GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Galini, Hippie, Mini-Mino și Bătrânul – o excursie de-o zi
E magică Grecia asta...
Te vrăjeşte de te ameţeşte, rămâi hipnotizat, te lasă mut şi uimit în faţa „banalei” mări împreunate cu ţărmul, deseori croşetat de albul plin de vervă al valurilor nestăpânite de pământeni.
Ce faci când ai puţin timp şi puţinul te îndeamnă la plimbare:-?? ?
E tare greu să stabileşti un itinerariu pentru Creta, e şi imposibil de respectat:(. Fiecare o apucă pe cărări amestecate, îmbină sudul cu estul, vestul cu nordul, centrul insulei cu un sud-vest, te ameţeşte precum o şampanie, o ameţeală ce te-ndeamă la explorare.
Din motive întemeiate, nu am închiriat maşină decât pentru două zile:(. Extrem de puţin, aproape nesatisfăcător. Atât de tare m-am necăjit, încât în cele două zile am încercat să nu clachez şi să profit de Cronos, am amestecat regiunile într-o ordine dezordonată, absolut întâmplătoare, am ales din lista mea doar câteva obiective.
În prima zi dedicată excursiilor, m-am echipat cu un pic de hippie şi am lăsat oamenii la bar, să fie fericiţi, că doar asta e Grecia, alcool şi prăjeală de alunițe=))
De la Perlă - vezi impresii am pornit spre sud, la 60 km de Rethymno, aveam de cerşit un puţin fabulos al Agiei Galini. Cocoţată, albă, stropită cu muşcate şi bounganvillea, Galini m-a impresionat. E locul în care naturaleţea te ademeneşte să simţi pulsul domol al unui port minuscul în Marea Libiei. Eram la nord de o coastă africană, eram parte dintr-o pictură cu bărcuţe mute, cu vile pitoreşti urcate pe stânci, cu taverne liniştite şi cu un râu ce caută sărutul mării. Retrasă şi pitorească, cu o plajă la care se coboară abrupt, cu pietre la intrarea în apă, Agia Galini e locul în care liniştea te îmbrăţisează.
Ne-am cocoţat pe stânci, ne-am plimbat pe faleza din port, am savurat o minunăţie de cafea şi o limonadă la o frumoasă tavernă, am plecat bucuroasă spre Matala.
Afurisitul de Zeus dispăruse :). Cică şi-ar fi luat chip de taur şi-a înotat cu Europa pe spate, pe-aici prin apele Matalei.
Am parcat în camping, căldura era îngrozitoare. Ne-am plimbat pe strada principală înţesată cu magazine de suveniruri, care mai de care mai ofertante, cu preţuri normale, chiar mici coparativ cu preţul biletelor de la muzeele cu pietre, cu ruine:(. Din loc în loc, aleea principală din Matala avea „ieşiri” la mare, la plajă, trepte late şi numeroase te îndemnau să le cobori. Asta-am făcut şi noi, ne-am îndreptat spre grotele din stâncile găurite care mărgineau micuţul golf. Intrarea la grote costă 2 euro/persoană, locul este îngrădit, stânca seamănă cu un burete natural, la culoare şi la găuri mă refer. Se spune că aici se adăposteau hipioţii anilor '60-'70, dormeau cu capul pe pietre, trăiau aventura, libertatea totală, până au fost goniți de poliția alertată de săteni. Urme ale acestor oameni nonconformişti am găsit în camping, pe wc-urile de acolo, pe unele clădiri şi pe asfaltul de pe aleea pricipală dar şi la intrarea în micuţa Matala unde un copac cu gură, nas şi ochi mi-a urat bun venit iar eu l-am răsplătit, i-am zâmbit politicos;).
Plaja din sătuc este lată, acoperită cu nisip grunjos la mal şi extrem de fin mai la deal, sub măslinii de pe plajă. Erau şezlonguri şi umbrele contra cost, destule taverne înşirate de-a lungul nisipului fierbinte, şi mulţi, dar mulţi oameni care făceau snorkelinkg în apele limpezi ale Golfului Mesara. Am citit despre Messara Bay că ar ascunde ruine interesante în adâncurile sale. Intrarea în apă nu e foarte lină, după câţiva paşi poţi pluti liniştit fără să atingi nisipul.
