ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.10.2010
DE ARA
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Timişoara
ÎNSCRIS: 09.01.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Descopera Belgrad

Ilustrație video-muzicală

SONIA-TARCULOVSKA-KARTU DO BEOGRADA
TIPĂREȘTE

La asa o oferta de 15 euro/persoana in care intra transportul si 5 ore de ghid platit, nu stiu cine rezista, asa ca am plecat la Belgrad.

Distanta scurta, trecerea frontierei s-a facut rapid, se merge doar cu cartea de identitate (chiar nu stiu de ce unii si-au luat pasaportul care e mai mare si mai greu de carat). Peste prima localitate Varset am trecut fara explicatii dar la Pancevo, ghida ne-a atras atentia asupra localitatii care are o rafinarie de petrol, o uzina chimica si care a fost bombardata in 1999. Ce ne-a uimit a fost numarul mare de etnii care traiesc aici, 16 la numar. In scurt timp am ajuns in capitala Serbiei. La intrare ne astepta ghidul sarb, mult trecut de prima tinerete, nationalist la sange, ne astepta si ne-a ghidat spre schimbul valutar, prima miscare care se face la intrarea in Serbia, altfel nu cumparati nimic in euro (noi am incercat sa cumparam niste ochelari de soare si nu acceptau decat dinari la o benzinarie). Paritatea sambata, 30 octombrie a fost 1 euro=106 dinari). Ni s-au comunicat preturile la obiective si al mesei asa ca ne-am inarmat cu dinari.

Am facut turul orasului cu autocarul cu principalele obiective, asa ca va insir unele, nu vreau sa va plictisesc cu prea multe. Zona ambasadelor, cea chineza praf, ghidul ne explica ca NATO avea "harti mai vechi"asa ca au bombardat in 1999, au murit 4 civili, dar d-na Clinton care a venit de curand in vizita la ei a promis despagubiri pentru reconstruire, milioane de dolari. Ambasada Romaniei am vazut-o la vechea adresa, acum fiind intr-o alta locatie pentru reabilitare, era frumoasa. Primim multumumiri, pentru nerecunoasterea statului Kosovo. Aflam ca Belgradul are cam 2 milioane de locuitori, scriu inca cu litere chirilice, dar folosesc si alfabetul latin si 40 biserici, putine fata de Bucuresti spune ghidul, ca ei sarbi fac cate un copil si cei din Kosovo, 7. Ne indreptam in ritm de autocar intr-o zi de sambata spre Zemun, o suburbie a orasului, de care ghidul era foarte mandru. Vedem universitatea, scoala de economie, opera si teatrul. Hotelul Yugoslavija, cel mai renumit de aici, are o aripa bombardata, ghidul ne critica ca am fost de acord in 1999, eu rosesc, nu-mi cade bine, nu fac politica. Trecem poduri peste Dunare, cred ca toate orasele peste fluvii, sau rauri mari sunt superbe, mai ales seara, daca sunt luminate, au un farmec aparte. Suntem incantati, vremea e superba pentru o zi de toamna, soare, 16 grade si ne indreptam spre templul SF. Sava.

Templul este dedicat primului arhiepiscop al Bisericii nationale Sarbesti. E in constructie de multi ani, intrebam cand o sa fie gata, raspunsul "cand o sa apara un nou Michelangelo, sau cand Serbia o sa intre in U. E". Categoric nu au bani de finisare, criza ii macina si pe ei. (apropo tva-ul la ei ei e 18% si au un salariu mediu de 350 euro, asta m-a cam ofilit, stam mai rau ca ei). O sa atasez niste poze cu templul, este cea mai mare biserica ortodoxa din lume, marmura cu care este placat exteriorul si vedem provizi, inca se lucreaza, sunt din Grecia. In spate statuia SF. Sava, e turnata dintr-un clopot donat de Kremlin, aflam cat de legati erau sarbi sub regim Milosevici de rusi, ar fi aderat la federatia rusa, dar mai eram noi intre...

