ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.02.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 17.04.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Lefkada cu bune si rele

TIPĂREȘTE

Vreau sa fac precizare ca aceasta compozitie apartine sotului meu si a fost facuta fresh, la sfarsitul concediul, si am acceptul lui pentru republicare. Acest post mai exista pe un alt forum dedicat.

O alta rugaminte este sa cititi cu atentie postul innainte de a va forma pareri; el contine atat bune cat si rele dar a fost scris in lumina a 7 ani de vizitat Grecia.

"Inainte de toate as dori sa apreciez efortul si sa multumesc tuturor celor care posteaza pe forumuri informatii despre experientele lor din Grecia. Aceste informatii mi-au fost de mare folos in planificarea tuturor concediilor pe care le-am facut in Grecia si in 9 din 10 cazuri s-au dovedit foarte precise si ne-au ajutat sa ne planificam efficient timpul.

Fac precizarea ca cele ce urmeaza reprezinta doar un punct de vedere personal si va rog sa il tratati ca atare – nu am pretentia ca informatiile de mai jos reprezinta adevarul absolut dar totusi se bazeaza pe o experienta relevanta. Am fost in Grecia 7 ani la rind (in ordine) pe Riviera Olimpului, Halkidiki (Kassandra & Sithonia), Athena, Peloponez, Creta, Insulele Ciclade & Dodecanese, Thassos si Lefkada. Am facut aceasta precizare doar pentru a intelege ca am un punct de referinta destul de solid atunci cind exprim un punct de vedere si pentru ca cei care citesc acest post sa aiba un termen de comparatie in caz ca au ajuns prin aceleasi locuri.

Tocmai suntem intr-un sejur de 10 zile in Lefkada incepind cu data de 2 iunie 2014.

Din punct de vedere al peisajelor si al frumusetii plajelor Lefkada surclaseaza intr-adevar Thassos-ul. Plajele sunt superbe, culoare apei este de neimaginat, alternanta reliefului munte-mare iti taie respiratia. Un alt punct forte al Lefkadei este dat de faptul ca aveti ocazia sa faceti croaziere si plimbari pe multe insule din jur (Scopios, Meganisi, Ithaca, Kefalonia, Corfu, etc), sa practicati sporturi nautice, sa vedeti sute si mii de iahturi, porturi pline cu barci si iahturi moderne. Restul insa, dupa parerea mea (cu unele exeptii) este butaforie – Lefkada este o insula unde ai senzatia ca toti se straduie din rasputeri sa te convinga ca merita sa faci aici un concediu ca sa te bucuri de o atmosfera specifica greceasca dar esueaza lamentabil. Thassos-ul surclaseaza Lefkada pentru atmosfera de care ai parte, calitatea serviciilor, increderea ca tot ce ti se ofera este real si conform cu asteptarile tale, ospitalitatea si sinceritatea nedisimulata a localnicilor, vestigiile arheologice si reperele istorice si nu in ultimul rind pentru calitatea si savoarea mincarurilor traditionale grecesti.

Cu regret o spun ca cea mai proasta mincare din Grecia am mincat-o in Lefkada si nu o data ci aproape in fiecare zi. De asemenea cei mai slabi chelneri i-am intilnit tot in Lefkada – spre exemplu in Ag. Nikitas fluierau turistii care treceau pe strada sau ii invitau cu gesture infantile sa intre in tavernele lor.

Majoritatea fructelor si legumelor cumparate in Lefkada au fost crude, fara gust, vechi sau de import. In multe taverne am comandat diverse mincaruri sau bauturi si eram anuntati ca nu mai au felul respectiv sau am primit chiar altceva decit comandasem. Majoritatea tavernelor sau restaurantelor sunt prea preocupate sa aiba multi clienti si mai putin sa ofere calitate sau experiente memorabile.

