82992 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Vacanța în Mallorca

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.11.2017
DE
Avatar diacrys
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Bucureşti
înscris/ă în 01.09.08
MEMBRU: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 7 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 1
+ COPII: 1 -- varsta: 16

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
100 %
 
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
9.88
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Strălucirea stațiunilor din sud-vestul insulei Mallorca: un șir de perle cu personalitate distinctă


Urmare de aici

În continuarea periplului de până acum, voi continua cu prezentarea stațiunilor din sud-vestul insulei. Contrar așteptării logice, nu voi prezenta stațiunile în ordinea de pe hartă :), ci într- o ordine a notorietății.

Pe această listă a mea, prima este Palmanova, unde se ajunge foarte ușor din Palma de Mallorca, cu autobuzul 104 (Palma-Peguera): după ce se trece de Illetas si Portals Nous (aproximativ două stații) se trece și prin Son Caliu (o stațiune micuță și elegantă) și apoi urmează cele cinci stații din Palmanova, a doua fiind după traversarea scurtei Passeig Maritim.

Palmanova se remarcă de la început ca o stațiune clasică, cu o plajă foarte lată, și cu o rivieră cochetă, cu pomi stufoși care oferă o umbră plăcută la orele amiezii. Deși nu am locuit aici, atmosfera mi s-a părut mai liniștită decât în Arenal, și (ceea ce am apreciat) limba vorbită în stațiune era engleza - spre deosebire de Arenal, unde germana era prima limbă vorbită în hoteluri și magazine, spaniola era alternativă, iar engleza era de-abia a treia limbă ca importanță.

Revenind la Palmanova, am fost aici în doar două vizite (la cumpărături și pentru luat masa de prânz) și mi s-a părut o stațiune plină de viață, care oferă (spre deosebire de celelalte, mai exclusiviste, de care voi vorbi în continuare) și distracțiile obișnuite pe apă (parasailing, banana, plimbări cu șalupa, etc.).

Plaja era foarte populată (ceea ce arată că turiștii nu au înlocuit-o cu distracțiile alternative).

Prețurile la magazinele și restaurantele care se înșiruiesc paralel cu riviera sunt obișnuite, destul de accesibile pentru turiști, cam la același nivel cu magazinele din Arenal (atât pentru produsele alimentare, cât și pentru cele nealimentare).

A doua, în ordinea aleasă de mine, este Valldemosa – de dimensiuni mici, comparativ cu celelalte, dar cunoscută pentru obiectivul istoric cuprins în programul excursiilor – castelul lui Chopin și George Sand.

Joi, 24 august 2006. Ieri după masă am fost la castelul în care au locuit Chopin şi George Sand, la Valldemosa. Localitatea e situată în partea cealaltă a insulei [de vest, n. a. ], în zona de munte. Mi s-a părut un relief special, cu munţi scunzi cu linii curbe (fără să fie totuşi dealuri) acoperiţi de vegetaţie mediteraneană (copacii au o formă rotunjită, ca în picturile rococo). Totul face ca imaginea să pară puţin îndulcită şi efeminată, parcă cineva ar fi înmuiat trăsăturile peisajului, să nu fie nici o linie aspră. Serpentinele, care se încadrează şi ele în peisaj, oferă o privelişte cu o compoziție perfectă - printre crestele blânde care se succed se vede marea din când în când. Înainte de castel ne oprim puţin în staţiune. Simpatică, micuţă, cu o piaţetă şi un bazar pentru turişti. Ne aşezăm toţi la o terasă şi Teo comandă pentru toţi ce îi place cel mai mult, pescarritos con cerveza (hamsii prăjite cu bere).