Deşi aglomerată, Matala are un farmec aparte, un happy hippie, un acel ceva ce te-ndeamnă să dansezi printre nori. Ei, n-am plutit, noi avem „vechime'', am savurat nişte bucate la o tavernă, scumpe, dar nu cu cele mai mari prețuri de pe insulă. Dar ca și preţuri la taverne, Matala ocupă locul doi, deci nu recomand un prânz aici. În centru există şi Carrefour express, vis-a-vis de aleea care duce spre camping.
Cu chiloţii uzi (eu) din apa Matalei :)), uşuraţi de mulţi euro la tavernă (el):(, vreau să-i ofer o surpriză domnului C, îl îndrum către Knossos. Poate îl voi găsi pe Minotaur. Măi, pocitania asta afurisită :(nu a fost de găsit dar e tare obraznic, stoarce muuulţi euro de la turişti, intrarea la ruinele colorate costă 15 euro/persoană. Îmi venea să plâng de ciudă, eu nu am vrut să intru la pietre, „labirintul'' ăsta o fi impresionant dar pe mine m-a lăsat... fierbinte şi fără bani de rochiţă:((
Multe camere, adică tentative, resturi de pereţi pictaţi, băile şi sala tronului tăntălăului de Minos, coridoare înguste, pietre peste pietroaie, coloane colorate sau ne, din loc în loc era câte un copac sub care fugeam şi mă piteam de soare, mă odihneam şi mă fotografiam, îl aşteptam pe domnul C care căuta nu-ş ce abureli de însemne=)). N-a găsit nimic, staţi liniştiţi, am aruncat 30 euro pe nişte chestii aiurite, ruinate de Cronos. Peste drum de pocitanie am găsit câteva magazine cu suveniruri, am cumpărat statui mini-minotauri, mini-mino spun eu, așa pentru amuzament :p. Totul era scump acolo, japcă pe față.
De la minotaurul bucuclaş și fustangiu, ne-am întors spre Rethymno, am admirat plaja Agia Pelagia şi Bali, am coborât spre Panormo unde am găsit o plajă micuţă, într-un golfuleţ stâncos şi umbros. La Bali se practică sporturi nautice, era animaţie.
Între Heraclion şi Rethymno, sub fiecare viaduct am zărit o plajă. Acestea sunt frecventate mai mult de către localnici, ei caută un loc ferit de turiştii indiscreţi ca noi.
De la Panormo am sperat că ajung la Zoniana, erau cam 26 km până la satul cu pricina, aveam de văzut un muzeu al figurilor din ceară și o peșteră superbă, acolo e un alt fel de loc, o mini-republică în care oamenii sunt reticenți și au o lume a lor. N-a fost să fie:(, era interesant de văzut.
Era trecut de ora 19, domnul dorea la hotel, să nu-și supere prietenii :(, eu am insistat să mergem măcar până în satul și peștera Melidoni, vreo 10 km. Cu bombăneli și fără chef, am reușit să ajungem la Melidoni. Rugămințile mele au fost răsplătite pe deplin: era deschis și am avut parte de ceva spectaculos :)).
Melidoni este un sătuc în munți, la ieșirea din localitate un drum asfaltat ne-a condus către locul sacru despre care nu știam absolut nimic, un loc și cu povești din preistorie. Am parcat într-un spațiu larg, pe o platformă cu o vedere spectaculoasă. Aici era o tavernă, o capelă și peștera din adâncul muntelui, i se mai spune și Peștera Bătrânului.
