ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.06.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Baia Mare
ÎNSCRIS: 14.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2017
DURATA: 15 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Tenerife în mai

TIPĂREȘTE

Despre Tenerife s-a scris mult, dar pentru ca nu am mai postat de mult un review si pentru ca ati fost cu totii amabili sa ma sfatuiti in privinta alegerii cazarii, adaug “cateva” cuvinte.

In primul rand, am avut o experienta neplacuta cu compania de la care am luat biletele de avion, nu stiu daca pot sa-i dau numele. Lasand la o parte ca sunt cei mai calici la bagajul de cabina, am plecat cu 30 minute intarziere din Bucuresti si am ajuns in Tenerife fara bagajele de cala, noi si inca cca 40 pasageri. Avand o cursa/saptamana, desigur ca grozava companie nu are ghiseu in aeroportul din sudul insulei. Am stat ca prostii asteptand bagajele fara sa fim anuntati ca nu mai sosesc, fara sa ni se explice de ce. Am stat la coada pentru a depune reclamatie, nu ni s-a explicat ca putem sa ne cumparam obiecte de stricta necesitate dar trebuie sa pastram bonurile, am aflat aceste lucruri de la colegii de suferinta. Am primit bagajele in a IV-a zi fara sa ni se dea vreo hartie din care sa reiasa data si ora la care bagajele au ajuns la noi! Am primit din partea companiei un mail cu scuze si cu asigurarea ca ne vor fi rambursati 50% din banii cheltuiti pe obiectele de stricta necesitate, cu exceptia accesoriilor si imbracamintei (!!!) si nici pana in ziua de azi compania nu ne-a rambursat banii si nu ne-a trimis un raport necesar firmei care ne-a asigurat bagajele, asa cum le-am cerut! Chiar trebuie sa ma sfatuiti cum as putea sa ii oblig sa mi-l trimita.

La coborarea din avion am primit gratuit harta insulei. Pana isi asteapta bagajele, fumatorii isi pot cumpara tigari ieftine de la duty-free-ul cu tigari, dulciuri, bauturi, de langa benzile pe care sosesc bagajele... daca sosesc!

A II-a informatie, cred eu utila, este legata de inchirierea unei masini. La majoritatea companiilor, pentru inchiriere este necesar un card de credit (cardul de salar este de debit si poate avea oricat de multi bani pe el, nu este util). Exista firme care precizeaza pe site ca poti pierde banii achitati on line pt inchirierea masinii daca, la momentul cand te prezinti sa o ridici, nu ai un card de credit pe care ei sa poata bloca suma ce reprezinta garantia. Neavand card de credit, am rezervat pe net, fara sa platim ceva, un Ford Fiesta de la firma Cicar. Nu ne-au cerut card de credit, nu ne-au retinut garantie, nu am platit nimic in plus pentru soferul aditional, masina a avut asigurare integrala, a fost nu un Ford, ci un Fiat 500 cu motor 1,2 pe benzina (un botosel simpatic de altfel, cu aer conditionat, un pic puturos la urcare daca nu era bine turat, dar f usor de parcat) si pe toata perioada celor 2 saptamani petrecute in Tenerife (28 aprilie-12 mai 2017) am platit pentru el 204,5 euro, din care 7,5 euro garantia pt realimentare. Am gasit masina in parcarea aeroportului, in stare foarte buna, cu 47 000 km la bord, impecabil de curata, cu harta rutiera a insulei, cu un sfert de rezervor, cu mici zgarieturi pe care ne-am apucat sa le fotografiem. Am dus-o inapoi la aeroport cu un sfert de rezervor, am lasat cheia la ghiseu, nimeni nu a verificat cantitatea de combustibil, starea masinii, am primit inapoi garantia de 7,5 euro fara sa verifice cineva nivelul combustibilului. La preturi bune pot fi inchiriate masini si din statiuni, am vazut reclamele, desigur ca nu am intrat sa ne interesam.