Sunt multe alte lucruri marunte intilnite in Lefkada, care luate separate pot fi ignorate dar privite in lumina unui sejur de 10 zile se aduna si insumate lasa o gust putin amar: nu prea ai parte de celebrele halbe inghetate atunci cind ceri un Mythos draft. In multe taverne nu primesti nimic din partea casei (nici macar apa rece, paine, lamie, sau desert) chiar daca faci o consumatie de cel putin 40 euro / 2 persoane, painea care iti este adusa imediat ce te asezi la masa o regasesti pe nota de plata desi nu ai comandat-o, mincarea pe care ai comandat-o inspirat de imaginile din meniu sau de pe peretii restaurantului nu este deloc ceea ce asteptai, chelnerii sunt amatori si nu prea resuesc sa explice ce contine un fel de mincare pe care doresti sa-l comanzi, ghizii de pe croaziere vorbesc o engleza “defecta” si trebuie sa te stradui sa intelegi ce vor sa zica, agentiile de turism de unde cumperi optiuni iti ascund lucruri sau sun uneri minciuni ca sa te convinga sa cumperi o optiune (lucru pe care nu l-am intilnit nicaieri altundeva in Grecia).

Nu sunt genul circotas si de fiecare data plecam in concediu optimisti si cu gindul ca vom avea parte de un sejur de vis astfel incit nu lasam micile detalii sau experiente nefavorabile sa ne strice buna-dispozitie insa de data asta in Lefkada ne-am simtit de prea multe ori dezamagiti.

Lucrurile care ne-au dezamagit.

A plouat mai mult decit in orice alta parte a Greciei pe unde ne-am facut sejurul. Am prins 3 zile ploioase care ne-au fortat oarecum sa ne regindim planurile – noroc de alternativele culese tot de pe forumuri (manastiri, sate de munte, site-uri arheolgice de pe continent, etc). Tot din acest motiv nici croazierele nu au fost disponibile pentru citeva zile.

In contrast cu alte locuri pe unde am fost in Grecia si unde intilneai aproape in fiecare localitate unul sau mai multe supermarket-uri mari (Lidl, Marinopulos, Arvanitidis, Masoutis) in Lefkada aveti un singur Lidl si in majoritatea localitatilor veti gasi doar supermarket-uri mici cu oferte limitate.

Croaziera celor 7 insule, cu vasul Eptainos (cel cu coca rosie) cumparata din Nidri. Personalul de pe vas care ne-a ademenit in port sa cumparam croaziera ne-a pacalit ca daca cumparam croaziera pentru a doua zi vom gasi la bord un grup mare de romani si din acest motiv vom avea un ghid vorbitor de limba romana – tzeapa, nu a fost nici un ghid roman la bord. Au mintit ca vasul are la bord si un jacuzi functional. Avea jacuzi dar nu era functional – tzeapa. Ne-au mintit ca vasul lor este cel mai nou si cel mai rapid si din acest motiv vom petrece mai mult timp pe plaje si in localitatile unde vom opri – tzeapa, am fost mereu urmati indeaproape de toate celelalte vase ale competitorilor care au mers cu aceeasi viteza. Ni s-au aratat topoganele cu care este dotat vasul si pe care le vom folosi ca sa ne lansam la apa atunci cind vasul va opri in larg pentru baie – tzeapa, nu am oprit deloc pentru baie si nu s-au folosit deloc aceste topogane. Ni s-a promis, atunci cind ne-a fost prezentata croaziera ca vom sta 1 ora si 45 de minute pe plaja Porto Katsiki pentru ca vasul lor este cel mai rapid – tzeapa, am stat doar 50 minute!

Din cele 7 insule amintite in denumirea croazierei sa stiti ca veti opri efectiv doar pe 2 dintre ele respectiv Meganisi si Ithaca. Pe restul le veti vedea doar de la distanta, de pe vapor.

Ghidul vorbitor de limba engleza vorbea o engleza cu un accent stricat si cu o voce slaba astfel incit nu intelegeai mare lucru. Mai multe am inteles de la ghidul vorbitor de limba spaniola care de altfel a prezentat si mult mai multe informatii!

