ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.10.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: PLOIEŞTI
ÎNSCRIS: 13.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 18 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Un colţ rupt din rai Mânăstirea Turnu

TIPĂREȘTE

Aflată pe raza staţiunii Călimăneşti-Căciulata, într-un cadru natural mirific, mânăstirea Turnu, este acea mănăstire din România care te îndeamnă să revii mereu aici şi să te bucuri de liniştea pe care o găseşti aici.

Şi fiindcă anul acesta am ajuns din nou aici m-am gândit că ar fi bine să revin cu un nou set de poze şi câteva informaţii pentru dumneavoastră.

Hramul mânăstirii este: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, care se prăznuieşte pe data de 21 noiembrie. Mânăstirea este o mănăstire de călugări ce-şi are originea undeva prin secolul XV - XVI, atunci când câţiva călugări ai mănăstirii Cozia s-au retras aici, trăind într-o sărăcie deplină.

Când am ajuns aici (de fapt am fost de vreo 3 ori în sejurul meu de la Călimăneşti) se desfăşura campania naţională „Let’s do it again Romania” şi câţiva călugări erau angrenaţi în această campanie de ecologizare şi curăţenie a zonei în care-şi desfăşurau activitatea.

De fiecare dată punctul de atracţie de aici de la mănăstire îl reprezentau chiliile săpate în stânca muntelui acolo unde pustnicii se izolau de lume în post şi rugăciune. Pereţii acestor chilii sunt „tapetaţi” mereu cu acatiste lăsate de vizitatori.

În istoria sa tumultoasă mânăstirea este desfiinţată în anul 1961 atunci când lăcaşul este transformat în Casă de odihnă pentru personalul Episcopiei Râmnicului şi Argeşului pentru ca 14 ani mai târziu, în 1975, se revine la statutul de schit în subordinea Mănăstirii Cozia. După alţi 13 ani, în 1988, se revine la statutul iniţial, cel de mănăstire.

În afară de datele pe care le găsiţi aici pe A. F. A. se mai pot găsi informaţii despre acest locaş şi pe siteul Arhiepiscopiei Râmnicului pe Creştin Ortodox şi bineînţeles pe „sfânta” Wikipedia aşa că de teamă să nu pic în plagiat (din nou) mă voi opri aici cu acest scurt review, lăsându-vă să vă bucuraţi de pozele făcute de mine aici la Mânăstirea Turnu din judeţul Vâlcea.


[fb]
---
Trimis de RobertCodescu in 17.10.11 09:50:31
Validat / Publicat: 17.10.11 12:59:46
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2983 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RobertCodescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Spre Mânăstirea Turnu din călimăneşti-Căciulata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4050 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

dorgo
[18.10.11 07:37:46]
»

Draga @RobertCodescu... la manatiri, biserici, case memoriale, etc, trebuie sa plagiezi un pic, poate chiar mai mult... nu poti personaliza data nasterii unui scriitor... sa spui ca Eminescu s-a nascut in 1849 cand el s-a nascutin 1850 sau la manastiri sa schimbi Hramul, data construirii, renovarii, etc... acestea toate exista numai pe internet sau cateodata pe niste afisiere di de la "locul faptei", (important e c-ai fostacolo si ai adus niste poze). Bisericile si unele bucate precum sarmalele, si casele memoriale, si ruinele unui castru, festivalurile populare, dupa opinia unor colegi, sunt fapte turistice de importanta locala, neinteresante, deci nepunctabile, de aceea revin cu intrebarea... ce este si ce nu este importanta de a scrie pe acest site? Eu am scris despre festivalul local Oktoberfest Brasov, a fost punctat, si depsre festivalul international Pensinsula Tg. Mures, si cel de le Sibiu, sustinut de Ministerul Culturii, nepunctate ambele... sunt derutat.

La Arutela voi merge ca m-ai starnit...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
neimportant
[19.10.11 15:21:33]
»

Ai cam alergat prin curtea mănăstirii... Ți-a scăpat iazul din dosul Bisericii Mari, cu minidebarcaderul aferent. Este adevărat că publicul larg nu are voie să ”ințe” aci, e pericol să scape vreunul în iaz, să-l pape păstrăvii. Printre atracțiile locului s-ar mai părea de amintit deliciile culinare pregătite de frații călugări în cuhnia mănastirii, servite otova la trapeza învecinată. În post să nu nimerești atunci când vizitezi minunățiile de la Turnu, cu toate că există și pentru acesta dezlegare.

Pentru siestă, livada mănăstirii oferă condiții excelente de plimbare și odihnă pe iarbă, cu priveliști de neuitat cu masivul Cozia.

Ehe, ar mai fi de spus, dar poate încropesc și eu un timid review...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
RobertCodescuAUTOR REVIEW
[28.10.11 09:25:46]
»

@dorgo poate pe undeva (prin locurile esenţiale) ai şi tu dreptatea ta, dar adevărul este cu siguranţă undeva la mijloc

@zapacitu

ncă mai aştept (ĂM) cu nerăbdare reviewul mult promis, ce se mai aude cu el!?!?!

neimportant
[29.10.11 21:23:53]
»

Sunt inca la faza de documentare, tin ca review-ul sa fie cat mai cuprinzator, sa vina in completarea altora scrise de ceilalti colegi de pe sait. Daca nu prin decembrie, atunci in prima parte a anului viitor voi incerca sa postez ce mi-am propus. Pana atunci urmaresc (nu ca Big Brother) ce mai apare la impresiile din zona aceasta. Totusi, pentru tine fac o exceptie, iti pot dezvalui, grosso-modo, ca voi "ataca" sub taste, Tara Lovistei, plecand din zona Calimanesti-Jiblea, pe Lotru in amonte, pana sus la lacul de acumulare Vidra, incercand sa nu repet ceva din impresiile "ante-condeierilor" mei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, neimportant
Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Turnu [Călimănești]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054436922073364 sec
    ecranul dvs: 1 x 1