Curtea castelului e plină de turişti. O ceată zgomotoasă de elevi a venit în vizită de vacanță, şi stau la coadă la intrare la muzeu, într-o parte a castelului. Mi se pare cam mare taxa pentru buzunarul meu de turistă est-europeană, aşa că admir castelul pe dinafară. Destul de mic, la fel de efeminat ca şi restul peisajului, cu nişte creneluri ornamentale care amintesc vag de arhitectura medievală. Vizităm grădina, care e mare şi nu prea îngrijită, cu câte o sculptură ornamentală pe alocuri. E un peisaj în care se poate suferi din dragoste, dar nu are nimic dramatic... exact ca muzica lui Chopin.

 

A treia stațiune oarecum cunoscută este Santa Ponsa, pe care am vizitat-o în 2006. Aceasta, deși la rândul ei nu prea mare, este o stațiune specială din cauza reliefului spectaculos. Nu este plasată pe faleze și dealuri împădurite (precum Portals Nous și Illetas, despre care voi vorbi în continuare), ci pe coama unor munți mini, pietroși, care oferă priveliști foarte interesante spre largul mării.

Peisajul este deosebit aici, aduce mai curând cu lanțul de nord-vest al munților Sierra de Tramontana – sau Serra de Tramuntana, în catalană.

Marţi, 22 august 2006. Ieri am avut un program diferit pentru că Teo a avut o zi liberă şi l-a invitat pe un prieten de-al lor, Jorge, care ne-a dus cu maşina la o altă staţiune, Santa Ponsa. Din câte spun ei, staţiunea este mai scumpă decât altele şi este frecventată în principal de nemţi. Într-adevăr, designul staţiunii mi s-a părut mai special, dar era şi datorită reliefului: un hibrid între munte şi deal, rotund ca şi cum ar fost desenat de un compas, și plasat chiar lângă mare. Însă muntele era pietros (fără să fie abrupt), și fără flora bogată mediteraneană obişnuită aici: în sus pe munte era construită o alee în trepte lângă care se înşirau hotelurile, toate reluînd linia de relief a muntelui (predominau liniile rotunde, inclusiv la partea terminală). Priveliştea era inedită atât de pe munte spre plajă cât şi dinspre plajă spre munte... Vremea a fost minunată iar apa, spre deosebire de golful nostru de la Cala Major, nu avea nici cel mai mic val.

 

Următoarele stațiuni sunt aproape necunoscute de către turiști, și nu întâmplător: zona Portals Nous-Bendinat-Illetas. Acestea nu sunt propriu-zis stațiuni, ci zone rezidențiale dedicate în principal spaniolilor și europenilor care doresc un apartament la mare sau o casă de vacanță. În 2006, când le-am vizitat prima dată, numărul turiștilor era foarte mic, pe plaja aproape goală se vorbea doar spaniola.

Vineri, 18 august 2006. Ieri după masă (joi) Teo ne-a luat cu ea la hotelul unde lucrează ca să ne arate şi împrejurimile oraşului. Hotelul unde lucrează ca recepționeră, Montemar [în prezent Portals Hills, n. a. ], este în staţiunea Portals Nous care nu este pentru turişti, este mai mult pentru vest-europenii care au case de vacanţă. Hotelul e singuratic şi aşezat pitoresc pe un deal, ceea ce îi dă o vedere splendidă asupra staţiunii, până departe la mare. M-a cucerit liniştea şi estetica acestor case scumpe de vacanţă: nimic din stilul kitsch al caselor nou construite în staţiunile româneşti - și nimic din oportunismul strident al îmbogăţiţilor tranziţiei din România. Toate casele sunt solid construite, cu un design discret dar distins, şi din toate grădinile se revarsă colecţii luxuriante de flori în toate culorile florei mediteraneene, cu parfumuri ameţitoare... Oare cum este să trăiești într-un asemenea paradis? Îmi pare rău că nu am nici aparat de fotografiat, nici cameră de filmat (biletele de avion ne-au mâncat toate economiile), această după-amiază deosebită va rămâne numai în amintirea mea.

