ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2022
DURATA: 6 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Sub semnul cifrei 3: Hajdúszoboszló

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Sejur de 6 zile la Hajdúszoboszló, al treilea după cele din 2016 și 2019.

3 vizite, din 3 în 3 ani. Așa s-a nimerit...

Dar nu numai sub semnul cifrei 3 a stat sejurul nostru, ci și al bucuriei și satisfacției pentru o alegere reușită (chiar dacă una cu repetiție), căci cel mai mare complex balnear din Europa ne-a oferit din nou condiții excelente.

După vizita din 2016 am scris un review vezi impresii despre oraș și istoria sa și un altul despre facilitățile de tratament și distracție vezi impresii, pentru ca în 2019 să recidivez cu câteva panseuri despre gastronomia ungurească în general și ce se poate mânca în Hajdu în special vezi impresii.

Voi încerca în cele ce urmează să nu mă repet (prea mult????) și să mă concentrez pe oferirea de informații proaspete și ponturi/sfaturi/recomandări eventual utile celor interesați.

Traseul, lung de aproape 680 km, străbătut cu mașina în 9 h 30 min. la dus și cu aproape o oră în plus la întoarcere din motive de aglomerație, a fost următorul: Bucureşti-Piteşti-Rm. Vâlcea-Sibiu-Sebeș-Gilău-Oradea-Borş-Berettyöùjfalu (25 km de la Borş, pe E60), de unde am intrat pe E79 (47) pe direcţia Derecske (14 km). Am cotit apoi la stânga şi după 18 km am ajuns la Hajdúszoboszló, trecând prin Hajdúszovát. Drumul a fost bun, cu excepția porțiunii Derecske-Hajdúszoboszló, unde șoseaua era peticită și trebuie circulat cu atenție nu numai din această cauză, ci și pentru a nu rata indicatoarele și a intra din greșeală pe autostrăzile M4 sau M35.

În Ungaria, taxa de drum se achită doar pentru autostrăzi și cea mai ieftină costă 14,15 euro sau 14,10 euro, după cum am văzut pe alte site-uri. Este valabilă 10 zile. Noi am evitat-o, făcând o economie cu acest prilej.

Și atenție: pe autostrada Sibiu-Gilău sunt foarte puține benzinării, la fel între Huedin și Oradea, iar în Ungaria nu am întâlnit niciuna în drum. Pentru alimentare pe aceste tronsoane va trebui să ieșiți de pe șoselele principale.

Mai trebuie spus că Hajdúszoboszló are gară și că de la Oradea se poate lua trenul, cu două schimbări la Biharkeresztes și Püspökladány. Gara din Hajdu se află însă într-un capăt îndepărtat al orașului și de acolo este greu de ajuns în centru altfel decât cu taxiul. O a doua soluție în caz de lipsă a mașinii este trenul Oradea-Debrecen și de acolo cu autobuzul. Cam complicat! ????

Schimbul valutar l-am efectuat la graniță, la unul dintre ghișeele situate de cealaltă parte a șoselei, la intrarea în România - eu nu am zărit niciun astfel de ghișeu pe sensul de ieșire din patria mamă, dar se poate să mă fi înșelat. Cursul a fost de 0,0125 lei/HUF, destul de apropiat de cel oficial.

Nu schimbați banii la casele de schimb din stațiune, unde cursurile afișate mi s-au părut și acum, ca și în cele două dăți anterioare, pur și simplu aberante. Eventual apelați la bancomatul OTP Bank situat la intrarea dinspre Szent István Park al principalei artere comerciale a orașului - Mátyás Király.

Cardurile sunt acceptate aproape peste tot la magazine și restaurante, inclusiv cele din ștrand, sau pentru achiziția biletelor de intrare la complexul balnear. Nu am știut asta dinainte, și cum la Pensiunea Márvány vezi impresii mi s-a cerut în corespondența purtată pe mail să plătesc în numerar (și nici nu mi s-a dat factură sau chitanță; scuze, am uitat să menționez asta în reviewul anterior), am decis să cumpărăm mai mulți forinți în graniță, atât cât să ne ajungă pentru tot ce aveam nevoie și să scăpăm de griji. Iar banii ne-au ajuns la fix - voi detalia mai încolo.