La urma am lasat cireasa de pe tort – mai bine de jumatate din turistii de pe vas au avut rau de mare si citiva si-au vomit si sufletul din ei (nu stiu cit a fost din vina capitanului, a marii putin agitate sau a vasului dar in nici o alta croaziera cumparata in Grecia nu am vazut atiti oameni albi la fata si care stringeau din dinti sa nu vomite).

In Nidri desi am incercat multe taverne, localuri fast-food si restaurante dor 2 merita amintite pentru gustul mincarii si calitatea serviciilor. Restul ne-au dezamagit (mincare fara gust, fara specific si deloc traditional greceasca, servire slaba, preturi mari nejustificate sau necompensate prin nimic, etc)

Plajele nu prea sunt semnalizate si daca incerci sa le identifici din mersul masinii nu vei reusi – este o adevarata epopee sa descoperi drumul corect catre unele plaje chiar si consacrate. Multe din ele nu au toaleta sau cosuri de gunoi.

Pe plaja Agios Ioannis, pe linga faptul ca nu ai loc de parcare, in loc de “celebrele” mori de vint veti gasi niste turnuri in curs de restaurare la care trebuie sa te uiti cu multa imaginatie pentru a intelege ca pot fi mori de vint. Loc de parcare nu veti gasi – doar citeva refugii in care incape doar o masina.

La manastirea Fenoramenis muzeul era inchis, toaletele foarte murdare, se muncea de zor sa pregateasca manastirea pentru sarbatoarea de Rusalii si nu ne-a bagat nimeni in seama – ne-am simtit ca niste intrusi care ii deranjeaza pe cei preocupati de pregatiri.

In Agios Nikitas restaurantul Poseidon trebuie evitat – e plin de turisti nemti, englezi sau olandezi care probabil sunt multumiti de ceea ce si cum li se serveste. Pentru cineva care insa a facut cunostinta cu ospitalitatea, jovialitatea si gustul desavirsit al mincarurilor traditionale specifice tavernelor grecesti experienta va fi una dezamagitoare. Mincarurile traditionale nu arata sau nu au gustul asa cum va asteptati. In fapt majoritatea tavernelor din Ag. Nikitas sunt la fel. Am prins zilele libere de Rusalii in acest satuc si va pot spune ca au venit foarte multi greci intr-un weekend prelungit. Am constatat totusi cu mirare ca au preferat sa consume bauturi intr-un singur bar si sa manince la o singura taverna situate aproape de plaja. Cred ca cel mai muti dintre voi stiu deja ca grecii sunt clienti pretentiosi si din acest motiv acolo unde maninca grecii e aproape sigur ca veti fi serviti bine si mincarea va fi buna si delicioasa. Restul tavernelor sunt adevarate pinze de paianjen pentru tursitii naivi sau neinformati care ar plati oricit pe o experienta comerciala ce nu are nimic in comun cu bucataria greceasca.

Asa cum ne-am obisnuit in Thassos si Halkidiki, in Lefkada totusi, nu am gasit micii fermieri care sa aiba in fata portii sau in livada, la vinzare, ulei de masline, brinza, miere, masline, tzipuro si fructe.

In foarte putine locuri am gasit celebrele placinte cu brinza feta si spanac. In schimb peste tot gaseam croissante, trigoane si alte tipuri de prajituri pe care le poti gasi oriunde in Romania.

In multe taverne nu gaseai bere la halba sau cel putin nu gaseai deloc Mythos; in schimb aveau Heineken si Amstel dar la sticla sau la doza.

In majoritatea tevernelor veti intilni pisici care cersesc mincare, se plimba nestingherit prin taverna, ti se urca chiar in brate sau pe mese.

Personal consider ca bacsisul trebuie meritat, nu e obligatoriu si clientul este cel care decide daca recompenseaza cu bacsis prestatia chelnerului si calitatea serviciilor. Poate a fost doar o senzatie personala dar in multe locuri chelnerii parca asteptau bacsis la fel cum o fac cei din Romania si se cam ofensau daca nu le dadeai desi nu il meritau.