 

La revenirea după 9 ani în Mallorca (în 2015) am revizitat zona aceasta și am observat că se transformase destul de mult, numărul turiștilor (în special englezi cu familii) era mai mare decât cu un deceniu în urmă. Și în 2015, la fel ca în 2006, m-a impresionat liniștea și atmosfera civilizată a locului, așa că în 2017 am ales un pachet turistic în această stațiune (prima dată când am văzut stațiunea în oferta turistică a agențiilor românești).

În prezent, în 2017, Portals Nous a rămas o zonă rezidențială în principal, care cuprinde și un segment turistic important.

Ca ofertă turistică, identitatea locului este legată de peisaj (stațiunile pot fi definite ca montane după relieful abrupt, străzile în pantă lină și falezele spectaculoase) dar și de liniște: în afară de zona portului, unde se află restaurantele și zona de promenadă, numărul magazinelor este mai degrabă mic (în zona unde am locuit noi, se găsea un singur supermarket și 5-6 restaurante pe raza a 10-15 minute de mers spre Marineland). Cumpărăturile se puteau face cu cash, cardul putea fi folosit doar pentru cumpărături mai mari de 10 euro.

Că tot am amintit mai devreme de Marineland, el reprezenta principala atracție a stațiunii Portals Nous, turiștii veneau cu autocare din toată insula și stăteau la o coadă serioasă în unele dimineți (24 de euro biletul de adult). Noi nu l-am vizitat pentru că am constatat, din prezentare, că este un fel de grădină zoologică cu animale marine (inclusiv delfinariu) care prezenta și spectacole tematice – potrivit pentru familii cu copii sub 15 ani.

Revenind la caracteristicile stațiunii, ea era dedicată mai curând familiilor cu copii între 0 și 12 ani (naționalitate: englezi, olandezi, francezi, nemți – în număr mai mic), oameni care nu căutau servicii exclusiviste (nivelul hotelurilor din stațiune nu este extraordinar, chiar dacă fiecare hotel oferă un minim pentru trei stele, piscină proprie, mese în stil bufet și alte facilități) ci un sejur la mare cât mai tradițional, într-un decor natural autentic. Pe plajă, proporția spaniolilor veniți în vacanță sau în week-end la mare era vizibilă (aș spune, 50% din turiști).

Ca observație față de această compoziție, mi-a plăcut mult climatul stațiunii (era destul de viu, datorită spaniolilor veniți în vacanță, care salutau pe toată lumea cu un Hola vesel, și zâmbeau tot timpul). Pe acest fond, mi-a plăcut și selecția canalelor de televiziune (adecvată pentru colecția de turiști) – spre deosebire de Arenal, unde am vizionat peste 50 de canale în limba germană (dacă nu erau germane get-beget, erau traduse :) ). În Portals Nous selecția canalelor era foarte bună, cam 5 canale spaniole, 6-7 în engleză, 3-4 franceze, 3-4 germane, 2-3 italiene, unul portughez și unul olandez. Programele de televiziune, informative, de cultură generală și divertisment m-au atras să le urmăresc pe segmentele de timp în care nu ieșeam din hotel, dimineața devreme și la orele prânzului.

Ca minus față de lanțul stațiunilor din sud-est (Arenal), pot să menționez în primul rând transportul: Arenalul este deservit foarte bine de liniile 25-15 care leagă turiștii de centrul Palmei, de unde se poate pleca și în restul insulei (frecvență mare a autobuzelor și stații menționate la difuzor).

Stațiunile din sud-vest, chiar dacă sunt deservite de linii regulate, cu program afișat în stații, sunt destul de aglomerate, iar stațiile nu sunt anunțate (turistul trebuie sa cunoască traseul sau să întrebe alți călători unde coboară). 104, autobuzul cel mai popular, traversează riviera portuară din Palma (am avut emoții pentru că autobuzul nu este menționat în stațiile de pe Rivieră, totuși trece pe acolo și la întors), apoi trece prin zona Cala Major, și, în ordine, prin Illetas, Portals Nous, Son Caliu, Palmanova, Magaluf, Santa Ponsa, Peguera, cu frecvența de una la un sfert de oră în zilele lucrătoare (și doar două pe oră în zilele de sărbătoare). Prețul biletului este 1,5 euro pentru zona urbană și de stațiuni, 2,5 euro pe traseul Portals Nous - Palma. Biletele se iau din față, de la șofer (noi am avut bani cash), pe unde se face urcarea, iar coborârea se face prin spate; turiștii trebuie să apese pe butonul roșu care semnalizează coborârea, altfel, dacă nu este nimeni în stație pentru urcare, autobuzul nu oprește.