Dupa o ora de explicatii, am prins si ora de clopote e interesanta, sunete clare distincte si ne indreptam spre palatul Alexandru Obrenovici, unde aflam ca urmasul e in viata, primeste vizite dupa un protocol prestabilit si este urmas al romancei Maria Catargiu, o tanara boieroica moldoveanca. Ne bucuram, admiram platanul urias care apropape imbraca cladirea din Topcider Park. Domeniul e mare, pazit, nu putem intra, situat pe dealul Dedijne (dealul bunicului), unde se afla numeroase vile detinute de personalitati si diplomati si mp construit de teren e 2500 euro/mp. De aici ne indreptam spre Casa florilor, Muzeul memorial Josip Broz Tito, denumit si 25 Mai, unde e inmormantat celebrul presedinte, de care si cei din generatia mea sunt marcati pentru ca a contribuit la construirea Portilor de Fier. Zona e frumoasa, adaposteste muzeul, locul de veci, parcul. Dincolo de gard, pun o poza, este casa presedintelui, noi nu o putem vedea, e si un muzeu cu o expozitie Dali, unul din preferatii mei o pura intamplare... Ghidul vorbeste, aduce elogii, e incantat, mandru.

O personalitate, acest presedinte, 2 neveste, o amanta, secretara, cu 23 ani mai tanara, care moare de tuberculoza, sotia inca in viata, nu se poate deplasa, banuita ca la moartea lui ar fi pregatit o lovitura de stat. Legaturi stranii de rudenie cu nevasta presedintelui Milosevici, un important om de afaceri care se apuca de politica datorita acesteia. Aflam ca familia Milosevici s-a ascuns in Rusia dupa moartea acestuia. Ghidul se opreste in fata hartii vechi Yugoslavia aflata in muzeu si ne prezinta farimitarea tarii, e cumplit.

Urmatorul obiectiv e parcul Kalemegdan, cetatea Belgrad, fosta baza militara romana Singidunum, asezata strategic la varsarea raului Sava in Dunare, care poarta amprenta diversilor cuceritori. Confluenta se vede bine in zilele senine si e data de culoarea apei. Nu va descriu parcul l-a descris prea bine Costi, doar o mica picanterie servita de ghidul sarb, statuia ce margineste parcul cu tanarul, e locul de intalnire al indragostitilor, dupa ce fata spune neaparat de 3 ori da, tanarul o duce acolo si are voie sa o sarute (asa se explica numarul mare de pupaciosi). Am fost uimiti inca o data de ingeniozitatea romanilor care au stiut sa aleaga cel mai bun loc pentru constructie. Tot in parc veti gasi statuia de "beatitudine "inchinata Frantei intre 1914-1918, doar in acea perioada, ne-a declarat ghidul pentru ca in 1999 au acoperit-o cu un voal negru sa nu vada biata Mariana, cum ii bombardeaza NATO.

De aici cu pasi obositi, cel putin eu, ne-am indreptat spre orasul vechi, str. Printului Mihail, zona pietonala, frumoasa si veche, Piata Republici si piata Terazie, centrul propriu-zis al capitalei. Aici nu am putut sa nu remarc atat asemarile cu Bucurestiul cat si cu Timisoara, datorita influentelor franceze si austriece, erau forme de cladiri aproape identice. Pensionarele vindeau in centru macrameuri, tarabele erau la fel de saracacioase ca pe la noi, dar nu mi-a placut aranjarea dezastruoasa a teraselor, era mai rau decat in Timisoara, vanzoleala totala.

In fata muzelui national, in dreapta fiind teatrului national se afla statuia prezentata si in rewiu-ul lui Costi, ce m-a distrat era povestea ghidului ca el si celelate generatii si-au dat intalnire aici spunand pur si simplu"hai sa ne intalnim la cal" si nici macar nu stiau numele calului.