Erau și ghizi dar nu s-au deranjat, păreau obosiți. Am plătit biletele de intrare, 2 euro/persoană, am primit un pliant și câteva indicații și ne-am îndreptat către locul misterios. Ce am citit despre: conform înscrisurilor din interior, în timpul perioadei minioane locul a fost folosit pentru adorare a unei zeități feminine, Artemis cel mai probabil. Multe obiecte care au fost găsite în peșteră se găsesc la Muzeul de Arheologie din Rethnymno, i-am vizitat doar exteriorul, n-am mai risipit banii :p. Pestera are 3000 de metri pătrați, este micuță în opinia mea, dar oferă un spectacol vizual uimitor. Nu folosesc ani, date istorice, vreau doar să-i strig povestea. Pe vremea cotropirii de către turci, grecii din sat s-au refugiat în acest fund de pământ. Turcii au blocat intrarea, au făcut foc lângă și au direcționat fumul în interior. Au murit atunci 370 de civili și 30 de soldați »:(
C nu dorea să coboare, scările erau abrupte și nu erau foarte bine luminate. Am coborât câteva trepte, am zărit în interior doi oameni, l-am îndemnat și pe el să vină. E drept că la plecare nu aveam lift pentru scări, dar eu mi-am asumat, oricum eram antrenată pentru mișcare.
Normal că au început exclamațiie mele de uimire, așa fac mereu. Primul șoc a fost cavoul care era elementul central al găurii din stâncă, ne aflam în „Sala Eroilor”. Era ușor luminat, de jur împrejurul său era un culoar, o potecă, cu lumini slabe, stalactitele și stalagmitele aveau forme de harpe, de nai, de ceva ce nu mai văzusem până atunci. Peștera asta e sacră, e un mormânt, este casa sutelor de suflete ce se odihnesc acolo. Noi le-am tulburat un pic liniștea:(, a fost emoționant. Mult n-am zăbovit, v-am spus că-i micuță, într-o oră eram deja sus, în fața unui binoclu prin care am privit întreaga vale.
Am încheiat o zi, o excursie, a fost totul superb, am fost mulțumită de puținul văzut. Urma o altă zi, dedicată tot plimbărelilor, super interesantă și ea.
Ce repede zboară timpul! Nici nu apuci să te bucuri de ceva, că noaptea vine peste tine, visele te încolțesc iar dorințele devin pasagere apoi adorm odată cu liniștea întunericului...
Pentru cei nonconformiști, cu drag https://youtu. be/fnWib-Ej3bo
Trimis de krisstinna in 24.08.17 08:59:11
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
minunat draga mea, ai un talent deosebit in a expune impresiile din vacantele tale ceea ce pe mine ma fascineaza.
pentru ca am deocamdata timp liber, am ocazia sa ma delectez in voie cu articolele scrise aici pe AFA.
mi-a placut faza cu pocitania, foarte amuzant.
sper sa ajung si eu in Creta, imi doresc acest lucru de foarte multa vreme si astept cu nerabdare ziua in care sa pot spune in sfarsit Am Fost Acolo.
am atatea locuri de vazut din iubita mea Elada, dar imi spun ca inca sunt tanara si pe parcursul acestei vieti sanatoasa sa fiu ca o sa am timp sa ajung in cat mai multe locuri din Grecia mea iubita.
@krisstinna: Un articol în stilul tău caracteristic, cu mult farmec, ți-e mai mare dragul să-l parcurgi!
În plus, ai adus vorba de locuri foarte dragi mie pe care le-am văzut și eu acum șapte ani când am fost prima dată în Creta: Agia Galini, plaja Matala, Knossos. Dar, mi-am amintit cu plăcere și de cele revăzute anul trecut precum Rethymno, Agia Pelagia. Însă, sunt și locuri pe care nu le știu, foarte bine prezentate de tine, ce să mai! , Grecia asta e magică, așa cum ai spus și tu!
M-ai făcut să cad în butoiul cu melancolie!
Numai bine!
Hehe... Aia cu chiloții uzi și pocitania, m-a plesnit în plex!
Fain review!!!
@webmasterX: Mulțumesc
@all: Mulțumesc pentru vizită și aprecieri
@flaviana77: Draga mea, ești foarte tànără, vei ajunge acolo unde îți dorești, sănătoși să fiți.
Ești tare draguță cu mine, îți mulțumesc frumos pentru cuvintele dulci
Să știi că m-am înfuriat un pic pe mini-mino, chiar m-am supărat din cauza prețului uriaș. Sunt mii de turiști care ajung acolo, indiferent de anotimp, un doi euro era suficient, zic eu.
Totul e valoros acolo, nu contest, dar e un muzeu în aer liber, e interesant, nu trebuie jupuiți oamenii aiurea.