Orașul are în jur de 25.000 de locuitori și este curat, bine îngrijit și destul de întins, așa că sfatul meu este să căutați loc de cazare cât mai aproape de complexul balnear, presupunând că acesta este locul de interes pentru voi... Adevărul este că mare lucru în afară de băi/tratamente nu prea e de făcut în Hajdúszoboszló.

Aglomerație nu era și multe pensiuni (inclusiv a noastră) și hoteluri păreau complet goale sau doar prea puțin ocupate. Inclusiv în clădirile cu apartamente de închiriat de pe strada noastră nu am zărit picior de turist. Așa încât, deși nu bag mâna în foc, cred că dacă sunteți genul spontan și dispus să vă asumați riscuri, aveți șanse să găsiți cazare la fața locului fără a face rezervare.

Posibilitățile de distracție constau mai ales din plimbări pe jos, cu trăsura sau trenulețul turistic, în special pe strada Mátyás Király, aflată la data vizitei noastre cu carosabilul în refacere (presupun că o vor amenaja ca zonă pietonală). Aici se concentrează majoritatea hotelurilor mari din Hajdu, unele din ele cu spa și centre wellness proprii, dar și cele mai multe buticuri și restaurante. În parcul Szent István puteți admira Casa Clopotelor (despre care am făcut vorbire într-un review din 2016) și fântâna arteziană... în reparație, la fel ca și cea situată la intersecția dintre József Attila ut. și Szilfákalja, unde se află și câteva restaurante și baruri. Cum de data aceasta nu am pus în piciorul în niciun astfel de stabiliment, din păcate nu vă pot oferi informații despre prețurile practicate. Am admirat în schimb, stând pe o bancă, spectacolul muzical oferit de două cântărețe amerindiene din America de Sud (P55).

Apropo de muzică, pe strada József Attila, în apropierea intrării principale la ștrand, se află un teatru de vară și un spațiu generos ocupat de câteva terase. Când ieșeam de la ștrand, pe la 18:30-18:45, găseam invariabil un cetățean deja postat acolo, care lălăia amuzant de prost????, în acompaniament de sintetizator, niște melodii antice din repertoriul internațional, activitate care continua până pe la 12 noaptea - îl auzeam din balconul nostru... Grea meserie, pe cuvânt! ????

Mai menționez la capitolul divertisment Casa răsturnată (Forditott ház), o chestie nouă la care nu am ajuns, dar știu că e un concept la modă. Se mai pot vizita Zidul fortăreței, datând din prima jumătate a secolului al XVI-lea, Muzeul de istorie și etnografie Bocksai István, amenajat în trei clădiri alăturate, și un muzeu al mașinilor și bicicletelor, pe strada Árpád nr. 1. Există și un Aero-club, unde se pot face zboruri cu parapanta, paramotorul și în balon cu aer cald, și într-o seară am avut surpriza plăcută de a vedea un asemenea balon înălțându-se pe cer (P57).

În oraș funcționează o capelă romano-catolică în stil baroc (secolul al XVIII-lea), una reformată datând din același secol și una greco-catolică.

Centrul de informații turistice se găsește în parcul Szent István și pot depune mărturie că angajații, niște tineri foarte amabili, sunt vorbitori de engleză, limbă care rămâne însă și acum un mister pentru majoritatea localnicilor, inclusiv Eva și ceilalți angajați de la Márvány. Și asta cu toate că Hajdúszoboszló trăiește din turism. Inexplicabil! ???? De la centrul info am luat o hartă a orașului și două broșuri de prezentare în limba română. Chioșcul „Tourist information” de lângă intrarea principală în ștrand l-am găsit mereu închis; chiar n-am idee ce-i cu el.

Parcările din zonele de interes sunt cu plată (doar pe străduțele lăturalnice și mai îndepărtate de centrul balnear poți găsi, cu noroc, locuri libere). Costă 400 HUF/oră sau 1.600 HUF/zi, dar se poate face abonament: de pildă, 8.000 HUF/7 zile sau 10.000 HUF/10 zile. Pe noi ne-a costat mai mult, adică 2.000 HUF/zi, dar am lăsat mașina chiar în față la Márvány Panzió. Un pic de atenție este necesară dacă veți circula prin oraș: locuitorii folosesc foarte mult bicicletele și unii din ei pedalează fără a-i băga în seamă pe ceilalți participanți la trafic.

