițe, a chiliilor starețului, a muzeului în memoria lui Chopin și George Sand, precum și a secțiunilor de artă contemporană, Serra de Tramuntana și cea dedicată arhiducelui austriac Ludwig Salvator, îndrăgostit de această insulă pe care și-a și cumpărat mai multe proprietăți, vizita terminându-se în curtea interioară a mănăstirii.

Ne-am plimbat apoi pe străduțele micului sat de munte până într-un loc de mirador de unde puteam admira întreaga zonă, ne-am oprit pe o bancă unde ne-am mâncat picnicul, am respirat aerul curat de deal-munte, am regretat că, deși eram foarte aproape, nu am reușit să vedem și marea, am dat o raită prin micile magazine de suveniruri completându-mi colecția de magneți de frigider și de vederi și ne-am grăbit spre stația de autobuz pentru a nu pierde următoarea cursă spre Palma. Drumul de întoarcere a durat mai puțin decât cel de la ducere, fiind și la vale și nimerind și un șofer mai grăbit, ceea ce a fost destul de greu de suportat de către mine. Ajunși în Palma am prins imediat autobuzul spre Magalluf, ajungând la hotel cu o oră înainte de cină.

Povestea de dragoste a celor doi iubiți celebri a adus faima acestui frumos sătuc de munte, care este vizitat anual de mii de turiști atrași atât de povestea romantică, dar și de concertele de muzică clasică date în fiecare an în cursul verii în memoria marelui compozitor. În Mallorca există și alte sate, poate cel puțin la fel de frumoase ca Valldemossa, însă mult mai puțin cunoscute și, prin urmare, vizitate.

Consider că a meritat să facem această excursie pe cont propriu, chiar dacă a durat mult mai mult, măcar pentru faptul că am vizitat ce ne-am dorit în ritmul nostru. Am pierdut explicațiile ghidului, dar nici nu ne-a alergat nimeni. O variantă și mai bună este închirierea unei mașini și vizitarea pe cont propriu.

---
Impresii încărcate de nicole33 in 18.08.2013 14:55:32

Validat / Publicat: 18.08.13 18:13:18


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA. A mai fost în/la: Costa Azahar, Costa Brava, Costa del Sol
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Turcia, Grecia, Bulgaria
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 4150


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  64750 PMA (din 50 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de nicole33? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[18.08.13 15:42:27]
» mesaj pers

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[18.08.13 19:35:35]
» mesaj pers

   incantator satuc romantic, nu e de mirare ca acest loc paradisiac a inspirat-o nu numai pe George Sand, sa scrie romanul ei ,,O iarna in Mallorca'', dar si pe iubitul ei Chopin sa compuna un preludiu trist, supranumit ,,Picaturi de ploaie ''; aceasta compozitie s-a nascut in mintea lui in timpul sederii sale la manastire, intr-o zi cu ploaie torentiala, cand George Sand nu era acasa... se povesteste ca aceasta i-ar fi spus ca a imitat f bine ploaia, dar suparat Chopin a zis ,,Nu imit niciodata, gasesc echivalentul''... super review ce te invita sa mergi pe urmele iubirii eterne

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1800 PMA1 (din 6 voturi)]
- nicole33
[18.08.13 19:57:45]
» mesaj pers

   @mireille:

   Îți mulțumesc pentru completări și pentru apreciere.

   Într-adevăr, acest sătuc de munte extrem de pitoresc i-a inspirat pe amândoi în propriile creații sau poate doar iubirea dintre ei...

   Eu am vizitat Valldemossa în ultima zi a lunii mai, practic la începutul verii, când vegetația exploda. Dacă îl vizitam iarna nu știu dacă mi-ar mai fi plăcut la fel de mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- Arya
[18.08.13 21:09:46]
» mesaj pers

   @mireille:

   Se vede că ești o romantică incurabilă.