Văzusem in Matala o rochița la 15 euro și nu m-am îndurat să dau bănuțiMăcar aia îmi acoperea corpul, era utilă
Dar așa... pocitania s-a dus, am zis că fac infarct din cauza soarelui, mă stresau și ghizii flămânzi, C n-a găsit ce căuta, am rămas cu pozele pe care nu le pot îmbrăca.
Bine că n-am mai plătit și ghid, că mă băteam singură
Te salut cu drag
Doamne, ce m-am distrat! Super interesant povestit, m-ai dus în plimbări pe unde eu nu am ajuns, de pildă la Agia Gallini asta, care e superbă, o adevărată bijuterie, e în sud, ce mai, am zis eu că sudul Cretei e cel mai frumos, după părerea mea. Cât despre Knossos, m-am amuzat, vorba ceea, scump, domne, scump, dar să știi că și în Santorini, la Akrotiri a fost biletul 12 euro, aici 15, uite în Rodos e mai ieftin, doar 6. Acum glumim, dar ei își scot banii probabil, să mai finanțeze cercetările pe mai departe, cel puțin așa era la Akrotiri. Despre peșteră nici nu am auzit, așa că mă bucur că mai aflu pe unde nu am fost! Cine știe, poate odată, mă voi întoarce!
Felicitări, frumos, aștept ziua a doua!
@irinad: Irinuca dragă, sunt convinsă că ți-am trezit amintiri plăcute, știu cât de mult iubesti Grecia.
Creta este o bijuterie, un uriaș diamant, merită mai multe vizite. Am citit că ar avea 400 de plaje, tind să cred, la cât de mare e. Dacă și sub viaduct am văzut plajă, îmi imaginez cum sunt cele sălbatice, dintre stânci, la care mi-am dorit să ajung dar nu am reușit. Bine, nici nu voi ajunge vreodată, domnul C ar merge cu mașina din living până in dormitor dacă s-ar putea.
Mulțumesc din suflet pentru apreciere
@Alex_Macedo: Hey
Te salut cu drag, mă bucur de vizita ta.
Dacă te-ai amuzat măcar un pic, sunt tare bucuroasă.
Îți spun din culise: doar eu am făcut baie in mare, in Matala, eram cocoțați la o tavernă și domnul avea o lene... bine că nu îl durea, că urla
Ei și așa, cu chilotii de baie uzi, am urcat la tavernă, mi se udase și rochița hippie, dar mai potolisem un pic bătăile inimii în apa... udă
Ca sa nu mai pomenesc de ieșirea mea spectaculoasă din mare, când sutienul se hotărâse să plece de nebun și să mă lase despuiată
A fost o zi memorabilă, cu certuri pe mini-mino, cu certuri că nu vrea în Zoniana, nici la Bătrân, nici la Bali, de comă zi, și la propriu și la figurat.
Și mini mino chiar era urât, nu știu de ce îl iubea regina. Ba știu, o vrăjise cineva care n-avea altceva de făcut.
Dar, eu m-am distrat în felul meu, a fost Ok
Mulțumesc bunul meu coleg
@krisstinna: Foarte amuzantă plimbarea voastră.
Îmi imaginez cum a decurs plimbarea..... hi hi hi.
Te salut din Tassos. Bem o bere și ascultăm marea... și greierii.
În sfârșit suntem în Grecia, aventură în toată regula. Dar acum suntem relaxați.
Te pup.
@maryka:
Și eu cred că sudul e mai frumos, mai spectaculos. Dar e apa un picuț mai rece din cauza râurilor ce se varsă în mare. Nu era extrem de rece, dacă eu am putut face baie, atunci e Ok pentru toți.
Știu că e nevoie de bani pentru cercetări însă deja au sărit calul... ăsta Minotaurul Sunt exagerați și cu toate astea oamenii vin acolo cu miile, plătesc și ghizi.
In fine, sunt convinsă că oriunde voi merge în Grecia, voi vedea și ceva vechi, indiferent de prețul de la intrare. Așa vrea domnul , eu m-aș multumi sa privesc pozele lui, stand cuminte la o terasă, la o bere.
Ți-am spus eu ca nu voi vedea multe din Creta, nu m-am înșelat, știam cu cine plec la drum.