De multe ori am vrut sa comandam feluri de mincare existente in meniu dar ni se raspundea ca nu au felul respectiv in acea zi. Aproape de fiecare data in loc sa aduca la masa toate felurile comandate pentru toate persoanele in acelasi timp (eram 4 persoane) le primeam pe rind si trebuia sa asteptam cite 10 min. pina veneau toate farfuriile, timp in care mincarea se racea.

Ne-a displacut si felul ciudat, lipsit de curtoazie sau eleganta prin care chelnerii de la unele taverne isi invintau clientii sa intre in taverna lor (fluieraturi, gesture nervoase cu bratele, interpelari zgomotoase, etc).

Lucrurile care ne-au incintat

Plajele, alternanta munte – mare si privelistile de care ai parte.

In luna iunie vegetatia iti ofera o explozie de culori si o priveliste de neimaginat – totul este inflorit si aproape orice copac, tufis sau boschet are flori frumos mirositare si in culori vii.

Cascada Dimosari la care puteti ajunge din Nidri cu masina si apoi cca. 15 minute de mers prin padure si urcus montan lejer. Pentru cei care au vizitat Canionul 7 scari din Romania – Bucegi trebuie sa stiti ca si cascada DImosari este un loc ce ofera aceleasi impresii.

Intr-una din zile am facut o vizita scurta in satucul Karya unde am luat prinzul la taverna Pardalo Katsiki (“capra nebuna” cred ca se traduce) – servire excelenta, mincaruri traditionale cu gust superb, priveliste minuntata, umbra). Karya este un satuc de munte care merita vizitat dar personal consider ca satul Panaghia din Thassos a fost mult mai interesant.

Cel mai bun gyros l-am mincat la un mic local din Nidri, denumit George’s Place (il gasiti usor la strada principal, nu pe esplanada dinspre mare).

O cina de neuitat am avut la restaurantul El Greco unde ne-au intimpinat 2 tineri romani, frati, foarte amabili si buni cunoscatori ai bucatariei grecesti. In special Mihail trebuie amintit pentru energia, disponibilitatea si jovialitatea pe care le manifesta. A fost foarte bucuros sa intilneasca romani si am povestit chiar putin despre locurile din Iasi unde a facut liceul. Pur si simplu e argint viu si mai mult decit atit a fost foarte prietenos, atent si ne-a oferit detalii despre felurile de mincare pe care am vrut sa le comandam. Ne-a facut recomandari inspirate si la urma ne-a recompensat cu o carafa de vin din partea casei desi am insistat sa platim pentru ea. Atmosfera a fost placuta, mincarea gustoasa si servirea rapida. Preturile sunt un pic mai mari decit in alte locuri dar se merita. Spre exemplu o carafa de vin 1 L din vinul casei era 9 Euro, grilled octopus cu garniture – 13 Euro.

Croaziera Odysseia pe vasul capitanului Gherasimos, cumparata din Nidri si care costa 40 Euro de persoana. Poate vi se pare cam scump (comparativ cu cei 20 Euro pe care ii veti plati pentru croaziera celor 7 insule) dar sa stiti ca merita toti banii. Capitanul Gherasimos este plin de viata, amabil, simpatic are un umor si o buna dispozitie molipsitoare, iubeste marea si pune suflet in tot ceea ce face. Veti dansa, veti fi serviti cu uzo (direct din damigeana) si masline, veti opri de 2 ori in larg pentru reprize de inot sau scufundari, veti opri pe plaja privata de pe insula Scorpios, ce a apartinut lui Aristotelis Onasis, veti vizita fabrica de ulei din Spartohori - Meganisi, veti inota in pestera Papanikolis, veti opri pe o plaja izolata unde veti servi masa in regim buffet suedez cu souflaki, salata, feta, tsatsiki, vin si sucuri din belsug. La intoarcere caitanul Gherasimos va arata cum se ridica si cum se coboara velele vasului si daca e in buna dispozitie veti avea parte de o scurta si splendida pledoarie despre aventurile lui Ulyse in drumul sau de intoarcere dupa razboiul troian. Pe toata durata croazierei veti afla de la sotia capitanului foarte multe detalii si informatii despre insulele din jur, istoria familiei Onasis, legendele locale, modul in care se fabrica uleiul, etc. Sotia capitanului este o adevarata encicopedie. Pe vas veti gasi si multe albume foto cu informatii rare despre istoria vasului, a familiei Onasis, a insulei Lefkada, etc. Nu le ignorati – am gasit acolo lucruri foarte interesante si pe care le puteti lectura in timp ce vasul naviheaza intre 2 puncte de interes.