Am pornit cu pasi repezi spre zona Skadarlia, vechi cartier boem, comparat cu Montmartre din Paris, eu care am fost acolo, pot sa spun ca nu am gasit mari asemanari, m-am uitat cu ochi mari la toate picturile (erau amatori toti) pe jos era piatra cubica, prost pusa care te solicita la mers, restaurantele aveau cu precadere terase, mici si vechi dar era cam frig pentru luat cina afara. Oricum se pare ca acesta e locul cel mai bun de luat masa. (12 euro 3 feluri, portii mari in grup organizat).

Seara s-a incheiat glorios cu o vizita la Mol, aglomerat si la ei fiind sambata.

Daca treceti prin zona, merita ca orice capitala un popas, deci inca o data "bucurati-va de frumusetile pamantului".


[fb]
---
Trimis de ARA in 31.10.10 22:45:24
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6102 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ARA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 urme ale razboiului din 1999.Belgrad
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7900 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

17 ecouri scrise, până acum

georgiana
[31.10.10 23:03:26]
»

Deci excursia a durat doar o zi? Super! Ai reusit atatea sa vezi? La cat ati ajuns inapoi in Tm? Imi dai pe privat si mie adresa agentiei, te rog frumos?

ARAAUTOR REVIEW
[31.10.10 23:47:55]
»

cu placere georgiana, dar nu stiu cum se procedeaza.

Diaura*
[01.11.10 07:18:43]
»

O adevarata oferta la pretul asta; cu ghid insotitor care stie si spune atatea lucruri despre care nu citesti nici in ziare si nu auzi nici la stiri. Din Bucuresti cu 15 Euro nu te duce nimeni nici macar pana la Ruse.

webmaster13
[01.11.10 07:59:34]
»

am atasat aceasta melodie, insa se poate schimba!

celeste
[01.11.10 08:44:22]
»

Super tare oferta... avantaj cei care stau in zona dezavantaj pentru cei care stau in Bucuresti... felicitari!!!

webmaster77
[01.11.10 08:52:45]
»

Mutat la rubrica "Descopera Belgrad" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

Costi
[01.11.10 10:36:24]
»

@ARA

Felicitări pentru review, l-am citit cu mare interes, pentru că, după cum ştii, am trecut şi eu pe-acolo de curând.

Încă o dată se dovedeşte că voi, cei din vest, aveţi câteva avantaje , uite, de exemplu, poţi face o excursie de o zi la Belgrad.

Îmi permit să fac câteva comentarii la ce ai scris, asta aşa, ca să deschidem un dialog.

Spui despre sârbi că

scriu inca cu litere chirilice...

Sârbii au înscris în constituţie faptul că limba oficială este sârba, iar scrierea este cu alfabetul chirilic.

NATO avea "harti mai vechi"

După cum ştii, ai şi scris cu ghilimele, americanii aveau hărţi luate din satelit, chiar în momentul când bombardau ambasada Chinei, dar asta e versiunea oficială. Se pare că ştiau ei ce ştiau, din moment ce chinezii nu au făcut prea mare caz de acest lucru.

au un salariu mediu de 350 euro, asta m-a cam ofilit, stam mai rau ca ei

Niciodată nu am stat mai bine ca ei, chiar dacă ei au avut două războaie în ultimii 20 de ani.

Apropo de expresia

hai sa ne intalnim la cal

în Piaţa Republicii este şi o terasă numită chiar aşa, "La cal"

Dar nu pot fi chiar de acord când spui:

... unde e inmormantat celebrul presedinte, de care si cei din generatia mea sunt marcati pentru ca a contribuit la construirea Portilor de Fier

"Celebrul preşedinte" era şi el, doar un mic dictator, e drept, mai altfel, un fel de "despot luminat". Cât despre "contribuţia" lui la Porţile de Fier, ea a fost exact cât cea a lui Ceauşescu. Adică a dat ordinul. Oricum, "contribuţia" lui Tito a fost la partea iugoslavă a barajului şi centralei (pentru că au şi ei o centrală, pe partea lor), nu la cea românească, aşa că nu văd de ce contribuţie ar trebui să fim "marcaţi".