M-am descurcat și a doua zi, a fost interesantă, am reușit imposibilul, sunt Ok , vă pot scrie, deci exist.
Mulțumesc frumos
@ANILU: Doamne, cât mă bucur pentru voi
Vă doresc o vacanță frumoasă, liniștită și spectaculoasă in același timp, sper că aveți un pat bun, care nu scârțâie deloc!
Vă salut cu drag, mulți pupici
Iese o întreagă... istorie cu tine în concediu! Încerc să îmi fac imaginea cum ar fi fost să vină un val și sutienul să plece... ehm... pe unde vrea el!
Parcă văd o mulțime de ochi masculini ieșiți din orbite...
Faine momente!
Cu drag!
@krisstinna:
hm sa stii ca te inteleg perfect, asa se intampla de multe ori si eu am patit asta in Corfu apropos de rochita, pana in ziua de azi regret ca nu am luat ce mi-a placut atunci si am ramas cu pozele la care ma uit si imi amintesc pe unde am fost etc.
intr-adevar consider ca nu este justificat acest pret urias pentru ca sunt mii de turisti si ar trebui sa fie preturile mai mici ca sa se poata bucura toata lumea de niste frumuseti.
am mai citit articole pe site si intr-unul din ele am vazut ca spunea cineva ca intrarea la Acropole a fost 30 de euro, sper sa nu ma insel, insa si aici mi se pare exegerat acest pret, eu cand am fost de mult ce e drept am dat 12 euro la intrare si chiar si atunci mi s-a parut mult, d-apoi acum 30 de euro...
se pare ca grecii s-au pus pe castig vara asta din toate punctele de vedere.
te imbratisez cu mare drag.
@krisstinna:
Un articol marca inregistrata, cum altfel cand e scris de tine!
Ai mare dreptate, e magica Grecia si deja ma doare sufletul ca azi trebuie sa plec din scurta mea vizita pe aici dar am o promisiune ca revenim anul asta - eu nu o cred ca sunt mai calculata... la timp. Frumoase povesti, ma si gandesc cum ar fi ascultate de noi la o terasa!!
Vacante frumoase mereu, te pup!
Pozele, cu regret, n-am timp acum dar P08 vazuta intamplator, ma intreb cine o fi oare doamna K ?!????
@Alex_Macedo: Da, așa e, ai dreptate, fac numai nefăcute, o vacanță cu mine e o mare de sentimente, provoc palpitații domnului C
Mulțumesc, vacanțe plăcute și vouă!
@flaviana77: Indiferent de preț, domnul C nu-mi refuză plăcerile. Eu sunt cea zgârcită, recunosc
Și pietrele au importanța lor, unele chiar vorbesc.
Grecia este o destinație scumpă doar dacă vrei sa o guști. Altfel, din păcate pentru mulți, e Ok dacă mănânci doar in cameră și nu vizitezi Minotaurul, peșteri și magazine.
Important e să te bucuri de vacanță, viața e numai una. Nu contează cazarea, de murit de foame nu e cazul, sănătate să fie.
@elviramvio: Mulțumesc pentru vizită, draga mea
Să înțeleg că n-ai răbdat și ai vizitat Grecia.
Se pare ca nicio altă frumusețe nu o egalează pe grecoaică.
Și te vei întoarce? Cum, când? Peste trei luni se ucide porcul și vine și Moș Crăciun
@krisstinna: O poveste vesela asa ca tine, un suflu minunat de la un suflet vesnic tanar si nu de la o babuta asa cum iti spui tu uneori. Cred ca tineretea sufletului este ceea ce faca sa ne bucuram de tot ceea ce vedem si sa transmitem la fel mai departe, si toti cei ce au scris mai sus au mare dreptate, ai un fel luminos de a scrie incat regret cand s-a terminat articolul.
Asadar, felicitari, votat cu mare drag.