O altă provocare în Portals Nous (poate fi și un minus, eventual) este legat de accesul către plajă — și accesul către orice, de fapt :). Orașul fiind plasat într-o zonă abruptă, semi-montană, accesul către mare se face doar prin câteva locuri, nu orice stradă duce spre plajă, și nu orice stradă comunică cu celelalte (unele ocolesc foarte mult din cauza reliefului - de exemplu, strada principală are un traseu destul de ocolit și nu poate fi utilizată ca reper).

De asemenea, spre deosebire de alte stațiuni (cum ar fi cele din România) aici capitalismul a decis, și nu neapărat pentru binele turiștilor: accesul spre mare este blocat și din cauza numeroaselor proprietăți (blocuri de apartamente de vacanță, vile, etc.) care au și ieșire privată către plajă, îngreunând accesul pietonilor. Astfel, pe plaja principală este destul de greu de ajuns, deși este spectaculoasă, cu o faleză care oferă perspectivă foarte frumoasă turiștilor.

Accesul se face fie pe sus, dinspre centrul stațiunii (Placa Alcasser), pe o scară la mijlocul plajei sau pe o alta scara în marginea opusă portului, unde sunt și terasele – fie pe jos, pe calea de acces către port (strada Torrent) și ocolind portul prin spate și spre stânga. În ceea ce privește plaja (foarte frumoasă ca aspect, de fotografiat de pe faleză, cu ape verzui-albăstrui) apa se adâncește destul de aproape de mal, are pietre pe fundul apei și este destul de aglomerată.

 

După cum s-a văzut, de pe această listă lipsește probabil cea mai cunoscută stațiune din sud-vest, anume Magaluf – pe care am omis-o din lipsă de informație directă (nu am vizitat-o pentru că nu mi-a plăcut modul în care este descrisă și definită în review-uri: zgomotoasă, dedicată exclusiv distracției, etc.).

(Va urma)

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de diacrys in 05.11.2017 19:14:56

Validat / Publicat: 05.11.17 22:15:23


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în SPANIA. A mai fost în/la: Barcelona
VIZUALIZĂRI: 3801


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (diacrys); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  34850 PMA (din 38 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de diacrys? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- nicole33
[05.11.17 22:43:54]
» mesaj pers

   @diacrys:

După cum s-a văzut, de pe această listă lipsește probabil cea mai cunoscută stațiune din sud-vest, anume Magaluf – pe care am omis-o din lipsă de informație directă (nu am vizitat-o pentru că nu mi-a plăcut modul în care este descrisă și definită în review-uri: zgomotoasă, dedicată exclusiv distracției, etc.)

   Eu am fost chiar mirată văzând că nu aminteşti nimic tocmai de Magaluf.

   Eu am stat două săptămâni în Magaluf şi mie mi-a plăcut. Descrierea sa ca fiind o staţiune zgomotoasă nu este prea departe de adevăr, dar asta doar după lăsarea serii şi până spre dimineaţă. Ziua este liniştită şi calmă, are o plajă frumoasă, dar probabil că ziua petrecăreţii dorm. Magaluf şi-a câştigat celebritatea prin faptul că aici se află cele mai tari discoteci şi cluburi, noaptea transformându-se într-un pol al distracţiei. Dar nu cred că diferă prea mult din punctul de vedere al distracţiei până dimineaţa şi al beţiilor de Arenal, cu excepţia faptului că Magaluf este staţiunea preferată de britanici, în timp ce Arenal este staţiunea preferată de germani