Pentru cei care au facut croaziera spre Skiathos cu vasele capitanului Costas (Elizabeth Cruises), in perioada 2008 – 2012 sa stiti ca si croazierea cu capitanul Gherasimos este cam la fel.

Va recomand sa cumparati croazierele direct din port unde puteti negocia luind legatura direct cu capitanii vaselor sau cu personalul de pe vase; altfel veti putea cumpara croazierele de la agentiile de turism locale care, in general au si un adaos la pretul croazierei. Daca sunteti un grup mai mare puteti negocia pretul croazierei direct in port.

Alte lucruri utile

Drumul din Ag. Nikitas catre plaja Milos nu este tocmai usor – este vorba despre urcus si coboris pe un traseu de munte de cca 30 – 40 minute, pe o poteca ingusta. Traseul nu este imposibil dar poteca este foarte ingusta, va puteti lovi sau zgiria in tot felul de ciulini si spini, vegetatia este destul de salbatica si exista mai multe trepte abrupte, ascutite sau deloc cizelate. Nu va recomand sa mergeti in slapi pt ca puteti aluneca sau sa va pierdeti echilibru.

Daca alegeti o croaziera luati-va in rucsac intotdeauna si o haina mai grosuta pentru casoarele, briza marii si curentii de aer rece din larg va pot da de furca.

Papucii de apa sunt obligatorii in Lefkada. Plajele nu au nisip fin ci doar petre sau in cel mai fericit caz petricele iar in apa veti gasi bolovani si arici de mare.

Multe plaje, desi splendide nu sunt amenajate – nu veti gasi toaleta, umbra, sezlong, umbrele sau macar un bar de unde sa cumparati apa sau un sandwich.

Temperatura apei pe plajele din vest este mai mica cu 2-3 grade, marea este mai adinca, mai involburata si intrarea in apa mai abrupta. Apa este mai calda pe plajele din est dar aceste plaje nu sunt la fel de spectaculoase ca cele din vest.

Unele preturi in luna iunie:

- Gyros sau souflaki pita – 2... 2,5 Euro

- Gyros sau souflaki portie – 7... 8,5 Euro

- Musaka portie – 6... 10 Euro

- Portie cartofi prajiti – 2,5... 3 Euro

- Salata greceasca – 4,5... 5 Euro

- Iaurt cu miere – 3... 4 Euro

- Bere Mythos, Alfa halba mare – 2,5... 3 Euro

- Bere Mythos, Alfa doza mica (330 ml) la supermarket

- Bere, ness frappe, suc pe plaja – 2,5... 3,5 Euro

- Caracatita la gratar – 9... 13 Euro

- Apa plata 1.5 L – 0,3... 1 Euro

- Rosii 1Kg – 1... 1,5 Euro

- Castraveti 1 Kg – 0,3... 1 Euro

- Pepene rosu 1Kg – 0,9... 1,5 Kg

- Pepene galben 1Kg – 1,5 Euro

- Cirese 1Kg – 1,9... 5 Euro

- Piersici 1Kg – 1,5... 2 Euro

- Vinul casei la carafe 1L – 6... 9 Euro

- Benzina in Grecia 1L – 1,65... 1,75 Euro

- Benzina in Bulgaria 1L – 2,35... 2,5 Leva

In concluzie, din experienta celorlalte sejururi in Grecia eram aproape convins (acesta fiind de altfel si unul dintre motivele pentru care am ales Grecia ca si destinatie pentru mai multi ani la rind) ca in Grecia poti fi sigur ca ceea ce ti se ofera este fair, la un pret corect, fara suprize neplacute, fara detalii ascunse sau neplacute si ca nu trebuie sa verifici nota de plata ca sa afli daca ai fost sau nu furat la pret. Din pacate dupa acest sejur in Lefkada aceasta convingere s-a spulberat si m-a mihnit sa constat ca aici nu poti aplica “take everything for granted” – trebuie sa fii un pic suspicios, sa pui intrebari si sa verifici daca ceea ce ti se ofera este exact ce ai cerut sau ceea ce astepti. Tocmai aceasta senzatie ma face sa afirm ca in Lefkada trebuie sa mergeti doar pentru plaje si relief si daca vei avea si citeva momente de calitate (o croaziera reusita, o taverna sau un restaurant cu mincare delicioasa si atmosfera autentic greceasca) atunci esti norocos dar nu porni din start cu ideea ca totul va fi perfect pentru ca altfel este posibil sa ai unele dezamagiri. Cred ca localnicii si antreprenorii din Lefkada mai au mult de invatat in ceea ce priveste industria horeca si modul in care se raporteaza la clienti pentru a se ridica la nivelul altor locatii preferate de turisti. Turismul aici este practicat ca o industrie care nu pune pe primul loc clientul ci doar cistigul. Turistii sunt priviti ca niste portofele cu picioare. Probabil unii vor spune ca asa este peste tot si esti naiv daca crezi altfel. Asa o fi, doar ca in alte parti am avut sentimental ca esti tratat intr-o maniera care te face sa iti doresti sa cheltui bani cu placere pentru a te simti bine. Lefkada este primul loc din Grecia in care am simtit nevoia sa verific nota de plata pentru a ma asigura ca totul este in regula si din pacate am avut noroc ca am verificat… aparea in plus taxa de scaun despre care nu ni s-a spus, in schimbul careia nu am primit nimic si painea pe care nu o comandasem.

Nu regret ca am ales un sejur in Lefkada dar nu sunt deloc de accord ca Lefkada trebuie plasata pe un loc superior in topul locatiilor de vizitat in Grecia, cel putin comparativ cu Thassos.

Nu stiu exact daca aceste detalii neplacute sunt datorate specificului insulei, crizei economice, in care se afla Grecia sau doar rodul unei gindiri subiective. Las totusi la latitudinea voastra daca veti lua sau nu in considerare cele de mai sus

[.....]

In penultima zi am vizitat situl arheologic Nikopolis si muzeul arheologic Nikopolis (oras infiintat de imparatul roman Octavian Augustus dupa Victoria din batalia de la Actium) - se afla la cca 48 km de Nidri si 3km de Preveza dar va recomand sa faceti acest effort. Pentru cei pasionati de istorie merita efortul. Situl contine vestigii imprastiate pe citiva km patrati dar puteti sa va plimbati intre ele cu masina. Vizitind muzeul veti afla lucruri interesante despre batalia de la Actium, istoria orasului, perioada precrestina, bizantina, ocupatia turca, etc.

Daca aveti timp la o distanta de cca 20 min mers cu masina de Nikopolis se afla si situl Cassope de unde veti avea o priveliste superba asupra golfului Ambracian.

In ultima zi a sejurului am ales sa petrecem prima parte a zilei pe plaja Kathisma (spunea cineva ca e plaja preferata a celor obositi de plimabile prin insula) si restul zilei pe terasa restaurantuui Rachi din Exanthia (la 7 km de Kalamitsi si 9 km deAgios Nikitas, in N-V),

Ambele alegeri s-au dovedit inspirate si le multumesc inca o data celor care au postat informatii despre aceste locuri.

Plaja Kathisma este intr-adevar usor accesibila, bine amenajata, priveliste superba, acces la taverne, baruri. Recomand zona stincoasa din partea stinga a plajei pt snorkeling- e superb.

Experienta traita la restaurantul Rachi a fost intr-adevar unica si a mai spalat din dezamagirile traite in restul zilelor. Peisajul, privelistea si culorile de apus iti taie respiratia.