Benzinăriile se află la intrarea și ieșirea din Hajdúszoboszló, pe E573: Shell, Hun Petrol și o stație de încărcare pentru mașini electrice la intrare, respectiv un MOL și un OMV la ieșirea spre Debrecen. Noi nu am avut nevoie să alimentăm în Ungaria, așa că nu vă pot spune ce prețuri se practică.

Magazine alimentare sunt suficiente, după părerea mea: un Penny Market, un Tesco, două supermarketuri Spar, un Aldi, mai multe COOP. În plus, există și o piață pe strada Bethlen nr. 5. Anul acesta, având demipensiune, nu le-am călcat pragul decât pentru a cumpăra apă, bere, struguri și iaurt, însă am remarcat că și la ei prețurile au crescut. Ah, să nu uit totuși de cârnați, absolut delicioși, din care am achiziționat niște mostre drept amintire... ????

Vremea în prima jumătate a lunii iulie a fost foarte călduroasă, cu maxime de 34-35 grade Celsius. Trebuie însă să vă previn că între temperaturile de peste zi și cele nocturne diferențele sunt relativ mari, așa încât nu strică să adaugați în bagaje un pulovăraș sau o geacă dacă intenționați să vă plimbați sub clar de lună. Pentru orice eventualitate... ????

Centrul balnear - www.hungarospa. hu.ro - reprezintă, fără îndoială, principalul punct de atracție din oraș. Clădirile acoperite sunt deschise tot timpul anului. Așa cum am amintit, este cel mai mare centru balnear din Europa, fiind format din:

Băile termale Gyögyfűrdő, parțial acoperite, unde, pe lângă băi, sunt aplicate peste 40 de proceduri de recuperare și întreținere, printre care masaje terapeutice, împachetări cu nămol, electro-, magneto- sau fototerapie, saună, tratamente cu laser, dar și exerciții de yoga sau aerobic. Pe lângă hala termală în aer liber, cuprinde și patru piscine acoperite, cu apă termală. Prețurile serviciilor la piscină le găsiți în P32, restul pe site-ul precizat mai-sus.

Aqua-Palace, clădire acoperită ce oferă servicii de wellness și fitness și scăldat în bazine cu decor tematic: peștera de gheață, baia Gange, baia romană, baia tropicală etc. Funcționează pe tot parcursul anului, este o experiență interesantă și plăcută și o descriere mai amănunțită însoțită de poze găsiți în cel de-al doilea review al meu din 2016, când l-am vizitat. Prețurile sunt cele din P31 și am constatat că din urmă cu șase ani costul biletului de intrare pentru adulți/o zi a crescut de la 3.400 la 4.700 HUF, deci cca. 59 lei. Destul de mult...

Aquapark, locul favorit de distracție al copiilor, îi întâmpină cu 9 tobogane (Kamikaze, Gura Neagră, Fluviul Nebunesc, Tornada etc.), un mini-tobogan, un castel acvatic și locuri de joacă. Biletul de intrare pe teritoriul Aquaparkului se poate cumpăra la un preț suplimentar de 4.200 HUF numai după achiziționarea celui de intrare în incinta ștrandului.

Ștrandul a fost, ca și în dățile anterioare, preferatul nostru (în fapt, singurul loc din cadrul complexului pe care l-am frecventat anul acesta), și am redescoperit cu încântare organizarea impecabilă care m-a făcut să aleg și acum Hajdúszoboszló în detrimentul stațiunilor balneare românești.

O descriere amănunțită a acestuia se găsește în reviewul meu din 2016, acum nu fac decât să reiau unele detalii. Nu pot să nu menționez curățenia desăvârșită, inclusiv la toalete și terase, rapid debarasate de elevii de liceu angați temporar; nicio scorojeală pe pereți, nicio pată de rugină pe suprafețele metalice, nici o dală de gresie antiderapantă ciobită; copaci umbroși, frumos toaletați; ronduri de flori la intrarea principală; bănci și cuiere multe, dușuri la fiecare bazin și salvamari care verifică periodic și temperatura apei; muzică nederanjantă la difuzoare; anunțuri în mai multe limbi, inclusiv română; tonete cu înghețată, popcorn și snacksuri, sucuri fresh și cafea, chioșc de ziare, farmacie, locuri de joacă, teren de minigolf; buticuri cu colaci, jucării și haine de plajă etc.