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1500 PMA1 (din 5 voturi)]
- Dan&Ema
[06.11.17 07:33:30]
» mesaj pers

   @diacrys:

   Un ghid detaliat si util alacestei parti de insula. Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- diacrys
[06.11.17 07:35:27]
» mesaj pers

   @nicole33: Impresiile pe care le scriem sunt, bineînțeles, subiective. Mie nu îmi plac deloc stațiunile cu viață de noapte... cluburi, muzică tare și de proastă calitate, fum, băutură, nu aș vrea să le văd deloc, nici după lăsarea serii! Așa că voi vedea Magaluf-ul doar în trecere, dacă voi mai ajunge în Mallorca în viitor. Voi mai scrie despre partea aceasta de distracție (dar nu prea mult) când voi ajunge cu serialul la hotelul Taurus Park, în mijlocul Arenalului (unde am stat în 2016).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- diacrys
[06.11.17 07:48:18]
» mesaj pers

   @Dan&Ema: Mulțumesc :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[08.11.17 14:58:14]
» mesaj pers

   @diacrys: Mi-a placut tot incepand cu pozele (pe care le-am vazut in primul rand) si incheind cu articolul pe care l-am citit cu mare placere.

   Cat despre Megaluf pe care l-ai ocolit tinand cont de parerea altora, dar si despre astfel de destinatii, parerea mea ar fi ca merita vizitate tocmai pentru a-ti expune parerea personala. Si dupa cum spunea @nicole33 acolo este agitatie noaptea, deci nu cred ca ai fi avut parte de asa ceva ziua.

   Foarte frumos totul, felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- diacrys
[12.11.17 14:17:19]
» mesaj pers

   @mishu: Multumesc pentru vizita! Data viitoare (cand va fi aceasta data viitoare, nu stiu) am in plan estul si sud-estul insulei, asa ca probabil sud-vestul va trebui sa mai astepte :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- slb
[15.01.19 16:02:34]
» mesaj pers

   @diacrys: Buna. As dori sa știu ce Zona ne recomanzi sa alegem din insula Mallorca? Îmi doresc o plaja tradiționala cu nisip fin si sa pot intra des in apa pana la brâu. Nu am vizitat niciodată in Zona si nu știu ce sa aleg. Vom călători in luna Iunie cu un bebe de 1 an si 5 luni. Mulțumesc mult si cât mai multe calatorii