Mincarea foarte gustoasa (am ales seabass stuffed with vegetables - 9 Euro), vinul casei (rose dulce-acrisor) a fost delicious, personalul foarte amabil si discret, servirea ireporasabila, preturile mai mici decit in tavernele din statiuni si muzica foarte inspirata. La final, am primit din partea casei un harut de lichior din vin si petale de trandafir - foarte bun,

Va recomand si desertul fruits with yoghurt and honey.

In final tin sa fac precizarea ca postul meu nu a dorit sa promoveze alte locatii din Grecia in dauna Lefkadei. Ramin la parerea initiala ca Lefkada are foarte multe lucruri de oferit dar si de invatat in ceea ce priveste turismul. Sper ca lucurile postate sa nu va faca sa evitati Lefkada ci din contra sa nu ocoliti Lefkada dar, in acelasi timp este important sa fiti bine informati. "


[fb]
---
Trimis de AlexS in 19.02.15 21:25:03
Validat / Publicat: 19.02.15 23:43:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 13826 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AlexS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P60 Si esti deasupra lumii!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

DOINITA
[20.02.15 08:06:16]
»

Felicitari pentru prezentarea facuta si pentru detaliile cu plusuri si minusuri atat de utile cand vine vremea sa alegi o destinatie de vacanta. Si eu am umblat putin prin Grecia (de vreo 9 ori) si sunt indragostita de aceasta tara, dar nu pot sa nu spun ca sunt si aspecte mai putin incantatoare uneori.

Mi-a placut mult prezentarea dvs. si cred ca este foarte utila. Va doresc vacante frumoase pe mai departe!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
flaviana77
[20.02.15 10:35:49]
»

o postare completa, plina de detalii exact asa cum trebuie sa fie o postare pentru cel care isi cauta informatii inainte de a hotari unde sa plece in vacanta.

felicitari.

mi-a placut foarte mult.

AlexSAUTOR REVIEW
[20.02.15 10:37:29]
»

@flaviana77 - Multumim! Ne bucuram sa fim de folos asa cum si altii ne-au fost noua

iulianic
[20.02.15 11:07:13]
»

@AlexS - Rareori mi se întâmplă să citesc cu atât de mare interes despre locuri în care am fost şi eu. Am fost în Lefkada - 10 zile, în 2013 (în a doua jumătate a lunii iunie) şi în Thassos - tot 10 zile, în 2014 (tot în a doua jumătate a lunii iunie).

Evidenţiind plusurile şi minusurile, prezentarea ta (a voastră) mi se pare obiectivă şi foarte utilă celor ce încă nu au fost acolo.

Insulele greceşti excelează prin frumuseţea plajelor, de cele mai multe ori sălbatice, prin peisaje, aer, flori şi apusuri de soare. Astea m-au fermecat pe mine în Grecia. De ele îmi amintesc oricând cu plăcere. Mâncarea, chiar şi serviciile care uneori au şchiopătat... aproape că le-am uitat. Restaurantul Rachi şi apusul de soare admirat şi fotografiat de pe terasă fac parte din amintirile plăcute legate de Lefkada. Cât despre desertul fruits with yoghurt and honey, atunci când am fost noi, nu mai aveau. Acasă mi-l fac frecvent, bineînţeles cu iaurt grecesc.

Vacante frumoase oriunde şi oricând!

AlexSAUTOR REVIEW
[20.02.15 11:14:22]
»

@iulianic - Orice desert sau mancare are alt gust acolo Oricat am incercat sa le refacm acasa... cred ca e aerul de vina

iulianic
[20.02.15 11:44:26]
»

@AlexS - O, da! "Orice desert sau mâncare are alt gust acolo". Cred că nu doar aerul e de vină, ci şi încântarea de a fi în locuri minunate, peisajele, deplasările pe coastele accidentate (deci mişcarea), în plus, ingredientele greceşti. Eu folosesc iaurtul grecesc (făcut la Braşov), iar iarna - de cele mai multe ori - înlocuiesc unele fructe proaspete cu cele uscate (stafide, curmale). Variantele mele sunt de fapt nostalgice aduceri aminte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danamandache
[21.02.15 22:04:38]
»

Felicitari!!! Un articol obiectiv, util, scris cu multa placere. Tot cu placere l-am citit si eu

costy69*
[21.02.15 22:17:41]
»

@AlexS - Un articol obiectiv, cu plusuri și minusuri, care este foarte util celor care doresc să-și planifice o vacanță în Lefkada.