Cert este că Belgradul este un oraş european şi turistic în mult mai mare măsură decât Bucureştiul, şi, aşa cum bine spui, oricine trece prin zonă are numai de câştigat oprindu-se să-l viziteze.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ARAAUTOR REVIEW
[01.11.10 11:31:25]
»

Costi, ghidul si-a exprimat temerea ca vor trece cat de curand la alfabetul latin, au denumiri bilingve, deja in multe locuri.

Presedintele era celebrul pentru ghid, il venera. Poate ne-a transmis starea lui. Noi in copilarie aveam excursii tematice la Portile de Fier.

Oricum imboldul de plecare trebuie sa recunosc ca ni l-ai dat cu impresiile prezentate in review-tale.

joanne
[01.11.10 20:39:00]
»

Foarte bun review, detaliat. Recunosc ca sunt invidioasa si in acelasi timp uimita de oferta cu 15 euro: drumul pana la Belgrad si asistenta turistica. Data viitoare cand ajung la Timisoara poate dau o fuga pana la Belgrad.

Imi place cum ai vorbit despre ghid: "mult trecut de prima tinerete, nationalist", parca mi-l si imaginez... (mosulet incapatanat si oarecum simpatic). Cum sa nu-i para rau de "faramitarea" tarii, sa nu-i convina alfabetul latin??

Pacat ca ai postat doar o poza cu o cladire bombardata; nu vreau sa fiu sadica, dar asta mi-a atras atentia cel mai mult in scurta mea vizita in Belgrad.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sandu.53
[01.11.10 22:03:44]
»

foarte bine scris review-ul tau si destul de tentant de mers acolo... pacat ca Belgradul e atat de departe de Bucuresti caci cu 15 euro mergeam la 2-3 luni acolo! o informatie utila oricum pentru toti! ati mancat si cate ceva pe acolo si daca da, ce anume si cat costa? multumesc.

ARAAUTOR REVIEW
[02.11.10 17:01:14]
»

Din pacate doar la Mall, am ales fructe de mare (caracatita, calamar, peste prajit si ceva pe baza de peste), bere, 2 portii cam 10 euro, intr-un vacarm de nedescris si in fuga. Oricum preturile sunt rezonabile.

banepop
[15.11.10 00:03:57]
»

Stimata turista, dna. Sonia,

Consider foarte util pentru meseria mea posibilitatea oferita de d-voastra - sa vad care a fost perceptia si reactia la turul de oras avut de mine cu turisti straini. Totusi, vad din review scris de d-voastra ca cateva lucruri ati inteles gresit, poate ca au fost prea multe amanunte date in prea scurt timp. Pentru D-voastra si ceilalti care au comentat, as dori sa lamuresc cate ceva, doar cu dorinta de a pune la dispozitie tuturor cititorilor Blog-ului niste detalii care nu au fost intelese corect.

Fiind "mandru, si nationalist la sange" dar, la varsta de 55 de ani "de mult trecut de prima tinerete", doresc sa rectific cate ceva. Ambasada chineza a fost bombardata de NATO, iar am mai adaugat ca americanii au despagubit China cu 28 de milioane de dolari dupa cateva luni. Despre dna. Clinton in nici un caz n-am putut sa spun ca ea la Belgrad in 2010 a promis milioane chinezilor, de fapt, ce are ea cu chinezi vorbind cu politicienii nostri? Ambasada Romaniei s-a mutat definitiv in alt loc, n-am de ce sa fiu mandru in mod special de Zemun, care pana in 1967 (atunci a fost prin Noul Belgrad legat de orasul vechi) era un oras a parte si azi nu este o suburbie ci unul din 17 municipii. Mai de graba, Zemun nu era nici inscris in programul turului de oras meu pentru ULTRAMARIN, dar am considerat ca este interesant pentru ca a fost portul cel mai meridional austriac (comparat cu orasul vechi, care este construit in stil european doar de cand (in 1967) ne-am eliberat de turci. La sf. Sava nu era vorba de terminarea "daca va apare un nou Michelangelo/intrarea in U. E. ", ci ca avem nevoie de un nou Michelangelo pentru a termina decorarea interiorului templului (avem nevoie de mult timp, pentru ca este enorm).