   "Iubirea eternă" dintre cei doi a durat cam 8 (opt) ani. O fi fost mult pentru vremurile acelea sau prin comparație cu celelalte aventuri de notorietate ale scriitoarei. Mie mi se pare destul de efemeră.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mireille
[18.08.13 21:38:04]
» mesaj pers

   pe mine nu ma deranjeaza acest aspect, reiese clar defectul meu si din articolele pe care le mai scriu... cunosc dle sau dna f bine viata lui Georges Sand, mie mi-a placut ca era rebela si f emancipata pt epoca ei... a avut curajul sa poarte chiar pantaloni... idila lor, da se destrama dupa 8 ani, din cauza unei drame in familia scriitoarei, fiica ei Solanges intervine cu tot felul de intrigi sa -i desparta, Chopin paraseste casa scriitoarei si moare neimpacat dupa un an... rewieul lui Nicole mi-a trezit amintiri din vremea tineretii cand o citeam pe Gorges Sand... si o felicit ca a ajuns acolo

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- sunflower
[18.08.13 23:38:48]
» mesaj pers

   Felicitari!! Mi-a placut romantismul povestii si farmecul vorbelor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- danamandache
[19.08.13 00:51:03]
» mesaj pers

   Felicitari pt vacanta si pt impresii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[19.08.13 06:26:59]
» mesaj pers

   @sunflower:

   @danamandache:

   Vă mulțumesc frumos.

   Vacanțe plăcute tuturor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[19.08.13 07:11:59]
» mesaj pers

   Făcând abstracţie de calitatea mea de moderator sunt şi eu un cititor obişnuit care are dreptul să voteze, votez ca semn de apreciere pentru efortul depus şi ca semn de mulţumire, însă în ultimul timp sunt foarte atent să fac diferenţa între *UTIL /BUN* şi F. UTIL/F, BUN.

    pentru ˝a-mi smulge˝ votul cel mare un review trebuie să aibă ˝ACEL CEVA˝! In cazul de faţă este din plin :)) Felicitări!

   Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- corinka
[19.08.13 09:10:58]
» mesaj pers

   Un review foarte frumos, felicitari!

   Mallorca a fost una dintre optiunile noastre pentru vara aceasta, numai ca a ajuns pe locul 2, iar noi am ajuns in alta parte.

   Citind impresiile de calatorie, mi-am amintit de filmul "Impromptu", un film cu Judy Davis si Hugh Grant, despre povestea de dragoste dintre George Sand si Chopin, care cuprinde si episodul Mallorca. Chiar am vazut cu ochii mintii locurile descrise si doresc sa le vad si in realitate. Cu siguranta, intr-un viitor cat mai apropiat vom opta pentru Mallorca.

   Vacante cat mai placute, din care astept [si cred ca nu sunt singura] noi impresii!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- nicole33
[20.08.13 19:53:20]
» mesaj pers

   @webmaster13:

   Mulțumesc mult pentru aprecieri și, mai ales, pentru melodie. Îmi place.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nicole33
[20.08.13 19:59:22]
» mesaj pers

   @corinka:

   Mulțumesc mult.

   Voi căuta să citesc despre destinația care a detronat Mallorca vara aceasta în topul preferințelor tale.

   Voi căuta să văd și filmul despre cei doi.

   Vacanțe plăcute și ție!

   Niciodată nu este prea târziu să ajungi pe această insulă de vis. Eu m-aș întoarce și mâine.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- corinka
[21.08.13 16:54:47]
» mesaj pers

   @nicole33: In Creta am fost, o destinatie pe care o recomand oricui: vezi impresii