Ce-mi place la acest ștrand este că poți să-ți aduci cu tine lada frigorifică, șezlongul sau cortul ori să te lungești pe un cearșaf sau prosop fie pe iarbă ori pământ, fie pe gresie (chiar nu știu cum de pot să stea așa oamenii ăia! ????), după cum poți închiria costume de baie (1.000 HUF/zi), vestiare (1.200 HUF/zi; 7.200 HUF/săptămână), șezlong (1.400 HUF/zi), umbrelă de plajă la bazinul mediteranean (1.400 HUF/zi).

Cu fumatul e ceva mai greu... ????, dar explicabil și nu imposibil: există „scuipători” înalte cu nisip deasupra plasate mai departe de bazine iar la o parte din mesele de pe unele terase, precum cea de la Gabi-Hami, semnalate prin prezența scrumierelor, se poate fuma.

Ștrandul, întins pe 30 de hectare și deschis între 1 mai și 30 septembrie între orele 9-20 sau 9-19 și 9-18, în funcție de dată, include 13 piscine. Cea mai atractivă pare a fi piscina cu valuri artificiale, situată mai aproape de intrarea secundară în ștrand de pe strada József Atilla. Trebuie însă să vă spun că la valuri nu se dă drumul decât timp de 5 minute la oră fixă, de la 10 la 17, în afară de orele 13 și 14. Dezamăgitor, nu-i așa? ????

Imediat după oprirea lor sunt deschise ventilele de la cel mai mare bazin cu apă termală (maronie la culoare, mai sunt alte trei la intrarea principală) și timp de 10-15 minute apar „bulbucii” care te masează în locurile dureroase... Este recomandat să nu stați peste 30 de minute la fiecare repriză în apa termală și să vă odihniți după aceea încă pe atât (minimum), pentru că astfel de băi sunt obositoare. Și produc mare sete: noi am consumat cantități impresionante de apă, suc sau bere...

În afara acestor bazine mai există câteva adânci, pentru înotat, și altele pentru copii, un bazin olimpic de 25 m și unul mediteranean foarte spectaculos, cu plajă cu nisip și palmieri, far și o corabie a piraților! Cu cei 6.200 mp ai săi, este cel mai mare din Europa.

La lacul plin de pești și rațe simpatice se pot închiria bărci și hidrobiciclete cu 1.700 HUF/zi.

V-am prezentat dotările și facilitățile ștrandului, incomparabil superioare, din păcate, celor din România, acum e cazul să trec în revistă și partea mai puțin plăcută a lucrurilor, și anume prețurile.

Care au crescut simțitor! ???? Cele de intrare la ștrand le puteți vedea în P31: față de 2016, tariful standard s-a dublat, ajungând de la 1.800 HUF/zi la 3.600 HUF (45 lei). Deși n-am stat decât 6 zile, cu două intrări pe zi timp de 5 și una singură în data sosirii, noi am achiziționat un abonament mai avantajos pe o săptămână pentru pensionari cu două intrări pe zi la prețul de 25.600 HUF/persoană (320 lei), mai mult decât dublu față de 2016, când ne-a costat 11.400 HUF.

Sfatul meu este să vă faceți cu grijă calculele la cumpărarea biletelor pentru că ele reprezintă o cotă parte semnificativă în cheltuielile unui sejur la Hajdúszoboszló.

Același sfat este valabil și în privința meselor care se pot lua în ștrand. Din experiența mea, pot afirma că varianta cea mai convenabilă din cele cca. 15 terase este Gabi-Hami Ételbár; deloc de mirare că este cel mai solicitat restaurant din complex.