De sofat se sofeaza foarte calm, civilizat, nu se claxoneaza, ca pieton esti rege, nici nu apuci sa te apropii de bordura la trecerea de pietoni ca masinile opresc si daca vrei sa te mai zgaiesti la vreo cladire, nu o poti face, trebuie sa traversezi ca-ti este jena, daca esti la jumatate de metru de bordura si cumva o masina a trecut pe trecerea de pietoni, soferul flutura mana in semn de scuza!!! Incredibil, nu? Multe intersectii in panta in statiuni, in oraselul Adeje ultima parte a drumului spre Barranco del Inferno este o adevarata provocare pentru soferi, la fel si drumul spre Masca, unde autocarele iau curbele in ac de par din trei miscari! Destul de putine locuri de parcare, cred ca sunt greu de gasit in plin sezon. Necesar GPS-ul, unele obiective sunt mai prost semnalizate. Soselele relativ OK, autostrada nu se plateste, trotuarele in statiuni sunt toate pavate, este curatenie luna si peste tot vegetatia este minunata. Benzina este 0,85 euro litrul.

Nu este neaparat necesara inchirierea unei masini. Exista autocare gratuite care pleaca la ore fixe din statiunile din sudul insulei catre Jungle Park, Siam Mall, Siam Park, exista excursii organizate pentru mai toate obiectivele de interes, Masca, Puerto de la Cruz si Loro Park, Icod de Los Vinos, castelul San Miguel etc. Cardul Bono pentru autobuze se poate cumpara din chioscuri, alimentare si poate fi folosit de 2 persoane. Costa 15 euro. Autobuzele circula ziua din 30 in 30 minute si toata noaptea din 60 in 60 minute.

Vremea in perioada in care am fost noi a fost frumoasa, cu temperaturi de 24-26 grade, dar zilnic aproape, in special pe la orele 16-17, apareau norii care formau o patura circulara in jurul muntelui Teide, fara sa ploua. Intr-una din zile a batut naprasnic vantul, am avut nisip in par, urechi, ochi etc. Soarele este ucigator, nu prea am vazut lume bronzata, ci cu pielea ori alba, ori arsa!

Ne-am cazat 3 nopti in Puerto de Santiago si 11 nopti in Playa de Las Americas, in apartamente rezervate pe net. Recomand homeaway. co. uk, airbnb.com etc. Intrebarea mea, sa fac sau nu rezervare pt cazare a primit raspunsurile corecte de la membrii amfostacolo.ro, da, trebuie facuta rezervare la cazare. Exista in statiuni agentii imobiliare, dar nu cred ca merita pierdut timpul cautand acolo apartamentul optim. Cele mai multe apartamente ofera prosoape, masa de calcat, fier de calcat, masina de spalat rufe, uscator de par, uscator de rufe etc. Apartamentul nostru din Playa de Las Americas a avut receptie la parter ca un hotel, cu un hol in care erau automate de cafea, de sucuri, unde puteai beneficia de net si de asemenea doua piscine care insa nu aveau apa. Pe mine personal piscina nu ma intereseaza, mi se pare culmea sa ma duc la mare sau ocean si sa fac baie in apa clorinata! Nu suntem genul care sa stam doar 7 nopti, sa platim comisionul agentiei de tursim, sa stam blocati si sa facem burta la all inclusive, nici nu gatim in vacanta, ne bucuram de iesirea in fiecare seara la alta terasa.

Unde ne cazam, nord sau sud? Nordul are, cum scrie toata lumea, vegetatie abundenta, precipitatii abundente, cazari mai ieftine, orasele fermecatoare, mancare un pic mai ieftina.

Daca aveti varsta mai inaintata si nu va place agitatia, este de recomandat nordul. Pentru restul, ca multa lume, si eu recomand sudul.

Puerto de la Cruz este un orasel grozav, are plaja Le Jardin cu vegetatie tropicala, dar si Lago Martianez, o gradina botanica fermecatoare, Loro Park, terase frumoase. Loro Park este impresionant prin vegetatie si spectacole. Este de preferat sa va cumparati “la pachet” biletele pentru Loro Park si pentru Siam Park (60 euro/pers). De la ghiseul parcului sau de la agentii, nu conteaza, pretul este acelasi. Loro Park este teribil chiar si pentru adulti, oricum copiii sunt topiti. Puteti lasa masina in parcarea gratuita un pic mai sus de Loro, scrie ca este exclusiv destinata turistilor. Spectacolele sunt la ore fixe, la intrare primiti o harta a parcului si orele la care sunt spectacolele. Muzica ce le insoteste este minunat aleasa, totul este organizat astfel incat sa te simti bine, atmosfera este grozava, fetele ce inoata cu delfinii au o gratie de sirene, spectacolul cu orci este extraordinar. Inainte de inceperea show-ului spectatorii sunt filmati si pe ecranul bazinului apar imagini ale lor cu tot felul de mesaje amuzante, extrem de potrivite, spectatorii din fata primesc pelerine pt ca orcile arunca voit cantitati mari de apa peste ei, spre deliciul celorlalti, pe acelasi ecran ruleaza si informatii despre viata orcilor, habitatul lor natural etc. Din pacate, in ciuda faptului ca animalele sunt foarte bine ingrijite, spatiile in care se misca mie mi se pare ca sunt mici si faptul ca nu sunt libere pentru unele este o problema. Jungle Park mi se pare mai simpatic decat Loro pentru ca are mai multe animale, are punti ca in jungla, din sfoara si scanduri care se balanseaza in timp ce mergi pe ele, deasupra crocodililor! Vegetatie absolut minunata. Cred ca biletul este 25 euro, autobuz gratuit din statiunile din sud.