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[23] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2017] Apus de soare in rogvaiv lângă Marineland, în Portals Nous -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918171">Şterge vot</a></div><span id="v9918171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2017] Apus de soare in rogvaiv lângă Marineland, în Portals Nous
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2017] O zi fără nici un nor pe cer în Palmanova -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918178">Şterge vot</a></div><span id="v9918178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2017] O zi fără nici un nor pe cer în Palmanova
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [AUG-2017] Riviera lată și umbroasă din Palmanova -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918184">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918184"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918184">Şterge vot</a></div><span id="v9918184" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918184)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918184Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918184MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2017] Riviera lată și umbroasă din Palmanova
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [AUG-2017] Piațeta romantică din Valldemosa (2006) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918192">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918192"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918192">Şterge vot</a></div><span id="v9918192" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918192)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918192Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918192MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2017] Piațeta romantică din Valldemosa (2006)
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2017] În curtea castelului din Valldemosa (2006) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918194">Şterge vot</a></div><span id="v9918194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2017] În curtea castelului din Valldemosa (2006)
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2017] Kilometrul 0 in Portals Nous: Placa Alcasser, cu omniprezentul bus 104 (2015) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918200">Şterge vot</a></div><span id="v9918200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2017] Kilometrul 0 in Portals Nous: Placa Alcasser, cu omniprezentul bus 104 (2015)
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2017] Eleganta promenadă din port, în Portals Nous -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918205">Şterge vot</a></div><span id="v9918205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2017] Eleganta promenadă din port, în Portals Nous
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2017] Strada care coboară din Placa Alcasser spre mare (Portals Nous, 2017) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918210">Şterge vot</a></div><span id="v9918210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2017] Strada care coboară din Placa Alcasser spre mare (Portals Nous, 2017)
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2017] Biserica medievală care oferă un punct de belvedere spre plaja principală din Portals Nous -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918213">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918213"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918213">Şterge vot</a></div><span id="v9918213" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918213)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918213Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918213MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2017] Biserica medievală care oferă un punct de belvedere spre plaja principală din Portals Nous
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2017] Vaporașele care înveseleau marea -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918215">Şterge vot</a></div><span id="v9918215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2017] Vaporașele care înveseleau marea
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2017] Plaja principală din Portals Nous, cu portul în plan depărtat -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918219">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918219"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918219">Şterge vot</a></div><span id="v9918219" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918219)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918219Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918219MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2017] Plaja principală din Portals Nous, cu portul în plan depărtat
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2017] Insulița exotică care străjuiește plaja principală din Portals Nous -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918223">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918223"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918223">Şterge vot</a></div><span id="v9918223" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918223)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918223Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918223MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2017] Insulița exotică care străjuiește plaja principală din Portals Nous
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2017] Apa turcoaz și plaja din Portals Nous, într-o zi călduroasă de sfârșit de vară, în 2015. -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918226">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918226"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918226">Şterge vot</a></div><span id="v9918226" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918226)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918226Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918226MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2017] Apa turcoaz și plaja din Portals Nous, într-o zi călduroasă de sfârșit de vară, în 2015.
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2017] Dimineață liniștită în Portals Nous -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918228">Şterge vot</a></div><span id="v9918228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2017] Dimineață liniștită în Portals Nous
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2017] Cactuși uriași în curtea unui hotel cochet din Portals Nous -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918232">Şterge vot</a></div><span id="v9918232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2017] Cactuși uriași în curtea unui hotel cochet din Portals Nous
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2017] Casă de vacanță în stil mallorquin (culori deschise, vesele, și terase cu colonade micuțe). -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918235">Şterge vot</a></div><span id="v9918235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2017] Casă de vacanță în stil mallorquin (culori deschise, vesele, și terase cu colonade micuțe).
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2017] Casă pe deal, în Portals Nous -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918238">Şterge vot</a></div><span id="v9918238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2017] Casă pe deal, în Portals Nous
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2017] Hotelul Portals Hills, fost Montemar (2015) -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918239">Şterge vot</a></div><span id="v9918239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2017] Hotelul Portals Hills, fost Montemar (2015)
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2017] Altă casă, lângă hotelul Portals Hills -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918240">Şterge vot</a></div><span id="v9918240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2017] Altă casă, lângă hotelul Portals Hills
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [AUG-2017] Casă impunătoare pe strada principală, pe lângă hotelul Salles Marina Portals -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918241">Şterge vot</a></div><span id="v9918241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2017] Casă impunătoare pe strada principală, pe lângă hotelul Salles Marina Portals
foto diacrys [05.11.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [AUG-2017] Vedere spre micul far din Portals Nous aproape de asfințit -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918242">Şterge vot</a></div><span id="v9918242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2017] Vedere spre micul far din Portals Nous aproape de asfințit
foto diacrys [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2017] Cealaltă plajă din Portals Nous, lângă Marineland -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918243">Şterge vot</a></div><span id="v9918243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2017] Cealaltă plajă din Portals Nous, lângă Marineland
foto diacrys [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2017] Portals Nous: vedere spre Costa d'en Blanes (o altă zonă rezidențială, puțin mai departe de mare). -- foto by <b>diacrys</b> [uploaded 05.11.17] - <span class="allrVotedi" id="av918244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv918244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=918244">Şterge vot</a></div><span id="v9918244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(918244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f918244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e918244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2017] Portals Nous: vedere spre Costa d'en Blanes (o altă zonă rezidențială, puțin mai departe de mare).
foto diacrys [05.11.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[23] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.141142845154 sec