@krisstinna: ai noroc cu domnul C sa ii dea Dumnezeu sanatate, pentru ca are grija asa cum trebuie de sotioara lui frumoasa si pentru ca se intelege si buzunarul permite ca toate placerile sa fie indeplinite.
in alta ordine de idei, intr-adevar Grecia merita savurata din plin la orice pas indiferent de locul in care te afli.
citeam ieri un articol despre Santorini, in engleza, in care se vorbea despre faptul ca in acest an insula a fost suprasaturata de turisti si localnicii incep sa fie deranjati de acest aspect.
o situatie similara am vazut la TV si despre Barcelona, unde protestau localnicii ca sunt prea multi turisti si se simt sufocati.
eu nu inteleg aceste aspecte, din moment ce Grecia traieste din turism, de ce sa fie localnicii deranjati?
@flaviana77:
Nu încerca să înțelegi, sunt adevăruri ascunse, e politică...
@krisstinna: Iaca și eu pe aici, recuperez, recuperez... De poveste nu mai zic că-i faină, ca-ți zise toată lumea. Sau bine, zic: e foarte mișto, mi-a lăsat un zâmbet pe buze și un of la inimioară... Îmi plăcură locurile abordate, prima poză e bestială! Dar nu numai. În afară de Minotaur (ai dreptate, locul e muuult supraevaluat, dar na, cică n-ai fost în Creta dacă nu te-ai dus în vizită la mino), n-am fost pe nicăieri din cele enunțate de tine. Bine, știu, Creta e un mic continent, îți trebe oleacă de timp să-l străbați... Oricum am știut din primele ore că voi reveni cândva.
Una peste alta... dă-o-ncolo de rochiță! O cârpă te-a făcut pe tine?!! (Mai bine niște chiloți de baie, hi, hi...)
@crismis: Zànă bună și dulce
E drept că dacă doream enorm, puteam să îmi cumpăr rochiță
Creta e minunată, ai nevoie de cel puțin două vizite pentru a o gusta.
Planificasem multe dar nu sunt genul să am vreun ghid în vacanță, n-am decât idei în creier și-n agendă. Ce iese văd la fața locului
Dar țin întotdeauna cont de cele mai importante obiective, "simbolurile" locului în care mă aflu, ele sunt prioritare.
Ceea ce consider eu important în vacanță este harta, hârtia cu linii, cerculețe și puncte nu îmi lipsește niciodată, e "Biblia" mea, e cel mai bun ghid indiferent de țară. Aaa, pixul e nelipsit, e vital... o doamnă fără pix nu poate "colinda"
Te pup, mulțumesc pentru vizită!
Bine ați revenit sănătoși
@krisstinna: Doamneee, sunt la servici, am articolele tale in bara, mor de ras! Esti spumoasa, savuroasa, imi descretesti fruntea in stresul asta cotidian. Iar pe domnul C il vad un tip serios/sobru nevoit sa faca fata toanelor lui Goe. Sunteti mortali! Pozele sunt suuuupeeeerbeee!
@michaela_1961: Acesta e unul dintre preferatele mele, mă mir că a ieșit așa, la cât de rău îmi era și la câți nervi am avut atunci, a fost o excursie foarte reușită.
Asta spuneam in ecoul de azi, nici nu contează voturile, cititorul trebuie răsfățat cu literele dintr-un articol, dincolo de “floricelele” mele, el trebuie să vadă obiectivele văzute de mine, prin prisma mea. Din această excursie puteam crea șase articole dar nu am vrut, m-am limitat la acesta , m-am gândit că poate va fi util pentru cineva, vreodată.
Domnul C nu e sobru, nici serios, e doar un om cuminte, cu multe frici: de avion, de vapor, de apă, de peștișori și meduze, de autocare, de pietre căzute de pe versanți, de umbre, de soare, de zăpadă, de polei, cam de tot ce-ți trece sau nu îți trece prin cap. El zice că e precaut , eu nu pot fi cuminte, mă plictisesc și trebuie să fac ceva
Mulțumesc, draga mea!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Vacanța mult așteptată - în Rethymno — scris în 02.10.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 „Regina Fortezza” . Simbol al orașului Rethymnon — scris în 27.06.24 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Creta toamna — scris în 24.10.22 de IoDan din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Plimbare prin împrejurimile orașului Rethymno — scris în 29.03.22 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Ofertă la pachet: izvoare, lac, o mănăstire, plajă — scris în 07.12.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Hopa-hop prin sate colinare — scris în 03.12.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Un oraș cu șarm — scris în 30.11.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