Desi am considerat ca Siam Park va fi un kitsch, desi avem o varsta, declar cu mana pe inima ca ne-am simtit minunat, ca toboganele iti creaza senzatii extraordinare. Piscina cu valuri si insule cu palmieri foarte frumoasa, iar raul Thai, care te poarta lin prin vegetatia luxurianta si prin tunelul de sticla din acvariul cu pesti, rechini si pisici de mare, este si el grozav.

Puerto de Santiago este o statiune mica dar cocheta, cu Playa Arena cu nisip negru, valuri frumoase si palmieri, la Casa Pepe se mananca bine si sambata este un spectacol de flamenco foarte frumos, inclus in consumatie, dar sunt si alte restaurante faine. Din Puerto de Santiago se vad Los Gigantes. In statiunea de langa ei, Acantilados de Los Gigantes, exista o piscina publica frumoasa si plaja de la poalele Los Gigantes. Masina poate fi lasata in parcarea din port, destul de scumpa.

Se poate ajunge cu usurinta din Puerto de Satiago la fermecatorul Masca, “satucul piratilor”. Am fost impresionati de prezenta palmierilor, macilor, am baut nectar de fructe de cactus si tarii din ierburi aromate facute de localnici la Casa Fidel. Merita sa consumati orice acolo, putinii locuitori ai satucului traiesc din turism. De la Masca poate fi urmata cararea catre ocean. Exista pancarta de avertizare ca mergeti pe proprie raspundere pe cararea cu pricina, dar si anunturi cu pretul barcilor ce va duc de la capatul dinspre ocean al traseului spre Los Gigantes. Se poate merge si spre farul din Punta de teno. Peisaje frumoase, drum inchis in weekend si in timpul sarbatorilor, in intervalul 10-17.

Urcarea pe muntele Teide este obligatorie. Noi am parcurs serpentinele padurii de pini urcand efectiv prin plafonul de nori, am ajuns in plin soare, deasupra norilor, am admirat peisajele selenare, renumita stanca si florile emblematice pentru Teide, inflorite doar in mai, am luat apoi telecabina de la La Rambleta si am mers pe jos pana la punctul de belvedere Mirador Fortalezza. Ca in toata insula, este necesar sa purtati ceva pe cap, soarele este ucigator. Mentionez ca telecabina urca abrupt de la 2300 la 3500 metri si noua schimbarea brusca a altitudinii ne-a creat creat senzatii nu tocmai placute. Aerul este rarefiat, trebuie sa respirati mai frecvent pt a compensa lipsa oxigenului si puteti avea un episod de tahicardie prin care organisum raspunde in mod norma la hipoxie. Dar nu sunt mari probleme, peisajele merita tot “efortul”. Noi am avut senzatii extraordinare deasupra covorului de nori. Se poate urca pana in varful Teide (Pico del Teide) daca va inscrieti din timp cu cateva luni inainte pe site-ul www.reservasparquesnacionales. es pentru obtinerea permisului gratuit (locurile sunt limitate), aveti nevoie si de incaltaminte corespunzatoare. Eu personal am incercat sa fac rezervare, nu am mai gasit locuri dar, odata ajunsa acolo, nu mi-am mai dorit sa urc. Am coborat spre Puerto de la Cruz unde am mancat si am prins un curcubeu splendid.