Și aici prețurile au crescut mult: un meniu fix alcătuit dintr-o supă și un fel principal a ajuns să coste între 2.000 și 3.500 HUF (25-44 lei) de la 1.000-1.500 HUF în 2016 (15-20 lei la paritatea de atunci) și 1.200-2.000 HUF în 2019. Câteva exemple de meniuri fixe puteți studia în P34, P35 și P36.

Așa cum am precizat în reviewul de cazare, pensiunea Márvány ne-a oferit un mic dejun atât de consistent, încât în cele mai multe zile nu am simțit nevoia să luăm prânzul. Totuși, într-o zi am mâncat la Gabi-Hami o supă de fructe, mai precis de agrișe, foarte răcoroasă și foarte bună, plus o porție de spaghetti bolognese la 2.500 HUF. Puteți comanda și un singur fel de mâncare (vezi P37), dar veți scoate mai mulți bani din buzunar. Noi nu am rezistat tentației, prea arătau apetisant ceaunele! ???? și am mâncat într-o zi o supă gulaș de fasole (2.000 HUF) Adrian, respectiv o supă gulaș clasică eu (4.000 HUF). Iar într-o altă zi am împărțit un langoș imens, cu cașcaval ras, smântână și usturoi, cu prețul de 650 HUF față de 500 HUF în 2016.

În afara mâncărurilor cu specific unguresc, la Gabi-Hami și celelalte terase se servesc și preparate din bucătăria internațională: pizza, hamburgeri, gyros, tortilla, quesadilla. Pe gustul tuturor!

Recunosc însă că oricât de mult au crescut, prețurile la mâncare au rămas rezonabile, cu atât mai mult cu cât porțiile sunt mari. Iar gustul, ah! de-a dreptul minunat! ???????? Vestea bună este că la toate restaurantele ofertele sunt afișate în patru limbi, inclusiv în română.

Cât despre băuturi, o bere Kozel brună la draft de 500 ml este 700 HUF, un cappucino și o limonadă fresh costă 600 HUF, dar găsiți și vin, Unicum sau palincă.

Trăgând linie și adunând, în cursul sejurului nostru la Hajdúszoboszló am cheltuit, în total, 272.300 HUF (3.400 lei, atât am schimbat și ne-au rămas doar câteva sute de forinți, așa de bine am calculat!), împărțiți astfel:

- 150.000 HUF cazarea cu demipensiune și parcare

- 6.000 HUF taxa de stațiune

- 51.300 HUF abonamentele de intrare la ștrand

- 65.000 HUF alte cheltuieli (bere, sucuri, cafea, mici cadouri etc.)

La acestea se adaugă costul benzinei, de aproape 600 lei, așa încât întreaga „distracție” ne-a scos din portofel în jur de 4.000 lei. Nici mult, dar nici puțin, zic eu...

N-aș ști să fac o comparație cu un sejur similar ca durată într-o stațiune din România, poate mă ajutați voi. Ce știu cu siguranță este că de acești bani am beneficiat de condiții excelente atât la cazare, cât și la ștrand. Drept care mă gândesc deja că la anul, tot la Hajdúszoboszló voi ajunge.

Deși, cine știe?!! ????

Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube


[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 13.07.22 17:06:33
Validat / Publicat: 13.07.22 20:53:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA. A mai fost în/la: Hajduszoboszlo, Budapesta

VIZUALIZĂRI: 3130 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Lacul de agrement
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65600 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.07.22 20:51:15]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[13.07.22 21:14:00]
»

@webmasterX: Mulțumesc

Dana2008PHONE
[13.07.22 21:16:03]
»

@Carmen Ion: Ce mult m-am bucurat citind despre vacanța voastră la Hajduszoboszlo, parcă mi-au reînviat amintirile de când m-am bălăcit pe acolo.

Și pentru mine acest ștrand este în top și clar că în România nu găsești ceva similar.

Și mâncarea este foarte bună.

Felicitări pentru alegerea locației!

Călătorii plăcute! Pupici!

webmaster
[13.07.22 22:22:47]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[13.07.22 22:39:21]
»

@webmaster: Mulțumesc foarte mult.

Michi
[14.07.22 08:06:28]
»

@Carmen Ion: Din trei în trei ani, încă 30. Îmi pare rău că n-am apucat să-l văd deşi din reviewul tău m-am lămurit că e de top.