Întrucât anul acesta merg în Lefkada, în Nydri, am o întrebare: Croaziera Odysseia face înconjurul celor 7 insule ionice? (eu așa am înțeles și e logic să fie așa). Referitor la croaziera în Skiathos cu vasul căpitanului Costas (cu plecare din portul Volos), am fost și mi-a plăcut.

Felicitări pentru review!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AlexSAUTOR REVIEW
[22.02.15 08:31:23]
»

@costy69 - Salutare! Nu neaparat in ordinea asta (nu mai tin minte) au fost asa:

- Oprire pt innot la Pestera Papanikolis

- Insula Meganisi (cu vizita in Spartochori)

- Ocol Scorpios cu oprire pe una din plajele private de acolo

- LAkka Beack (plaja preferata a capitanului (e plaja preferata (privat) a capitanului unde veti lua masa)

Mai bine vezi site-ul dedicat odysseia-lefkada pentru toate detaliile picante

Concediu placut! Te invidiez!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
costy69*
[22.02.15 21:22:29]
»

@AlexS - Mulțumesc pentru răspuns!

De invidiat cred că și viceversa e valabilă, eu nu am fost decât de 2 ori în Grecia (Paralia Katerini și Afithos).

Sper ca după ce voi posta impresiile din Lefkada și Parga să ai pentru ce să mă invidiezi.

Vacanțe frumoase!

Lucian28*
[08.06.15 03:38:19]
»

Felicitari pentru acest rewiew care este foarte bun despre Lefkada si partile ei negative, anul acesta plec pentru a doua oara in acest paradis si ca sa am o vacanta reusita ma ghidez dupa urmatoarele:

-la taverne nu intru decat daca vad multa lume deoarece acolo se mananca foarte bine. In Nidri sunt foarte multe taverne una langa alta care mai decare mai dichisite dar clienti mai deloc pe cand tereasa de langa este full de ce?

-la croaziere de ce sa dau 20 de euro de persoana sa ma inghesui cu toti ca sardinele pe vapor cand seara in port la Nidri sunt multi cu iahturi personale cu catarge care intradevar au un pret dublu fata de restul dar ai ocazia sa faci turul celor sapte insule dintr-un iaht superb care nu accepta mai mult de 6 persoane eu asa am facut anul trecut si tin sa precizez ca a fost o experienta de neuitat pe acel iaht.

- s-au alta alternativa este inchirierea unei barci cu motor de 7-8 persoane fara sofer care daca plecati mai multi in vacanta aveti posibilitatea de a impartii banii si cu 100 de euro pe zi puteti sa conduceti barca care nu trebuie brevet sau mai stiu eu ce acte ca are motor mic si este cat se poate de legal dar trebuie permis de conducere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Artiglio
[02.05.19 16:03:36]
»

Foarte util articolul, cel puțin pentru unul ca mine, care vara asta va merge pentru prima dată în Lefkada!

Totuși, o " ceață" ușoară s-a așternut datorită multiplelor aspecte negative ale review-ului. Am citit peste 100 de impresii din perioada 2014-2018 și e primul care mă pune pe gânduri! Sper să fie o teamă nejustificată și Lefkada să se ridice măcar la nivelul celorlalte locații vizitate!

P. S. Să fie vorba de o prea mare simpatie pentru Thassos?

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AlexS, Artiglio, costy69*, danamandache, DOINITA, flaviana77, iulianic, Lucian28*, needcolors
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Lefkada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066555976867676 sec
    ecranul dvs: 1 x 1