Santa Cruz de Tenerife are impresionantul Auditorium, parcuri frumoase, cladiri frumoase dar este destul de aglomerat. La 7 km se afla plaja Las Teresitas, lata, mare, cu un lung sir de plamieri, dar nu este atragatoare prin prezenta cargourilor ancorate nu foarte departe in fata ei.

Oraselul San Cristobal de La Laguna, pe scurt La Laguna, ce face parte din patrimoniul Unesco are cladiri vechi cu arhitectura tipic canariana, cu acele balcoane din lemn sculptat, este fermecator. Nu ratati catedrala La Laguna, Iglesia de la Concepcion, teatrul Leal, terasele frumoase din centrul vechi.

Orotava este un alt orasel ce merita vizitat, nu ratati Casa de Los Balcones, Iglesia de la Concepcion, Ayuntamineto, gradina botanica. Greu cu parcarea masinii aici, oraselul este aglomerat, in panta, poluat.

In 3 mai, in oraselul Los Realejos este, spune net-ul, cea mai spectaculoasa “bataie cu artificii” din lume. De fapt este o sarbatoare religioasa ce incepe cu o procesiune pe strazile oraselului, iar la ora 23.00 incep din diferite puncte reprize de cca 30 minute de artificii asa cum intr-adevar nu am vazut vreodata. Cred ca se trag tone de artificii si tot cerul “arde” incredibil de frumos.

Barranco del Inferno este greu de gasit. Trebuie urcat in oraselul Adeje si intrebat, este prost semnalizat. Ultima intrare este la ora 14.00 si este necesara incaltaminte de munte. Nu am gasit deschis, am inteles ca la capatul traseului de cca 2 ore este o cascada.

Ca mancare, gazpacho, supa rece de rosii ce se serveste cu ceapa, rosii si castraveti, cartofii canarieni ce se mananca cu tot cu coja si cu sos verde mojo sau rosu picant, pestele parrot, traditional, paella, scoici si fructe de mare, branza de capra (au de altfel nenumarate sortimente speciale de branzeturi), jamon, salam chorizo, inghetata din fructe de cactus, bananele platano flambate, sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie. Desigur, de baut Sangria, vinurile “casei” sunt toate extraordinar de bune, lichior de banane, de fructe de cactus, rom cu miere, bere San Miguel (cea mai buna) si Dorada. O masa cu 2 feluri principale si jumatate de litru din vinul casei ne-a costat de la 30 la 50 euro, mai spre 50 daca a inclus peste si desert. Terasele sunt mai scumpe, mai ieftine, dar peste tot este muzica live, servirea foarte buna, fetele de masa sunt impecabile, iar servetele sunt de panza alba, puse pe masa cu un “cleste” format din furculita si lingura pt ca cel ce le aseaza sa nu puna mana pe ele. Foarte putine restaurante, terase, mai iau comanda pt mancare dupa ora 23.00.

Supermarket-urile lor sunt Mercadona, El Dino, cu preturi OK. Numeroase cum sunt farmaciile la noi, la ei sunt magazinele de parfumuri de firma, cu preturi excelente, fara TVA. Multe mall-uri cu lucrurie de firma sau nu.

Ca statiuni, dupa parerea mea cea mai frumoasa este succesiunea celor ce formeaza Costa Adeje, apoi Playa de Las Americas si apoi Los Cristianos. Costa del Silencio este foarte linistita si formata aproape exclusiv din cazari. Am gasit insa un restaurant la malul oceanului, plin de turisti nemti, unde am mancat vita argentiniana pe piatra si o frigaruie cu cuburi de cod infasurate in jamon, pe care sotul meu le-a prajit singur pe platoul de lemn in care se gaseau salata, sosul si suportul pt frigaruie ce se rotea deasupra unei scobituri in care ardea cred alcool. Ne-am bucurat si de un spectacol de muzica oferit gremanilor cred de agentia de turism. Am mancat si in La Caleta foarte bine, sunt terase romantice. In Punta del Hidalgo am mancat bine si ieftin, peisaje frumoase, este si un far futurist.

Ne-au placut cel mai mult plajele Troya, cu apa mai calda si valuri si El Duque, cu hoteluri de lux, valuri teribile care te impiedica insa sa inoti, dar cu un ocean spectaculos prin culori. Plaje frumoase sunt si Las Vistas in Los Cristianos, Fanabe pe Costa Adeje. Toata coasta este de altfel plina de plaje.