   Poate mergem chiar vara viitoare in Mallorca, sanatosi sa fim!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[137] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa-mănăstirea cartusiană -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456471">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456471"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456471">Şterge vot</a></div><span id="v9456471" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456471)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456471Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456471MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa-mănăstirea cartusiană
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa-urcând spre mănăstire -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456473">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456473"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456473">Şterge vot</a></div><span id="v9456473" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456473)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456473Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456473MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa-urcând spre mănăstire
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa-vedere panoramică -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456474">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456474"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456474">Şterge vot</a></div><span id="v9456474" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456474)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456474Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456474MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa-vedere panoramică
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- vedere panoramică -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456476">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456476"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456476">Şterge vot</a></div><span id="v9456476" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456476)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456476Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456476MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- vedere panoramică
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- în chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456477">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456477"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456477">Şterge vot</a></div><span id="v9456477" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456477)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456477Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456477MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- în chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- în chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456479">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456479"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456479">Şterge vot</a></div><span id="v9456479" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456479)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456479Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456479MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- în chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- sala de miniconcerte din palatul regelui Sancho -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456480">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456480"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456480">Şterge vot</a></div><span id="v9456480" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456480)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456480Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456480MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- sala de miniconcerte din palatul regelui Sancho
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- la plimbare pe străduțe -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456481">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456481"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456481">Şterge vot</a></div><span id="v9456481" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456481)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456481Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456481MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- la plimbare pe străduțe
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- vedere panoramică - biserica Sfânta Catalina Thomas -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456482">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456482"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456482">Şterge vot</a></div><span id="v9456482" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456482)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456482Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456482MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- vedere panoramică - biserica Sfânta Catalina Thomas
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- harta micii localități -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456483">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456483"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456483">Şterge vot</a></div><span id="v9456483" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456483)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456483Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456483MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- harta micii localități
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- la plimbare prin centru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456484">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456484"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456484">Şterge vot</a></div><span id="v9456484" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456484)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456484Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456484MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- la plimbare prin centru
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- la plimbare prin centru -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456485">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456485"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456485">Şterge vot</a></div><span id="v9456485" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456485)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456485Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456485MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- la plimbare prin centru
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- Real Cartuja -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456486">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456486"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456486">Şterge vot</a></div><span id="v9456486" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456486)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456486Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456486MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- Real Cartuja
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- Real Cartuja -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456487">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456487"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456487">Şterge vot</a></div><span id="v9456487" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456487)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456487Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456487MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- Real Cartuja
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- grădina de lângă mănăstire -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456488">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456488"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456488">Şterge vot</a></div><span id="v9456488" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456488)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456488Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456488MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- grădina de lângă mănăstire
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- mănăstirea cartusiană văzută din grădină -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456489">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456489"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456489">Şterge vot</a></div><span id="v9456489" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456489)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456489Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456489MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- mănăstirea cartusiană văzută din grădină
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- pianul lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456490">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456490"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456490">Şterge vot</a></div><span id="v9456490" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456490)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456490Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456490MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- pianul lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- grădina aferentă chiliei lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456491">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456491"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456491">Şterge vot</a></div><span id="v9456491" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456491)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456491Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456491MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- grădina aferentă chiliei lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- portret -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456492">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456492"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456492">Şterge vot</a></div><span id="v9456492" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456492)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456492Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456492MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- portret
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- portret -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456493">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456493"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456493">Şterge vot</a></div><span id="v9456493" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456493)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456493Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456493MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- portret
foto nicole33 [18.08.13]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456494">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456494"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456494">Şterge vot</a></div><span id="v9456494" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456494)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456494Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456494MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456495">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456495"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456495">Şterge vot</a></div><span id="v9456495" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456495)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456495Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456495MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456496">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456496"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456496">Şterge vot</a></div><span id="v9456496" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456496)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456496Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456496MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456497">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456497"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456497">Şterge vot</a></div><span id="v9456497" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456497)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456497Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456497MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456498">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456498"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456498">Şterge vot</a></div><span id="v9456498" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456498)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456498Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456498MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456499">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456499"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456499">Şterge vot</a></div><span id="v9456499" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456499)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456499Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456499MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456500">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456500"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456500">Şterge vot</a></div><span id="v9456500" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456500)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456500Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456500MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456501">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456501"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456501">Şterge vot</a></div><span id="v9456501" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456501)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456501Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456501MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456502">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456502"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456502">Şterge vot</a></div><span id="v9456502" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456502)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456502Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456502MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456503">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456503"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456503">Şterge vot</a></div><span id="v9456503" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456503)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456503Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456503MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin -- foto by <b>nicole33</b> [uploaded 18.08.13] - <span class="allrVotedi" id="av456504">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv456504"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=456504">Şterge vot</a></div><span id="v9456504" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(456504)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f456504Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e456504MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [MAY-2013] Descoperă Mallorca-Valldemossa- chilia lui Chopin
foto nicole33 [18.08.13]
# [0 PMA, fara bonus]

[137] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.146383047104 sec