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[14.07.22 08:25:41]
»

@Dana2008: Din păcate ai dreptate: din câte știu, în România nu se găsește nicio stațiune balneară cu condiții similare.

Mă bucur că ți-am deșteptat amintiri plăcute.

Mulțumesc pentru aprecieri și vot.

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[14.07.22 08:27:53]
»

@Michi: Mersi frumos pentru urări. Hajduszoboszlo este într-adevăr o stațiune de top.

mishu
[14.07.22 09:51:02]
»

@Carmen Ion: Un articol perfect, plin de informatii utile, cred ca poate fi printat si folosit drept ghidaj. Este un loc unde nu am ajuns, poate o sa ii vina si lui randul, si chiar mi-ar placea. Si tare pofta mi-ai facut de un langos cu smantana, branza, usturoi... .

Cat despre

Ah, să nu uit totuși de cârnați, absolut delicioși, din care am achiziționat niște mostre drept amintire...

cat timp ii pastrezi ca amintire? sau dupa ce ii consumi, ii pastrezi in amintire .

Felicitari, votat cu mare drag.

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[14.07.22 10:24:23]
»

@mishu: Mulțumesc mult pentru aprecieri. Cârnații sunt nemaipomenit de gustoși...

Rodel
[15.07.22 17:01:45]
»

Uite că cifra 3 a fost cu noroc și v-a adus o vacanță frumoasă! Eu n-am ajuns decât la Gyula, varianta mai mică a lui Hajduszoboszlo, dar încântătoare din toate punctele de vedere. Ați făcut un drum lung, la care eu nu m-aș fi încumetat, dar a fost cu folos și în final, a meritat.

Felicitări pentru impresii și poze!

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[15.07.22 17:30:45]
»

@Rodel: Mulțumesc mult pentru aprecieri, Rodica. Am avut în vedere și Gyula, chiar am intenționat să ajungem acolo de la Hajdu, dar nu ne-a ieșit, poate la anul...

MarinaCoPHONE
[18.07.22 15:15:27]
»

@Carmen Ion: foarte frumoasa stațiunea. Prețurile par similare cu cele practicate la noi, dar la condiții net superioare.

Si ce multă lume era in bazine...

Foarte interesant faptul ca au meniul și in romană, semn clar ca e frecventat de mulți conaționali.

Mi-ar plăcea și mie sa mergem acolo cu copii, dar un drum de peste 6 ore... pe moment este prea mult pentru nervii noștri la care se Adaugă și mașina electrică și dacă nu erau benzinării cu atât mai puțin cred ca sunt stații Pt mașinile electrice.

Felicitari pentru concediul reușit.

vorat cu mare drag!

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[18.07.22 18:16:28]
»

@MarinaCo: Drumul e într-adevăr lung și obositor, dar zic eu că merită, stațiunea fiind foarte atractivă, inclusiv pentru copii.

O stație de încărcare pentru mașini electrice există în Hajduszoboszlo, de altele de pe traseu nu am cunoștință pentru că nu m-a interesat subiectul.

Mulțumesc mult pentru vizita, ecou și vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
potosr
[26.07.22 01:03:53]
»

Buna,

Cum se dovedeste calitatea de pensionar?

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[26.07.22 08:11:04]
»

@potosr: Cu talonul de pensie

potosr
[26.07.22 10:05:55]
»

@Carmen Ion: Multumesc, poate te mai deranjez si cu alte intrebari, ca intre pensionari

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[26.07.22 10:45:56]
»

@potosr: Cu plăcere

potosr
[27.07.22 18:39:03]
»

@Carmen Ion: Imi vin in cap o multime de intrebari, dar nu vreau sa abuzez de timpul si rabdarea ta... totusi, ceva ce ma intereseaza foarte tare e problema tantarilor si am citit intr-0 recenzie de acum vreo doi ani ca erau o mare problema... care e situatia acum?

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[27.07.22 19:19:02]
»

@potosr: Sunt țânțari. I-am contracarat cu Autan și și în cameră cu pastile. Am avut aparatul la mine.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, MarinaCo, Michi, mishu, potosr, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Hajduszoboszlo:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070069074630737 sec
    ecranul dvs: 1 x 1