In mod special in Playa de Las Americas exista viata de noapte. Intr-o parte, in apropiere de plaja Troya, exista sirul de cluburi pentru tineri. Multi englezi, unii un pic cam prea excentrici pentru noi, care mai mult beau decat dansau. Cel mai select club este Papagayo. Din pacate, desi eu una iubesc muzica house, pe muzica din acest club efectiv nu se putea dansa. In schimb, exista si o zona cu cluburile seniorilor englezi, unde atmosfera este faina. Se trece de altfel pe terasa dintr-unul in altul. Unul cu muzica country live, unul cu muzica formatiei ABBA etc. Englezi in varsta dansau, stiau toate versurile, cantau cu solistii cu voci foarte bune, adusi cred din Marea Britanie. Din pacate, din minut in minut, cate un vanzator ambulant cu posete, umbrele, ceasuri trecea pe terasa si deranja. La fel si pe plaja.

Excursia in insula La Gomera este f frumoasa. Am rezervat locurile apeland la o agentie italiana de turism. Se pleaca devreme, la 7.30 a venit autocarul cu ghid si ne-a luat din fata hotelului Tigotan, am mers si in celelalte statiuni pentru a lua si ceilalti turisti, am urcat apoi pe ferry din portul Los Cristianos, unde a fost necesara prezentarea unui act de identitate, in San Sebastian de La Gomera (portul in care in 1492 a ancorat Cristofor Columb) ne-a preluat alt autocar, am vizitat parcul national Garajonay cu padurea Laurisilva ce face parte din patrimoniul UNESCO, am mancat de pranz in restaurantul Las Rosas si ne-am bucurat de un spectacol inedit oferit de o tanara care vorbea in mai multe limbi fluierand (limbajul stravechi El Silbo pe care il studiaza obligatoriu in scolile din La Gomera pentru conservarea traditiei), apoi am trecut pe langa plantatiile de bananieri, aloe vera, avocado, ne-am oprit de am cumparat souvenir-uri si miere de palmier. De asemenea, merita sa cumparati din insula cate ceva, locuitorii traiesc destul de greu si in ultimii 45 ani populatia s-a redus la jumatate din cauza lipsei locurilor de munca. Am incheiat excursia cu o vizita in capitala insulei, San Sebastian de La Gomera, cu turnul ce a supravietuit incendiului orasului din perioada piratilor, Ayuntamiento, biserica Puntallana.

In concluzie, insula Tenerife este o destinatie extraordinara, pentru toate gusturile, unde nu merita sa mergeti mai putin de 2 saptamani.

Va doresc vacante pline de soare, in locuri spectaculoase, care sa va incarce bateriile si sa va inmulteasca amintirile speciale!


[fb]
---
Trimis de felix in 11.06.17 21:39:07
Validat / Publicat: 11.06.17 22:54:54
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA

VIZUALIZĂRI: 7052 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (felix); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Plaja Jardin - Puerto de la Cruz
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[11.06.17 22:33:04]
»

@felix:

Ne-am cazat 3 nopti in Puerto de Santiago si 11 nopti in Playa de Las Americas, in apartamente rezervate pe net.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

webmaster
[12.06.17 05:39:05]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mprofeanu
[12.06.17 09:48:59]
»

@felix: Felicitări pentru review și pentru vacanța frumoasă pusă în evidență și prin frumoase și diversificate poze!

Ai dreptate insula Tenerife se merită vizitată mai mult, este deosebită. Mi-am adus aminte cu plăcere de Masca, insula Gomera, muntele Teide, Loro Park și altele... de acum 6 ani tot într-o lună mai...

felixAUTOR REVIEW
[12.06.17 15:01:12]
»

@mprofeanu: Multumesc. Tenerife este o destinatie frumoasa, poate un pic scumpa pentru romani,

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / SPANIA
[12.06.17 17:25:42]
»

@felix: Ați avut o vacanță minunată în pofida neplăcerilor de la început, cele legate de transportul bagajelor. Am citit cu mult interes relatarea ta cu atât mai mult cu cât și noi ne-am fi dorit pentru acest an o vacanță în Tenerife. Din păcate, n-a fost să fie. Descrierea ta ne va ajuta în viitor pentru că nu am renunțat la ideea de a vedea și acele părți de lume. Mulțumim pentru detalii și felicitări pentru o asemenea vacanță frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
felixAUTOR REVIEW
[12.06.17 23:09:18]
»