"Mosulet incapatanat dar simpatic" - dna. Joanna, trebuia sa vedeti si poza cu mine, nu ceea facuta de mine cu doamna Sonia si sotul ei, ca sa nu mai imaginati prea multe... Totusi, cu toate ca N. Iorga a apreciat ca "Romania are doar doi vecini buni - Marea Neagra si Sarbii", mentalitatea celor doua popoare este atat de distanta cat si personalitatile (si anvergura istorica, bineinteles) lui Tito si Ceausescu, noi suntem prea mandri, lucru ce se pare este greu de inteles peste granita noasta de Est - adica sa fii mandru de a apartine propriului popor! Poate gresesc, poate nu a fost zis cu ironie de catre dna. Sonia, dar - fiind nascut la Bucuresti, fiindca am trait acolo de mai multe ori, complexiv 10 ani a vietiei mele, mi se pare ca cunosc si eu destul de bine mentalitatea Romanilor, despre care am intotdeauna avut bune sentimente... Da, Nicolae Iorga a mai adaugat si ca, "din eroismul sarbesc si toleranta romaneasca, adevarat pozitiva ar fi o mentalitatea intre aceste doua extreme". Dna. Sonia, ati confundat - Aleksandar din dinastia Karadjordjevic este locatar la curtea regala si Milan Obrenovic (maica lui a fost Maria Catargiu din Iasi) a devenit rege a Serbiei in 1882.

Noi Sarbii suntem singurul popor din lume care a murit de bombele NATO (in Serbia 3.000, in Bosnia "doar" 500), dar suntem si singurul popor din Europa care scrie in doua alfabete, cel chirilic fiind cel mai simplu din lume (fonetic, sa pronunta asa cum este scris, facut de Vuk Karadzic), eu consider acest lucru o bogatie. Daca Nikola Tesla este considerat inventorul al secolului XX, iar nevasta (si colega cu care a terminat facultatea de fizica in Elvetia) a lui Albert Einstein, considerat cel mai mare savant al secolului XX, a fost o sarboaica (Mileva Maric din Novi Sad), iar (mai putin cunoscut, admit) un alt Sarb Milutin Milankovic a calculat cel mai perfect calendar din lume, poate este firesc de ce chiar si ghidul (care vorbeste 5 limbi straine si este presedinte Asociatiei de ghizi a Serbiei, cu experienta in domeniu de 25 de ani) se simte un "mandru" si el?

"Terasele dezastruoase, tarabele saracacioase, piatra cubica prost pusa (de acum 150 de ani?) " nici nu comentez, dar este foarte util, paragonat cu impresiile americanilor, rusilor, japonezilor sau italienilor cu care de obicei lucrez (care au fost incantati de aspectul lor), sa stiu modul de perceptie a unor straini comparat cu alti straini.