@iulianic: Sigur veti ajunge si in Tenerife. Noi am incercat 5 ani la rand sa atingem aceasta destinatie dar, pentru faptul ca nu puteam lua cu mult timp inainte biletele de avion, ne loveam de pretul lor foarte mare. Acum, pretul este mai suportabil.

adyadyl
[25.06.17 16:07:57]
»

Bună. Spune-Mi te rog site-ul de unde ai închiriat masina. Nici eu nu am card de credit și vreau sa procedez la fel ca și tine. Mulțumesc

felixAUTOR REVIEW
[28.06.17 21:30:21]
»

@adyadyl: Scuze ca raspund cu intarziere. Site-ul este cicar.com

adyadyl
[29.06.17 17:03:12]
»

@felix: mulțumesc pt informații

felixAUTOR REVIEW
[30.06.17 13:53:13]
»

@adyadyl: Cu drag. Sa aveti vacante frumoase!

CosminZichil
[05.03.18 23:33:04]
»

Salut, felicitari pentru articol, foarte detaliat. Singurul in care am gasit ceva mai multe detalii despre inchirierea masinii. Dupa experienta ta de sofat prin insula, ai recomanda cuiva care conduce de mai putin de un an sa inchirieze masina? Nu avem de gand sa mergea cu ea in Masca, dar pe Teide pana la baza telecabinei am vrea. Si stii cumva daca parcarea de la baza telecabinei este gratis sau se plateste?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33
[05.03.18 23:47:20]
»

@CosminZichil:

Dupa experienta ta de sofat prin insula, ai recomanda cuiva care conduce de mai putin de un an sa inchirieze masina?

Dacă vechimea permisului este de mai puţin de un an, s-ar putea să ai probleme la închirierea maşinii. Firmele de rent a car solicită o vechime a permisului de minim 2 ani şi o vârstă mai mare de 23 de ani .

Drumul spre Masca este chiar dificil. Eu am condus până acolo şi am avut mari emoţii, recunosc.

Până la Teide nu este greu de ajuns, doar eşti de la munte şi ai experienţă la condus pe serpentine . Drumul este suficient de lat, încât nu sunt probleme, iar peisajul este superb. Eu am plecat din Playa de las Americas şi am ajuns destul de repede.

Parcarea de jos este gratuită sau cel puţin aşa era în 2014.

Sună înainte pentru a te asigura că funcţionează telecabina. Chiar dacă în staţiuni este cald şi calm, pe munte poate fi vânt uneori destul de puternic. Altfel te alegi doar cu plimbarea.

felixAUTOR REVIEW
[06.03.18 16:26:01]
»

@CosminZichil:

Multumesc.

Am sofat si eu dar nu a fost o placere pentru ca m-a enervat faptul ca erau multe intersectii in panta si mi se oprea masina la plecarea de pe loc. Puneam avariile si, desi nu primeam injuraturi si nu stiu cate claxoane cum as fi primit acasa, eram stresata si mai mult a sofat sotul meu, care are experienta. Sofatul in Tenerife este in general solicitant, dar nu imposibil, chiar si pentru cei cu experienta mai putina. Cred ca este bine sa incercati sa sofati pentru inceput in zonele mai usoare, pana va obisnuiti cu masina.

Comentariul lui nicole33 este foarte pertinent, apropo de inchirierea masinii.

Parcarea de la telecabina era gratuita si in 2017. De fapt, pe marginea soselei ce urca spre telecabina este un sir de masini parcate. Noi am lasat-o pe plan drept, mai jos, si am urcat la picior pana la telecabina.

Vacanta frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dragoș_MD
[06.03.18 19:04:59]
»

@felix:

nu a fost o placere pentru ca m-a enervat faptul ca erau multe intersectii in panta si mi se oprea masina la plecarea de pe loc

uite, și din cauza asta, dar și din multe altele am spus eu că în condițiile alea, o mașină cu transmisie automată e aur curat. Mai ales pentru un șofer cu foarte puțină experiență. Dacă nu pentru altceva, măcar pentru faptul că orice ai face, nu e posibil să-i faci ceva ca să i se oprească motorul.

Chiar dacă prețul cerut o fi mai mare, confortul de a conduce așa ceva pe drumuri insulare e uriaș și merită toți banii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adyadyl, felix, iulianic, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Tenerife:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062469005584717 sec
    ecranul dvs: 1 x 1