Mi-au placut urmatoarele comentarii:

"Cert este că Belgradul este un oraş european şi turistic în mult mai mare măsură decât Bucureştiul, şi, aşa cum bine spui, oricine trece prin zonă are numai de câştigat oprindu-se să-l viziteze. "

"... ghid insotitor care stie si spune atatea lucruri despre care nu citesti nici in ziare si nu auzi nici la stiri. "

"Niciodată nu am stat mai bine ca ei, chiar dacă ei au avut două războaie în ultimii 20 de ani. "

De fapt, am avut noi mai multe razboaie - Slovenia '91, Croatia '91-'95, Bosnia '92-'95, Kosovo '98-'99, Machedonia '01, si ca "cireasa pe frisca" Serbia a fost bombardata in '99. Si nu tineam cu Rusii numai in perioada lui Milosevic, suntem de aceiasi familia de natiuni, de aceias grupa de limbi, aceiasi credinta, asa ca intotdeauna ii am considerat ca frati cei mari nostri spirituali. Recunosc, ca in aceasta privinta popoarele noastre au stereotipe opuse - noi ii iubim pe Rusi si ii detestam (in ultimul deceniu) pe Americanii, dar stim foarte bine de ce (unii ne ajuta, altii ne omoara).

Cer scuze doamnei Sonia, dar sunt cam amar astazi din cauza comportamentului aceleasi agentie cu care ati sosit aici la noi - ieri cu acelasi autocar au fost aici cu un grup de peste 40 de timisoreni si au facut turul de oras fara ghidul local din Belgrad, fara mine sau altcineva cu licenta de ghid. Cu toate ca colaboram de cel putin 3 ani de zile, cu toate ca au invatat de lamine traseu si, intrt-o mai mica masura, povestea despre Belgrad, i-si au permis luxu sa intre in orasul meu fara sa angajeze pe un localnic pentru ghidaj. Amenda, daca nu-i "prindeam" eu prin pura intamplare, ci Inspectia turistica, este de 10 ori mai mare decat costa ghidajul! Sper, totusi, ca proprietari vor intelege greseala morala comisa si se vor abtine de asa ceva in viitor, e mai bine sa au un prieten la Belgrad decat pe presedintele Asociatiei de ghizi care ar putea sa le faca ceva ce nu credea nici posibil, nici de dorit cu Romani!

Cu stima,

Branislav Popovic

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
costin1968
[25.12.10 22:10:28]
»

Frumos review! Bucurestiul, locul celor mai saraci oameni din Europa, si unul dintre cele mai urate orase din lume, unde oamenii (fraierii care se duc la munca), au salarii cu muuult sub media de 350 Euro, are 300 de Biserici. Am rosit si eu cand am auzit ce s-a intamplat, in timpul razboiului in Bosnia...

P. S. Ii admir pe Sarbi poate cel mai mult pe lumea asta, dar nu si pe cretinei comunisti Tito, Milosevici si alti criminali cu aere de nationalisti, scoliti de KGB la cursul scurt de istorie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
costin1968
[26.12.10 11:09:22]
»

Si mie, ca roman, mi-a placut ce au facut rusii in 1878 Romaniei... As vrea sa stiu parerea sarbilor daca Armata Romana nu-l salva pe prostanacul de duce rus, ce va facea Osman Pasa si voua si bulgarilor. Recompensa: ocuparea de catre muscali a sudului Basarabiei...

relu1988
[24.03.12 10:25:47]
»

Vreau si eu sa merg in excursie la Belgrad dar nu stiu care agentie face excursii acolo. Vrea sa ma ajute cineva cu o informatie? Multumesc anticipat!

- -

Nota WM: Numele agentiilor se vor trimite doar prin mesaj privat.

Costi
[24.03.12 15:23:18]
»

@relu1988:

poţi da o căutare pe google, după expresia: "agenţie turism Timişoara", sau ceva asemănător.

Vei obţine o listă de unde vei găsi răspunsul la întrebarea ta.

Între timp, preţul excursiei de o zi la Belgrad cu plecare din Timişoara a crescut la 20 euro, sau 70 lei, dar tot este foarte convenabil.

Călătorie plăcută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
relu1988
[26.03.12 21:05:32]
»

@Costi: multumesc pentru informatii!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ARA, banepop, celeste, Costi, costin1968, Diaura*, georgiana, joanne, relu1988, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Belgrad:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07886004447937 sec
    ecranul dvs: 1 x 1